ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › ג'אק-אס וחברי ועד האגודה למדע בדיוני
- This topic has 94 תגובות, 15 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 2 חודשים by יעל.
-
מאתתגובות
-
-
anakin 3משתתף
לאחר הצצה בתוכניה של איקון נראה כי גם השנה צפוי כנס משעשע ומעניין.
מאותה תוכניה עולה השאלה הבאה: מה עושה בכנס הסדרה המבחילה ג'אק-אס?
המדובר בתוכנית בעלת מנת משכל של יתוש ביצות מצוי, הומור ירוד ומעורר פריחה ברמה הפותחת סקאלה משל עצמה.
כל אלו כמובן אינם מהווים כל נימוק או שכנוע בעד או נגד הצגתה בכנס.השאלה מה הקשר למדע בדיוני או לפנטסיה היא כבר עניין אחר לחלוטין.
חברי וועד יקרים, כחבר האגודה ובשם כמה וכמה חברים נוספים אני פונה אליכם להסיר את הבושה הזו משמה של האגודה.
מעבר לשיקולי איכות שהם אולי ניתנים לויכוח, הרי שעם כל הכבוד המדובר ב'אגודה ישראלית למדע בדיוני ופנטסיה' וככזאת הייתי מצפה לראות בה תכנים של מדע בדיוני – איכותי או לא אשאיר כבר לשיקול דעתכם.
הצגת תוכניות שאינן קשורות בכלל לתחום יכולות להיעשות בפורומים של אגודות אחרות – אגודת חובצי הגבינות – ככל שהדבר נוגע לי.
אנא – אל תמעלו בתפקידכם על ידי הפיכתו של כנס אייקון מכנס מכובד ובעל תכנים מתחום המדע הבדיוני והפנטסיה, לכנס בעל תכנים שלא קשורים בדרך כל שהי – רופפת ככל שתהיה – למד"ב או לפנטסיה, שלא לומר בעלי רמה אינטלקטואלית של יבחוש ממוצע. -
גלמשתתף
אבל א – להזכירך, הכנס משותף גם למועדון סטרבייס ולעמותה למשחקי תפקידים.
ב – היה על זה דיון ארוך (מאוד) בפורום אורט. תוכל למצוא שם את תגובות המארגנים של הכנס (שאני איני נמנה עליהם).
קריאה נעימה
אתה מוזמן להמשיך את הדיון כאן, אחרי שתקרא שם. -
Boojieמשתתף
של הוספת תוכנית אחת שנויה במחלוקת, במשבצת לא מבוקשת ולא פופולרית, לתוכניה עשירה ומלאה, כ"מעילה בתפקיד".
זה לגמרי בלי קשר לדעתי הקיימת או הלא קיימת על התוכנית הנ"ל (מעולם לא ראיתי אותה) ועל הכללתה בתוכנייה. באופן כללי, הדעה שלי היא שדברים כאלה לא צריכים להיכלל בתוכניה, אבל שאם הם כבר כן נכללים בתוכניה, לא צריך לעשות מזה כזה סקנדל.
אבל בהחלט לא נראה לי שצריך לנפח את העניין עד כדי כך שבהבל פה אחד ביטלת את כל עבודתם הקשה של חברי הוועד על כנס אייקון, ואתה הופך אותם ל"מועלים בתפקידם" בגלל שהם איפשרו הכנסת תוכנית אחת לא מתאימה. בואו נשמור על פרופורציות. -
anakin 3משתתף
הפניה בהודעה לא היתה כלפי הועד המארגן של איקון. הועד עשה השנה כמו בשנים עברו עבודתו נאמנה בהקמת כנס שנתי רבגוני ומעניין.
הפנייה היתה לחברי ועד האגודה האמורים להוות מאין כלבי שמירה של האגודה ומוסדותיה.
אני כחבר אגודה מרגיש שמחובתי להעיר על דבר שהוא לדעתי, איוולת מוחלטת ויתרה מזאת עלול לפגום בשמה הטוב של האגודה.
עדיין, יש הבדל בין תוכנית אחת שאינה מתאימה לבין השערוריה שנקראת ג'אק-אס, מה נשים בכנס הבא, תחרות גרפסים ונפיחות קולניות של חברי האגודה?
ייתכן ואת רואה בדברי פסילה מוחלטת של עבודת אנשי צוות אייקון – ואם כך הוא הרי שאני מבהיר את דבריי.
בגלל אופיו המיוחד של אייקון, בגלל התוכנית המגוונת שהשנה, כמו בשנה שעברה וכמו גם לפני כן, העשירה את חיי התרבות של קהל חובבי המדע הבדיוני, בעיקר בגלל כל אלו בולטת ההחלטה השגויה הזו, בחוסר הטעם המשווע שלה. -
גל מבולבלמשתתף
קצת מוציא את זה מפרופורציה.
להאשים את ועד האגודה (שחלקו הוא גם בצוות המארגן והמנהל של אייקון) ב"מעילה בתפקיד" נראה לי טיפה מוגזם.
יש כאן תוכנית אחת, שאמנם לפי מה ששמעתי עליה אין לי כוונה לצפות בה, אבל בטוחני שיש לה קהל – שאני משער שרובו יהיה בני נוער – קהל שיהנה ממנה ויגיד אחר כך "איזה יופי של כנס, אני אבוא גם שנה הבאה." וזה מתוך תוכניה של כ50 פעילויות אחרות.
ולא, לא מפריע לי אם הקהל יבוא בגלל שנהנה מהרצאה של לוטם או מסרט מטומטם. אני לא עד כדי כך אליטיסט.
ולעניין של "זה לא מד"ב אז אין לזה מקום בכנס" – אני לא מסכים. אני לא רואה שום בעיה להכניס משבצת או שלוש של פעילויות שאינן קשורות למד"ב, אם חושבים שזה ימשוך קהל שאולי לא היה בא לכנס אלמלא כן.
ועוד נקודה לסיום – הכנס משותף לשלושה ארגונים. יש להתחשב גם בטעם (או חוסר טעם) שלהם, לדעתי.
ותודה על הרעיון לפעילות בכנס הבא :-p -
anakin 3משתתף
אז הנה עוד כמה רעיונות, יש עכשיו סדרה ספרדית נפלאה בטלוויזיה – קוראים לה קטנטנות, אולי נקרין אותה בכנס כי היא בטח תביא יותר רייטינג מעמנואל לוטם. על פי קו המחשבה המטומטם הזה (וסלחו לי על הבוטות) אולי כדאי לשקול מחדש את הנושא שלמענו קמה האגודה. אולי פשוט כדאי למצוא מה אנשים רוצים לראות ולספק להם את זה – אגב, כל תחנות הטלוויזיה ומפיצי הסרטים בארץ עסוקים באותו עניין ממש – אז אולי כדאי לסגור את הבסטה וללכת הביתה.
לדעתי האגודה והדברים שהיא עושה חשובים – ומטרתם היא קידום המדע הבדיוני והפנטסיה. לכן אני מייעץ למי שלא מבין את זה או לחילופין מבין ואינו מסכים, שימצא לו אגודה אחרת להיות חבר בה – באגודה הזו מתעסקים בנושאים מסויימים – אלא עם כן מביאים את הפרק המיוחד של ג'אק אס על מסע בין כוכבים – אני לא רואה את הקשר לתחומים אלו בסדרה הזו ולכן אם חברי הועד וחברי הנהלת הכנס רוצים להיות נאמנים לתפקידם עליהם לשנות זאת מייד. אחרת כפי שכתבתי הם מועלים בתפקידם – וזאת בדיוק מהסיבה שמחר יהיו עוד כמה דברים עם רייטינג שלא ממש קשורים לתחום. רבותי – זה כנס של שלשה ימים – לא שלשה שבועות. -
???משתתף
הויכוח הזה נטחן עד דק בפורום אורט.
אין דבר שנאמר כאן שלא נאמר שם, כולל ההצעות המועילות לפעילויות בשנה הבאה.ואין יותר מה להוסיף.
דובי.
-
גלמשתתף
-
anakin 3משתתף
הזו מתאימה לכנס הזה הרבה יותר ממה שחשבתי…
-
יעלמשתתף
אתה תגיד לסטארבייס מה לשים במשבצת שלהם? הם שותפים מלאים לכנס הזה. זה לא כנס פרטי של האגודה. אם הם רוצים לשים במשבצת שלהם שירה בציבור עם שרה'לה שרון, אז מותר להם.
הדבר היחיד שתוכל לדרוש כאן הוא שבשנה הבאה הכנס לא יהיה בשיתוף איתם – כי הם שמים פעילויות שגולשות לנושאים אחרים – וזה דרך אגב לא כל כך נורא בעיני.
חוץ מזה אם הם חושבים שרוב חברי המועדון שלהם יהיו מעוניינים לצפות בדבר הזה, שאין לי מושג מה הוא, אז הגיוני לשים אותו אפילו אם הוא לא מד"ב.
-
Boojieמשתתף
-
Boojieמשתתף
וגם הנושא הזה נטחן עד דק באורט, פרט לעובדה המצערת שסדרת השאלות שאני העליתי לגבי "מה יהיה אם אכן הכנסים יאורגנו בלי המועדון" לא נענתה מאז ועד היום. כנראה שלאנשים לא כל כך בא להתעסק עם שאלות מעשיות כשנושאים עקרוניים שאפשר להתווכח לגביהם עד מוות עומדים על הפרק. אחרי הכל, הרבה יותר מעניין להתווכח.
מה שעדיף, אם כל כך חשוב לנו שלא יהיו פעילויות אקסטרה-קוריקולריות (איך אני מתה על המילה הזו קשורה או לא…) בכנס, זה למצוא דרכים לוודא שלא ייכללו כאלו בכנסים הבאים. גם דרכים כאלו הוצעו בשפע בפורום אורט, ונדמה לי שכולם כבר עייפים מזה. ההצעה שלי היתה "לחשק" את ועדת התוכניה, או איך שלא קוראים להם, בהחלטת מליאה שתקבע שלא ייכללו בתוכניית אייקון בעתיד תוכניות לא ז'אנריות או שעשויות להוציא לאגודה שם רע, כולל הגדרת הגוף הרלוונטי לבוררות בנושא במקרה של אי הסכמה ברורה. במצב כזה, לא תהיה אפשרות לוועדת התוכניה להסכים למשבצות כאלו (ולמיטב ידיעתי, כל התוכנייה, כולל הסלוטים של סטארבייס, דורשים הסכמה של כל הצדדים) גם אם הם ירצו.
אני חושבת שהגיע הזמן להפסיק עם טחינת המים הזו. מי שרוצה לעשות משהו, שיעשה, ולא ידבר. אם יש אנשים שרוצים לדאוג לזה שבעתיד לא יהיו תוכניות כאלו באייקון, הדרך לעשות את זה אינה לרטון בנושא מעל דפי פורום האגודה או כל פורום אחר, אלא למצוא את הדרכים לוודא את זה, בין אם בהחלטת ועד, בהחלטת מליאה או מה שזה לא יהיה. -
???משתתף
יפסיקו להטחן עד דק באורט ויעברו למקום בו הם צריכים להתבצע – פה.
אנאקין – ועד האגודה עובד תוך האצלת סמכויות. מנהלת הכנס היא (כידוע לך היטב) אשת אגודה, ויותר מזה – האחראים לתכנים הם ועדת תכנים.
צורה תהיה לועד אם יסמוך ידיו על אנשים ואז יבטל או יתערב בהחלטות.
(ד"א – "הציניות" שבהערתך האחרונה לא חמקה מעיני)זה לא נכון שכל אחד יכול לשים במשבצת "שלו" מה שהוא רוצה. דנים, מתווכחים ואם אין הסכמה גורפת – מצביעים.
-
cheshercatמשתתף
-
ועד, אלא גם שארבעה מחברי הועד חברים בצוות אייקון (אני, ארז, רן ורני), וגם אם הם לא החליטו על התכנים, יש להם עדין אחריות לכל האספקטים של הכנס.
ולא,זה לא סוד שזה המצב. וזה גם לא סוד שאי אפשר לשנות את התכניה אחרי שהסינמטק פרסם את התכניה.
-
anakin 3משתתף
אופנה יוצאת דופן מתפתחת באגודה – להתווכח על כל דבר עד דק – עד אשר כבר אי אפשר לשנות. אז הנה לכם מבזק חדשות – גם לאחר הפרסום של התוכנייה ניתן לשנות דברים – זה יותר קשה ויש צורך – ראשית כל – ברצון כדי לעשות זאת. נראה שחברי ועד הכנס כה מרוצים מהחלטתם זו עד שאף אחד לא מוכן להתאמץ, אתם יודעים מה – יבושם לכם.
-
Kipodמשתתף
הפורום הזה צריך לעבור שינוי יסודי. בעיקר, אי מחיקת הודעות שאינן נושאות חן בעיני המנהלה.
אחרי שאמון מופר, לוקח זמן לבנות אותו מחדש.
-
Boojieמשתתף
לדאוג שהפורום הזה יהיה מסוגל לתמוך בפתילפלצת כמו זה שהתפתח בפורום אורט בנושא. כרגע, למיטב היכרותי עם הפורום הזה, פתילפלצת מהסוג ההוא היה מחסל את כל ההודעות האחרות עד שהוא היה נדחק אחורה. והוא היה נדחק אחורה די מהר.
-
Kipodמשתתף
הגישה מדאיגה יותר.
-
Boojieמשתתף
זה לא האגודה שמתווכחת עד שאי אפשר לשנות. אלה אנשים בפורום. מי שאחראי לקבוע מה עושים ומה לא זה הוועד, והוועד לא מחוייב לשנות שום דבר אפילו אם אנשים מתווכחים על הנושא הזה במרץ בחמישה פורומים שונים. זה שיש על זה ויכוחים עוד לא אומר שגם ישנו את זה.
-
Boojieמשתתף
שירדו מקטע המחיקות. אבל מי יודע, לא ניסיתי את זה מאז. אולי טעיתי.
-
מוכנים להתאמץ.
-
???משתתף
תיראו – אני חדש כאן.
הגעתי דרך האתר של איקון ובקצב הזה, יבואו פחות ופחות אנשים לאירועים שלכם – למרות שהם נראים ממש על רמה.לפני שיוחלט אם ומה לעשות בעוד שנה כלפי גוף אחר, אולי כדי שתפסיקו לריב ביניכם?
בקצב הזה – אנשי אגודה לא יוכלו לעשות פעילויות עם אנשים אגודה … ואז מתפלאים למה יש פורשים המנסים להקים גופים אחרים …קודם כל, תנסו לאמץ גישה הרבה יותר נחמדה – גם ביניכם וגם כלפי חוץ. אחרת, למה שאנשים ירצו לעבוד איתכם … אתם כל הזמן רבים.
אח"כ, אולי תנסו את:
http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=190&mess=1522890בברכת שנה טובה
zasrusנ.ב.
סביר להניח שתתעלמו לגמרי ממה שכתבתי – בגלל זה בחרתי את הניק zasrus -
Boojieמשתתף
לגבי פעילות האגודה. לא מוצא חן בעיניך, אל תכנס לפה.
זו חוצפה מהסרטים להכנס לפורום שזו המטרה שלו ולהגיד לאנשים להפסיק לריב, ואחר כך לשלוח אותם להודעות המחכימות שלך מפורומים אחרים. -
anakin 3משתתף
אז זהו העניין בדיוק, לא משנה כמה יתווכחו, לא משנה מה יגידו, אבא (סליחה הוועד) תמיד יודע הכי טוב…
זה פשוט לא משנה מה הנימוק – שכן לועד יש תמיד נימוקים יותר טובים, יותר משכנעים ובעיקר עניין הקולגיאליות, כלומר קידוש ההחלטה – מה שהוחלט מקודש והוא לא ישונה – לא משנה כמה חברי ועד מסכימים עם שינוי הגישה – לא משנה כמה חברי אגודה מתקוממים – החלטה היא החלטה היא החלטה ואפילו המקטרגים הגדולים ביותר שלה יגנו עליה בחירוף נפש לאחר שהתקבלה – מה אני יכול לומר, השיטות הללו לא נולדו כאן והיום, והמטרות שלהן היו בדרך כלל אפילות הרבה יותר מאשר איזה עיוות קטן באגודה ישראלית למדע בדיוני.
תשמעי, חבל על המילים.
שיהיה.
-
אתה יודע מה? תאסוף את כל המוני האגודה שלטענתך לא מסכימים ותסתער על הבסטיליה….אופס…. על הסינמטק… תמנע בגופך את ההקרנה של הדבר המביש הזה. אתה בכלל מסוגל לעשות משהו חוץ מלקשקש?
וכן, אנחנו יודעים כמה דברים שאתה לא יודע או שמתעלם מהם בצורה מאוד נוחה כמו למשל שאי אפשר לשנות סתם ככה את התכניה של הסינמטק, שיש עוד כמה אנשים חוץ מועד האגודה שיש להם מה להגיד על תכניית הכנס, שלצעוק שיש עוד המון אנשים שמסכימים איתך זה התרגיל העתיק ביותר בספר.
לי אישית נמאס ממלחמת הדת הזאת, כולכם מתנהגים כמו חרדים ששמו להם מכולת לא כשרה בשכונה.
אייקון השנה הולך להיות האייקון הגדול והמוצלח ביותר שהיה מזה שנים. האייקון הזה עונה על כמעט כל טרוניה שהועלתה בעבר לגבי אייקון (היקף, מגוון פעילויות, כמות של סטאר טרק, כמות של הרצאות). אבל כשבאים ועושים משהו שתואם כמעט כל בקשה שאי פעם קיבלתי, התגובה היחידה שאני מקבלת זו יריקה בפרצוף והסברים עד כמה אני אידיוטית ומועלת בתפקידי ועד כמה ועד האגודה הוא התואם הישראלי של הק.ג.ב.
אתם יודעים מה? כל מי שזה לא מוצא חן בעיניו יכול :
א. ללכת להתעטש. ^(הפועל המקורי צונזר ע"י ההנהלה)^
ב. לא לבוא לאייקון, אחרי שכל כך ביזינו אותו ופגענו באינטגריטי שלו.
ב. לעשות את אייקון הבא – אני בטוחה שהוא יצליח לעשות עבודה הרבה יותר טובה ממני. אני רוצה לראות מי מכל המתלוננים ירים את האתגר הזה. בעצם, הוא יכול להתחיל גם מאייקון הזה. יש עוד המון עבודה לעשות.
-
יעלמשתתף
לדעתי זו חוצפה לבוא בטענות לאנשים שעושים בהתנדבות עבודה קשה ועושים אותה מצוין כמו שהבנתי.
כל עוד חברי האגודה לא משלמים משכורת לחברי הועד תמורת עבודתם, כל טענה קטנונית מסוג זה היא פשוט חצופה. מי שלא מרוצה, שינסה להבחר לועד בעצמו כדי להשגיח על מהלך העניינים בשנה הבאה.
וכל מי שיש לו בעיה עם התוכנית הזו, פשוט *אל תלכו לצפות בה*. ואם מאוד חשוב לכם העניין ואף פוגע בציפור נפשכם *נסו לשכנע אחרים לא לצפות בתוכנית*. אבל תפסיקו למרר למארגנים של אייקון את החיים. יש להם מספיק עבודה גם בלי זה. ובשנה הבאה, נסו להיות בין המארגנים כדי להבטיח שפארסה כזו, כהגדרתכם, לא תחזור על עצמה.
-
שלומיתמשתתף
ובכן, גם אני חושבת שכנס אייקון השנה יהיה פשוט גדול,
למרות זאת, כל מי שנושא במשרה ציבורית כלשהי – כדאי שיהיה מוכן לספוג את הריקושטים.
מי שלא מסוגל להתמודד עם הביקורת, שהיא כך נראה לי לגיטימית, שיתפטר.
קראתי את ההודע הקודמת של anakin ואני לא מבינה אמבר מה את רוצה? הוא בכלל לא אמר שהכוונות שלך אפלות, אבל אפילו אם נניח שהוא כן אמר דבר כזה, לקרוא לאנשים ללכת להתעטש? אני נגד זה!!! -
???משתתף
למרות שנורא התאמצתי לא לענות, ולא לפתח את הנושא הזה (שוב) שוב כשלתי.
אז כמה הערות כלליות ….1. אין "משבצת של המועדון" ו"משבצת של האגודה". תמחקו את זה מהלקסיקון שלכם! וועדת תכנים, שמנתה מספר זהה של חברים משלושת הארגונים ישבה, דיברה, החליטה. כל אחד זרק רעיונות שלו לתוכן, חלקם התקבלו וחלקם לא, ומה שכן נכנס לתוכנייה.
2. אני לא מבין את הקונצפט של "לחשק את ועדת התכנים". מה קרה? משום מה יש כאלה באגודה (ואני שמח להגיד שאין תופעות כאלה במועדון) חושבים שיש מקום להציב תנאי סף.. אין דבר כזה! כמו שחברי כנסת יעבירו חוק שהעולם בצורה של דיסק ע"ג פילים ע"ג צב ענק (רואה הדס – אני קצת מכיר) – זה לא אומר שזה ככה. אייקון הוא שותפות, מהתחלה עד הסוף. אם יש חילוקי דעות, מגשרים עליהם.
3. הקביעה הכל-כך פשוטה כביכול של אלי ש"אפשר לשנות תכנים אחרי שיש תוכניה" פשוט טיפשית וחסרת בסיס (שלא נדבר על השטויות [בהעדר מילה יותר עדינה] שהגיעו במשפטים אח"כ). מעבר לכך שהתוכניה של הסינמטק הודפסה והופצה לעשרות אלפי אנשים, מעבר לכך שהתוכניה הוכנסה למחשב, וכרטיסים כבר זמינים בהזמנה מראש (ואני לא אומר שמישהו הזמין כבר, כי זה בכלל לא רלוונטי), זה גורם לנו – לאייקון — להראות רע מאוד מול הסינמטק ומול הקהל שלנו.
4. מכל "המוני" המקטרגים, ספרתי בערך 5 קולניים, שעושים רושם כאילו הם 300 לפחות. לא מוצא חן בעיניך? אל תראה. מה זה הגישה של "תשכנע אנשים לא לראות את זה"?!?! זה שהאפשרות של להזיק לכנס בכלל עולה זה מחריד. מה הלאה? מי שלא אוהב את עמנואל לוטם יבוא להפגין מול אשכול פיס, יבעיר צמיגים וירביץ למסכנים שרוצים לקנות כרטיס? איזה מין רעיון זה? מישהו באמת חושב שאם נניח להקרנה של ג'קאס יגיעו רק 20 איש – העובדה הזאת תהווה סיבה לא לשבץ את זה בעתיד אם נרצה (ואני לא אומר כאן שישבצו את זה בעתיד, אז אל תתחילו)?! אם כך צריך להעיף את ה- Twilight Zone וכמעט כל דבר אחר ששובץ ברצועת חצות.
5. אין לי בעיה עם לקבל הערות או ביקורות בונות, ואני יודע שגם להדס אין בעיה כזאת. אבל כשמגיעים אנשים שבאמת אין להם מושג על מה הם מדברים, ולו הקלוש ביותר, ומרצים לאלו שכן עושים על מה נכון ומה לא נכון, תוך הוספת [ושוב, בהעדר מילה עדינה יותר] שטויות — תסלחו לי זאת חוצפה. חברי האגודה כולם חייבים תודה עצומה לכל מי שעובד על אייקון, גם אם הוא לא מהאגודה, ותודה מיוחדת לועד שלהם שעומל בהתנדבות בשביל שיהיה לכמה יללנים על מה לקטר, תוך שהם מסווים את זה כ"עניין עקרוני".. כנראה שפיספסתי איפה שהיה כתוב שהתנאים בועד האגודה הם כל כך טובים ששווה לאכול כל כך הרבה חרא בשביל זה.
ואסיים במשפט שכולם כנראה מכירים, אבל אולי בהתחשב בנסיבות כדאי לחזור עליו…
מי שיכול – עושה, מי שלא יכול – מלמד, ומי שלא יכול ללמד – מבקר.דובי
-
???משתתף
שלומית,
בלי ממש לדעת מי את, וכמה את מצויה בהסטוריה של הנפשות הפועלות…
לנהל את אייקון זו עבודה כמעט במשרה מלאה בפרק הזמן של לפחות שלושה חודשים לפני הכנס, וקצת פחות בשלושה חודשים שלפניהם. הזמן הזה בא על חשבון הזמן החופשי של הבן-אדם, שממשיך לעבוד, ולא מקבל תמורה כל שהיא תמורת עבודתו. להגדיר את זה כ"נושא משרה ציבורית" זה מגוכח. אין גזר שמתלווה למקל הזה, מעבר למשהו שאלמלא פחדתי שישמע ציני ו/או לעגני מידי הייתי קורא לו "תחושת שליחות". אז ביקורת זה בסדר, שהיא באה בצורה מסודרת, אבל שמגיע אדם, שלא בקיא בפרטים [בהמעטה] ומנדב עצות אחיטופל [שוב בהמעטה] תוך זריקת רפש על מי שנתן מעצמו — יודעת מה — שילך להתעטש..
הקריאה שלך להתפטרות דומה למשחק שח בו השחקן מסתכל רק על המהלך הבא שלו. ומה הלאה? את חושבת שיש עוד מישהו מהאגודה שיכול ומוכן לקחת על עצמו פרוייקט כזה? פחות מחודש לפני הכנס? את אייקון התחילו להרים בינואר השנה (!!!) את באמת חושבת שזה רעיון טוב לקרוא להדס להתפטר? רוב הביקורות הוטחו, בצורה מרושעת בלי מחשבה קדימה, בלי לחשוב שאת כל הוויכוחים האלה כבר עברו והגיעו לעמק השווה, בלי לתת את הקרדיט למארגנים שישבו וחשבו והגיעו למה שהגיעו מתוך הסכמה. התופעה הזאת פשוט מכוערת. אני לא רואה שום דרך להסתכל על זה אחרת.
יש דרך להעביר ביקורת, עם קצת צניעות והוקרת תודה. אף אחד לא ביקש זר פרחים או מכתבי ברכה כל בוקר, אבל ריח הפיגולים שעולה מהתחסדויות מגעילות כמו ההודעה של אלי לא ראויים. ואדם שבוחר בסגנון ובדרך האלו לא שווה את שלושת הקלוריות ששרפתי בזמן שהקלדתי את התשובה, ואולי זה עדיף על ה"שילך להתעטש" התמציתי מההודעה למעלה, אבל אפשר להסכים שהאפקט פחות.
-
Boojieמשתתף
אם הוא לא מוצא חן בעיניך, אתה חופשי לחלוטין לבחור וועד אחר, שיהיה יותר קשוב אליך. קשה לי לראות איך ועד שנבחר למשך שנה אחת יכול לרקום כאלו קונספירציות נוראיות.
-
Boojieמשתתף
"מי שלא יכול שלא יעשה"??? אז מי לעזאזל כן יעשה? תגידי, יש לך מושג איזו קריעת תחת זה לנהל כזה כנס? כמה מתנדבים נדמה לך שיש לדבר כזה??? וכמה מתנדבים נדמה לך שיש לדבר כזה שגם *מסוגלים* לעשות את העבודה??? על חשבון העבודה שלהם? על חשבון חייהם הפרטיים? אפשר לחשוב שיש לנו מנהלי כנסים מתנדבים באלפים!
הדס ספגה בכל הנוגע לכנס הזה הרבה יותר ממה שאדם צריך לספוג, ולא משנה אם זה בעבודה בהתנדבות או בעבודה בשכר. אני במקומה הייתי נשברת הרבה קודם.
אנשים מתנהגים בתוקפנות בנוגע לדברים האלה בצורה הכי מכוערת שיכולה להיות. במקום להתנהג כמו בני אדם, במקום למחות כמו בני אדם, באים עם כל הקשת המגוונת שבין מילים גסות ומשפילות לבין חשדות במזימות קונספירציה מגוונות. אני לא רואה שום סיבה למה מישהו צריך לסבול את זה בשקט. המתקפה המכוערת שהיתה בעניין הזה, שהיא ממש לא רק מה שראית פה, כבר עלתה לכולם על העצבים. והתוספת של אלי (אנאקין) של מרירות, לעג וחשדנות כלפי הוועד ממש לא משפרת את המצב.
אז תעשי לי טובה, תשמרי לך את ההמלצות רבות המשמעות שלך. אני מבינה שאת מאמינה בכנות שרק אדם שמסוגל לעמוד במתקפות חסרות כל פרופורציה למה שהוא עשה עד כה, בלי להגיב על זה בחריפות, צריך לנהל כנסים באגודה. אז אם לא אכפת לך, אני מרשה לך ללכת לחפש מישהו כזה, ש"יכול ויעשה", ובינתיים אנחנו נישאר עם האנשים שעושים את העבודה השחורה כרגע, בסדר? ובזמן שאת מחפשת את המישהו הסטואי להפליא הזה, שאפשר ללכלך עליו כמה שרק רוצים אחרי שהוא קרע את ישבנו למען הכנס המחורבן, והוא לא יתרגז מזה, אני אשמח אם גם תחפשי באותה הזדמנות את הפתרון לבעיות הכלכליות של ישראל ומישהו שיביא שלום עולמי, כי גם עם אלה עד עכשיו לא היה לנו מי יודע מה מזל. -
Boojieמשתתף
חוץ מדבר אחד: אין שום סיבה שמליאת האגודה לא תקבע לאילו דברים *אסור* להסכים בתוכניה של אייקון, ושנציגי האגודה בוועדת התוכניה לא יהיו חייבים לקיים את ההחלטה הזו. אם הנציגות החוקית של חברי האגודה (במקרה זה, רוב מתוך קוורום באסיפה השנתית) קובעת שנגיד, לא יוקרנו סרטים מסוג מסוים באייקון, זו זכותנו, וזה מחייב. אנחנו עמותה, וככאלה, זכות החברים לקבוע מה אנחנו מוכנים לראות בפעילויות שלנו ומה לא – עם מה אנחנו מוכנים שהעמותה תהיה מזוהה ועם מה לא. כמו שעמותה למען קידום ערכי הדת, נגיד, יכולה להחליט שבאירועים שהיא שותפה בארגונם לא יוקרנו סרטי פורנו, נאמר, ולעמוד על כך שזה אכן יקוים.
כמובן, זו זכותו של הצד השני להחליט אם הוא מוכן לקבל החלטות כאלו (נגיד, "לא יוקרנו באירועי האגודה סרטים שאינם קשורים לנושאים שהאגודה שואפת לקדם ושיש בהם כדי לפגוע בשמה הטוב של האגודה"), ואם לא – לוותר על השותפות. אבל זו בהחלט זכותם של חברי האגודה להחליט להגביל בדרך זו או אחרת את תכני האירועים שהאגודה מארגנת.
בקצרה ובפשטות: אם רוב חברי האגודה לא רוצים שהאגודה תהיה מזוהה עם אירועים כמו הקרנת "ג'קאס", זו זכותם להעביר החלטה שתמנע את זה. -
???משתתף
את רוצה אולי למלא את מקומי? אני רואה מתנדב מהקהל? נובמת, אין פה אף אחד עם רוח התנדבות?
-
cheshercatמשתתף
שלא לדבר על זה, שלומית, שהתבטאויותיו של אנקין לאורך זמן היו חמורות יותר ושמה לעשות, עושה רושם שהן נובעות מלא מעט מניעים קטנוניים כמו העובדה שהוא רצה לנהל עוד כנסים מלבד פנטסיקון הראשון אבל הועד העדיף אדם מתון יחסית כמו הדס (שמכרות אתה התבטאה כך רק כי באמת כנראה נשבר לה. וגם לה מותר לפעמים, אם כי היה עדיף אם לא).
והוא גם ניסה, יעל (?), לרוץ לועד אבל לא כל כך הלך לו.
הוא גם לא ממש אוהב עוד לפחות אחד מהמעורבים בועד.
מספיק סיבות (לא) לגיטימיות להתקטננות???בהחלט לגיטימי לבקר. בהחלט לגיטימי לצרוח שלא מתיחסים אליך אם מחליטים לא ליישם את מה שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה.
העובדה שאנשים לא מקבלים כסף לא מצדיקה חסינות מביקורת.אבל … תתחילו לקחת דברים בפרופורציות –
1. מדובר באירוע אחד מתוך כנס שלם
2. הכנס הוא לא של האגודה בלבד ויש עוד קבוצות שדעותיהן קובעות לגבי איך שהוא נראהוגם אם זה נורא לא מוצא חן בעינכם – תלמדו להתבטא. כי בכל זאת מגיע קצת הכרת תודה לאנשים שמשקיעים שעות על גבי שעות בנסיון להפיק משהו שבטוטאל ימצא חן בעיניני מקסימום אנשים (ויש לי מושג על מה אני מדברת מאחר שאני קצת מעורה בעינים).
לגבי מריבות וויכוחים – כמו שבוג'י צינה בדרכה הבלתי מתפשרת, זה בדיוק המקום לכך.
ובוג'י – תראי איזה יופי של פתילפלצת יש פה (וממש לא נראה לי שההודעות הקודמות מענינות כרגע משהו. מה גם שפונקצית מבט שטוח זמינה) -
cheshercatמשתתף
הלו דובי … רוצה להמשיך לדבר על כאלה שמבקרים? נראה לי שבקצב הזה נוכל באמת ליצור את אטרקצית איקון2002
אכן אנחנו אליטיסטים בטעמנו ובהגדרותנו אבל בסופו של דבר, ולמרות המחאות הקולניות אנחנו גם יודעים לכבד החלטות שהתקבלו על ידי הרוב (בין אם הם מוצאות חן בעיננו או לא).
cheshercat אליטיסטית גאה (אבל את זה אתה כבר יודע)
-
cheshercatמשתתף
אנחנו יכולים להחליט במליאה מה שאנחנו רוצים. אנחנו גם חייבים לקיים את זה כשזה נוגע לאגודה בלבד. אבל אנחנו לא יכולים לכפות את דעתנו על ארגונים אחרים. וכל עוד אנחנו עובדים בשיתוף עם אירגונים אחרים אנחנו יכולים לעשות כמיטב יכולתנו כדי לנתב את הדברים לכוון שלנו.
אם נדבוק בעקרון של המליאה החליטה במצב כזה הרי שאנחנו לא מסוגלים לשתף פעולה עם ארגונים אחרים, ואולי זו ההחלטה שצריך להעביר במליאה.
אבל בין אם אתמוך או לא ברעיון שכזה – לא הייתי רוצה שהוא יתקבל מהסיבה הזו.(בואו נחליט במליאה שאנחנו לא מוכנים שיהיו עוד ארגונים לחובבי מד"ב מלבד האגודה, זה יהיה הכי פשוט, לא?)
-
גלמשתתף
לועד. דבר שנראה רחוק יותר מרגע לרגע
-
אהרוןמשתתף
נורא מעניין כאן, כל יום לומדים משהו חדש. כלומר, מה זה ג'קאס עדיין אין לי מושג (מישהו יכול להסביר לי? רצוי באימייל אישי, כדי לא לתפלץ עןד יותר את הפתילפלצת). ולא, אין לי כל כוונה לקרוא את כל הררי המילים שנכתבו על זה בפורום אורט.
לעצם העניין אין לי הרבה מה לחדש, כי בטח הכל כבר נאמר. ובכל זאת:
הייתי מצפה לדיון יותר ענייני, פחות מתלהם, ולא יורד לפסים אישיים. למשל, נימוקים ענייניים בעד או נגד הקרנת הסרט השנוי במחלוקת (אני חוזר – אין לי מושג מה זה).
כמו שבטח רבים כתבו לפני, כחבר ועד (וכחבר אגודה) אני סומך על שיקול הדעת של ועדת הכנס (שנבחרה ע"י ועד האגודה), המורכבת מאנשים נבונים שהוכיחו עצמם בארועים קודמים. אינני חושב שעלי לבלוש אישית אחר כל החלטה שלה, שמא משהו לא בסדר. באותה מידה הרי לא סביר שחברי ועד יבלשו אחר כל החלטה של עורך ה"מימד" (איזה סיפור לפרסם) או החלטה שלי (איזו הרצאה תהיה בבית אריאלה).
וכולנו יכולים לטעות, כמובן. ועדת אייקון עלולה לבחור סרט לא מוצלח כלשהו, כמו שאני עלול להזמין לבית אריאלה מרצה דפוק ומשעמם. צריך לראות הכל בפרופורציה ובהקשר לתמונה הכללית.
בסך הכל, אני מתרשם שתכנית אייקון 2002 נראית מוצלחת מאוד, עם מינון סביר של המרכיבים השונים, ובהתחשב בפשרות המתבקשות בין הגורמים המשתתפים (שעצם השתתפותם היא עניין לדיון נפרד שגם הוא "נטחן" בעבר ואין לי כוונה לחזור אליו, לפחות לא ברגע זה).
אגב, הסתכלתי בדף "סרטים" באתר הכנס ולא ראיתי רבע מילה על "ג'קאס". אז אולי רוב מהומה על לא מאומה…? -
???משתתף
-
???משתתף
אהרון,
ב- http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=190&mess=1523909 יש תיאור די טוב של ג'קאס.
והוא לא נמצא תחת סרטים, כי זה לא סרט, זו סדרת טלוויזיה. -
???משתתף
זה שכולם באגודה אליטיסטים סנובים – זה כולם יודעים
(זה היה בצחוק, לא לסקול!)את יודעת טוב מאוד כלפי מי הביקורת שלי הופנתה, בטח שלא לכל חברי האגודה או הוועד שלה (או ועדת הביקורת שלה).
אבל מכיוון שאני לא חבר וועד האגודה, ובתכל'ס אני לא צריך באמת לאכול את כל החרא שמשום מה הדס מתעקשת לאכול, אז אני יכול להרשות לעצמי להיות *קצת* יותר בוטה (למרות שהדס עשתה את זה יותר טוב ממני… )
וחוץ מזה שיש לי כבר CONTACT GEAR מוכן.. ומאמן פרטי שמכין אותי ליום הגדול… SO BRING IT ON….
-
???משתתף
-
cheshercatמשתתף
-
יעלמשתתף
אם הוא ניסה לרוץ לועד ולא הצליח, זה רק מוכיח שרוב חברי האגודה לא מסכימים איתו. עוד סיבה לא להתנפל ככה על נושאי התפקיד.
ואם הוא חושב שעכשיו השתנה המצב, הוא תמיד יכול לנסות שוב. אם רוב חברי האגודה מסכימים איתו אולי הוא יצליח.וביקורת צריכה להנתן בצורה לגיטימית, ואני כן חושבת שיש הבדל בין אנשים שפועלים בהתנדבות לבין אלה שפועלים תמורת משכורת. מי שעובד כל כך קשה ללא שכר, לא צריך לספוג התנפלויות כאלה. מספיקה הודעה מנומסת אחת. אחרי הכל מדובר פה על אירוע אחד מתוך חמישים. אילו הדס היתה מקבלת משכורת של 5000 ש"ח לחודש תמורת עבודתה, אז זה היה סיפור אחר. גם אז לא היה צריך להתנפל, אבל אז בכל זאת היה יותר מקום לביקורת ולהתעקשות – כי מדובר בחבר שמממן את פעילותה.
וכל אדם שמעביר ביקורת צריך לדעת שיכול להיות שהוא בדעת מיעוט. ראיתי לפי הויכוחים באורט שהמבקרים הם בדעת מיעוט ברור, כולל X שהחליט לפרוש מהאגודה על רקע התוכנית הטיפשית. זה נראה לך סביר שמיעוט יכפה ככה את דעותיו על הרוב? זה כבר מזמן עבר את הטעם הטוב של חופש הביטוי.
-
יעלמשתתף
אני חברה באגודה רק חצי שנה, ואני כבר המומה מגלי הרפש שכל הזמן מטיחים בועד. אני מתכוונת להצביע עבור כל חבר ועד שירצה לרוץ שוב לתפקיד כמחאה על התנהגותם של גסי הרוח.
אנשים עושים עבודה נפלאה בהתנדבות, ומה הם מקבלים בתמורה? בוץ! אותי זה נורא מרגיז.
-
גלמשתתף
כאן
-
אהרוןמשתתף
נראה כסידרת חייזרים לא רעה!
-
אהרוןמשתתף
ופרקי ST הם כולם טלוויזיה, וראה זה פלא – כולם מופיעים (בצדק) תחת תפריט "סרטים" באתר אייקון. ול"ג'קאס" אין שם זכר. אז שוב – אולי רוב מהומה על לא מאומה?…
-
Boojieמשתתף
האגודה יכולה להחליט שהיא לא מוכנה שבאירועים שהיא חתומה עליהם יהיו תכנים מסוימים. אם גוף אחר, שמעורב בארגון אותם אירועים, מסרב לקבל את זה, הרי שלאגודה יש הברירה שלא לארגן את אותם אירועים ביחד עם אותו גוף.
לא שאני רוצה שדבר כזה יקרה (כידוע, אני בין המתנגדים לפרידה מהמועדון בכל הקשור לאייקון), אבל זה דבר אפשרי, ואם מספיק אנשים לחוצים על זה, אין שום סיבה שזה לא יקרה. זכותנו לא להיות חתומים על אירועים שלדעתנו פוגעים בשמה הטוב של האגודה. -
גלמשתתף
שכתבתי באורט – אנחנו רוצים שותפות, והחלטה כזאת יכולה להוות טריגר מספק לפירוק השותפות.
זה יתחיל מצעקות של אנשים בארגונים האחרים ("זה גם כנס שלנו" וכדומה), ימשיך עם החלטות-נגד משלהם ויכול להתדרדר למלחמה בין הארגונים. -
יעלמשתתף
איזה אירגון אחראי לאיזה אירוע. כך אף אחד לא ידאג שהאגודה חתומה על משהו שסטאר בייס דחף.
אם התוכניה הרשמית של אייקון (להבדיל מזאת של הסינמטק) עדיין לא הופקה, אפשר לכתוב בסוגריים מתחת לכל אירוע מי אחראי לו, האגודה, המועדון או איגור.
ולבריאות לכל מי שהתעטש.
-
Boojieמשתתף
אם הארגונים האחרים לא מסוגלים לחיות עם העובדה שלאגודה יש קווים אדומים, אולי באמת עדיף לפרק את השותפות. וזה למרות שאני באמת לא מעוניינת בזה.
למרות שאני מאמינה שאלה שהשמיעו את הקולות הרמים ביותר נגד ההקרנה של ג'קאס הם לאו דווקא רוב באגודה, אני כן מאמינה שרוב החברים באגודה היו מעדיפים שהאגודה לא תהיה מזוהה עם דברים כאלה. לא מוסכם עלי שהארגונים השותפים שלנו לא יכולים לקבל את הקווים האדומים שלנו (וכן, אם להם יש קווים אדומים, גם אנחנו צריכים לקבל אותם – או לפרוש לדרכנו.) -
Boojieמשתתף
כפי שכבר צוין בפתיל הזה (נדמה לי שזה היה דובי), אין משבצות נפרדות. יש מעט אירועים שאפשר להגיד עליהם "זה ספציפי של המועדון" או "זה ספציפי של משחקי תפקידים". כל השאר מאורגן במשותף.
-
cheshercatמשתתף
לא זה לא נראה לי סביר להתנפל בצורה כזאת על אף אחד – בין אם הוא מקבל משכורת או לא.
חשבתי שזה ברור מכל ההודעות שלי. אם לא אז עכשיו זה ברור.
אבל יעל קחי בחשבון שכל המתנדבים עושים את זה מרצונם. מותר לבקר אותם. מה שאסור זה באמת לעשות את זה בדרך הזו. -
cheshercatמשתתף
אמרת מה שאני אמרתי במילים אחרות
-
cheshercatמשתתף
הכנס בארגון ואחריות משותפת בין אם נציגי אחד הארגונים אוהבים או לא את מה שמשובץ באחד הסלוטים.
כל עוד פועלים ביחד עושים את זה ביחד.ושוב – על מה באמת מדובר. על אירוע אחד? נו באמת – על זה יפול שמה המהולל של האגודה.
פ-רו-פו-ר-ציו-ת אנשים -
גלמשתתף
אבל אם רוצים משהו כזה צריך, לדעתי, לברר קודם לכן מה תהיה תגובת הארגונים האחרים.
אולי את צודקת והם יקבלו את זה בהבנה. ואולי לא.
בעניינים כאלה כדאי להגיע לעמק השווה לפני שמעבירים איזושהי החלטה מחייבת. -
???משתתף
אני חושב שמעבר לאסיפות הכלליות ואולי המכירה הפומבית, אין אירועים פרטיים של אף אחד…
-
???משתתף
אני חושב שלהדס פשוט לא היה מה לכתוב על זה, מה עוד שלא ממש ברור אם נקרין את הסרט או את הסדרה.
-
???משתתף
ורד, לעניות דעתי, ואני לא חבר אגודה, שאת מגיעה למעין משא ומתן, תוך הצהרת הגבולות שלך וחוסר נכונות להתפשר, קשה לראות את זה כשותפות… יש הרבה טיעונים בעד לשים תכנים שהם לא מדב"ים בזמן הכנס (ואת רובם פירטתי באורט), ואני רוצה להאמין שהצלחתי לשכנע בסיכומו של דבר את מקבלי ההחלטות. לרוב הגדול של האנשים, שלא צריך להתמודד עם כל התמונה, אלא רואה רק את מה שהוא רוצה לראות מנקודת מבטו, השיקולים האלה, שיכולים להשפיע על הכנס לא ממש מעניינים… להם יש את ה"עקרונות" (ולא סתם אני משתמש במרכאות, כי הוויכוח הוא הרי לא על דברים שהם אוף-טופיקיים, אלא על הטעם של אנשים) שלהם, ולעזאזל עם התמונה בגדול. חישוק הצוות המארגן אומר בעצם למארגנים "אנחנו לא סומכים על שיקול דעתכם", וזה די מעליב אם את שואלת אותי.
ונדמה לי שגם את זה כבר אמרתי, אבל היו על אותו עניין ויכוחים ענקיים בהנהלת הכנס, שם הסתכלו לא רק על ה"עיקרון" אלא גם על התמונה יותר בגדול, והסכימו (מילת המפתח פה – הסכימו) על משהו. למה לא לתת את הקרדיט שגם אם משהו לא ממש מוצא חן בעיני, מישהו שכוונותיו ומעשיו טובים והוא לא פועל ממניעים זדוניים ולא מכר את נשמתו לשטן (למרות הטענות ההפוכות שמידי פעם נשמעו) חשב על כך והתוצאה יצאה כמו שיצאה מסיבה. -
???משתתף
-
???משתתף
למה שלא נטיל ספק כשאנחנו לא יודעים את מכלול הנסיבות?
ואם אנחנו כן יודעים את מכלול הנסיבות ובכל זאת ממשיכים לטעון אחרת, מה זה אומר לך?
מה זה "לתת קרדיט"? מה? אתם לא בני אדם? אתם לא מסוגלים לטעות?
מה שאתה מציע הוא שנסמוך עליכם בעיניים עצומות.
וזה לא שאני לא סומך על שיקול דעתם של המארגנים שמסתכלים על התמונה הכוללת בעוד אני בראיה צרה, הוא פשוט הוכח לדעתי כשיקול דעת מוטעה.
וברגע שאני חושב ככה, למה לי לא להעלות את זה לדיון? מהחשש שהמארגנים ייפגעו מזה שאני לא סומך עליהם?
נו באמת. -
שלומיתמשתתף
חברה, אולי קצת להרגע, אני לא קראתי לאף אחד להתפטר – כן אולי אפשר היה הבין את זה ככה ממה שכתבתי, אבל אולי היה אפשר גם להבין מזה שקצת ביקורת לא הרגה עוד אף אחד.
או קיי, אז כולם פה לא מסכימים עם אנקין, אבל בכל זאת לביטויים כאלה – שיפה עשה מי שמחק אותם – אין להם מקום בדיון פומבי. אני ממש לא יודעת מה זה ג'אקאסס וממה שגם הבנתי אני לא בטוחה שאני רוצה לדעת, אבל וואללא, לא קצת נסחפתם. תקרינו כבר את הדבר הגועלימקסים הזה ותגמרו עם זה. כלומר אני לפחות רק הבעתי דיעה. -
יעלמשתתף
טוב, הדבר הזה פשוט לא התחיל כאן, אלא בפורום אורט ונגרר גם לכאן. ההודעה של אנאקין לא היתה הראשונה מסוגה, ולכן הרגשות החזקים. הוא פשוט שפך עוד קצת בנזין על המדורה.
-
Boojieמשתתף
מי בדיוק מגיע למשא ומתן בלי הצהרה על הגבולות שלו??? איזה ארגון נכנס לשותפות בלי להכריז מראש מה הקווים האדומים שלו? נדמה לך שארגון דתי, אם הוא נכנס נגיד להשקעה בבית קולנוע, לא יציין מראש שהקווים האדומים שלו הם שלא יוקרן בקולנוע פורנו?
איפה אתה חי? ממתי בני אדם לא מצהירים על קווים אדומים כשהם עושים דברים בשותפות??? זה חדש לי, בחיי.
את רוב מה שאתה אומר אני מקבלת, אבל אני בהחלט לא מקבלת את הטענה שארגון לא יכול לקבוע לעצמו על מה הוא מוכן להיות חתום ועל מה לא, ולא ברור לי מאיפה הוצאת את זה. -
elric winמשתתף
על כל שאר האירועים יהיו חתומים האגודה והמועדון ביחד, ועל ג'קאסס יהיה חתום רינגו
-
Boojieמשתתף
שאני חושבת שזה בגדר אפשרות, ואת לא.
-
Boojieמשתתף
התפרקו?
-
רנימשתתף
יש זכות להחליט אם הוא מוכן להיות חתום על אירוע כזה או אחר, או לא.
אפשר בהחלט לחייב את נציגי האגודה בועדת התכנים שלא להצביע בעד אירוע מסוים שאינו עומד בקווים מסוימים, ואם הענין מספיק עקרוני (וכאן נראה לי שהוא כן) להביא את זה לפני הועד לדיון.
אני הייתי מאד שמח לראות החלטה המחייבת את נציגי האגודה בועדת התכנים להצביע נגד אירוע מסוים, כזה שנגיד אינו מוגדר כמד"ב. (ופה, אגב, הייתי תוחם את החישוק).
זה לא אומר שאם דעתם אינה מתקבלת בועדת התכנים ישר פורשים, אבל אז זה לפחות יבוא לדיון בועד.
מעבר לכך, יש דרך להעביר ביקורת (לגטימית כשלעצמה) ויש דרך להעביר ביקורת. לא הייתי רוצה לראות הבערת צמיגים ליד הסינמטק, בוודאי שלא על "גאקאס" (שזה לא ממש סוד שאני חושב שמקומו לא באייקון – דווקא משום שאייקון השנה הוא כל כך כל כך מוצלח), אבל בהחלט יש מקום לכתוב ביקורת חיובית או שלילית על אירועים בכנס.
השפה בה נכתבת הביקורת מלמדת, בסופו של דבר, יותר על מי שכתב אותה מאשר על כל אחד אחר.
-
elric winמשתתף
גם אצל האגודה , כמו בביטלס, השלם גדול מסכום מרכיביו. וחוץ מזה, לא הייתי רוצה לראות את אחד החברים לוקח על עצמו להפוך למרטיר כמו לנון…
-
???משתתף
אני חושב שזה מאוד בעייתי להסביר את התמונה הגדולה למישהו שפחות מצוי בנקודות הקטנות של ההפקה, כמו מורכבות העבודה עם הסינמטק, פוליטיקה בין-אירגונית וכיו"ב.
הבהרות כאלה יותר קשות על גבי פורומים או אי-מיילים. כבר כתבתי באורט שאם מישהו רוצה נימוקים נוספים, שיפנה אלי בזמן אייקון, בתקווה שיהיה לי זמן, ויקבל אותם.
אני לא אומר לסמוך בעיניים עצומות, אבל במקרה הזה, היו ויכוחים מאוד קשים בקשר לנושא, ואף טיעון שהועלה באורט לא היה חדש. בדיון הועלו הרבה מאוד נקודות שהן מעבר ל"ראיה הצרה" כמו שקראת לזה, והתקבלה החלטה. האמון שלך באנשים שמארגנים את הכנס צריך להתבטא בזה שאתה אומר "אוקיי, אולי אני לא הכי אוהב את זה, אבל בטח שיש סיבה למה זה נכנס".
מותר להעביר ביקורת, אף אחד לא אמר אחרת. אבל כשמדברים על "בגידה במולדת", "קבירת עקרונות" וכאלה דברים מכוערים עוברים את הגבול (כך לפי דעתי). יש צורה איך להעביר ביקורת בלי לפגוע באנשים, בלי לירוק בפרצוף של מי שעבד מאוד קשה על הכנס בחודשים האחרונים.
-
???משתתף
-
anakin 3משתתף
אני מסכים לחלוטין עם בוג'י, אולי זו אחת הבעיות, שלאגודה אין קווים אדומים.
-
anakin 3משתתף
אבל מי בדיוק דיבר על "בגידה במולדת", ו"קבירת עקרונות"?
-
שלומיתמשתתף
אם ההודעה שלו לא היתה ראשונה אז למה כולם כאן טוענים שהוא בכזה מיעוט – ואגב, איפה מוקרנת הסדרה הזו, אני פשוט סקרנית לראות על מה כולם מדברים?
-
אין גבולות – לא של הגיון פשוט, לא של קומון סנס, לא של העובדות ולא של פרופורציות.
-
בכל אייקון היו אירועים שלא היו מד"ב או פנטסיה והעולם לא התמוטט מזה, גם האגודה לא התמוטטה מזה, לא נקברו עקרונותינו, וגם המד"ב קיים ופורח.
-
???משתתף
אני מתייחס לדיון שהיה בפורום אורט.
-
Boojieמשתתף
אירוע שאינו מד"ב (נו, מילא, אפשר לחיות עם זה – מונטי פייתון, נגיד, זה בסדר), והרבה יותר מפריע לי אירוע שמבזה את שם האגודה, ומקשר אותה בתודעת הציבור עם רעיונות לא נכונים. גם ככה מד"ב לא זוכה לשם טוב מדי בציבור, באמת לא חסרה לנו תוספת מזה.
לטעמי, ג'קאס הוא בעל פוטנציאל כזה. מחבר אותנו בדיוק עם הסטראוטיפים שאנחנו כל כך מנסים לשבור.
(אני רוצה להדגיש, חזור והדגש, שאני חושבת שההתנפלות על ועדת התכנים היתה לחלוטין לא במקום, שאם רוצים למנוע הקרנה של אירועים כאלה צריך לדאוג לזה בעצמנו – כלומר, לדאוג שתועבר החלטה בנושא, ולא להתגולל על הועד בטענות, ושאני לא רואה בזה כזאת קטסטרופה כמו שכמה אנשים מציגים את זה.) -
השועל בכרםמשתתף
מחר יחליט רוב של חברי האגודה שהוא אוסר על הקרנות פרקי באפי ו/או סרטים ללא תירגום עיברי ו/או הרצאות ע"י אנשים שאינם חברי האגודה. יהיה רוב, וזה מה שהוא יחליט. ואז מה?
מחר יחליט רוב של חברי האגודה שהוא אוסר על הוועד לקיים אירועים באולמות שבעליהם אינם מחזיקים חיית מחמד בביתם, רצוי חתול. ואז מה?
בא נפריד בין מטרות האגודה, לבין אירועים ספציפיים.
לוועד, המורכב מאנשים המייצגים את האגודה, חייב להיות חופש ההחלטה לפעול עפ"י ראות עינהם, בכפוף לתקנון העמותה. כל אילוץ ספציפי נוסף, רק מזמין את האילוץ הספציפי הבא בתור. -
Boojieמשתתף
אין שום סיבה שחברי האגודה לא יוכלו לקבוע מגבלות על הועד. כל דבר אפשר להגחיך, השאלה היא אם יש לזה הצדקה.
וכן, אם רוב חברי האגודה (שהיא עמותה, למיטב זכרוני, ונועדה לשרת את כלל חבריה) יחליטו יום אחד שלבעל האולם חייב להיות חתול בביתו, הרי שזו זכותם. אם נדמה לך שחברי האגודה יחליטו דבר כזה, הרי שההערכה שלך כלפיהם לא ממש גבוהה. -
רנימשתתף
ואם אני ודובי והדס ועוד כמה אנשים לא רואים לחלוטין עין בעין ענין מסוים זה ממש בסדר, כי עוד לא ראיתי גוף אחד של אנשים שתמיד היה בהסכמה על כל נושא שהוא.
בס"ה אני עובד עם דובי והדס על אייקון כבר הרבה זמן והם עושים עבודה נפלאה והיה מאד ראוי שיגידו גם את זה.
ועכשיו אני הולך לישון, ולפתיל הזה אני לא תורם יותר הודעות גם אם הוא ימשך פה עד אחרי אייקון והלאה, כי נמאס לי לחלוטין מכל הויכוח הזה שבו אני כבר מדקלם את הודעותיהם החוזרות ונשנות של כולם בעל פה במקום לעשות דברים אחרים.
להתראות בפתילפלצתיים אחרים.
-
Boojieמשתתף
ולא שלא אמרתי את זה קודם, אבל אני אצטרף גם כאן: צוות אייקון עושים עבודה נפלאה. אין מילים.
-
Kipodמשתתף
כמו שאני דורש לעצמנו את זכות הוטו, אני לוקח כמובן מאליו את העובדה שגם לגופים השותפים האחרים יש את אותה הזכות, במידה ואירוע מסויים נוגד את האינטרסים שלהם.
-
Kipodמשתתף
כמה אנשים ראית שממש *תומכים* בהקרנה? לחלק ניכר היא לא מפריעה, ול-"מיעוט" (כדברייך) היא מאוד מפריעה.
עד כה, ראיתי רק בן אדם אחד שממש בעד. -
יעלמשתתף
מי שזה לא מפריע לו כנראה לא מתנגד. אז יש פחות אנשים שמתנגדים מאשר אנשים שמתנגדים. לכן זו דעת מיעוט.
דעת המתנגדים הושמעה. אנשים קיבלו תשובות. אנשים לא מרוצים מהתשובות – אבל בדיוק בשביל זה יש את מי שאחראי על הכנס ומי שעובד מול הגופים האחרים ומי שאחראי על תיאומים ומי שמכיר את כל מה שקורה, ולכן לו יש את המילה האחרונה. די עם זה!
-
Kipodמשתתף
לשיטתך, יש מיעוט שמתנגד. יש הרבה שאין להם דיעה, ויש מיעוט זעום עוד יותר שבעד, ולחשבונך זה בסדר?
תמיד הרוב ישתוק. תמיד. זה טבעו של הרוב. לשתוק. אל תסתמכי על זה כהוכחה למשהו, כי זה לא. אף פעם לא.
-
Kipodמשתתף
אנו כאן לא חיים באוטופיה דובוני-'כפת-לית, ואנשים עדיין חולקים זה על דעתו של זה.
זה מה יש. בני אדם.
-
שלמקומשתתף
הסיבה היחידה שלא נכנסתי לפתיל הזה קודם היא כי בעשותי כך למעשה הייתי מצהיר שאני יכול לארגן את אייקון במקום, ולא היא. רחוק ממנה.
אם כי לוועדת תכנים אולי כדאי לי לנסות להשתחל.
-
יעלמשתתף
זאת אומרת, אם לרוב זה לא מפריע, אז אפשר לרדת מהנושא. כולו תוכנית אחת מתוך חמישים שמשודרת בשתים עשרה בלילה. דרך אגב, הבנתי שהיה להם פרק על מס"ב. אולי זה הפרק המשודר?
ובסך הכל, אם הרוב מתנגד, אז לתוכנית לא יהיה כמעט קהל וזו תהיה הפעם האחרונה שהיא מוצגת.
מה שאמרתי הוא שאם המיעוט הקולני כל כך קטן, ואם הרוב במובהק אדיש, אז אפשר להפסיק אם הירידה (האישית לפעמים) הזו על האנשים שאחראים על הכנס ומודעים ליותר שיקולים מאיתנו.
-
Kipodמשתתף
תראי לי בבקשה איפה היתה ירידה לפסים אישיים מצד מישהו לכיוון ועד האגודה.
קישור, בבקשה. יתכן שפספסתי הודעות כאלו, אבל הם הן לא קיימות, אז זאת פשוט הכפשה מצדך.
ותקראי את זה.
-
יעלמשתתף
למשל פה. אז נכון שלא קראו לאף אחד "אידיוט" באופן אישי, אבל כשלוקחים קבוצת אנשים ומייחסים לה שיטות של משטרים אפלים מבחינתי זו ירידה לפסים אישיים. זה הסגנון שמאוד לא מוצא חן בעיני.
אבל בו נעזוב את זה. הויכוח נגמר.
-
-
מאתתגובות