בעניין המכתב החודשי והודעות הדוא"ל:

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה בעניין המכתב החודשי והודעות הדוא"ל:

מציג 14 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161602 הגב
      NY
      משתתף

כיום נשלח המכתב החודשי, לאלה מאתנו שביקשו לקבלו בדוא"ל, בקובץ ZIP המכיל עותק בפורמט DOC (של וורד) ועותק בפורמט RTF. בדרך כלל הדבר גורם לניפוח עצום של גודל הקובץ, בייחוד כאשר הוא כולל גרפיקה.
      אני מציע לשלוח את הקבצים הנ"ל בפורמט RTF בלבד, היות ולמעשה לא קיימת היום שום תוכנת מחשב שיודעת לקרוא DOC ואשר לא יודעת לקרוא RTF, ואילו ההיפך נכון גם נכון. כלומר: כל תוכנה שיודעת לקרוא DOC יודעת לקרוא גם RTF.
      לכן אני מציע לשלוח את ההודעות הללו בקבצי RTF בלבד, הדחוסים, כמובן, בתוך קובץ ZIP.
      כמו כן (ללא קשר להודעה האחרונה), אני ממליץ להמנע מכל גרפיקה שהיא למעט סמל האגודה, וגם אותו להכניס בגודל הקטן ביותר האפשרי.

• #171642 הגב
      גרומיט
      משתתף

שמה שתופס את עיקר המקום הוא בכל מקרה קובץ ה-RTF. קובץ הוורד כמעט תמיד קטן משמעותית ביחס אליו.

בכל מקרה, גם אותי זה קצת הפתיע, אבל יש אנשים שהמחשבים שלהם מתקשים להתמודד עם קבצי טקסט עשיר, ופותחים בלי בעיה קבצי וורד רגילים. אין לי מושג איך זה ולמה זה, אבל זה המצב כרגע.

לגבי הגרפיקה – צודק. נשתדל.

• #171644 הגב
      ארז
      משתתף
    • #171646 הגב
      NY
      משתתף
    • #171650 הגב
      גרומיט
      משתתף

קובץ הזיפ הנוכחי "שוקל" 54K. לא גודל משמעותי אפילו עבור בעלי תיבות מייל קטנות.
      בכל מקרה, לא יישלחו הודעות עם קבצים בני יותר מ-150-200K. מבטיח.

• #171654 הגב
      NY
      משתתף

לכן כתבתי בהודעתי שאיני מתיחס להודעה האחרונה.
      אז בחייך – בוא נמצא משהו מגניב לריב עליו. מזמן לא היה לנו משהו… ;-)

• #171655 הגב
      גל
      משתתף

כלומר גודל של 50k עבור המכתב המכווץ בשני הפורמטים. לא זכור לי שהיה מכתב שהכיל גם גרפיקה, למעט סמל האגודה, שהגדיל את הנפח.

• #171670 הגב
      ???
      משתתף

מספיק לשלוח במכתב לינק להורדת הקובץ מאתר האגודה. אפשר גם לפרסם גרסת html באתר עבור מי שאין לו מעבד תמלילים.

• #171680 הגב
      גרומיט
      משתתף

המכתב החודשי הוא, פשוטו כמשמעו, מכתב. העובדה היא שאנשים רבים לא נוטים לפתוח לינקים שנשלחים אליהם במייל, וגם לא יוכלו לקרוא גירסת רשת של המכתב אלא כשהם ברשת.

המטרה שלנו היא להקל ככל האפשר על חברי האגודה. פעולה כמו הורדה של קבצים מהאתר או הליכה אקטיבית לדף באתר לקריאת ההודעות היא טירחה שאנשים פשוט לא נתלהבים לעשות בדרך כלל. רציונלית, קרוב לודאי שהצדק עמך והפתרון שאתה מציע הוא היעיל ביותר, אבל בפועל אנחנו מתעסקים כאן עם בני אדם, והאדם הוא יצור מורכב ולפעמים מפונק. עלינו להתאים את עצמנו למה שיתאים להכי הרבה חברי אגודה – כרגע זה משלוח מכתבים בקבצי זיפ.

• #171681 הגב
      ???
      משתתף

אצלי זה בדיוק להיפך. קבצים מצורפים להודעת דואר הם תמיד וירוסים פוטנציאליים, לעומת זאת לינק לאתר מוכר הוא בדרך כלל בטוח. קובץ מכווץ עדיין מצריך "הורדה" ו"פתיחה" על ידי תוכנות עזר בעוד לקריאת לינק אתה זקוק לדפדפן בלבד. בכל אופן הבהרת לי את ההתלבטות ואת הסיבה לבחירה בצירוף קובץ. תודה.

• #171682 הגב
      NY
      משתתף

לא להקיש בפזיזות על כל קישור שאתה מקבל בדוא"ל. יכולים לקרות לך דברים נבזיים ביותר.

• #171684 הגב
      ???
      משתתף

לכן כתבתי "לינק לאתר מוכר".

• #171691 הגב
      ???
      משתתף

להעתיק את תוכן המכתב אל גוף הודעת הדואר. בלילינקים, קבצים לפתוח וכו'אם הדבר בעייתי לכל מיני סטודנטים עם חשבונות דואר טקסטואליים, הדבר הבא הכי טוב זה לצרף את הקובץ בפורמט html (למרות שאז אי אפשר לצרף תמונות).

לגבי קובץ ה-RTF, הגודל שלו הוא רק תוצאה של סמל האגודה שנמצא בתוכו.

• #171696 הגב
      NY
      משתתף

אסור בשום פנים ואופן להעתיק אותו לתוך ההודעה. חצי מהמכותבים יקבלו ג'יבריש.

• #171698 הגב
      גרומיט
      משתתף

רוב המשתמשים כיום יכולים לקרוא בלי בעיות הודעות טקסטואליות בעברית באאוטלוק שלהם.
      אבל אתה צודק – יש מספיק אנשים שלא מסוגלים לקרוא עברית, בשביל לשלול את האופציה הזאת.

מציג 14 תגובות משורשרות
מענה ל־בעניין המכתב החודשי והודעות הדוא"ל:

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: