בעיה באלגברה

מציג 5 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162388 הגב
      ???
      משתתף

^זה היה תרגיל אלגברה, עם שתי משוואות ריבועיות.
      הוא בהה במספרים בייאוש ובלבול, כאילו מצפה מהם לפתור את עצמם…^

המתקן פעם.
      המתקן פעם.
      איתן עצר לרגע, והקשיב לפעימות הקצובות, ההיפנוטיות.
      איתן עצר לרגע, והקשיב לפעימות הקצובות, ההיפנוטיות.
      ואז, מתעורר, הוא התנער וחזר להסתכל על הדלת. ואז, מתעורר, הוא התנער וחזר להסתכל על הדלת. לבסוף, היא נפתחה. לבסוף, היא נפתחה. דרכה נכנסו האסיסטנטית שלו, והרב-אלוף. "נו?" שאל הארי בעצבנות. "ראית את המתקנים?" דרכה נכנסו האסיסטנטית שלו, והרב-אלוף. "נו?" שאל הארי בעצבנות. "ראית את המתקנים?" האסיסטנטית, לארה, התייצבה לצידו של איתן. האסיסטנטית, לארה, התייצבה לצידו של איתן. הרב-אלוף אמר, "היה מאוד… מעניין, דוקטור, אבל האמת שאני לא מבין למה הייתי צריך לעבור סיור במסופים המשניים, כשהדבר האמיתי נמצא כאן." הרב-אלוף אמר, "היה מאוד… מעניין, דוקטור, אבל האמת שאני לא מבין למה הייתי צריך לעבור סיור במסופים המשניים, כשהדבר האמיתי נמצא כאן."
      הארי נאנח. "ה"דבר האמיתי" לא נמצא כאן, רב-אלוף. הכוח רק מרוכז כאן- במסוף הראשי. כל הקומפלקס חשוב ליצירת ותפעול ה*ממזג*." הארי נאנח. "ה"דבר האמיתי" לא נמצא כאן, רב-אלוף. הכוח רק מרוכז כאן- במסוף הראשי. כל הקומפלקס חשוב ליצירת ותפעול ה*ממזג*."
      עיניו של הרב-אלוף התרחבו בעניין. "כן… ה*ממזג*. תוכל בבקשה להסביר לי עליו שוב, דוקטור, ועל הניסוי שאתה עומד לערוך?" עיניו של הרב-אלוף התרחבו בעניין. "כן… ה*ממזג*. תוכל בבקשה להסביר לי עליו שוב, דוקטור, ועל הניסוי שאתה עומד לערוך?"
      כמובן שאיש הצבא יירצה פירוט נוסף, חשב איתן. וכמובן שהוא לא יבין מילה מהדוחות ששלחנו לו, אלא אם משהו יעבור איתו מילה מילה. כמובן שאיש הצבא יירצה פירוט נוסף, חשב איתן. וכמובן שהוא לא יבין מילה מהדוחות ששלחנו לו, אלא אם משהו יעבור איתו מילה מילה.
      "היקום עשוי, למעשה, משני מימדים זהים." הוא פתח בדרמטיות.
      "היקום עשוי, למעשה, משני מימדים זהים." הוא פתח בדרמטיות.
      "מטרתו של ה*ממזג* היא למזג בין שני המימדים האלה. עכשיו מתעוררת השאלה, למה לנו לעשות את זה." "כן, זאת בהחלט שאלה שעולה בראשי," אמר הרב-עלוב בזעף והפתעה שאישרו את החשדות של איתן לגבי הדוחות. "מטרתו של ה*ממזג* היא למזג בין שני המימדים האלה. עכשיו מתעוררת השאלה, למה לנו לעשות את זה." "כן, זאת בהחלט שאלה שעולה בראשי," אמר הרב-עלוב בזעף והפתעה שאישרו את החשדות של איתן לגבי הדוחות. "ובכן," המשיך איתן, " זה בגלל ששני המימדים האלה הם למעשה מימד אחד, מחולק לשניים! כל אחד מהם הוא רק חצי מימד. חצי יקום. אנחנו, אני ואתה, חצאי-אנוש, והחצי השני, המשלים שלנו, נמצא במימד המקביל." "חצאי אנוש?…" מלמל הרב-אלוף בתדהמה. ובכן," המשיך איתן, " זה בגלל ששני המימדים האלה הם למעשה מימד אחד, מחולק לשניים! כל אחד מהם הוא רק חצי מימד. חצי יקום. אנחנו, אני ואתה, חצאי-אנוש, והחצי השני, המשלים שלנו, נמצא במימד המקביל." "חצאי אנוש?…" מלמל הרב-אלוף בתדהמה. "בדיוק!" אמר איתן בהתלהבות הולכת וגוברת. "וזה מה שיעזור לנו להפוך לעל-אדם?" שאל הרב-אלוף. . "בדיוק!" אמר איתן בהתלהבות הולכת וגוברת. "וזה מה שיעזור לנו להפוך לעל-אדם?" שאל
      הרב-אלוף. "כן," הסכים איתן. "כמובן, שאין לנו שום אפשרות להיות בטוחים, כי הניסוי עדיין לא בוצע, אבל זאת הסיבה שהתעקשנו לבצע אותו על כל אוכלוסיית הגלקסיות." "כן," הסכים איתן. "כמובן, שאין לנו שום אפשרות להיות בטוחים, כי הניסוי עדיין לא בוצע, אבל זאת הסיבה שהתעקשנו לבצע אותו על כל אוכלוסיית הגלקסיות." "זה, והעובדה שאין לכם ברירה. אם הניסוי יתבצע, הוא ישפיע על כל הגלקסיות במידה שווה." העיר הרב-אלוף. איתן הופתע. מסתבר שהרב-אלוף כן הבין משהו מהדוחות. "זה, והעובדה שאין לכם ברירה. אם הניסוי יתבצע, הוא ישפיע על כל הגלקסיות במידה שווה." העיר הרב-אלוף. איתן הופתע. מסתבר שהרב-אלוף כן הבין משהו מהדוחות. "כל המין האנושי צריך לעבור יחד לשלב הבא באבולוציה שלו." מלמלה לארה. "כל המין האנושי צריך לעבור יחד לשלב הבא באבולוציה שלו." מלמלה לארה. "ואחרי שהניסוי יושלם, כולנו נהפך לעל-אדם? יצורים גבוהים יותר בסולם האבולוציוני מאשר עכשיו?" שאל הרב-אלוף. "ואחרי שהניסוי יושלם, כולנו נהפך לעל-אדם? יצורים גבוהים יותר בסולם האבולוציוני מאשר עכשיו?" שאל הרב-אלוף. איתן היסס. "כן… כנראה." הוא אמר לבסוף. הרב-אלוף הרים גבה. "כנראה?" איתן היסס. "כן… כנראה." הוא אמר לבסוף. הרב-אלוף הרים גבה. "כנראה?" "סביר להניח," איתן התפתל. "יש לנו את כל האישורים החוקיים. הניסוי יתחיל בעוד רבע שעה." הוא אמר. "ואז מה יקרה?" שאל הרב-אלוף באיום. "סביר להניח," איתן התפתל. "יש לנו את כל האישורים החוקיים. הניסוי יתחיל בעוד רבע שעה." הוא אמר. "ואז מה יקרה?" שאל הרב-אלוף באיום. איתן נאנח. "זה תלוי בתגובה של שני המימדים זה לזה. יש סיכויים של 84% שהמימדים יתאחדו למימד שלם." איתן נאנח. "זה תלוי בתגובה של שני המימדים זה לזה. יש סיכויים של 84% שהמימדים יתאחדו למימד שלם." "ו16 האחוזים הנותרים?" שאל הרב-אלוף. "ו16 האחוזים הנותרים?" שאל הרב-אלוף. "האפשרות השנייה היא שהמימדים יימחקו זה את זה. יתאפסו." ענה איתן. האפשרות השנייה היא שהמימדים יימחקו זה את זה. יתאפסו." ענה איתן. "ואז מה יקרה?" שאל הרב-אלוף. איתן משך בכתפיו. "כלום. המימדים יימחקו. זה יהיה סוף היקום. חזרה ללפני תחילת הזמן והמרחב." "ואז מה יקרה?" שאל הרב-אלוף. איתן משך בכתפיו. "כלום. המימדים יימחקו. זה יהיה סוף היקום. חזרה ללפני תחילת הזמן והמרחב." "ואתה עדיין רוצה לבצע את הניסוי? " שאל הרב-אלוף בתדהמה. "ואתה עדיין רוצה לבצע את הניסוי? " שאל הרב-אלוף בתדהמה. "כן. הסיכויים שזה ייקרה קטנים בהרבה מהסיכויים שהמימדים ישתלבו- שהמין האנושי יהפוך לטוב יותר." ענה איתן. "כן. הסיכויים שזה ייקרה קטנים בהרבה מהסיכויים שהמימדים ישתלבו- שהמין האנושי יהפוך לטוב יותר." ענה איתן.
      "הניסוי אמור להתחיל עוד שתי דקות. הכלים מוכנים." אמרה לארה.
      "הניסוי אמור להתחיל עוד שתי דקות. הכלים מוכנים." אמרה לארה.
      "יופי. הכיני את המתג הראשי." ענה איתן.
      "יופי. הכיני את המתג הראשי." ענה איתן.
      הוא שלח לרב-אלוף מבט, אבל הפנים של איש הצבא היו בלתי-קריאים. הוא שלח לרב-אלוף מבט, אבל הפנים של איש הצבא היו בלתי-קריאים. לארה נגשה אל אחד המחשבים הגדולים, והחלה ללחוץ על המקשים. מסביבם, עובדי ועבדי המתקן החלו להתרוצץ בהתרגשות מקונסולה לקונסולה. לארה נגשה אל אחד המחשבים הגדולים, והחלה ללחוץ על המקשים. מסביבם, עובדי ועבדי המתקן החלו להתרוצץ בהתרגשות מקונסולה לקונסולה. הארי הרגיש את לבו פועם בקצב אחיד עם הממזג, רק שעכשיו פעימות הממזג הלכו והפכו למהירות יותר. הארי הרגיש את לבו פועם בקצב אחיד עם הממזג, רק שעכשיו פעימות הממזג הלכו והפכו למהירות יותר. הוא ניגש את למחשב הגדול, בו לארה הכינה את המתג- הפעלת הממזג הסופית הייתה ידנית לחלוטין, כאמצעי ביטחון. הוא ניגש את למחשב הגדול, בו לארה הכינה את המתג- הפעלת הממזג הסופית הייתה ידנית לחלוטין, כאמצעי ביטחון. הרב-אלוף עצר אותו בדרך. הרב-אלוף עצר אותו בדרך. "על-אדם," הוא לחש, "הוא יהיה חזק יותר מאנשים כמונו מבחינה פיזית או מנטאלית?" איתן הופתע. "אין לנו שום דרך לדעת, מפני ששום בן-אדם עוד לא הגיע למצב זה. אנו מניחים, לפי דרכה של האבולוציה שלנו עד היום, שהשינוי יהיה בעיקר מנטאלי." הרב-אלוף הנהן בשביעות רצון. "על-אדם," הוא לחש, "הוא יהיה חזק יותר מאנשים כמונו מבחינה פיזית או מנטאלית?" איתן הופתע. "אין לנו שום דרך לדעת, מפני ששום בן-אדם עוד לא הגיע למצב זה. אנו מניחים, לפי דרכה של האבולוציה שלנו עד היום, שהשינוי יהיה בעיקר מנטאלי." הרב-אלוף הנהן בשביעות רצון. לאיתן הייתה תחושה לא טובה בקשר לזה. הוא התכוון לחקור עוד את הרב-אלוף, אבל לארה קראה לו. לאיתן הייתה תחושה לא טובה בקשר לזה. הוא התכוון לחקור עוד את הרב-אלוף, אבל לארה קראה לו.
      המתג.
      המתג.
      הוא ניגש אל המחשב, עבר שורה ארוכה של הגנות, ולבסוף כל המערכות היו כשירות. הוא ניגש אל המחשב, עבר שורה ארוכה של הגנות, ולבסוף כל המערכות היו כשירות. הוא בחר אחד מעשרות מתגי ההטעיה שהוצבו על המסוף, והוריד ממנו את שדה הביטחון. הוא בחר אחד מעשרות מתגי ההטעיה שהוצבו על המסוף, והוריד ממנו את שדה הביטחון. המתג האמיתי היה שחור, קטן ומפלסטיק. המתג האמיתי היה שחור, קטן ומפלסטיק.
      בנשימה עמוקה, עם פעימות הממזג בלבו ופעימות לבו באצבע שעל הפלסטיק, איתן לחץ על המתג.
      בנשימה עמוקה, עם פעימות הממזג בלבו ופעימות לבו באצבע שעל הפלסטיק, איתן לחץ על המתג.

איתן נמתח, הרגיש את הגוף שלו מתרחב ומתכווץ, עובר דרך החומר כדי לקבל את מרב הנוחיות. "הצלחנו…" הוא לחש. הוא הרים את זווית הראיה שלו, וראה את לארה מתרוממת. הוא חייך אליה והיא חייכה אליו בחזרה. את הרגע האינטימי הזה הפריע נוכחות חדשה ומאיימת שנקלטה פתאום בחושיו של איתן. הוא הסתובב לאחור, וראה את הרב-אלוף. _שינוי מנטאלי, שגורם לשינוי פיזי_, הוא אמר לאיתן. איתן העדיף להשתמש בגלי קול. "כן. כמו שחשבנו." הוא ענה. "באמת כמו שחשבנו," הסכים הרב-אלוף, מחליף גם למיתרי הקול שלו. משהו בצורה שבה הוא אמר את זה גרמה לאיתן להרגיש מוזר. "למה אתה מתכוון?" הוא שאל. הרב-אלוף צחק. "במשך שנים הצבא מאמן את החיילים המובחרים שלו ללוחמה על חושית. ברגע זה ממש, אלפי חיילים שאומנו במשך שנים קיבלו את העוצמה הממשית שלהם!" _מה?_ שאל איתן בתדהמה, לא טורח בכלל להעביר את המחשבה אל השרירים שלו. אבל הרב-אלוף בכלל לא הקשיב. "תאר לך את הגלקסיות, אחרי שהלוחמים המאומנים האלה יסיימו את הכיבוש! דמיין את הסדר, הסדר הנפלא שישלוט בגלקסיות!…" "לא!" קרא איתן. לארה התייצבה לצידו. אני לא אתן לך-"
      המציאות התנדנדה לרגע, והתאפסה.

^… 0=0
      הוא נאנח ברווחה, רשם את התוצאה, והמשיך הלאה, לתרגיל הבא.^

• #178359 הגב
      גל
      משתתף

זה מאוד מאוד מעיק לקרוא כל משפט פעמיים (דרך אגב – פספסת פעם אחת – אחרי "מקונסולה לקונסולה")
      אולי כדאי היה כל לשים כל מימד בפונט שונה?
      אבל חוץ מבעיה זו, סיפור יפה מאוד.

• #178362 הגב
      ???
      משתתף

של השנה." מאד מעיק? בוא נאמר שהנטיות הרצחניות שלי נבלמו בקושי.

דפי, לא לימדו אותך בביה"ס, ביחד עם שיעורי האלגברה, שסיפור על שיעמום לא חייב להיות משעמם? לערבב תוכן וצורה זה משחק מאד מסוכן. הרעיון שלך הוא נחמד בשביל טקסט של פסקה אחת, אבל בסיפור יותר ארוך זה מ-ע-צ-ב-ן!!!!

חוץ מזה אין לי טענות סגנוניות. זה כתוב היטב.

מבחינת תוכן.
      הקשר בין המסגרת לסיפור קלוש מינוס. לטעמי, אחד המקרים שבהם כדאי לקצץ את מקור ההשראה בעריכה.

לגבי הפואנטה הפנימית, אולי ביליתי יותר מדי זמן עם מתמטיקאים, אבל נראה לי שהכפלה בשתיים לא תשנה את מאזן הכוחות ביקום. אם החיילים לא היו מספיק חזקים בשביל לנצח לפני המיזוג, הם גם לא יצליחו אחריו. אם הם מספיק חזקים אחרי, אז הם היו מצליחים גם לפני. כך שהפתוס כאן נראה לי, איך לומר, חסר לוגיקה. (עוד סיבה להוריד את האלגברה. פגם זה יהיה הרבה פחות ברור אם האסוציאציה למתמטיקה לא תהיה כל כך מיידית).

חוץ מזה, איך בדיוק המדען הצליח לאפס את שני המימדים -אחרי- תום הניסוי? זה סותר את המידע הקודם המופיע בסיפור.

• #178367 הגב
      Boojie
      משתתף

אם צפוי שינוי מסוים על כל היקום, אבל רק קבוצה אחת מכל היקום מתכוננת לשינוי הזה באימונים מתאימים, הרי שלקבוצה הזו יהיה יתרון.
      אם שינוי מסוים מקנה לאנושות יכולת תע"ח, וקבוצה מסוימת של האנושות בילתה את זמנה באימונים לקראת שימוש ביכולות תע"ח, הרי שמרגע השינוי, יהיה לה היתרון שבמיומנות גבוהה יותר ופחות זמן הסתגלות.

• #178369 הגב
      שלמקו
      משתתף

פעם אחת הרב-אלוף הופך לרב-עלוב.

בנוסף, במהלך הסיפור הגיבור משנה את השם שלו כל הזמן מאיתן להארי ולהפך.

מלבד זאת? מעיק. אמנם החזרה הכפויה חיונית בשביל הפואנטה של הסיפור, אבל לפחות היה אפשר לערוך אותה בכל פסקה, כך שיהיה אפשר להתעלם בקלות מהחזרות.

• #178372 הגב
      ???
      משתתף

כתבתי את הסיפור במקור כשכל השמות הם אמריקנים, אבל אחרי קריאה של לקסיקון טרקי סיטי שיניתי את השמות. כנראה זה התפספס לי פה ושם. והרב-עלוב – אופס.

בוג'י צודקת בקשר לחיילים – בתור אנשים שעברו הכשרה אינטנסיבית לשינוי הצפוי, יהיה להם יתרון על פני שאר הגלקסיה, שפתאום מוצאת את עצמה במצב פיזי ומנטאלי חדש לחלוטין.

וכל הקטע עם החזרה פעמיים. כן. זה מעיק, אבל זה חיוני לסיפור….
      היה אפשר לארגן את זה טוב יותר, נכון….

מציג 5 תגובות משורשרות
מענה ל־בעיה באלגברה

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: