ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › בעיה קטנה (תחרות הסיפורים)
- This topic has 13 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 6 חודשים by בן 1.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
מבחינת WORD, ביטוי כמו "בית-קיץ" נחשב למילה אחת. נשאלת השאלה: האם השופטים ייקבלו את הביטוי כמילה אחת או שתי מילים?
-
NYמשתתף
תכננתי, אמנם, להשתמש בספירת המילים של Word לצורך העניין, אך כעת נראה לי כי אכתוב תכנית קטנה שתספור.
עצתי: לך על בטוח. -
Boojieמשתתף
אמרתי…
-
אנימשתתף
תראו, אם יש למישהו רעיון מהפכני והסיפור שלו אורך 301 מילים אני בטוח שיתחשבו בעיניין
-
Boojieמשתתף
-
???משתתף
שלחתי אי-מייל ולא קיבלתי תשובה, אז שלחתי עוד אחד ועדיין אין קול ואין עונה. מה קורה?
-
NYמשתתף
בעניין התחרות יזכו לתשובה. למעשה, הן מגיעות אוטומטית לתכנת דואר מסוימת, שם הן שוכנות לבטח עד גמר התחרות. רק לאחר בחירת הסיפורים הזוכים יפשפשו השופטים בערימת ההודעות על מנת לברר את זהותם האמיתית של המחברים.
-
???משתתף
כי לא ציינתם שום פרט בפירוט של התחרות וזה לא יהיה הוגן כלפי מי שכבר שלח. מה תעשו עם סיפורים שבגלל צירופי מילים יצאו טיפה יותר מ-300 מילים? תבטלו אותם אפילו אם הם טובים? אם הייתי כאן טעות, היא לא מצד הכותבים.
מעבר לזה, הרבה מהביטויים הכפולים הם למעשה, מבחינת משמעות ומבחינה לשונית של המון שפות – יחידה אחת. צירוף כמו "חסר-משמעות" מקביל ל-useless באנגלית. מילה אחת. הביטוי "לא-הוגן", מקביל ל"unfair". כלומר, זו סוגיה מסובכת.
-בן
-
שלמקומשתתף
סטייה של עד 10% נחשבת סטייה נורמלית. כלומר (וניר יכול להתעלם מזה) נהוג שאם כתוב לכתוב סיפור של 300 מילים, כל מספר בין 270 ל330 קביל. כמובן, כאן מגבלת המינימום לא רלוונטית.
כלומר, כל עוד לא תמלא את הסיפור בביטויים כמו האביר-השחור-שעינו-נראית-
כמו-קרפדה-זקנה-בליל-כלולותיה-ורגלו-מלאה-מוגלה-עד-החלק-התחתון-של-ברכו-
המלאכותית-עקב-תאונה-שהייתה-לו-ועירבה-שלוש-צלחות-צ'יפס-ועורך-זועם-אחד-
שהוא-גם-במקרה-השופט-הראשי-בתחרות-הסיפורים-הקצרים-שנערכת-באתר-
האגודה-הישראלית-למדע-בדיוני-ופנטזיה-בישראל-(ע"ר), לא תהיה לך בעייה.הממם… יש לי רעיון לסיפור…
-
Boojieמשתתף
מכיוון שמן הסתם מרבית הכותבים משתמשים בוורד כדי לספור את מספר המילים בסיפור שלהם, אי אפשר לצפות מהם שיתחילו לספור ספירה ידנית או שיכתבו כל אחד תוכנית קטנה וחביבה כמו שניר הבטיח. ההגינות מחייבת ללכת לפי הספירה הסטנדרטית, כדי לא להקשות על אנשים את החיים.
-
Boojieמשתתף
את השורות, אני אחתוך אותן ככה שיכאב…
-
שלמקומשתתף
מכל שורה שתחתכי לי יגדל סיפור שלם וארוך!
-
NYמשתתף
ולכן אני מעדיף לא לדמיין את המתואר מעלה.
הוי!
-
בן 1משתתף
ולא כמו שכתבתי, useless, אבל עדיין, ביטוי שכולל שתי מילים. רק שבשפות מתוקנות הן מאוחדות למילה אחת – בעברית משתמשים במקב.
-
-
מאתתגובות