ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › דרוש מומחה לעבודות אוריגמי
- This topic has 20 תגובות, 8 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, חודש 1 by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
חבצלתמשתתף
העבודה על "בדיון" ובהמשך העבודה על "פנטסי.קון" גרמה לנו להבין שקיימים בקרב אנשי האגודה גיבורי על רבים, אשר כדרכם של גיבורי על הינם נסתרים מעין הציבור.
לנו היה מזל גדול, מבחינתי לפחות מזל של מתחילים, והצלחנו להגיע – בעזרת רמזים, שמועות והרבה קשרים אישיים – לקבוצה של אנשים מופלאים שבלעדי עבודתם, שהצטרפה לזו של הפעילים המוכרים (והנפלאים לא פחות), הכנסים לא היו יוצאים אל הפועל. אלא שזה, כאמור, היה עניין של מזל ואני באופן אישי מאמינה שמזל זה דבר מצוין, אבל צריך להשאיר את הדברים בידיו רק כאופציה אחרונה.
חשבתי לכן, לטובתם של מנהלי הכנסים/האירועים הבאים ולטובתם של אלו שחשבו אולי לנסות להרים כנס או אירוע אבל מפחדים שהמזל לא ישחק להם, לנסות לארגן רשימת יכולות. רשימה של אנשים שיכולים לעשות דברים, החל מהקמת אתר וכלה בהכנת דגמי אוריגמי, ומוכנים לתרום מהיכולת הזו שלהם (בהיקף זה או אחר) למען פעילויות האגודה.
לא משנה מה היכולת שלכם. יתכן שהיא תראה בעיניכם קטנה, טיפשית ולא רלוונטית, ובעיני מארגן האירוע הפוטנציאלי היא תהיה עולם ומלואו (אוריגמי? מעולה. בדיוק רציתי להקים דגם של חללית מאוריגמי באמצע אולם הכניסה). אז אל תהססו – אתם מוזמנים להגיב כאן או במייל (havazelet.hasharon@gmail.com) ותבוא עליכם הברכה.
שנת יצירה טובה לכולנו.
-
יעלמשתתף
[כרוב] [קולורבי] [כרישה]
-
MuchRejoicingמשתתף
כשב"אותנו" הכוונה לפעילים האחרים של האגודה. נכון שזה יהיה כיף אם ננסה לארגן סדנאות ללמידת דברים מועילים כאלה ואחרים? שלא לדבר על זה שברגע שחלקת את הידע שלך על אוריגמי של יצורים מיסטיים עם עוד כמה אנשים – לא תצטרך לקפל בדד… מה דעתכם? יכול לעבוד?
-
גלמשתתף
אם כי אני לא חושב שמישהו ירצה להשתתף בסדנת ניהול מזכירות האגודה
כישורים וידע נוספים: ביולוגיה מולקולרית וביולוגיה של התא; הכנת פנקייקס וסופלה שוקולד.
-
חבצלתמשתתף
בטח אפשר להרים כנס סביב העניין הזה.
-
נעמי וינרמשתתף
קורסים זה רעיון נהדר, אבל אני תוהה במה.
מה אנחנו צריכים, כאגודה, וניתן להעביר בקורס קצר? קורס ארוך הוא לא כל כך מעשי, גם בגלל שכולנו מתנדבים עם לו"זים שונים וגם בגלל שאנחנו מפוזרים בארץ.
אז מה כן?
עריכה בסיסית? זה הרעיון היחיד שאני מצליחה לחשוב עליו, לטובת מי שיש לו די ידע בעברית ורוצה לנסות לערוך.
דברים ספציפים, כמו ניהול תחרויות או הפקת אירועים קטנים זה משהו שאפשר ללמוד רק בחניכה ומתוך נסיון.
אולי בניית הרצאות?מה אתם חושבים?
-
נעמי וינרמשתתף
"קולורבי? מה לך ולקו-לו-רבי?"
"שאני אתן לליאורה לעבור את הדיאטה לבד, עם כל תופעות הלוואי והרעשים מהבטן?!" -
חבצלתמשתתף
רעיונות לפעילויות של האגודה (לרבות קורס הכנת סופלה) הם דבר מצוין – אבל אם אפשר בפתיל נפרד או אחר, שלא נשכח שהמטרה של הפתיל הזה (לפחות המטרה שלי) אינה איתור המה (מה אפשר לעשות) אלא איתור המי (מי יכול ומוכן לעשות).
ואם אני (שוב) פה רציתי לומר שהלשנות במקרה הזה מתקבלות בברכה (משהו בנוסח – אני לא יודע/ת לעשות כלום, אבל אני יכול לתת לך מייל של מישהו שממש טוב ב(שקר כלשהו) ומוכן תמיד להתנדב, אם רק מבקשים ממנו בשלושה עותקים).
-
נעמי וינרמשתתף
מיד פותחת פתיל קורסים.
-
נעמי וינרמשתתף
תנלת
-
חבצלתמשתתף
ואחרי זה נצליב רשימות ונשבץ אנשים לדברים ביזארים להפליא. מואהההההה
-
Boojieמשתתף
שהרעיון לבנות רשימת פעילים ותחומי ההתמחות שלהם חוזר כבר בפעם המי-יודע-כמה, כשזה דובר גם כחלק מפרויקט הוויקי בגלגוליו השונים, גם כרשימה שדפנה קירש ריכזה (או החלה לרכז) עוד לפני שנתיים (אפשר לשאול אותה בנושא – יכול להיות שהרשימה שהיא ריכזה היא רק של מרצי כנסים, אבל לדעתי דובר גם על מעבר לכך), וכן הלאה.
אני חושבת שהשיטה שתעבוד היא לא לשאול אנשים כאן בפורום (אם הרבה אנשים הם כמוני, הם פשוט לא ירצו לספר בפורום על כישוריהם הנעלים, בין השאר כי הם ירצו לבחור בעצמם את הפרויקטים שלהם), אלא ליצור נוהל קבע שחלק מכל ארגון של פעילות כלשהי יכלול ריכוז של שמות האנשים שתרמו באותה פעילות. אם מחזיקים איפשהו רשימה קבועה כזאת (אפשר בוויקי, אפשר בגוגלדוקס, יש כל מיני אופציות), אפשר לעדכן אותה אחרי כל פעילות. למשל: נגמר כנס? מי הרצה בו? מי עיצב אותו? מי בנה לו אתר? מי עסק בצדדים הטכניים? מי ערך את התכנים? מי עיצב את הגרפיקה? וכו' – כל מי שעשה עבודה *טובה*, נכנס לרשימה (לאחר קבלת אישורו, כמובן).
זה יעבוד יותר טוב מאשר לבקש מאנשים להלל את יכולותיהם (וממילא, זה שלאדם יש כישרון כלשהו, עוד לא אומר שהוא גם איש ביצוע מוצלח בנסיבות ההתנדבותיות הרלוונטיות). ומניסיון, עבורי זה עובד נפלא (האנשים שאני פונה אליהם היום כשאני צריכה כוח אדם הם אנשים שראיתי מוכיחים את יכולותיהם בעבר, ויש לי רשימה די ארוכה של כאלה. לא בכתב, למרבה הצער – בראש).
-
חבצלתמשתתף
מבחינתי כל מי שהעבירו הרצאות בכנסים קודמים הם גיבורי על גלויים. לקראת "בדיון" אספתי רשימות ועכשיו, אחרי פנטסי.קון, אני יכולה להוסיף עוד כמה שמות לרשימות שאצלי.לפני שאעביר אותן למארגני הכנסים הבאים.
רשימות הם דבר מצוין, לא פחות מהיכרות אישית עם "אנשים שמכירים". אבל בהחלט לא מזיק לנסות דברים נוספים.
אולי מדובר בצעד נאיבי משהו – אבל קיוויתי (טוב, אני עדיין מקווה) למצוא כמה בעלי יכולות נסתרות באמצעות הפניה הזו.
או לפחות לגרום לאנשים לחשוב על זה, כדי שהפניה הבאה שתבוא תענה.
-
גלמשתתף
גם שם היה נסיון להרים רשימה כזו:
http://forum.sf-f.org.il/read.php?22,46103 -
נעמי וינרמשתתף
בין שאר הדברים שאני בונה לתוכנית השנתית בניתי הצעה לרשימת קשר-סגל סטנדרטית, רשימת צוות-ותפקידים סטנדרטית ורשימת מרצים ונושאי הרצאות סטנדרטית. יש לי כוונה ברורה ומיידית לגרום למנהלי הכנס ומנהלי כוח האדם להשתמש ברשימות האלה לנוחיותם, ואז לתת אותן למאגר, כך שגם נקבל תמונה שוטפת על מי הם הפעילים בכנסים (נוסף לפעילים שירשמו אצל חבצלת ואצלי) וגם נוכל לאגור אותם.
גם אם אני לא אצליח לגרום להם להשתמש באלו, אני מתכוונת לעבד את הרשימות הנ"ל לתוך המאגר. אבל בשאיפה הם יכנסו לשימוש, ואז עדכון האנשים החדשים יהיה קל ומהיר.
ולפני שאתם צועקים, כמובן שאין לי שום כוונה לתת לאף אחד להציץ במאגר. אם מישהו מחפש מישהו, הוא יכול לפנות אלי. על עצמי אני סומכת לא להשתמש לרעה בפרטים.
-
Boojieמשתתף
(לא אני, מישהו אחר, לי אין זמן) שיסרוק את פורום הפעילים ויפלה משם את הרעיונות שעלו בתקופת פעילותו. היו *המון* כאלה, וחלקם ראויים מאד ליישום.
-
ליאהמשתתף
רשימת כישוריי הכלליים, עד כמה שראיתי שימוש בהם לכנסים.
* כתיבה – ניסוחים, תוכן לאתרים, דברים רשמיים, כתבות, סיפורים/תסריטים/מחזות/תסכיתים אם זה ישמש מישהו.
* עריכה – תוכן, לשונית, מה שצריך.
* הפקות מקור, ברמת כתיבה ובימוי (לא עושה את זה כרגע, אבל מוכנה להדריך ולסייע למי שצריך, לקרוא, לתת רעיונות, ללוות וכו').
* מועדוני קריאה, דיונים מונחים, סדנאות. (בעיקר סדנאות כתיבה עם יעל
* הרצאות (לא מתה על זה, אבל אם אין ברירה…).
* פיסול (בעיקר פימו) ועיצוב באופן כללי (הייתי אחראית עיצוב בהרבה כנסים ומסיבות – שוב, לא עושה את זה כבר, אבל מוכנה להדריך ולעזור).
* אפייה (בעיקר מאפינס!)
* מרצ'נדייז – שיווקיות, רעיונות וכו'. (שוב, לא עושה את זה כרגע)שימשתי בכנסים בתפקידי א. עיצוב, מנהלת, אחראית לו"ז וא. מרצים, ועוד.
יש בטח משהו שאני שוכחת. אם אני אזכר, אני אשלח גם במייל.
-
Boojieמשתתף
רותם נהדרת במשחקי תפקידים.
ומי שלא ראה את סצנת "הו, יושי" המפורסמת, לא ראה שמחה מימיו. -
אמברמשתתף
ומחזיקה ברשימות ענק של מרצים מכל הסוגים והתחומים שמוכנים להרצות עבור האגודה
-
ליאהמשתתף
(יום אחד אני אחזור לשחק… כשאני אקח הפסקה מתסכיתים…)
-
Boojieמשתתף
(את יכולה להאשים רק את עצמך. את לימדת אותי שאסור לטפח את האגו של אנשים יותר מדי. ע"ע עידן דקל. P-: )
-
-
מאתתגובות