האגודה באינטרנט

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה האגודה באינטרנט

מציג 15 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163605 הגב

      היות וההודעה המקורית נקברה אי שם בפתיל, בואו ננסה שוב:

      האינטרנט הוא כלי חשוב, במיוחד בז'אנר החביב עלינו. הועד הנוכחי שם לו למטרה לשפר את פעילותה האינטרנטית של האגודה, וכרגע אנו אוספות מידע, רעיונות ודרכי פעולה אפשריות. אם למי מבאי הפורום יש רעיונות או הצעות הם יתקבלו בברכה – מה תמיד רציתם שהאינטרנט שלכם יעשה (בגבולות האפשר. במדע הלא-בדיוני.)? מה הייתם רוצים לראות באתר ובפורומים? האם יש משהו שמפריע לכם במצב הדברים הנוכחי? פתרונות אפשריים? אנחנו מקשיבות!

    • #189838 הגב
      ???
      משתתף

      אני לא יודעת מה מידת היישימות של זה אבל אני הייתי שמחה לראות קטעי וידאו באתר – ראיונות עם יוצרים, אולי אפילו כתבות שטח.
      לדוגמה – לביקורת של אהוד על הספר של ניר ולביא, להוסיף גם ראיון קצר עם היוצרים.
      במידה וקטעי וידאו מאיטים את כל האתר, אולי אפשר לשים אותם בדף נפרד ורק לקשר אליהם, כך שמי שירצה יכנס ומי שלא, הם לא יאטו את הגלישה שלו?
      בהצלחה,
      חגית

    • #189839 הגב
      נעמי וינר
      משתתף

      גם יותר סיפורים ויותר מאמרים – נאמר, אתגרי כתיבה שיופנו לאנשים מסוימים וייצרו תוכן (כמו שרמי עשה כמה פעמים בבלי פאניקה), או יותר פניה אקטיבית לאנשים בנסיון לייצר תוכן נוסף.

      אבל גם יותר חדשות: בחו"ל מהמועמדים והזוכים בהוגו עד סדרות מד"ב חדשות שמוכרזות, ובארץ – ממה קורה בעמותות השונות דרך עדכונים מכנסים (דיסטריקט 9 יפתח את איקון. איקס הוא המנהל החדש של פנטסי.קון) ועד ספרים, סדרות וסרטים חדשים שיוצאים. לאו דווקא כתבות, יותר עדכוני חדשות.

      אתם יודעים מה, רעיון. אם יש 3-4 אנשים שמוכנים לעזור לחפש את המידע הזה, אני מוכנה לרכז ולערוך דף חדשות דו-שבועי או חודשי. בכל זאת הייתי עורכת חדשות איזה שלוש שנים, זה בא לי בקלות.

      או אולי לאמץ את הרעיון המעולה של המסך המפוצל – פורום שמוקדש לחדשות . אני מוכנה לנהל אותו, במובן הרחב של המילה – לפנות לאנשים, לבקש עדכונים ממו"לים וכו'. אבל גם לזה אני אזדקק לעוד אדם אחד נוסף, ולו בשביל הזמנים שאני בהפקות.

    • #189840 הגב
      ???
      משתתף

      and by that i mean stuff like interactive story writing project (supervised by an editor of course),
      or an internet role-playing game, or even just non-RP games like quizes, or joke-telling etc…
      contents that will require audience participation apart from serious forum discussions or debating on the literary quality of a certain book.

      oh, and also content to attract younger kids/teenagers.

      and here's the utf8 word:
      נושא

    • #189841 הגב
      רז
      משתתף

      אבל צעד ראשון לקראת שיפור פעילות האינטרנט של האגודה יהיה מינוי של מישהו שיעדכן באופן קבוע, בזמן אמיתי (או לפחות בפרק-הזמן המינימלי האפשרי) את האתר שלה בנוגע להתפתחויות והודעות מנהלתיות.
      האגודה סובלת מבעיה כרונית בכל הנוגע לעדכונים כאלה – כבר למעלה משנתיים. ראינו את זה ממש לאחרונה בכמות הזמן שנדרשה לפרסם את החלטות האסיפה באתר, ראינו את זה באסיפה שנערכה בסוף שנת 2008, ראינו את זה בפעמיים האחרונות שבהן תוצאות פרס גפן התפרסמו באתר האגודה למעלה משבוע אחרי שהן התפרסמו תחת כל עץ רענן.
      בכל הנוגע לפרס גפן, הצעתי בשנה שעברה למנות מתנדב שיעלה את התוצאות לאתר האגודה מיד לאחר שהן מוכרזות באירוע. במידה ועוד לא התחילו לחפש אדם שיעשה את זה – אני מציע להתחיל עכשיו. אני רואה את סיפור פרס גפן מהשנתיים האחרונות חוזר על עצמו גם השנה, ולא נראה שזה מטריד מישהו. בשלב הבא – להתחיל לחשוב על איך מאיצים את עדכוני ההודעות של האגודה באופן כללי.
      אנחנו אגודה למדע בדיוני, אנשים – לא יכול להיות שמערכת העדכונים שלנו תעבוד בקצב של דואר מהמאה הקודמת.

    • #189842 הגב
      Boojie
      משתתף

      אם יש לאתר מנהל, יהיה מי שידאג לעדכן אותו. אם אין, לא יהיה.
      נכון שלכולם נמאס שאני אומרת את זה? ברור שלכולם נמאס שאני אומרת את זה. ולי נמאס לומר את זה.
      הייתי אומרת שבשנה וחצי האחרונות אתר האגודה מנוהל באופן חובבני, אבל זה לא יהיה נכון: אתר האגודה *לא מנוהל*. נקודה.
      נכון לרגע זה, כל הדיבורים על נוכחות אינטרנטית של האגודה נורא יפים – רק שלאתר האגודה *עדיין* אין מנהל, ואם יש כזה – לא דאגו להכריז עליו. כל קונספט הנוכחות האינטרנטית של האגודה שווה לתחת כל עוד אין אדם שיקח אחריות אדמיניסטרטיבית בסיסית על כל העסק.
      מה זה מנהל לאתר האגודה? זה האדם שאחראי, מנקודת מבט רחבה ובראש גדול, על כל הפונקציות של אתר האגודה. על המגזין, על אתרים מתארחים (כמו אתרי כנסים וכד'), על פורומים, על שרתים (כדי שלא יווצר מצב שכשרוצים להחליף שרתים אחד מחברי הוועד, שזה לא התחום שלו בכלל, צריך להיות זה שמטפל במעבר מ"השרת של דותן" – כי הוא אפילו לא יודע שזה השרת של בועז רימר). האדם שאחראי לכך שכשמנהל כנס כלשהו צריך להרים אתר לכנס שלו, הוא לא יישאר תלוי לייבוש כי "אין כרגע אף אחד שיודע לעזור לך". האדם שאחראי לכך שלפורומים יהיו מנהלים מתפקדים, שלמגזין האגודה יהיה עורך פעיל, שהשרתים יפעלו כמו שצריך, ושכל הידע הצבור בנושא יעבור מדור לדור, כשכל אדם שנכנס לתפקיד כלשהו יעבור הכשרה וחפיפה כראוי.
      הבנתי שהייתה איזושהי ישיבה של הוועד בנושא בפנטסי.קון, אבל פנטסי.קון נגמר לפני שבועיים פלוס ועוד לא שמענו על זה כלום.

    • #189843 הגב
      Boojie
      משתתף

      תפסיקו לפרסם הודעות תחת הכינוי האמורפי והכסת"חי "ועד האגודה". זה כינוי שמתאים לפרוטוקולים ולהודעות רשמיות מהסוג הזה, *וזהו*.
      רוצים לעבוד עם הפעילים שלכם? רוצים שאנשים יעשו איתכם סיעור מוחות, יעלו רעיונות, ובאופן כללי יתפקדו כפעילי אגודה שפועלים מול פעילי אגודה אחרים, ולא כנתינים שמשיבים על שאלותיו של גוף ניהולי חסר פנים ומנוכר? תפרסמו הודעות בשם שלכם, לעזאזל. אתם לא איזושהי סמכות אדמיניסטרטיבית כל יכולה וחסרת פרצוף, אתם *אמורים* להיות פעילים כמונו וחברים של כולנו, אז תפסיקו כבר עם הנטייה הממלכתית המגוחכת הזאת שלכם, ותחזרו אל העם. לי אישית, כל פעם שאני רואה את היוזר המעצבן הזה "ועד האגודה" משתתף בדיוני פעילים כאילו שהוא ישות אחת, נשגבה ובלתי אנושית בעליל, בא לי לקחת אותו ולשרוף אותו על המוקד, לפזר את האפר באדמות בור, להמליח את הקרקע ואז לרקוד ולשיר עליה שירי היתולים.
      די כבר. אתם פעילים כמו כל פעיל אחר, תחזרו לאדמה ותתנהגו כמו בני אדם, לא כמו "המפלגה".

    • #189844 הגב

      זו בכל זאת אחריותי בתור דוברת הועד (שלום! נעים להכיר! הודעה רשמית תגיע יום אחד…).
      רק שיהיה ברור שכשניהול לא פחות מארבעה יוזרים שונים (אחד לפרוטוקולים ועדכונים, אחד להודעות רשמיות, אחד כדוברת ואחד כי אני סתם אוהבת לגלוש כאן) יוציא אותי סופית מדעתי – את, כרגיל, תמצאי את עצמך מספקת לי קורת גג ופרנסה (או לפחות מזון). חוץ מזה, הפורום לא נותן לי להירשם ככמה יוזרים תחת אותה כתובת מייל, מה שמסרבל את כל העניין אפילו יותר.
      כמו כן, אני מנצלת את ההזדמנות הזו להתנצל מראש על כל בלבול ותגובה תחת היוזר הלא נכון, ולא אהסס להפנות אליה.

    • #189845 הגב
      Boojie
      משתתף

      אחד "ועד האגודה" ואחד שלך? במקרה הכי גרוע, כשאת נותנת תשובה רשמית תחת היוזר שלך, את תמיד יכולה לכתוב בנושא "תגובה רשמית מטעם הוועד", ותאמיני לי, זה יהיה מספיק ברור.

    • #189848 הגב
      AzureDarkness
      משתתף

      יש לי גם הרושם שהשימוש בכינוי הזה מעכב את התגובות האפשריות של חברי הועד, והופך אותן לפחות מפורטות, בשל הצורך ב"קונצנזוס" ו"ניסוח הולם".

    • #189850 הגב
      ???
      משתתף

      אבל היה לי רעיון והומלץ לי (ובצדק) להעלותו על הכתב כאן. אז זה הולך ככה:

      תהיתי בעבר ואני תוהה גם עכשיו. האם יש סיכוי לפרויקט של הצלת הרצאות שנישאו, כדי שלא ישקעו בתהומות הנשייה? יש לא מעט הרצאות בפסטיבלים, בכנסים גדולים ובכנסים קטנים. כמעט כולנו פספסנו הרצאה טובה שעניינה אותנו בגלל שהיינו באירוע אחר מקביל, או בגלל שלא יכולנו בכלל להגיע. וגם אם היינו באותה הרצאה, לפעמים יש לה ערך רב, עד כדי כך שכדאי שתהיה זמינה בצורה כלשהי גם אחר כך, בשבילנו או בשביל הדורות הבאים.
      כל הנהלת כנס תפנה למרצים שלה ותנסה לנדנד להם לכתוב את תוכן הרצאתם בצורת מאמר כלשהו, מלא או חלקי, ושיעלו את זה אח"כ לאתר הכנס, בחלון הראווה. או שיהיה מישהו מהקהילה המורחבת (האגודה, למשל), שתרכז דברים כאלה באתר שלה. או משהו כזה. אפשר גם לעשות אותו דבר עם וידאו, לצלם הרצאות ואירועים, אבל זה יותר מסובך לוגיסטית (לדעתי). זו אפשרות שהיא יותר כאב ראש לכולם. לוגיסטיקה, זמן, נדנוד, תיאום וכו'. בגלל זה לתפוס את המרצים אחרי כנס זה יחסית (אמרתי יחסית) יותר פשוט, וגם יחסית יותר ריאלי. וגם שם, הניג'וס צריך להיות ברמה מסוימת, כי גם לאחראי הניג'וס יש סבלנות מוגבלת. בסופו של דבר, מרצה שאכפת לו ממה שכתב וירצה שזה יישאר בסביבה, יעשה מאמצים. מרצה שלא אכפת לו, או שהוא פשוט עסוק מדי – אז לא נורא. אבל שיהיה משהו בסיסי. מי מהמרצים שנוטה ליפול ברשת, יפול ברשת. אבל בשביל זה צריך רשת.
      בנוסף, גם ברור שמנהלי כנס, או הכפופים להם, עובדים 120% לקראת הכנס, ולאף אחד אין ראש לזה אחרי שהכנס סופסוף מסתיים. בגלל זה, זו "משימה" שצריכה להיות מוטלת על אנשים שזה אינטרס שלהם בכל השנה, כמו למשל אתר האגודה, בלי פאניקה ודומיהם (אם יש כאלה). הם גם ככה מחפשים חומר טוב, וזו מטרה נעלה (לעניות דעתי). איסוף של ידע שנשפך מדי כנס ולא נאגר. אבל ברור שגם למפעילי האתרים צריך להיות כוח לדבר הזה שהוא לא פשוט בכלל (מניסיון).
      היתה תקופה שניסיתי בכוחי המועט ובתחומי המצומצם לשמור ולשמר הרצאות מן העבר. מן הסתם זה תלוי לא מעט בכוחו, זמנו הפנוי, ורצונו של אותו מרצה, וגם, מהעבר השני, בכוחו, זמנו הפנוי, רצונו וכובד משקלו של המנדנד. אבל גם צריך שתהיה פלטפורמה לשימור ומנגנון שידרבן או "יציק" למרצים לעשות את זה.

      לא פשוט ומצריך רפרנט ניג'וסים, אבל זה מועלה כאן לדיון ציבורי כרעיון כללי.
      זהו.

    • #189851 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

      אני אוהבת את הרעיון הזה. יותר מדי הרצאות פספסתי בימי חיי.

    • #189852 הגב
      יעל
      משתתף

      אני זוכרת שלפני שהתחילו להשתמש בשם משתמש של "הועד" ולפני שהיה מוסד "דובר הועד" וכל חברי הועד כתבו בשמם הפרטי, ברגע שמישהו מהם היה כותב משהו, מיד זה נתפס כ"החלטה של הועד" והיו סערות סביב העניין הזה, אם הסתבר שבסופו של דבר נעשו דברים אחרים. בגלל זה בכלל התחילו להשתמש ב"דובר הועד" כדי למנוע את אי ההבנות האלה.

      אז אי אפשר לבוא לחברי ועד בטענות על שתי האופציות בו זמנית.

      אני בהחלט בעד שחברי הועד יכתבו בפורום בשמם, אבל אז חברי הפורום צריכים להבין שלא כל מה שמישהו מהם אומר באופן פרטי משקף את החלטות הועד או עמדה רשמית של האגודה.

    • #189853 הגב
      Boojie
      משתתף

      לציין "זו עמדתו הרשמית של הוועד" כשהם מבטאים את עמדתו הרשמית של הוועד, ו"זו עמדתי הפרטית" כשהם מבטאים את עמדתם הפרטית, זו לא תהיה בעיה. הבעיה שאת מזכירה הייתה בתקופה שחברי הוועד לא זכרו לציין מה עמדתם הפרטית ומה עמדת הוועד, ונוצרו בלגנים עקב כך.
      מה שכן: עמדתו הפרטית של חבר ועד היא עדיין *עמדתו של חבר ועד*. כך שגם אם רוב הקולות בוועד יהיה נגדו וזה לא מייצג את כל הוועד, עדיין זה בגדר סוג של עמדה רשמית, כי מדובר בעמדתו הפרטית של אדם שנבחר על ידי רוב של חברי האגודה לתפקיד רשמי באגודה.
      ואת יודעת מה? אם יש חבר ועד כלשהו שלא מסוגל לעמוד מאחורי העמדה שלו גם אם מתפתחים עליה ויכוחים בפורום, הוא כנראה לא צריך להיות חבר ועד.

    • #189864 הגב
      falcore
      משתתף

      הבעיה עם זה היא מאוד פשוטה – לא כל מרצה טוב הוא גם כותב טוב.

      בתור מישהי שעשתה לא מעט ניג'וסים שכאלה לטובת המימד העשירי, אני יכולה להגיד לך שהרבה פעמים, בצער רב, ויתרנו על עצם הפניה למרצה כזה או אחר, כי ידענו מראש שמה שייכתב לא יהיה מספיק מעניין או טוב בפורמט של מאמר או כתבה. פעמים רבות קרה לי שאנשים נפלאים כאלה או אחרים הקדישו הרבה מזמנם כדי לכתוב את ההרצאה שלהם ולא יצא מזה כלום.

      וזה מאוד חבל בעיני.

      אם אנחנו רוצים לשמר את ההרצאות בשביל הדורות הבאים אני חושבת שהדרך היחידה היא לצלם אותן, כך נשארת החוויה של ההרצאה, זה לא גוזל מזמנם של המרצים, ואחר כך אם מישהו מעוניין להרים את הכפפה ולכתוב מאמר על נושא ההרצאה בשיתוף אותו מרצה – יהיה להם את התיעוד המתאים.

      אה, וגם – בשביל זה צריך ניג'ס ייעודי. עם הרבה סבלנות. מתנדבים?

    • #189865 הגב
      Boojie
      משתתף

      ומן הסתם גם להעביר אותן עריכה כלשהי לאחר התמלול.
      ובפורום תפוז היה מישהו שהציע לעודד אנשים לסכם הרצאות, כמו באוניברסיטה, ולאסוף מהם את הסיכומים, אבל אני לא יודעת עד כמה דבר כזה ישים.
      בכל אופן, היתרון הגדול של שימור טקסטואלי, במה שנוגע להרצאות, הוא שטקסט הוא נגיש וניתן לחיפוש ולרפרנס בקלות, מה שאין כן וידאו.

מציג 15 תגובות משורשרות
מענה ל־האגודה באינטרנט

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: