ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › בתשובה לשאלתה של יעל
- This topic has 76 תגובות, 13 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 5 חודשים by MuchRejoicing.
-
מאתתגובות
-
-
גרייףמשתתף
כאן "מתי כתבתי על אורי שהוא מפיץ מידע מוטעה בכוונה?", התשובה היא, ב-6 לאוקטובר, 2007:
באייטם של תוכנית הבוקר, אורי התייחס לאגודה כארגון לקידום הספרות בארץ, ולא הז'אנר כולו. התעצבנת על זה מאוד, ואנשים שונים, לדוגמא ורד, העזו לטעון שזו הייתה טעות (כמו שאת, שנתיים אחר-כך, העזת לטעון שגל הטעה את הפורום לא בכוונה כשאני קראתי לו שקרן)
תגובותייך:
http://forum.sf-f.org.il/read.php?10,44946,44983#msg-44983
"[פעילי המועדון] הפכו אותנו על דעת עצמם לאגודה לקידום הספרות… אורי אביב דיבר כך [שהאגודה היא ארגון לקידום הספרות בלבד] בתור איש המועדון ולא מנהל אייקון."ואח"כ, בהודעה שכותרתה היא "רק שזו לא טעות"
"זה מכוון. אני לא מתחממת, לא צריך להצליף בו על זה, אבל זה מרגיז."נתת פרשנות לטעות של אורי וטענת שהוא הפיץ מידע מוטעה בכוונה, כדי להצדיק את קיומו של המועדון על חשבונה של האגודה, כי אם יכיר בכך שהאגודה היא ארגון גלובלי ולא רק לקידום ספרות, המועדון מיותר. זה אל מול ורד, שאמרה שזו טעות מובנת, וחגית, שחשבה שזו ביקורת מובנת.
זו בדיוק, אבל בדיוק, האמירה שלי לגבי גל. שהוא הפיץ מידע מוטעה בכוונה כדי לקדם טענה שלו. אלא שכאשר מדובר בך ובאורי, זה בסדר, כי את אישה נהדרת ומבריקה ועוד מיליון דברים, ואורי מפלצת שאפשר לכתוב עליו שהוא שקרן בלי בעיה ובלי להתנצל, בעוד שבמקרה ההפוך, גל הוא האיש הנהדר שמעולם לא מפיץ מידע מוטעה בכוונה, ואני לא בסדר.
זו הצביעות של האגודה, שכאשר הפעילים שלה מפשלים אז זו פאשלה וכאשר מפשלים מולה אז זה בכוונה. שכאשר הוועד שלה מבטיח משהו אחד ומקיים משהו אחר זה כי "דברים משתנים" וכאשר עושים את זה לוועד זה "דיווחים כוזבים" ו"הונאות" ועוד מיני הברקות מאותו הסוג. אותו ועד שהיו"ר שלו כותבת הודעות מבחילות בעץ הזה, שחבר ועד, במקום להגיד "לא יעל, לוועד האגודה יש אמון באורי, בתור מנהל הכנס הכי גדול והכי חשוב של האגודה. אני משוכנע שאו שציטטו אותו לא נכון, כפי שקורה אלף פעמים ביום, או שהוא טעה בלי כוונה", אומר "האגודה לא מקדמת רק ספרות, היא עושה עוד הרבה דברים", ואז מפרט אותם. האם רמי טעה, בלי כוונה, שמדובר בעץ על פעילות האגודה בשנה החולפת? האם הוא חשב שחגית היא זו שפתחה את העץ עם הביקורת שלה על פעילות האגודה? אני חושב שהוא רצה להדגיש את הנקודה של יעל, שאין ספק שאורי הטעה בכוונה לאור כמות הפעילות של האגודה מחוץ לתחום הספרות.
אני יכול להמשיך, אבל בשביל מה? בשביל מה לחפור שנה ושנתיים אחורה ולהוציא את כל הכביסה המלוכלת? (אני אוהב איך שמאיימים עליי במחיקת הודעות על המילה "מוקיון" אבל מאות ההודעות המבחילות של הפורום הסגור עדיין שם) בשביל שהאנשים שהגיעו זה מקרוב (יש חברת ועד חדשה, למשל; חדשה לפוליטיקה, לא לאגודה) ידעו שמה שהם שומעים זה זבל וצביעות, מעט מאוד כאן, היכן שהאנשים שיודעים את האמת יכולים להוקיע אותם, ובעיקר ברשימות הדיוור ובישיבות הוועד, שם האנשים שיודעים את האמת בוחרים לשתוק (כי לא מתפקידם, וגו').
-
יעלמשתתף
לא כתבתי שהוא שיקר. לא כתבתי שהוא הפיץ מידע מוטעה בכוונה. זה הכל פרשנות שלך.
בהודעה הקודמת שלך כתבת ש"יעל כתבה שאורי אביב משקר". לא כתבתי את זה.
עכשיו כתבת שכתבתי שהוא: "מפיץ מידע מוטעה בכוונה". גם את זה לא כתבתי.מה שכתבתי זה שאז (בתקופה שהמועדון עוד היה באמת קיים) היה נסיון לדחוק את האגודה לתחום הספרותי בלבד ושמה שנאמר בראיון היה חלק מתפיסה כזו של המועדון (ואפילו הדגמתי על אנשים שאינם מר אביב). זה לא "מידע מוטעה בכוונה", זו פרשנות על האגודה שהמועדון החזיק בה למרות שאנחנו לא, ולדעתי הוא לא היה צריך לומר זאת בראיון. וגם טרחתי לומר שזה לא כזה חטא נורא, רק שזה לא מצא חן בעיני.
כל השאר זו פרשנות שלך.
בתור מישהו שמאוד חשוב לו קוצו של יוד, אני מאוד מתפלאת על החופש שאתה לוקח כדי לפרש דברי אנשים כך שיתאימו למה שנוח לך.
-
Boojieמשתתף
ואני אמשיך להסביר לך את זה כמה שיידרש עד שתקלוט, כי נראה שאתה שוב ושוב מייחס לאנשים פרטיים את היותם "האגודה". ואם אתה מתעקש לייחס לאנשים פרטיים את היותם "האגודה", אז הייתי רוצה לציין שבאותה מידה, גם אני "האגודה" וגם חגית "האגודה", ולפיכך "האגודה" גם חושבת שאורי טעה טעות פשוטה ו/או התבסס על ביקורת מוצדקת, ואם אתה מבסס על הפתיל הזה את טענתך לגבי "הצביעות של האגודה", הרי שעצם הטיעון שלך חותר תחת עצמו, כי על סמך אותו פתיל עצמו ל"אגודה" יש כמה דעות שונות בנושא, שזכו לביטוי באותה מידה.
אנחנו לא גוף סימביוטי קולקטיבי, ואותו פתיל עצמו שאתה מקשר אליו מעיד על כך כאלף עדים. אני אודה לך אם תפסיק לייחס לנו את זה.
-
גרייףמשתתף
אני מצטט את המילים שלך: "רק שזו לא טעות".
אורי אמר שהאגודה מתעסקת רק בתחום הספרותי. את אמרת שזה מידע מוטעה.
ורד אמרה שייתכן שהוא הפיץ את המידע המוטעה הזה לא בכוונה ("טעות שקל לעשות")
ואת כתבת שזו לא טעות.את יכולה לעשות איזה spinning שאת רוצה לזה. להתחמק כמה שאת רוצה מזה. לשמחתי זה עץ די קצר עם הודעות די קצרות, ואין אף אדם בר דעת שיקרא את ההודעות שלך ולא יגיע לאותה מסקנה: כתבת שאורי הפיץ מידע מוטעה בכוונה. לא רק בכוונה – אפילו כתבת מה המוטיבציה שלו ("פעילי מועדון צריכים להפוך את האגודה לארגון ספרותי, אחרת אין למועדון זכות קיום").
-
גרייףמשתתף
אני ביקשתי מאה פעם שלא תתנגדי לדברים שאני לא עושה, וזה לא עזר לי. את כל פעם עונה לי באותה התשובה ("אבל איתי זה כן מה שכתבת, הנה תראה אני אצטט אותך עוד פעם מחוץ להקשר").
הצביעות היא של האגודה, הדוגמה היא ספציפית לגבי יעל. כשאני אומר "האגודה" אני מתכוון "אוסף הפעילים הללו שמזהים את עצמם עם האגודה", ואת יודעת בדיוק למה הכוונה. כשאני אומר "הצביעות של האגודה" אני מתכוון ל"נוהל הרגיל, מנהגי הפעולה של אוסף הפעילים הללו שמזהים את עצמם עם האגודה" (ואני חושב שכתבתי כמעט את המילים המדויקות הללו איפשהו בפורום הפעילים הסגור, פעם קודמת שהתנגדת בחריפות לשימוש הזה במילה "האגודה").
-
Boojieמשתתף
לא אומרת שהם ככה.
לי נשבר עד היסוד שאתה מדבר על "האגודה" ומייחס לה איזושהי צורת חשיבה קולקטיבית למרות שברור לחלוטין שצורת החשיבה הזאת לא תופסת. אין "נוהל פעולה רגיל". יש אנשים, שבכל פעם אומרים דברים שונים ומבטאים דעות שונות זה מזה.
יש מעט מאד דברים שאני אקבל בהם את עמדתך שיש משהו ש"מאפיין" את האגודה. זה לא אחד מהם. -
גרייףמשתתף
העובדה שאני רואה את הדברים ככה לא עושה אותם ככה.
העובדה שאני רואה את הדברים ככה אומרת שככה אני מדבר. הבעיה שלך הייתה עם המילים שבה אני משתמש, אבל הן מייצגות את מה שאני חושב.
-
רזמשתתף
תעיפי בבקשה את כל הפתיל הזה לסל המחזור של ההיסטוריה. הודעה שכל התכלית שלה היא ניגוח של פעילת-אגודה על משהו שהיא כן-או-לא אמרה לפני שנתיים והדיון שהיא גוררת היא משהו שלא אמור ולא צריך לעניין אף אחד מהגולשים פה. בטוחני, אגב, שיעל בכלל לא היתה טורחת להגרר לדיון הזה אלמלא הניסיון המר של לפחות פעיל אגודה אחד נוסף שפניו הולבנו בפומבי מבלי שאת נקפת אצבע או מחק בנדון. אז הנה ההזדמנות שלך: פתיל מיותר בתכלית שהתחיל מהודעה שהיא רפש ותו-לא. תעשי בבקשה את העבודה שאת אמורה לעשות במקרה כזה..
-
shedonitמשתתף
נעוץ בכך שלמרות שדיונים כמו זה שהתחיל בפתיל הזה הם חרושים למדיי ומיצו את עצמם בעצי הענק שהיו קודם,
הם לא מהווים סיבה מספקת למחוק דברים של אנשים שטרחו להגיד אותם.
אני מסכימה איתך שאין סיבה להתחיל בפתיל חדש את הדיון על האמירה ההיא של גרייף ובטח שאין סיבה להתחיל דיון שגם בוג'י וגם גרייף מסכימים שהם ניהלו כבר כמה פעמים, אבל זה לא מהווה עילה לצנזר דברים של אנשים.
מה שכן, כל הדוברים בפתיל הזה אם תוכלו בבקשה לא לחזור על וויכוחים שכבר נוהלו כדי לא ליצור עוד שירשורי ענק, אנחנו, כל באי הפורום מאוד נשמח -
יעלמשתתף
ופרשנות שלדעתי היתה מגמתית, ושהיתה דעה נפוצה במועדון בתקופה ההיא.
אם אתה לא מבין מה ההבדל בין "X משקר" לבין "X מציג דברים בפרשנות שלדעתי הוא לא צריך לנקוט בה" אז באמת אין לי יותר מה לדבר איתך.
זו היתה הודעה אחרונה כדי שלא יחשבו שהסכמתי איתך, ולבקשת מנהלת הפורום אני לא מגיבה יותר בפתיל הזה.
-
Boojieמשתתף
גם אתה מתפעל כמוני ממדיניות ה"ניהול" הנמרצת של הפורום?
-
נועה רייכמןמשתתף
אני מתחילה לתהות בדבר הזמן שאני מבזבזת בקריאת השתלחויות קנטרניות ותגובות להן, כשבעצם נכנסתי מפני שחשבתי ש : "הפורום מיועד לדיונים, הודעות ומסירת מידע באשר לפעילות האגודה, הצעות, בקשות ורעיונות לשיפור, התנדבות, יצירת קשר עם ממלאי התפקידים באגודה וכדומה. בנוסף, ניתן לפרסם בפורום אירועים, אתרים וכדומה הקשורים למדע בדיוני ו/או פנטסיה בלבד ואשר עשויים לעניין את חברי האגודה"
האמת, סמכתי על מנהלת הפורום ש"הודעות המכילות עלבונות, גידופים, הטפה למעשי אלימות או נושאים שאינם קשורים לענייני הפורום ימחקו לאלתר."
מסתבר שגם המחשבה שפורום יתנהל לפי הכללים, כפי שהם מופיעים באתר, היא בגדר פנטסיה… -
רזמשתתף
מצד שני, אם יש דיוני פורומים שאני לא אוהב – במקום השני אחרי דיונים שעיקרם הטחת-רפש – אלה דיונים על ניהול פורום בתוך הפורום עצמו. זה נראה לי כמו בזבוז זמן מתמשך, ולכן אני לא מתכוון לפתח פה דיון כזה.
אני כן מאוד מקווה (בהנחה שלא אהיה בצד השני של העולם באותו זמן) להעלות את הנושא לדיון באסיפה הכללית של האגודה, שאמורה להיערך בעוד כמה חודשים כמדומני, ולדרוש גם שינקטו צעדים. נראה לי שיהיה לא-נעים, אבל הכרחי. -
גרייףמשתתף
ממש קשה לכם להתאפק, אה?
-
גרייףמשתתף
זה יותר גרוע מ"הלרקרים מסכימים איתי באימייל".
אמרת שהוא מציג את האגודה באור מוטעה בכוונה; זה כתוב, ממש שם, בהודעות שאת חתומה עליהן.
פורום אדיר: אנחנו נוכל לכתוב איזה זבל שאנחנו רוצים, על מי שאנחנו רוצים, אבל אם תעיז להעביר על זה ביקורת, אז לא נתייחס לזה.
-
shedonitמשתתף
אני יודעת מה אתם מנסים לגרום לי לעשות, אני רק לא מבינה למה?
למה אתם מנסים להפוך אותי לעריצה שמוחקת הודעות על ימין ועל שמאל?
הרי אם הבנתי את הטענות של רובכם בדיונים האחרונים, הן מסתכמות בשאלה: למה אני לא מוחקת הודעות ולפעמים עצים שלמים שבהם הדוברים נכנסים לוויכוח על איזה פרט איזוטרי.
ואני תוהה לעצמי למה?
הרי מבחינתי בתור מנהלת פורום הדבר הפשוט ביותר זה למראה חוסר ההסכמה הקל ביותר – פשוט למחוק.
מצד שני באתי לפורום עם מחשבה קצת שונה מזה:
אני מכבדת מאוד אנשים רבים מאלו שכותבים פה, על מעשיהם הרבים מאוד למען האגודה ובאופן עקיף (או ישיר) למען הנושאים שמענינים אותי. אני לא חושבת שאני צריכה לבוא אליכם ולהגיד – תקשיבו, החלטתי למחוק אתכם כי הוויכוח שלכם ארוך מדיי. זה לא לעניין לנסות להגביל את הדיונים כך שכל סטייה מהרצף תביא למחיקת הודעות.
אם נוצר וויכוח אז כנראה שאנשים צריכים להשוות דיעות – ופורום זה המקום לזה.
אולי תחשבו שאני אידיאליסטית או סתם שוגה בחלומות, אבל אני באמת מכבדת את המילה הכתובה, אם מישהוא טרח לכתוב דברים כלשהם אז כנראה שהוא מבקש התייחסות (אולי ראשונית ואולי חוזרת), ומין הראוי שלפחות לאנשים תהיה האפשרות לחשוב על זה ואז לפעול כרצונם – התעלמות זאת גם אופצייה.
נקודה נוספת שאם אנחנו כבר כאן אז בואו נזכיר – בתור מישהיא יחסית חדשה בביצה, אני מבינה שעל האגודה עברו זמנים קשים והם עדיין לא הסתיימו, אבל לדעתי עכשיו כשיש מנהלת אגודה שלדעתי כולכם מכבדים (אין בזה שום השלכה על המנהל הישן – זה ציון עובדה) זה זמן טוב לפתוח את כל הפצעים ולהוציא כמה שיותר מוגלה, אני חושבת שכולכם וגם אני בדרכי שלי מנסים להעביר את האגודה למקום טוב יותר. לכן אני רואה מתפקידי ליצור במה כמה שיותר ניטרליית בה יוכלו כל המעונינים בעניין ללבן דברים ולנסות להתחיל לפעול למען אותה המטרה (אני רואה בעצמי מנהלת דיי נטרליית כי כפי שאמרתי אני מכירה את רובכם מראייה בלבד ואני בספק שאפילו חצי מהנוכחים פה יודעים מי אני).
אני מאמינה שדיונים בפורום מעלים נושאים שעוזרים לאגודה לנסות לשפר את עצמה.
אז לסיכום המסה האדירה שנוצרה פה :
אני מכבדת את הפורום הזה ואת הכותבים בו וחוסר הרצון שלי למחוק הודעות לא נובע מניהול אדיש שלו או מרצון לפגוע במי מהנוכחים אלא מניסיון ליצור הידברות שתוביל לפעולה טובה יותר. -
רזמשתתף
תאמין או לא, הנושא הזה (כמו כל העולם, אגב) לא סובב סביבך. אתה בהחלט הסימפטום, וחתיכת סימפטום קשה, אבל לא המחלה.
-
Boojieמשתתף
ל"ת
-
גרייףמשתתף
חוסר ההודעה מראש.
-
Boojieמשתתף
כי זה לא נשמע ככה.
-
גלמשתתף
אתם לא שמים לב שאתם מפריעים פה לדיון מאוד חשוב בנוגע לעניינים חשובים מאוד שנוגעים למשהו שקשור בעקיפין ככה אולי למשהו שהיה לפני שנתיים בפורום *של האגודה*?
ואתם באים פה עם כללי הפורום, נהלים, מנהלת. נו באמת![הודעה זו נערכה על מנת לשמר את האמת, כל האמת ורק האמת על פי גרייף.]
[[כמו כן, הודעה זו לא באה להשמיץ את גרייף בשום צורה שהיא, אלא לצחוק (או לבכות) על ניהול הפורום הכושל]
-
Boojieמשתתף
ל"ת
-
גרייףמשתתף
אתה משווה את העולם לאגודה.
העולם לא סובב סביבי. אבל לפעמים נראה כאילו ועד האגודה משקיע רבע מזמנו בלריב על ניסוח פרוטוקולים, רבע מזמנו בניהול פעילויות שהן לא אייקון, וחצי מזמנו בהתעסקות בדבר האחרון שגרייף אמר על האגודה.
אם היושב ראש שלך (אתה זוכר אותו, נכון? התנצלת בפניו אחרי שהוא כינה אותך חלק מאוסף של חרא) מבלה 30 דקות בלדבר עליי, ואז יוצא מהחדר, אז על פניו זה נראה כאילו חלק גדול מהזמן הוא השקיע בלחשוב עליי.
-
Boojieמשתתף
שבסוף השאר מתעייפים מהם ומפסיקים להתווכח איתם. שזה נורא מבאס בשביל אותם אנשים, כי הם מאבדים בזה מקור חשוב לצומי, אבל זו דינמיקה קיימת שקשה להתכחש לה.
-
גרייףמשתתף
ההודעות שקישרתי אליהן היו בפורום הזה. הוא עוד לא נסגר.
ההודעות שבהן קרן קוראת לי שקרן נמצאות בפורום שהגישה אליו מוגבלת, אבל גם הוא לא ממש "סגור". אתה למשל עדיין חבר אגודה, יכול להיכנס ולקרוא עצים עם עשרות ומאות הודעות שמאשימות אנשים, שאין להם שום יכולת להגן על עצמם, במעשים שעוברים את גבול הפלילי.
הייתי מקשר אליהן, אבל אין לי איך.
-
גרייףמשתתף
שאנשים יפסיקו להתווכח איתי. אני חושב שהתגובה הכי הולמת להודעות שלי בשביל שוכני הפורום הזה היא "אתה צודק, גרייף."
-
Boojieמשתתף
הייתה הודעה *אחת* שבה קרן קראה לך שקרן, וגם את ההודעה הזאת היא ערכה מאוחר יותר וסילקה ממנה את הטקסט הרלוונטי, אחרי שהסבירו לה שזה כנראה יהיה הדבר הנכון לעשות. כך שאפילו אם היית יכול לקשר אליה, אני לא חושבת שזה היה עוזר לך.
-
Boojieמשתתף
אפילו לדמיון הפרוע שלי יש גבולות. אולי, אם היית קצת פחות טועה מדי פעם.
(ואגב, אני לא אומרת שאתה אף פעם לא צודק, רחוק מזה. אני רק אומרת שהמספר העצום של פעמים שבהן אתה טועה די מקשה להתייחס אליך ברצינות כשאתה צודק). -
shedonitמשתתף
אם אני אגיד כן – תאשימי אותי שלא למדתי מזה כלום
אם אני אגיד לא – תגידי שזאת הסיבה שאני מפספסת פה את הנקודה ?
את באמת מעדיפה שכל פעם שאני חושבת שמישהו סוטה מהעניין אני אמחק? -
Boojieמשתתף
הייתי מעדיפה אילו הייתה מתעוררת בי התחושה שאת עושה משהו ש*דומה* לניהול בפורום הזה. וניהול הוא לא פונקציה של מחיקת הודעות. הוא גם לא פונקציה של שימוש בסמיילים, אגב.
-
גלמשתתף
לעומק. ולהכנס לקישורים- למה לטרוח?
תוקן.
-
גרייףמשתתף
בגלל שהבעיה האמיתית שלי היא לא עם הודעה אחת של קרן שבו היא מכנה אותי שקרן.
הבעיה האמיתית שלי היא עם המאה הודעות לפניה, לידה, ואחריה, שלוקחות שנים של רשלנות פושעת מצד הוועד ואימפוטנטיות שיטתית מצד פעילי האגודה, ומפילות אותן על הראש של אורי.
אז ליאת פרסמה הודעה שבה היא לוקחת אחריות, ומתריעה, ואומרת "האגודה חייבת למנות מישהו שיהיה הצאר של אייקון כדי שנהיה רלוונטיים."
אז מה? לרז, גל, ויעל הרבה יותר דחוף לריב איתי בפורום וללכלך עליי ב"הכה את הגרייף" הבא מאשר להתנדב לתפקיד הזה. (אני אחכה שתנסחי את ההודעה שבה את מבהירה לי כמה נפלאים האנשים הללו וכמה המון פעילויות שהם עושים מעבר לאייקון; לא אכפת לי. אם לביגור אין מנהל, אז לא אכפת לי אם יש מישהו שעושה תחרויות כתיבה ומישהו שמנהל את המועדון. ביגור זה הפנים והלב של העמותה, אז יהיה לו מנהל. אם לאגודה אין נציג באייקון, אז למי לעזאזל אכפת מתחרויות הייקו?)
-
גרייףמשתתף
טוב, אם אתה כותב הודעה שנועדה להגיב לאנשים אחרים ולא להודעה המקורית, אז באמת אין בשביל מה לטרוח.
כמה ארס פואטי מצידך.
-
shedonitמשתתף
לא עושים רושם רציני מדיי – זה הפיצוי שלי על חוסר תגובה כללי בפורום מאז שאני מנהלת אותו (כל אחד והבעיות שלו כמו שאמרנו).
ובקשר לניהול…אני חדשה פה אני אשמח לעצות…
רק שעד עכשיו קיבלתי אותן בנוסח של : העץ ההוא מפריע – תמחקי,
כמה אנשים מתווכחים שוב את אותו וויכוח – תמחקי… -
Boojieמשתתף
אני רק אשאל אותך אם אתה ברצינות רוצה את רז, גל או יעל כנציגי האגודה באייקון. לא יודעת לגבי רז וכמות הזמן הפנוי שיש לו בימינו, אבל אני די בטוחה שגל ויעל שניהם לא מתאימים לתפקיד, מטעמי זמן, נטיות לב ו/או כישורים, ולפיכך לא מתנדבים לבצע אותו.
אז לא ממש הבנתי את הביקורת שלך. אתה חושב שזה לא בסדר שאנשים שלא מתאימים לתפקיד מסוים לא מתנדבים אליו, וגם מעזים להתווכח על דברים אחרים במקביל? אני לא חושבת שאני מבינה את צורת המחשבה שלך. שזה לא חדש וכבר הייתי אמורה להיות רגילה לזה, אבל זה עדיין מתסכל אותי לפעמים. -
Boojieמשתתף
אני לא הולכת להתחיל ללמד אותך עכשיו איך מנהלים פורום. אני לא חושבת ש*יכולתי* ללמד מישהו איך מנהלים פורום. וממש הייתי שמחה אילו ועד האגודה היה מציב בתפקיד מנהל לפורום המרושע והבעייתי הזה אדם ש*לא* חדש כאן, וש*לא* מרגיש צורך לשאול *אותי* איך מנהלים פורום.
אין בכך כדי לבטא זלזול או כל רגש שלילי אחר כלפייך כאדם. אני בטוחה שאת אדם נפלא ונחמד ביותר. למרבה הצער, אני לא חושבת ש"אדם נפלא ונחמד" אלה הדרישות הנכונות לתפקיד. -
shedonitמשתתף
אני לא שאלתי אותך איך לנהל את הפורום.
הצעתי לך שאם יש לך ביקורת ספציפית כלפי משהו שעשיתי או לא עשיתי – תביעי אותה. והצרתי על כך שעד עכשיו כל הביקורת שיש כלפיי היא שאני לא מוחקת הודעות. -
רזמשתתף
אני לא הבנאדם המתאים לתפקיד. הייתי פעם אחד ממנהלי אייקון מטעם האגודה, ועשיתי עבודה איומה ונוראה. אין לי בעיה להודות בזה.
אני חושב, אגב, שלפני שאנחנו שולחים מישהו לתפקיד נציג האגודה באייקון, אנחנו צריכים להבהיר לו ולעצמנו מה אנחנו רוצים לראות באייקון (דווקא היה כאן בפורום ניסיון לעשות דבר כזה לא מזמן, אם כי לא הכי פרודקטיבי בעולם). ואני לא מדבר על ניסוח קווים כלליים בנוסח "קידום היצירה המקומית" שיעזרו לנציג שלנו כמו כוסות רוח למת, אלא על רשימת-קניות מפורטת בנוסח "אנחנו רוצים לראות באייקון פעילויות מסוג א', ב' ו-ג', ומוכנים להשקיע בזה משאבים מסוג א', ב' ו-ג'). -
Boojieמשתתף
זאת הביקורת שניתן לנסח בצורה מובנת ונקודתית.
הביקורת שלי עלייך היא שאת לא עושה שום דבר שנראה כאילו את *מנהלת* את הפורום. וגם אמרתי את זה. -
Boojieמשתתף
מאז שהייתי בו, בטח עוד לפני כן.
הבעיה היא לא אם האגודה יודעת או לא יודעת מה היא רוצה באייקון, הבעיה היא שלאגודה אין אדם שיהיה מעורב באייקון ברמת ההיגוי ובאמת יהיה מסוגל ומחויב – מבחינת זמן והשקעה, קודם כל – לבצע את התפקיד. וכל עוד אין אדם כזה, כל ההחלטות לגבי מה רוצים ומה לא רוצים באייקון שוות לתחת, כי כרגיל עם כל פרויקט מהסוג הזה, האנשים ש*כן* מעורבים בו יקחו אותו לכיוון שמעניין אותם. -
shedonitמשתתף
אבל אני אנסה לשפר את העניין
(כן זה היה עוד סמיילי) -
גרייףמשתתף
לא התכוונתי גל, יעל, או רז, כאנשים. התכוונתי כדוגמא לפעילי אגודה שמגיעים לאירועים דוגמת "פגוש את הוועד", שכותבים בפורום הזה, ועושים הרבה רעש, שלא לדבר על מארגנים אירועים אחרים או מתנדבים באירועים אחרים, אבל נותנים למשהו כמו אייקון לצאת משליטת האגודה, להשפיע על האגודה, לתת לבן אדם אחד, בגלל שיש לו כוח באייקון, לקבוע את סדר היום של האגודה.
האגודה לא סובבת סביבי. היא סובבת סביב אייקון (אני יודע שיש כמה פעילי אגודה ותיקים שלא מסכימים איתי, ואפילו נפגשים כדי לדבר על זה; אני מאחל להם הצלחה ב"מועדון הארמונות בחול" שלהם). להזכיר לכם את הנאום של היו"ר הקודם באייקון האחרון?
פעילי אגודה שחושבים שתפקידם הוא לספק רשימה מגוחכת של "מטרות" בלי לנקוף אצבע הן הבעיה. רז צריך לדבר על זה באסיפה ביולי.
-
גרייףמשתתף
זו צריכה להיות הפעם האחרונה שבה את מנהלת דיונים בפורום בתור מנהלת הפורום.
אנשים שיש להם ביקורת על הניהול שלך, שיפנו אלייך במייל או בהודעה אישית. ובניגוד ליעל וחגית, שאומרות "אנחנו לא מגיבות בתור ועדת ביקורת" לאורך חמש-עשרה הודעות שבהן הן מגיבות בתור ועדת ביקורת, את צריכה לכתוב הודעה אחת שאומרת "מנהלת הפורום לא מתדיינת על ניהול הפורום בפורום", וזהו. את המנהלת של הפורום הזה, את לא משתתפת בו כאחד האדם. אם יש למישהו ביקורת אלייך, אפשר למצוא אותך, ואם הוא מעוצבן, אז הבוס שלך הוא הוועד, וגם להם יש כתובת.
רגשות אישיים זה לא ברומטר טוב למחיקת הודעות. תפקוד הפורום הוא כן. בוטים שמגיבים לכל הודעה עם קישורים לאתרי הימורים ופורנו, אנשים שמנצלים עצים כדי לקדם סיפורים אישיים או את האתרים שלהם, אנשים שלוקחים עצים לכיוונים שונים לחלוטין (אם אני לא טועה, יש אפשרות "לגזום" עצים ולהעביר פתיל הודעות לעץ חדש). אלו מונעים מבאי הפורום להשתמש בו. מישהו נעלב מהודעה? תני לו מספר טלפון של ער"ן, אולי הם יעזרו לו. אבל אם מישהו מונע מהפורום לתפקד כפורום, זו כבר בעיה אחרת.
אני יודע שהפורום הזה והפורומים הכחולים בנויים על אותה טכנולוגיה. שם הפורום מסודר לפי הכותרת של כל עץ. בגלל שעצים שבהם אני נכנס באגודה ומעליב אנשים נוטים להיות בני מאות הודעות, בעוד שעצים שבהם יו"ר האגודה מתחננת שמישהו יעזור לה להציל את האגודה מקבלים שתי תגובות ללא-תוכן, עצים חשובים נדחפים למטה, וחבל. הייתי מדבר עם דותן ומברר אם זה אפשרי גם בפורום הזה. אין שום סיבה שהפורום הזה יראה מכוער כמו פורום אורט.
לבסוף, את צריכה לשאול את עצמך כמה מהביקורת עלייך מגיעה בגלל שאת מתפקדת רע, וכמה בגלל שלא לקחת אוטומטית את הצד של "הטובים" (פסססט, רמז, זה הצד השני). בפורומים הכחולים מנהל הפורום שלנו מאפשר הודעות גרועות הרבה יותר מאלו שיש כאן, וכאשר מחקו הודעות, היו קמפיינים שלמים נגד ה"ניהול הפשיסטי" של הפורומים. אני מעדיף את הגישה שלך על הגישה של המנהלים הקודמים. אבל זה רק אני.
-
Boojieמשתתף
זה שאנשים נורא רוצים שמשהו יקרה עוד לא אומר שהם יכולים לעשות אותו בעצמם.
אני ממש הייתי שמחה אם היה אדם טוב בוועדת ההיגוי של אייקון והיה משפיע על הכיוון של אייקון. אני יכולה להתווכח על זה בפורום או לעשות מגוון שטויות אחרות בנושא, אבל אני *לא יכולה להתנדב לתפקיד*. ובדיוק כמוני, יש המון אנשים אחרים שהיו שמחים מאד להשפיע על הנושא, אבל בדיוק כמוני, יש להם סיבות למה הם לא יכולים – זמן, בריאות, היעדר כישורים מתאימים, מגורים במקום רחוק מהמרכז, אילוצים אישיים ומשפחתיים, מה שזה לא יהיה.
זה שאנשים נורא רוצים לאייש תפקיד מסוים עוד לא אומר שהם יכולים לשבט יש-מאין אדם מתאים שיכול לאייש אותו. -
Boojieמשתתף
אה, זה הפורומים האלה שכל כך הרבה פעמים שמעתי אנשים שואלים איך מחזירים אותם לחיים כי הייתה תקופה די ארוכה שהם גוועו כמעט לגמרי, ושמכל כך הרבה אנשים שמעתי שהם הפסיקו להשתתף בהם כי נשבר להם מהמונגולים או מה שזה לא יהיה?
כן, דוגמה מצוינת לניהול משובח, אין ספק.
כבר הצלחתם להחזיר אותם לחיים? מזמן לא הצצתי בהם.ואני לא בטוחה לגבי הגרסה הנוכחית של הפורומים (נדמה לי שזה עדיין המצב), אבל יש אפשרות לנעוץ הודעות בראש הפורום, רק שכשהודעה נעוצה רואים רק את הכותרת של ההודעה הראשית בפתיל, לא של כל הודעות המשנה. יש הרבה אנשים – אני, למשל – שממש לא אוהבים את זה, כי הם מעדיפים את תצוגת הפתילים הפרושים, כדי שיוכלו לקבל מבט מהיר אם משהו השתנה בדיון.
-
גרייףמשתתף
אני חושב שיש אחת משלוש אפשרויות, ואני אשמח אם תגידי לי אם א. את חושבת שאחת מהן נכונה או ב. אפשרות רביעית, שלא חשבתי עליה, נכונה.
1. אין באגודה פעיל שמסוגל לעשות זאת. את מצביעה על כל מיני אנשים ואומרת, "זה לא יכול כי אין לו זמן, זה לא יכול כי הוא גר רחוק", אני שואל, האם יש פעיל באגודה שמסוגל לעשות זאת, בכלל? אפשרות אחת היא, שלא.
2. יש באגודה פעיל שמסוגל לעשות את העבודה, אבל יש גורם פרקטי שקשור לסדרי עדיפויות שמונע ממנו. אולי הוא מעדיף לארגן פנטזיקון. אולי הוא מעדיף לשבת בוועד. אולי הוא מעדיף לגדל צבי נינג'ה. אם סדר העדיפויות שלו היה שונה, והוא היה רוצה לעשות את התפקיד, הוא היה מסוגל לעשות זאת.
3. יש באגודה פעיל שמסוגל לעשות את העבודה, אבל יש לו סיבה אישית שמונעת ממנו להתנדב. רתיעה מפגישות באזור הסינמטק. אלרגיה לסיכומים באי-מייל. שונא טרולים. אם היו פותרים את הבעיה האישית שלו, הוא היה מתנדב לתפקיד, והוא מסוגל לבצע אותו.
מה דעתך? איזו מהסיבות לכך שאין מתנדב לתפקיד נכונה לדעתך?
-
גרייףמשתתף
אלו שברגע שהתנקו מהרפש הפוליטי של לפני שנתיים-שלוש התמלאו בפעילים חדשים ושחקנים חדשים, שמדברים על משחקי תפקידים בפורום משחקי תפקידים, על מה שלא יהיה בפורום קהילה, ועל ארגון ופעילות בפורום ארגון ופעילות, משהו שהפורום הזה לא מצליח לעשות. בינתיים בפורום הזה כותבים בדיוק אותם ארבעה אנשים, ויש בו כל כך מעט עצים שלא צריך ללכת יותר מעמוד אחד אחורה כדי למצוא עץ מלפני שנתיים.
-
Boojieמשתתף
אני די בטוחה שיש באגודה אנשים ש*יכולים* לבצע את התפקיד. למה זה בדיוק רלוונטי אם, נגיד, אדם מסוים היה יכול לבצע את התפקיד הזה אבל הוא בוחר לבצע תפקיד *אחר*? או אם הוא היה יכול לבצע את התפקיד הזה אבל, נגיד, לא מוכן לעבוד מול אנשים מסוימים בסגל אייקון? אתה חותר לקראת נקודה פרקטית מסוימת? כי אחרת אני לא מבינה מה מטרת השאלה.
-
Boojieמשתתף
הפורום הזה לא נועד להיות פורום תוכן. הוא נועד נטו להיות פורום לדיונים בענייני אגודה, וזה דווקא קורה פה.
מה שאני תוהה לגביו זה ההתלהבות האדירה שלך מנורמות הניהול של הפורומים ההם, נורמות ניהול שבמשך שנים החזיקו פורומים ריקים ומשמימים שהמון אנשים אמרו עליהם "אני לשם לא נכנס".
-
גרייףמשתתף
למרות שאני יכול להבין את החשש שאני מנסה "להכשיל" אותך, אבל לא זו המטרה.
כדי שדיון יהיה פרקטי, הוא צריך להיות מבוסס על הנחות משותפות. אז בואי נדבר מתוך ההנחה שיש באגודה אנשים שמסוגלים לבצע את התפקיד, אבל בוחרים שלא להתנדב כי הם מעדיפים להשקיע את זמנם ומרצם במשהו אחר, או כי הם לא מוכנים לעבוד מול אנשים מסוימים בסגל אייקון.
לצורך הנוחות בואי נדבר על שני אנשים כאלה: נקרא לאחד משה, שיכול לבצע את התפקיד אבל מעדיף לארגן תחרויות תחפושות לאורך השנה בתמה של אנג'ל, ולשני נקרא יוסי, שיכול לבצע את התפקיד אבל מאוד לא מחבב אותי.
בעיניי, לוועד האגודה יש אחריות לדבר עם שני האנשים הללו ולשכנע אותם לשנות את דעתם. מבחוץ, זה נראה כאילו העמדה של ועד האגודה היא "אנחנו נגיד שזה חשוב, ואם זה חשוב מספיק לפעילי האגודה, הם יתנדבו." זה בערך כמו להגיד "אם היית אוהב אותי, לא הייתי צריכה להגיד לך למה אני כועסת." זה טיפשי, וזה זריקת אחריות.
אם הייתי יו"ר האגודה, הייתי קובע פגישה עם משה, ומסביר לו כמה חשובה הנציגות באייקון לאגודה; איך היא משפיעה על כלל פעילויות האגודה, בכל התחומים (לא רק הספרותי), לאורך כל השנה, ועל כל שאר המתנדבים שלה. איך הסגל הניהולי של עולמות ופנטזיקון לומד לעבוד באייקון; איך ההפקות הבימתיות שמכניסות כסף לאגודה בעולמות קיימות רק בגלל ההבטחה שהן יעלו באייקון; איך המותג של אייקון כל כך חזק שמכנים את עולמות "אייקון של פסח". באקלים כזה, בעוד שתחרות תחפושות זה חשוב, אייקון זה חשוב יותר. אם יש לי השפעה על משה, ואם האגודה חשובה למשה, משה ישתכנע לנסות להיות נציג האגודה באייקון.
אם הייתי יו"ר האגודה, הייתי קובע פגישה עם יוסי, ומסביר לו שהנציגות של האגודה באייקון היא תפקיד עם היקף גדול יותר מהחודש-חודשיים הקרובים, מעבר לבן אדם כזה או אחר. היו"ר יכול להתחלף (ובדרך כלל זה קורה באמצע קדנציה), התמה של אייקון מתחלפת, אבל האגודה היא נדבך מהותי וחשוב באייקון (בתור יו"ר אגודה, הנאמנות שלי לאמת מאוד רופפת) ולוותר על זה מסיבות אישיות, אפילו שאלו סיבות אישיות חשובות (אף אחד לא מזלזל ברגשותיו של יוסי כאן), זה לא בסדר. זה לשים את האדם האישי מעל המטרות של הארגון, וזו בדיוק המהות של התנדבות. במקום לעשות לביתך, אתה עושה לביתם של הרבה אנשים. אם יש לי השפעה על יוסי, ואם האגודה חשובה ליוסי, יוסי ישתכנע לנסות להיות נציג האגודה באייקון.
זו הסיבה ששאלתי אותך לדעתך. כי אם יש לך דעה שונה משלי, ואת (ורבים אחרים כאן, אני בטוח) מאמינה שיש אנשים באגודה שמסוגלים לבצע את התפקיד, אז אני חושב שיש להפעיל לחץ על משה ויוסי, שיבינו שהם צריכים לשנות את סדר העדיפויות שלהם ולהתנדב לתפקיד.
-
גרייףמשתתף
אם ההשוואה לא רלוונטית, מה משנה ההשוואה?
אני מכיר ניהול פורומים בשני פורומים, ומתוך הניסיון הזה דיברתי. אמנם יש לי פחות ניסיון משלך בניהול פורומים, משום שניהלתי פורום אחד לזמן קצר בלבד ("שלטון הטרור" הידוע בפורומים הכחולים כשמתן היה בנופש), אבל שדונית, כמו כל אדם אחר, נהנית יותר מביקורת שמושמעת מאשר ביקורת שלא מושמעת. לכן אולי לביקורת שלך על התפקוד שלה יש יותר ערך, אבל את בחרת שלא להשמיע אותה.
מנהל הפורום הזה לא צריך למחוק הודעות כי אנשים נעלבים מהן; אני אומר את זה מתוך המחשבה שאף מנהל פורום לא צריך למחוק הודעות כי אנשים נעלבים מהן. אנשים ייכנסו לפורום הזה ויכתבו בו אם הדעות שלהם יהיו חלק מתהליך קבלת ההחלטות של הוועד. משום שהוועד החליט, עוד בתקופה שרמי היה הדובר, להפסיק להשתמש בפורום הזה למטרה הזו (גם במקרה של רמי וגם במקרה של ליאת בלי באמת להכריז על כך, ע"ע ההתפלפלות של הוועד בנושא מול השאלות הישירות שלך) אנשים לא נכנסים לפורום והוא מלא בריבים וברפש.
-
Boojieמשתתף
זה לא אומר שאנשים ישתכנעו. ואני לא מתכוונת סתם ברמת השכנוע. אני מתכוונת מבפנים, איפה שזה חשוב.
אתה לקחת את התפקיד הזה בשם העמותה שלך. לקחת אותו כי הוא נורא חשוב לך, כי הוא בנפשך, כי אתה רוצה ומוכן להשקיע את נשמתך – ואת כל האנרגיה והזמן הדרושים – כדי לעשות אותו, ולעשות אותו *טוב*.
הבעיה עם עבודה התנדבותית, שכשאתה מפיל אותה על אדם שזה *לא* בנפשו, הוא *לא* יעשה אותה טוב. הוא יעשה אותה – ואין בעברית ביטוי מוצלח לזה כמו באנגלית – באופן half assed.
אתה חושב שיש בעמותה מישהו – מלבדך – שהיה יכול לבצע את התפקיד הזה? אתה חושב שיש, היום, בעמותה שלך, אדם שאילו היית מחליט לפרוש מהתפקיד, היית יכול לשכנע שזה הדבר הכי חשוב בעולם בעיניו, מספיק חשוב כדי לשקוע בו עד הזימים ולהשקיע בו את כל האנרגיות שיש לו ושאין לו, ולוותר על כל דבר אחר שאולי היה לו חשוב או מלהיב קודם, כך שהוא היה מבצע אותו באותה איכות והשקעה כמוך או באופן שאפילו מתקרב לזה? כי אני ממש לא בטוחה בזה.
זה שאדם יכול, נגיד, להרים הפקה בכנס, עוד לא אומר שהוא יכול לשמש איש הקשר של האגודה באייקון. לא רק בשאלות אם יש לו הכישורים המתאימים או הזמן, אלא גם בשאלה הפשוטה אם יש לו את רמת ההתלהבות הדרושה בשביל זה. כי מתנדבים עושים את מה שמלהיב אותם. מתנדבים עושים את מה שהלהט בנשמתם אומר להם לעשות, ואם הלהט הזה בנשמתם לא הולך בכיוון של "יאי! אני יכול להשפיע על אייקון!", זה פשוט לא יילך.
זה דבר שכבר אמרתי כמה פעמים בעבר: השאלה אם תפקיד מסוים יתמלא כמו שצריך או לא היא פונקציה של האדם האחד הנכון. אם יש אדם מתאים שהנושא חשוב לו נורא ורוצה להשקיע בזה את כל מה שיש לו, התפקיד ישגשג. אם זה מישהו שהטילו עליו את התפקיד – או הצליחו "לשכנע" אותו למלא אותו – בזמן שהלב שלו בעצם משך אותו למקום אחר, הסיכוי שאותו אדם ישקע בתוכו ראשו ורובו וימלא את התפקיד באמת במלוא הלהט המהפכני הדרוש לכך קטן מאד. אני לא חושבת שראיתי אפילו פעם אחת שהטילו תפקיד – ובפרט תפקיד "גדול" – על אדם שלא באמת היה נלהב אליו, וזה עבד טוב. זה יכול לעבוד במקום עבודה, כשאתה חייב להיות שם את השמונה-תשע שעות ביממה ולבצע את המוטל עליך. זה לא יכול לעבוד בתפקיד התנדבותי שבו, אם אין לך מספיק התלהבות, אתה פשוט תשקיע חלקים מעצמך בדברים אחרים.
אני לא יודעת אם יש באגודה אדם שיתלהב מספיק לתפקיד. פשוט לא יודעת. אין לי דרך לענות על זה.
-
Boojieמשתתף
השאלה אם דיונים בפורום מהווים חלק מקבלת ההחלטות של הוועד פשוט לא קשורה לשאלה מי מנהל אותו ואיך.
ראיתי פורומים – של הקהילה הספציפית הזאת – מנוהלים "רך", וראיתי אותם מנוהלים "קשה". ואני לא מדברת רק על מחיקות וכל זה, אני מדברת על נורמה שמעודדת את הלא-טרולים יותר מאשר את הטרולים, ונותנת להם יותר פתחון פה. פורומים מנוהלים "קשה" מצליחים יותר.
כשיכול להגיע לפורום אדם כמו "מר קג'טי נגהי" ולשגע בו את החבר'ה הפחות אגרסיביים ופחות ששים-אלי-קרב עד שהם נתקפים בגועל ומסתלקים מהפורום (וזה קרה אצלכם, לא רק איתו, גם עם אחרים, ומאחר שמשתתפים לשעבר בפורומים שלכם אמרו לי במפורש למה הם עזבו, יש לי יסוד סביר להאמין שזה אכן כך), זה לא עושה טוב לפורום. האדם הנ"ל הגיע פעם *אחת* לפורום אורט וניסה למכור את מרכולתו העבשה, מנהל הפורום הזהיר אותו שבאורט יש אפס סובלנות כלפי אנשים מסוגו, והנ"ל לא חזר, בלי שהצליח לגרום נזק ובמיוחד בלי שהצליח להבריח אנשים מהפורום.
http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=190&mess=2261559
אני מעדיפה פי אלף, בערך, פורום שבו אני יודעת שיצורים כאלה לא יצליחו להתיישב, על פני פורום שבו יצורים כאלה מקבלים יחס שווה לחברי הפורום התורמים. פורומים שבהם יצורים כאלה נדחים על ידי הרקמה החיה של הפורום מחזיקים מעמד הרבה יותר. באופן פרדוקסלי, פורום עם נורמות ניהול קשוחות יותר נותן יותר מרחב ביטוי לכל חבריו.
יש טווח, כמובן. אני לא בעד נורמות ניהול פשיסטיות. אבל בין ניהול-נטול-ניהול לבין ניהול פשיסטי בכל זאת יש מרווח מסוים למשחק.
-
גרייףמשתתף
אנחנו יודעים שיש בעיה.
את לא רוצה לקבל את הפתרון שלי.
ולפני שאת אומרת "מי אמר שיש לי פתרון?" או "למה אני צריכה לתת פתרון?" אני שואל אותך כי את פעילה באגודה ואכפת לך. אני מבקש שתקחי זמן ותעלי רעיון לפתרון.
-
גרייףמשתתף
אני מקבל את זה שעמדתי קיצונית והרוב לא מחזיק בה.
אני נחנכתי על ברכי קלינטון בפורומים של annoy.com, ואני מרגיש אחרת ממך, אבל, כאמור, לי יש ניסיון פחות משלך.
אני אוסיף ואומר שאני בעד ניהול הפורום – רק היה נראה שאף אחד אחר (לדוגמא, הקיפוד בעל הניסיון) לא הולך לתת מעצתו, והרגשתי שקצת עצה עדיפה על כלום עצה.
-
Boojieמשתתף
הפורום הזה צריך מנהל מנוסה שיודע מה הוא עושה, ואותו מנהל צריך לקבל מנדט מספק להנהיג בפורום הזה נורמות התנהגות סבירות. ואני לא חושבת שמנהל טוב יצטרך למחוק על ימין ועל שמאל – מעולם לא התעורר פה הצורך הזה. אבל כשמנהל יודע איך להנהיג את הנורמות הנכונות בפורום, הוא לא *יצטרך* למחוק.
אני לא חושבת שאני יכולה לייעץ לשדונית איך לנהל את הפורום פשוט כי אני לא חושבת שאפשר ללמד מישהו איך לנהל פורום אם אין לו הכישורים המתאימים מלכתחילה. ואני חושבת ששדונית נחמדה מדי בשביל הפורום הזה.
מנהל *נחמד* לא יצליח לנהל את הפורום הזה כראוי. זה כבר נוסה פעם, על ידי מישהו שהחליף אותי אחרי אחת הפעמים שניהלתי את הפורומים כאן. הוא חשב שמאחר שהוא הרבה יותר נחמד ממני, הוא יצליח להנהיג פה נורמות יותר מוצלחות. הוא פרש במהירות שיא. אז נכון, באותה תקופה היו בעיות שאין עכשיו (התנגשויות חוזרות ונשנות בין מדיניות הניהול של מנהל הפורום לבין מדיניות הניהול של מנהל האתר דאז, שהיו, אזא"מ, הסיבה שפרשתי), אבל עדיין, נחמדות היא לא כישור מועיל בניהול פורום מהסוג הזה. -
השממשתתף
פשוט להתעלם.
נכון זה קשה, תשאלו את טיטוס, אבל שווה לנסות. -
ארנון רייכמןמשתתף
התאפקתי כל-כך יפה, אבל זו כבר הזדמנות לטרוליות שאני לא יכול להחמיץ (שים לב, איתי – אני מודה בזה שההודעה הזו טרולית):
אולי, להבדיל מכל כנסי האגודה לאורך כל השנים שהיו, בעולמות האחרון גילית שלהיות טרול וחסר נימוס לא עובד? אולי ההתמרמרות שלך מאז עולמות (ויעידו התגובות שלך מאז הכנס, שהן עדיין של טרול, אבל טרול פגוע) האחרון הייתה שגילית שיש אנשים שמסוגלים לומר לך לא. שאחרי כל זה, הגעת לפגוש את הועד כדי להרגע באתנחתא הקומית של הכנס, ולפתע (בצדק, או שלא בצדק. לא יודע, לא הייתי שם) נכנסו בך עם משאית סמי-טריילר? עד כמה ששמעתי, אחרי שאמיר יצא, נתנו לך את זכות הדיבור, כדי להשיב לטענות שלו, והעדפת לטעון שאין לך על מה להשיב.
"איך ההפקות הבימתיות שמכניסות כסף לאגודה בעולמות קיימות רק בגלל ההבטחה שהן יעלו באייקון" – תקן אותי אם אני טועה, אבל "חלום ליל קיץ" לא היה אמור לעלות באייקון, כך גם "מחסום כתיבה". נכון ש"מותו וחייו" הייתה הפקה בקנה מידה אחר, אבל הטענה כאילו כל ההפקות שעלו בכנסי עולמות האחרונים חייבות את קיומן לאייקון מטעה (או אולי שקרית?).
"איך הסגל הניהולי של עולמות ופנטזיקון לומד לעבוד באייקון" – מעניין, לא ידעתי שהסגל שבא מקהילת טולקין הוא סגל שמתמקצע באייקון. אה, נכון, עולמות זה רק של האגודה. או אולי, אין לך שום קלף מיקוח מול הטולקינאים אז הם גם לא יתייחסו לנסיונות הסכסוך שלך (אה, והשגרירות – רק לסבר את אוזנך – היא ארגון בפני עצמו, שאפילו היה ממארגני עולמות. קצת לא יפה לצעוק "חמס, פוקס הולכים לתבוע את האגודה, כי אין להם מישהו אחר לתבוע", כשגם בעולם הדמיוני שלך, הם היו הולכים לתבוע קודם את השגרירות, ורק אח"כ את האגודה וקהילת טולקין).
"איך המותג של אייקון כל כך חזק שמכנים את עולמות "אייקון של פסח" " – אני כל-כך שמח שהעלת את זה. אולי זה המקום לספר שבתחום ההתייחסות למרצים (תחום שלמדת להכיר את הצד האפל שלו השנה), עולמות עוקף את אייקון בסיבוב. נכון שבאייקון הקהל רב יותר, אבל יותר ממרצה אחד השנה העיר שכיף לו להרצות בעולמות יותר מאייקון – בגלל צוות המרצים והתוכן. מה גם שיותר ויותר חברי אגודה ופעילים אחרים, מרגישים שעולמות הוא הכנס "שלהם", ולא הפסטיבל המעניין ההוא בסוכות (שפשוט יותר מושך מפסטיבל המחולות בכרמיאל, אבל כבר לא "של חובבי מד"ב והפנטסיה").
בקיצור, כמו הבריון של הגן, ביום שילד קטן וחלש בעט לו בענבים – פתאום זה כואב, לא?
וכן, שוב, בהודעה הזו (ואני מקווה שרק בה) אני טרול. מה שבהחלט מקנה לי את האפשרות לא לענות לתגובות הלא ענייניות שלך שבטח יבואו בהמשך…
ארנון רייכמן
מנהל יוצא, עולמות 2009 -
shedonitמשתתף
כל התדרדרות למכות, תוביל אחריה הרבה "נו נו נו" …..
-
Boojieמשתתף
עולמות היה טונות של כיף, וכל מה שהזדמן לי להיות מעורבת בו השנה עבד נהדר ונתן הרגשה נהדרת. אני לא רוצה לפתוח פה לשטן, אבל בשנתיים האחרונות הכנס הזה פשוט המריא. שרק ימשיך ככה. כבוד, הרבה כבוד, לאנשים שמביאים אותו לשם כל פעם מחדש.
וכן, חלום ליל קיץ לא היה מיועד לעלות באייקון. חשבנו על זה בהתחלה, אבל בשלב די מוקדם הבנו שזה לא יהיה רעיון טוב בכל מקרה – הוא לא מתאים לאייקון. אייקון *משפיע* על דברים שקורים בקהילה, בלי ספק, ודי משך את הנורמות לכיוון של גרנדיוזיות מחד ומקצועיות מאידך, והוא בלי ספק דבר חשוב (בעיני אנשים שדברים כאלה חשובים להם, כמוני), אבל אתה צודק שאי אפשר לראות בו את חזות הכל.
ואחרי שאמרתי את זה, אני ממש לא חושבת ש*כל* הגישה של איתי נובעת מהתמרמרות אישית, ואתה די מקצין. אני חושבת שהתמונה שלו די חד-צדדית ולא מאוזנת, אבל מבחינתנו, ולא משנה כרגע מי ירק על מי ולמה, האגודה לא טיפלה נכון באייקון וחייבת לשנות את זה, אחרת היא תפסיד המון (ואם היא לא תתנהל נכון, לא רק האגודה תפסיד, אלא כל החובבות הישראלית עלולה להפסיד, כי אייקון הוא אינטרס של כולנו). ובזה איתי צודק במאה אחוז.
-
אמברמשתתף
להגיד שהאגודה לא רלוונטית וסוגרים את הבסטה?
איך אני אגיד את זה, אתה אחת הסיבות שבגללה משה ויוסי לא רצים להתנדב לתפקיד. אישית, אני מאוד מבינה את מי שלא רוצה לעבוד מולך ומול אורי ביחד ועוד בהתנדבות. בשביל להתנדב לעשות משהו בשביל הקהילה יש תפקידים יותר כיפים, נעימים ונחמדים ואפילו מועילים לקהילה.
-
גרייףמשתתף
שש שעות לפני שהפעילים שלך מגיעים לפגישת עבודה איתי, בהתנדבות?
מספיק עם השמועות הלא מבוססות, מספיק עם הלכלוכים למיניהם, מספיק עם השטויות.
כתבתי לאנשים בפרטי, ואני כותב כאן ברי"ש גלי: שיבוא בן אדם, שמוכן להשקיע, שיש לו את האמון והמנדט של הוועד (עד כמה שאלו שווים), שמתחייב לתפקיד עד נובמבר 2010.
שיבוא הבן אדם הזה ויגיד "המחסום היחידי, היחידי, העומד בפני ההתנדבות שלי היא הקושי בעבודה מולך ומול אורי."
אם זו תהיה האמירה שלו (ולא הזיון שכל שקיבלתי מכל מיני פעילים אנונימיים "קשה לי לעבוד איתך, זה לא הגורם היחידי וגם אם תבטיח להשתפר אולי אני לא אתנדב, אבל שתדע שקשה לי." שנייה, אני אפתח את הברז ואתחיל לבכות), אם הוא יגיד שאני ואורי הגורם המפריע היחידי, אז אני אדאג לזה.
אני אשב איתו, ואיתך, ועם ליאת, ועם מי שתרצי, וננסח איזה מערכת יחסים שהוא רוצה עד שהוא יהיה מרוצה שהעבודה הפעם תהיה אחרת.
מספיק עם התירוצים. הסיבה שאין פעיל כזה היא אתן, לא אני, ובטח שלא אורי. אם אני טועה, אז שיתכבד אותו פעיל, ויוכיח לי שאני טועה.
-
גרייףמשתתף
נשארתי בעיקר מבולבל; אולי אצלך בלקסיקון "הודעה טרולית" היא הודעה מקושקשת, שבקושי קשורה לנושא, ומשאירה אנשים מבולבלים.
הרשה לי להאיר את עינייך; זו הודעה טרולית.
אתה, ארנון, מעבר לכשלונותייך האישיים כמנהל עולמות האחרון וזה שלפניו, כנס כל כך מייגע ומשעמם שלולא ההפקות הבימתיות (ששתיים מהן, לא אחת, הצליחו לגייס שחקנים לאודישנים רק בגלל ההבטחה שהן יעלו באייקון וגם "חלום ליל קיץ", בהודעות הראשונות שלה, טענה שהיא מופיעה באייקון) היו מגיעים אליו חמישים האנשים שמגיעים לפנטזיקון, מקשקש.
מקשקש, כי אם היית בפגישה, ולא רק "שומע" עליה, היית יודע שמרגע שאמיר ברח החוצה, זה היה נראה לי מגוחך לחזור על שורה של שקרים רק בשביל להגיד "זה שקר, זה שקר, אה, וגם זה שקר". עמדתי, פניתי לחברי אגודה ושאלתי אם יש להם שאלות (מה שאמיר כשל לעשות), וכשלא היו שאלות, חזרתי לשבת. בניגוד לחברי ועד כאלה ואחרים, ממני תמיד אפשר לקבל תשובה. במקרה שלך, התשובה יכולה להיות "שב בשקט, אתה לא מבין על מה אתה מדבר", אבל לפחות תקבל התייחסות.
מקשקש, כי הסגל הניהולי מהצד של האגודה בפנטזיקון ועולמות אכן מתמקצע באייקון. לא מאמין לי? חושב שזו רק דעתי? למה שלא תרים טלפון לליאת ותברר מה דעתה בנושא.
מקשקש, כי בשורה התחתונה, לולא האגודה לא היה עולמות. אתה אולי טולקינאי גאה, אבל כשאני מוציא את האגודה, את הפקותיה, מרציה, ואנשי הסגל שלה, ומשאיר אותך לבד, אני מקבל שתי הרצאות על הארי פוטר ומופע סטנדאפ על לאגולאס.
עשו לך טובה אישית ונתנו לך להעמיד פנים שאתה מנהל כנס. למה שלא תחזור לעשות את זה?
-
Boojieמשתתף
שמישהו יכין לי פופקורן!
-
shedonitמשתתף
גרייף, גם כשאתה לא מסכים עם בן אדם אתה לא חייב לנסות לפגוע בו ברמה האישית…
-
Boojieמשתתף
ל"ת
-
shedonitמשתתף
הסמיילי הזה מוקדש רק לך..
-
ארנון רייכמןמשתתף
זה הכל? וואו, ואני חשבתי שאצליח להוציא ממך משהו יותר מעליב.
כישלונות אישיים? לפי איזה פרמטר? עולמות מכיל בתוכו את כמות האנשים של פנטסיקון ומיתופיה (וזה לבד קצת יותר מ50, אבל שכחתי, אתם לא טובים במספרים. 15,000 ש"ח שהלכו לפח באייקון 2008 מצלצל מוכר?), או יותר נכון אב"כ ופנטסיקון. תזכיר לי כמה אנשים מגיעים לביגור?
ההרצאות היו כל כך משעממות, כמה טוב היה אם היינו מוסיפים הרצאה על חנונים שמשחקים במשחקי תפקידים. זו בטוח הייתה ההרצאה הטובה ביותר בכנס.
הסגל הניהולי של עולמות לא מכיל רק את אנשי האגודה, ולא עומד על האגודה בלבד. אני יודע שקשה לך לתפוס שלאגודה יכול להיות כנס בשיתוף עם ארגון שאיננו העמותה לקידום משחקי תפקידים, ואפילו כנס בגודל בינוני (אני לא משלה את עצמי, אנחנו לא אייקון. לדעתי האישית זה לטובה בלא מעט תחומים, אבל זו כבר דעתי האישית), אבל קשה לך לקבל את המציאות בעוד כמה עניינים.
ולסיום – בקשר לתכנים נכשלתי בדבר אחד. לא אמרתי לך "לא" מוקדם או ברור מספיק. אל תדאג, בכנס הבא שאהיה קשור אליו זה לא יקרה.
לא נורא, תמיד יהיה לך אייקון להתעמר דרכו באגודה ובחבריה…
-
Boojieמשתתף
נכון לרגע זה, כל אחת מההודעות הלא נעימות והדלות בתוכן שלכם שולחות עדכון לגל, לרז, להשמ, ליעל, לנועה רייכמן, לאמבר, לשדונית וכמובן גם אלי (מקווה שלא פספסתי אף אחד מהאנשים שהשתתפו בפתיל הזה). בחיאת, נורא כיף שבא לכם flame-war, אבל אני לא חושבת שלמישהו מבין אלה שמניתי, מגיע לקבל את העדכונים האלה לתיבת המייל. תעשו את זה ביניכם במייל או תפתחו פתיל נפרד שאנחנו לא נהיה מחויבים לצפות בו.
ושמישהו יכין לי פופקורן, דאמיט. -
גרייףמשתתף
אני אוהב כשאנשים מבטיחים שהם לא הולכים לענות להודעות שלי, ואז עונים להודעות שלי בכל זאת… איך זה מרגיש, להיות חסר עמוד שדרה?
יש לי שאלה רטורית: מי זה ה"רבים המלכותי" הזה שאתה פונה אליו? אתה נמצא תחת הרושם ש"גרייף" זו יישות קיבוצית?
-
גרייףמשתתף
ארנון היה תחת הרושם המוטעה שההודעה שלו היא הודעה טרולית, והיה חשוב לי להראות לו שהוא טועה. אפילו לטרולים אפשר להוציא שם רע.
-
shedonitמשתתף
ראו את עצמיכם כאילו חזרתם לכיתה א' והמורה כרגע נעצה בכם מבט מפחיד.
אם אתם רוצים לריב, תמצאו לכם זירה ועדיף שתמכרו כרטיסים מראש. -
עופר לובזנסמשתתף
ת
-
Rogue 7 1משתתף
כרגיל, הבנת הנקרא שלך לוקה בחסר – לא הבטחתי שלא אענה, קרא שוב את ההודעה (אמרתי שלא ארגיש מחויב לענות, יש הרבה הבדל…)
ובא נהיה ענייניים, אני יודע שאתה מסוגל (גם אם אני לא סבלני וטוב לב כמו לילי):
כחבר אגודה (מס' 1513, אם זה ממש משנה למישהו), מעניין אותי לדעת מה המטרה שלך לאורך כל הפתילים השונים. אתה יו"ר העמותה היחיד שמציף את הפורום הזה בהערות, טענות ומענות. משום מה, לא יו"ר סטארבייס, לא יו"ר טולקין, ואפילו לא יו"ר פתחון פה מעוניינים להעיר על התנהלות האגודה, ומרגישים צורך להקים מהומה על כל תקלה – אמיתית או דמיונית.
אם נצא מנקודת ההנחה (לשם הדיון) שאתה רוצה לראות את האגודה משתפרת, ובאמת מעוניין כחובב בפאנדום לשפר את התנהלות האגודה – איך זה שכל הערה שלך נכתבת בצורה שמעט חברי האגודה שכבר מסתובבים בפורום הזה אינם מצליחים לברור את המוץ מהתבן – או בעברית, לזכור מה בכלל רצית לומר, בין כל נסיונות ההעלבה, והנתונים הלא רלבנטיים. מה לדעתך משרתת צורת הכתיבה שלך? אני מניח שאתה יודע מראש למה התגובות וההערות שלך יגרמו.
אם נצא מנקודת ההנחה השניה – שאתה רוצה ברעת האגודה, למה בכלל להקשיב למה שיש לך לומר? ולמה לתת לך את הבמה, כאן או במפגשי האגודה להציק ולסכסך? -
MuchRejoicingמשתתף
ללילי יש אינטרס במערכת האקולוגית של הפורום והחובבות בארץ, וסבלנות בלתי נלאית לנסות ולהגיע לאחת שנראית לה ברת קיימא. לטוב לב אין שום קשר לזה (אם כי יש שיטענו שלא בגלל שהוא לא קיים, סתם בגלל שהוא לא קשור).
[ובוג'י, אם את קוראת את זה: ללילי יש גם אינטרס לקצת צומי, ובמקרה הזה מדובר באינטרס שבהחלט יכול להיתרגם לפופקורן, אם מעניקת הצומי תגיע לאזור הכנתו…]
-
Boojieמשתתף
אבל זה לא ימנע ממך לקבל אספקת צומי.
-
MuchRejoicingמשתתף
תו עברי קטן, תו עברי נחמד
גר לו בהודעה, בדד בדד
ולא מעניין בעצם אף אחדמסכן.
-
-
מאתתגובות