ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › הודעה על התפטרות חבר ועד ועל עריכת בחירות חדשות
- This topic has 12 תגובות, 9 משתתפים, and was last updated לפני 16 שנים, 3 חודשים by גרומיט.
-
מאתתגובות
-
-
גרומיטמשתתף
במהלך יוני הודיע עמנואל לוטם על התפטרותו מוועד האגודה. ההודעה על כך התעכבה כיוון שכל הצדדים קיוו שניתן יהיה למצוא מוצא אחר. כיוון שלא נמצא, עלינו להודיע בצער רב על התפטרותו. ועד האגודה מבקש להודות מקרב לב לעמנואל על תרומתו הרבה בשתי הקדנציות האחרונות בפרט, ועל פועלו הרב למען האגודה בכלל.
לאור ההתפטרות, הוחלט להקדים את הבחירות לוועד האגודה ולקיים אותם במהלך כנס פנטסי.קון בסוף אוגוסט. בהתאם לדרישות התקנון, הודעה על מועד האסיפה הכללית ועל סדר היום שלה תתפרסם לא יאוחר מחודש לפני מועד האסיפה. המעוניינים להעלות נושאים לסדר היום של האסיפה מתבקשים לעשות זאת בהקדם, כאן או בפנייה אישית לרמי שלהבת בכתובת mssrami@gmail.com.
-
רזמשתתף
זה רעיון גרוע.
ראשית, עד כמה שלא נעים לי לומר את זה, אנחנו לא בטוחים כמה אנשים יגיעו לפנטסי.קון. כולי תקווה שהרבה אנשים, אבל הניסיון מלמד שאירועים שנערכים בקיץ הם בעייתיים במובן הזה. זה יראה רע מאוד אם כמות קטנה של מבקרים בכנס תשתקף בכמות קטנה של מצביעים לועד.
שנית, לועד חדש לוקח זמן עד שהוא נכנס לעבודה שוטפת. מהבחינה הזאת, אוגוסט הוא מועד גרוע לבחור בועד חדש, שיצטרך תוך זמן קצר להתחיל לעסוק בנושאים כמו יחסי אייקון-אגודה, פרס גפן, פרס עינת, והפקה של מימד חדש. בחירה של ועד חדש בעיתוי כזה היא הזמנה לפנצ'רים בכל התחומים האמורים.
יש לי הרבה מאוד הערכה לפעילות הענפה של הועד במשך השנה, ואני מבין בהחלט אם לחלק מחבריו פשוט נמאס לאור גורמים כאלה ואחרים שהם היו צריכים להתמודד איתם – אבל אני משוכנע שהועד יכול להמשיך עוד שלושה חודשים בתפקידו, גם בהיעדרו של חבר אחד (או אפילו שניים), ולהשאיר לבא אחריו כמה שפחות עניינים פתוחים. -
גלמשתתף
אבל אני מניח שזו לא היתה החלטה קלה לועד ואם הועד מרגיש שהוא לא מסוגל לתפקד, בייחוד כשזה דורש טיפול באייקון, אז אולי עדיף ועד חדש עם כוחות טריים וללא המטען השלילי של הועד הנוכחי (אבל בתקווה שתהיה המשכיות של לפחות חבר או שניים למען החפיפה).
-
גרומיטמשתתף
מי שחשוב לו לבוא, יבוא. מי שלא, לא. לאור חשיבות העניין ולאור המצב שבו נמצאת האגודה, אני מאמין שדי אנשים יבואו אפילו אם האסיפה הכללית תיערך במועד מיוחד שאינו קשור לשום כנס.
ולגבי המועד, אני בכנות לא חושב שהמועד הזה טוב יותר או רע יותר מאוקטובר. אדרבה, הבחירות באוקטובר יאלצו את הוועד החדש להתחיל מיד בהתארגנות לקראת אייקון 2009, ולהגיש תוך שבוע בערך את כל המסמכים לרשם העמותות לצורך אישור מנהל תקין. כל הנושאים שהזכרת (פרט למימד העשירי, שהוועד אינו מעורב בהוצאתו באופן שוטף) נמצאים בטיפול וזקוקים לטיפול נוסף על ידי ועד פחות מותש. אין שום סיבה לדחות את זה בחודשיים נוספים. זה לא כאילו המחלוקות סביב פרס גפן, יחסי האגודה-אייקון וכו' ייפתרו בדרך פלא בחודש וחצי הנוספים שיהיו על פי שיטתך בכהונתו של הוועד הנוכחי.
כמו כן, למרות שאין עם זה בעיה חוקית או תקנונית, מצב שבו שלושה חברי וועד מתפטרים באמצע קדנציה אחת אינו מצב בריא, ואנחנו לא יכולים להתעלם ממנו ולהתנהג כאילו זה לא קרה. בהתחשב בזה שגם חלק מחברי הוועד הנותרים שחוקים מאוד, לא ראינו מנוס מהקדמת הבחירות.
-
uriavivמשתתף
אהלן,
שני הסנטים שלי בנוגע למועד קיום האסיפה הזו בפרט ואסיפה כללית בכלל…
*1. מגבלת הזמן במהלך כנס וקשב של מבקרים בכנס לאסיפה*
אסיפה כללית, בפרט כזו שיש בה כ"כ הרבה נושאים בעלי משקל רב ושיש להרבה אנשים הרבה מה לומר בנוגע אליהם, לא צריך לקיים במגבלת זמן צרה. גם אם היו מוקצים לאסיפה 3-4 שעות באייקון, אנשים לא היו "בראש" לזה, כי הם יידרשו לוותר על הרבה מאוד תכנים ועל רבה מאוד הסתודדויות עם חבר'ה בקפטריות ובינות לדוכני ספרים – בשביל זה הם מגיעים במקור לכנס, לא בשביל האסיפה. האסיפה מתקיימת בו "על הדרך" כי אנשים כבר שם ו"למה להטריח אותם שוב".
אז בואו ניתן כבוד לאנשים, נניח שאכפת להם, ונניח שיבואו כשנותנים להם התרעה מספקת לאסיפה כללית ואג'נדה שמציגה נושאים חשובים לדיון. מי שיגיע לאירוע כזה בלי קשר ל-קון שסביבו, יגיע מתוך אכפתיות אך ורק לאגודה, לאסיפה ולנושאים שמועלים בה.*2. זמינות אנשי מפתח לאסיפה הכללית במהלך כנס*
פעילים עושים מה שהם טובים בו במהלך כנס – הם מתנדבים. הם סוחבים מים ממקום למקום, מאיישים דוכן או יושבים, שותים קפה ורודים ביד רמה באנשים שסוחבים מים ממקום למקם או מאיישים דוכן. זה מאוד חשוב מה שהם עושים. מרביתם לא יכול למצוא זמן פנוי להתראות עם חברים, לא כל שכן לפנות שעתיים לאסיפה כללית, לא כל שכן 3-4 שעות. גם אין להם את את הקשב הנפשי והשכלי לזה.
אותם אנשי מפתח הם בין האנשים שקריטי שקולם יישמע באסיפה בכלל, בפרט באסיפה שבה נושאים חשובים עומדים על הפרק. כנס הוא בדיוק הזמן שבו לא מעט מאותם אנשי מפתח אינם זמינים לכך, או אינם במיטבם, וחבל.*לסיכום…*
כנס בכלל ואייקון בפרט הוא מקום נפלא להכיר את האגודה לאנשים חדשים, לאירוע "פגוש את האגודה" המציג את האגודה לחבריה החדשים, "פגוש את הועד" שבו מועלים רעיונות לפעילויות ויוזמות לשנה הקרובה. כנס הוא גם מקום מצוין לאירוע חברתי המפגיש בין חברי האגודה. כנס הוא לא מקום טוב לאסיפה כללית.
*אורי*
-
חגיתמשתתף
בהמשך להודעה של רז – שאני מסכימה איתה לחלוטין – אתם גם משאירים מאט מאד זמן למועמדים להציג מועמדות – עוד 5 שבועות יש בחירות ובד"כ כשבוע לפני הבחירות הצגת המועמדויות נסגרת מה שמשאיר חודש. ובינתיים עוד לא ראיתי הודעה בדף הראשי…
ובהמשך לדבריו של אורי – למה לא לעשות אסיפה מיוחדת (באמת מיוחדת) באמצע ספטמבר – גם יהיה די זמן לבחירות, גם די זמן לאסיפה עצמה (אולי כדאי יום שישי בבוקר) ומצד שני לועד הנוכחי זה רק דיחוי של שבועיים – זה באמת מה שיעשה לכם את ההבדל?
וכבר היו דברים מעולם – בשנת 2002 נדמה לי, נאלצנו לעשות בחירות במועד שלא חפף לשום כנס והאגודה ארגנה הסעה לחברים – למה לא לעשות את זה שוב?
חגית -
גרייףמשתתף
למה הוועד לא יכול להגיד מראש "אנחנו רוצים לכנס מליאה מיוחדת בפנטזיקון כדי לעשות בחירות"?
אז כל מיני אנשים, כמו לדוגמא חגית או אורי אביב (מותר כאן לתת דוגמאות ספציפיות?), יכולים להגיד "אני חושב/ת שעדיף לעשות את המליאה במועד נפרד לחלוטין מכנס" ואנשים אחרים, לדוגמא אני, יכולים להגיד "כנס הוא דווקא הזדמנות טובה לעשות מליאה, כי אז יותר אנשים יבואו אליה." אז יהיה דיון בין הפעילים שאכפת להם, ואז הוועד יקבל החלטה.
במקום זה, הוועד קיבל כבר את ההחלטה, כל מיני אנשים ממורמרים מתווכחים עליה, ואז או שהוועד משנה את דעתו (ואז לא היה עדיף לעשות דיון מסודר מראש? למה תמיד הוועד צריך לחזור בו מהחלטותיו?) או שכל הביקורת, רלוונטית ולגיטימית ככל שתהיה, מיותרת לחלוטין ויורדת למדרגת הקיטור.
במקום לשמור בסוד את העובדה שרוצים להקדים את הבחירות, היה צריך להגיד שזו אופציה. כמו כל דבר אחר בשנה וחצי האחרונות, הוועד צריך להתרגל להגיד שהוא מתכנן לקבל החלטות לפני שהוא מקבל אותן, ולא אחרי. פרסום סדר יום לישיבות ועד, וקבלת החלטות רק בנושאים שהודיעו עליהן מראש, זה לא דבר רע.
-
אמברמשתתף
רק עבור אסיפה. יש יותר סיכוי שאנשים יגיעו לאסיפה הכללית בפנטסי.קון ולו מהסיבה שהם כבר ממילא מגיעים ל פנטסי.קון.
-
???משתתף
פעם אחת (2002 כמדומני) הייתה אסיפת בחירות שלא במסגרת כנס.
כמות האנשים שם לא הייתה קטנה משמעותית.
יתרונות האסיפה הנפרדת הועלו כבר ע"י אורי ועליהם אני יכולה להוסיף שלדעתי השנה יותר מתמיד חשוב לקיים אסיפה שכל מטרתה היא האסיפה ולא משהו שנעשה על הדרך במקביל לסלוטים אחרים ובמסגרת זמן מצומצמת. אני מאמינה גם שחברי האגודה שמפסיק חשוב להם ימצאו את הדרך להגיע במועד נפרד (ואגב יום שישי יכול להיות יותר נח מחמישי בערב).וגרייף – הועד לא צריך להתייעץ עם פעיליו על כל פתיל ושרוך נעל. מצד שני לחברי האגודה נשמרת הזכות להביע את דעתם. אם הועד ימצא לנכון לקבל אותה – מה טוב.
-
גרייףמשתתף
"לחברי האגודה נשמרת הזכות להביע את דעתם. אם הועד ימצא לנכון לקבל אותה – מה טוב." מה אומר המשפט הזה?
הוועד כבר קיבל החלטה. את רוצה להגיד שאת מצפה שחברי הוועד, אחרי שיקראו את ההודעות שלך ושל אורי, ישנו את דעתם בגלל טיעוניכם החזקים וישנו את ההחלטה?
-
???משתתף
נכון, אני לא חושבת שהוועד צריך "להתייעץ עם החברים על כל שרוך נעל", כי אחרת הוא לא יוכל להתנהל, ואני גם לא חושבת שהוועד "צריך להתרגל" לעשות משהו, כי להגיד למישהו שהוא צריך לעשות משהו זה… לא יעיל.
אני כן חושבת שכדאי לוועד לשקול להעלות נושאים מסויימים, בעיקר כאלה שאין בהם הסכמה גורפת בוועד, לדיון לפני ישיבת הוועד שדנה בנושא. זה יקל עליו להגיע להחלטה, יפחית מהתחושה שהוועד מנוכר, ויעזור לאנשים נוספים באגודה להבין מה הוועד עושה, מהם הנושאים על סדר היום, ואיך אפשר להיות מעורב.
ולא, לא בפורום סגור. בפורום האגודה, הפתוח לחברי אגודה וגם לאנשים מבחוץ. לשמוע אנשים זה לא רע, ההפך. ולהחליט, אחרי ששמעת אנשים, זה בדיוק התפקיד של הוועד.
-
קובימשתתף
תנל"ת
-
גרומיטמשתתף
מועד האסיפה הכללית וסדר היום שלה נתונים על פי התקנון להחלטתו של הוועד (תחת אי אלו מגבלות שאינן נוגעות לענייננו). הוועד שקל את העניין והחליט לקיים את האסיפה בפנטזי.קון, כמו שהוא שוקל עוד הרבה דברים אחרים שאינם דורשים התייעצות עם חברי האגודה או הקהל הרחב.
כאשר יש מחלוקות בתוך הוועד, אנחנו אכן נוהגים לפעמים להעלות אותם לדיון גם במקומות אחרים, אם הנושא חשוב מספיק. קביעת האסיפה לפנטסי.קון בהחלט אינה נושא כזה – מדובר החלטה נקודתית שאינה דורשת תשומות מאנשים נוספים, ושלא ביקשנו עבורה כאלה. למעשה, אם אי פעם ועד עתידי באגודה יחשוב שהוא זקוק להתייעצויות מסורבלות לפני שהוא מקבל החלטות כאלה, אחשוב שמשהו מאוד לא תקין בשיקול הדעת של חבריו. כיוון שבכל זאת עלו הסתייגויות, שקלנו אותן ולא שינינו את ההחלטה.
להבדיל, השאלה אם צריך באופן קבוע להפריד בין האסיפות הכלליות לבין הכנסים היא אכן שאלה שצריכה להתברר מחוץ לוועד. עד כה ברירת המחדל היתה שכן.
-
-
מאתתגובות