ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › האם מתוכננת תחרות סיפורים לקראת אייקון?
- This topic has 17 תגובות, 8 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 3 חודשים by רני.
-
מאתתגובות
-
-
יעלמשתתף
אם כן, אולי כדאי כבר להכריז עליה, כדי שנספיק לכתוב את הסיפור. לא חייבים להתחיל את איסוף הסיפורים מעכשיו. אפשר בהחלט להתחיל את קבלת הסיפורים רק מעוד שבועיים או משהו כזה. זה יפחית את הסיכוי שאנשים "יפליצו" משהו וישלחו אותו מיד בלי לקרוא פעם שניה (למרות שזה תמיד יכול לקרות).
-
שלמקומשתתף
ובכל מקרה, אם תחרות הסיפורים תעסוק בנושאו של אייקון- קרי, "מסע"- צריך לפרסם את הגבלת המילים כאן ועכשיו. סיפור מסע הנכתב ב500 מילים מפספס מעט את הנקודה…
-
Ange noirמשתתף
תחשוב על השופט המסכן שצריך לקרוא שישים סיפורים של בין שש לתשעת אלפים מילה. אפילו כולם מענינים, כולם מרתקים וכולם של בוג'י, זה עדין שעות שינה רבות שהולכות מה גם שעד שהוא מסיים את הסיפור האחרון הוא כבר לא יזכור את השני.
מעבר לזה, לא כולם יהיו טובים, מענינים מרתקים ויתכן שבוג'י לא תשתתף בתחרות. רוב הסיכויים שיהיו הרבה סיפורים עלובים, משעממים וללא הגה בין שש עד תשע אלף מילים. רחם על השופט שצריך לקרוא את כל זה.מצד שני אתה צודק, סיפור מסע צריך להיות קצת ארוך, לא ארוך שרה"ט, אבל מעט ארוך. משהו כמו שלושת אלפים חמש מאות מילים נשמע לי סביר. אבל בסופו של דבר זה תלוי בשופטים עצמם.
-
יעלמשתתף
ובכל מקרה, השופטים לא חייבים לקרוא הכל. בדרך כלל אם הסיפור מחורבן ומשעמם רואים את זה כבר אחרי שלוש מאות מלים.
-
Boojieמשתתף
כבר ציינתי במקום אחר באתר זה שאני לא משתתפת יותר בתחרויות של האגודה, כי מקובל שמי שהוציא ספר לא משתתף בתחרות מסוג זה (בדרך כלל זה מופיע בחוקים, אפילו).
ולגבי האורך – אתה יכול רק לחלום שתהיה תחרות עם סיפורים של ששת אלפים עד תשעת אלפים מילים. עד היום, האורך המקסימלי לסיפור בתחרויות היה אלף מאתיים מילה, ומאד קשה לי להאמין שמישהו מהשופטים ההיפותטיים יסכים לסיפורים ארוכים מזה משמעותית.
ואגב, אפשר לכתוב גם סיפורים קצרים ואף קצרצרים על מסעות. באמת שאפשר. סיפור לא מחייב לתאר את כל אורכו של המסע מתחילתו ועד סופו… -
שלמקומשתתף
אבל כמות הסיפורים שאפשר לכתוב על מסעות בלי ממש לכתוב על מסעות היא קטנה יחסית, וכמדומני שזו לא המטרה של התחרויות הללו. באופן אישי אני חושב שכ2000 או 2500 מילים (או פחות) זה תחום סביר.
-
Ange noirמשתתף
כבר שנתיים שאני מעלה פה ושם את הרעיון של תחרות סיפורים ארוכים (עד רבבה מילים), אבל לך תמצא שופטים מספיק מזוכיסטים כדי להתמודד עם זה.
-
Boojieמשתתף
האם לא הגיע הזמן לתת תשובה רשמית ומוסמכת לשאלה הזו? או שמא הפורום הזה נותן לאנשים במה לשאול שאלות, אבל תשובות אין צורך לתת?
היי, אתם שם, למעלה, עם הקדילק, תתעוררו! אנשים פה שאלו שאלה! -
גל מבולבלמשתתף
ולעניין – לא מתוכננת תחרות סיפורים.
-
שלמקומשתתף
וחבל, דווקא רציתי לקרוא *איך* הפודל חזר מן הכפור.
-
יעלמשתתף
היה צריך להיות סימן שאלה בסוף שלא נכנס.
מה הסיבה? לא מצאו שופטים? אין כוח לארגן שוב את כל העסק? האם פרס גפן לסיפורים מקוריים מחליף את זה?
-
NYמשתתף
-
גל מבולבלמשתתף
ות נכונות" יתכן גם כן. לא אני אחראי על זה. לא יודע. אל תשאלו אותי וכו'
-
NYמשתתף
שתי תחרויות הסיפורים הראשונות שהיו כאן, באתר, היו יוזמה שלי. לאחר מכן התבקשתי לארגן תחרויות שכאלה לטובת כנסים (איקון2001 ופנטסיקון2002). לכנס הנוכחי לא התבקשתי לארגן תחרות, ונראה לי כי תחרות כזו יכולה לגרום לבלבול עם כל נושא הסיפורים הקצרים שבפרס גפן.
למרות זאת, ובאם יש דרישה, אני מוכן לנסות ולארגן תחרות שכזו, לאו דוקא בצמידות לאיקון או לכל כנס אחר, בתנאי שהדבר לא יפריע לכנס איקון ולפרס גפן. אמבר, רני – אשמח לדעת מה דעתכם בנדון. -
אמברמשתתף
שהוזכרו לעיל. אני לא רואה טעם לקיים תחרות סיפורים, כאשר מתקיימת במקביל גם ההצבעה לפרס גפן.
ומסורת? נו טוב, מסורות נועדו כדי שישברו אותן.
-
אמברמשתתף
-
Boojieמשתתף
שתהיה תחרות סיפורים בפנטסי קון ופרס גפן באייקון. ככה לא מעמיסים יותר מדי באייקון, ויש פעילות ייחודית בכל אחד מהכנסים. יש הגיון.
-
רנימשתתף
-
-
מאתתגובות