אנציקלופידה מקוונת של מד"ב ישראלי

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה אנציקלופידה מקוונת של מד"ב ישראלי

מציג 28 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161007 הגב

ראשית קבלו ח"ח על האתר, פעם ראשונה שנכנסתי עליו, וממש התרשמתי :)
      אבל מפיק עם החנופה, הסיבה שבגללה אני כותב היא אנציקלופדיה, בעברית, על מדע בדיוני. מי שראה מה שיואב קוטנר עשה למוסיקה הישראלית ב-mooma.co.il, לא יכול שלא לשאול את עצמו. למה האגודה לא מקימה אנציקלופדיה שתכלול את כל הספרים שתורגמו לעברית ואיפה אפשר לקנות אותם כולל ביוגרפיות על המחברים. לטווח הארוך זה יכול אפילו להשתלם לאגודה, כי על כל הפנייה של קונה, האתר מקבל כסף.

מה דעתכם?

יהונתן.

• #166458 הגב
      גרומיט
      משתתף

אבל אני לא רואה את זה קורה.

זה עניין שדורש המון עבודה ושלא יכול להצדיק את עצמו כלכלית. ההשקעה הראשונית, בכסף ובעבודה, היא עצומה, וצריך גם להחזיק אחרי כן מערכת שתתחזק ותעדכן את התכנים והממשק. אני בספק אם האגודה יכולה להרים דבר כזה בתקציב הנוכחי שלה.

• #166459 הגב
      NY
      משתתף

להפעיל מערכת כזו. ההשקעה העיקרית היא בתכנות הראשוני – לאחר מכן יכניסו המשתמשים עצמם ערכים לאנציקלופדיה, כאשר המפעילים יסתפקו בעריכה, שיפוץ וסידור.
      כמובן, צריך למצוא מישהו שמוכן *ויכול* לכתוב מערכת כזו בזמנו החפשי…

• #166461 הגב
      אלי
      משתתף

כבסיס למערכת כזאת אפשר להשתמש ברשימות השונות של ארז ונחום, ד ני סלס, ויובל ווליס עינבל שיגב ושלי ( שאורן רהט אמור מתי שהוא להעלות אותה על הרשת).
      אבל כפי שאמרת יש צורך במישהו שיבצע את עבודת התיכנות הראשונית.
      אולי שטל כהן הבילתי נילאה יקח פסק זמן מהאייל הקורא ?

• #166463 הגב

אין לי בעייה להשקיע את הזמן בתכנות, ויש לי את הידע המתאים. השאלה עם יש תוכן.
      אלי האם אתה יכול את רשימה לדוגמא שאוכל להתרשם?

יהונתן.

• #166464 הגב
      ???
      משתתף

יש את הרשימה של ענבל ושתיהן מופיעות ברשת, וזו של ארז אפילו מתעדכנת באופן קבוע.

מה עוד צריך? ביבליוגרפיות של המחברים? זה מה שחסר לך – ביבליוגרפיה של אסימוב בעברית?

• #166465 הגב

את הרשימה של ענבל ראיתי, את של ארז טרם. את יכולה להפנות אותי?
      הכוונה ליותר מאנציקלופדיה אלא לערך מוסף שאתר כזה יכול להביא, אפשר מגזין (אני יודע שיש, לכל אלו שיקימו צעקה) על מד"ב והכי חשוב מקום לפרסם סיפורים קצרים (אני יודע שיש מקום כאן) אבל יש גם מקומות בעוד 10 אתרים ואם אפשר יהיה לבחור את הסיפורים הכי טובים מכולם, כולם יהנו.

יהונתן.

• #166466 הגב
      גרומיט
      משתתף

אפשר למצוא באתר "בלי פאניקה" שצמוד לפורום אורט

• #166467 הגב
      רני
      משתתף

יופי של רעיון. בהצלחה!!!

והנה רשימת ארז.

• #166468 הגב
      ארז
      משתתף

בפורמט אקסל.
      עלה והצלח.

• #166469 הגב
      שלמקו
      משתתף

לפחות עד שיגיע הזמן למועדי ב'.

• #166472 הגב
      Boojie
      משתתף

יש מערכת שמתאימה בדיוק לצורך הזה, היא נקראת "פישפש". וכפי שאתה עוד יותר יודע, הבעלים שלה מאד מאד ידידותיים לאגודה. אתה מוזמן ליצור איתנו קשר כדי לתאם התאמה לצרכי האגודה, אם אתה מעוניין…

• #166473 הגב
      ???
      משתתף

רעיון לא מזיק אבל לא ברור לי במה הוא יועיל.

• #166474 הגב
      NY
      משתתף

אך קיבלתי את הרושם כי למפתחי האתר אין זמן לעסוק בעניין. כידוע לך, אשמח מאד לשתף פעולה. Talk to me, Goose!

• #166475 הגב
      אהרון
      משתתף

אני ממליץ (לך, לכל המבקרים החדשים, ובעצם לכל המתעניין במד"ב בארץ) על עבודת המחקר של ענבל שגיב, הכוללת גם בסיס נתונים יפה על הספרות המקורית והמתורגמת, ממוין לפי נושאים, ועוד שפע של מידע.

• #166476 הגב
      Boojie
      משתתף

מתי העלית את הרעיון בפני???

• #166477 הגב
      NY
      משתתף

למיטב זכרוני אפילו שלחתי לך Wish List קטן הנוגע לעניין.

• #166478 הגב
      ארז
      משתתף

היה כבודו רואה שעבודתה של ענבל הוזכרה כבר בפתיל זה. כבודו אינו צריך לקנטר ולהתפרץ לדלתות פתוחות, קורנות או לא.

• #166479 הגב

משום מה, כנראה עקב תקלה טכנית. אם מישהו יכול לשלוח לי אותו מצויין. :)

יהונתן.

• #166481 הגב
      אהרון
      משתתף

הוא חבר רשום באגודה? ;-)

המילה "מקנטר" נשארה מהודעה קודמת בטעות (מה לעשות, למחשב יש זכרון טוב משלי).
      העבודה של ענבל אכן הוזכרה, אך בלי הלינק. שום התפרצות ושום בטיח.עשיתי את זה כשרות לחברינו החדשים – מה רע בזה? וההודעה שמעל (של יהונתן בין) תעיד.
      אגב, "דלתות קורנות" סיפור מצוין, תרגום מצוין. כל הכבוד למתרגמת ולמתרגם.

• #166482 הגב
      אהרון
      משתתף

נסה שוב. ואם יש בעיות, תמיד אפשר להציק לענבל:
      inbal@tasgiv.com

• #166484 הגב
      ???
      משתתף

הפשפש הוא באמת אתר נחמד שעקרונית בנוי ומתאים לזה. הרעיון טוב ואני בעד.
      כיום ישנם ארבעה – חמישה אתרים ברשת, שכל אחד מהם מכיל מידע חלקי. הפשפש סובל מכמה בעיות טכניות ודורש שיפור ממשק, אבל ניתן להתבסס עליו, בתוספת הביקורות הקיימות בבלי פאניקה, בתוספת מה שיכתבו אנשים.
      באותה מסגרת,נדרש גם קשר הדוק לפרוייקט פנטסיה 2000. כך נוכל להשיג באמת אפקט של ריכוז ידע, במקום שיהיה מפוזר בכל מיני מקומות: או לפחות לספק לינקים למקומות האלה.
      וכמובן, החלפות או מסחר בין אוהדים של ספרים ואביזרים – משהו שצריך אבל שוב, מתקיים חלקית ובמפוזר. יהיה נחמד אם האגודה תוכל להרים פרוייקט כזה. בשביל זה אנחנו קיימים, לא?

• #166485 הגב

ואז גם האנשים שאינם שורצים בפורום הרבה זמן יוכלו להבין….

יהונתן.

• #166486 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #166487 הגב
    • #166488 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #166489 הגב
      ???
      משתתף

להגיד "יהיה נחמד אם האגודה תעשה כך וכך" זה התפקיד שלנו – חברי האגודה התובעניים. כיוון שאתה חבר ועד, תפקידך הוא לדאוג לכך שהאגודה אכן תעשה כך… וכך.

• #166490 הגב
      ???
      משתתף
    • #166492 הגב

וואו. מרשים.
      Boojie קבל ח"ח גדול.

יהונתן.

מציג 28 תגובות משורשרות
מענה ל־אנציקלופידה מקוונת של מד"ב ישראלי

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: