אני חוזר על שאלה מלמטה

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה אני חוזר על שאלה מלמטה

מציג 25 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161947 הגב
      גרומיט
      משתתף

משום שהתשובה http://corky.net/~sfsoc/forum/read.php?10,42859,42975#msg-42975 שקיבלנו היתה מן השפה ולחוץ ולא באמת הסבירה את העניין שגל ואני רצינו לדעת – אין בה שום הסבר. אפילו לא קצת. רק חזרה על דבריו של גל והתנערות מאחריות.

אחזור על השאלה שוב – כפי שגל גילה לפני שבוע, דף עדכוני הועד כולל כיום רק הודעות שהתפרסמו מאז מרץ 2006. בניגוד לזה, הכוונה כשהדף הזה נולד היתה לפרסם עדכונים שוטפים שיישארו לאורך זמן ויאפשרו לחברי האגודה לדעת מה עשתה האגודה ואיזה החלטות קיבל הוועד, וזאת בעקבות דיון בפורום הזה מהשנה שעברה שבו חברי אגודה התלוננו שהמידע אינו נגיש.

לא עולה בדעתי הסבר מדוע המידע על החלטות הועד מחודשי כהונתו הראשונים ומהשנה שעברה אינו מופיע בדף הזה, וזאת למרות התחייבותו של ועד האגודה בשנה שעברה. אם זה נובע ממגבלה טכנית כלשהי, אשמח לשמוע. אם לא, אני חושב שמגיע לחברי האגודה הסבר מדוע האגודה חושבת שחבריה אינם זקוקים למידע מלא ונגיש ככל הניתן על החלטותיה ופעולותיה. ואנא, תשובה אמיתית – לא ניסוח מיופייף שלא אומר כלום מלבד "תפסיקו לנדנד לנו על שטויות". שקיפות זה לא שטויות.

• #173831 הגב
      קוסם נחש
      משתתף

א- הכיצד אנו מפסידים את תמיכת מנהל התרבות ואף אחד לא מודיע על זה לשאר חברי האגודה?
      ב- למיטב זכרוני, מטרות האגודה המוצגות באתר זה הינן שונות ממטרות האגודה שפורסמו כאן כאשר הצטרפתי לאגודה לפני שלוש שנים. אישית, לא קיבלתי על זה שום הודעה. יכול להיות שפספסתי, ואז תתקנו אותי בבקשה. אחרת, מדוע לא עדכנו את חברי האגודה במכתב החודשי? או בהחלטות הועד? לפי מה שאני הבנתי, לא שינו את מטרות האגודה מאחר וזה היה מסובך בירוקרטית לביצוע עם רשם העמותות. האם עכשיו המטרות כאן הינן שונות מן המטרות אשר רשומות אצל הרשם?

אשמח לקבל תשובה מסודרת בקול אחד מדוברת הועד, ולא מספר דעות שונות ממספר חברי ועד שונים.

• #173832 הגב
      גרומיט
      משתתף

זכרונך מטעה אותך ומטרות האגודה לא שונו. כפי שציינת, בשנה האחרונה האגודה הקימה ועדה שבדקה את האפשרות לשנות את מטרות האגודה (אני יודע ממקור ראשון. הייתי חבר בה) והוועדה החליטה ששינוי המטרות יגרום להרבה יותר מדי סיבוכים מנהלתיים עם רשם העמותות. המטרות לא שונו מעולם מאז שעמנואל לוטם ניסח אותן לראשונה והן אושרו באסיפה הכללית ולא שונו מאז. תוכל למצוא את החלטות הועדה ההיא בדף הודעות הוועד, בהחלטה מתאריך 17/4/06 (והנה עוד הוכחה כמה חשוב שהמידע יהיה נגיש).

על סעיף א' שתענה נעמי. אני עונה רק על השאלות הקלות ;-)

• #173833 הגב
      קוסם נחש
      משתתף

זה מה שמופיע באתר-

מטרות האגודה

1. לקדם ולעודד את העיסוק במדע בדיוני ופנטסיה בישראל
      2. לטפח כתיבת מדע בדיוני ופנטסיה מקוריים, וכן יצירה מקורית בתחומי אמנות אחרים
      3. לעודד את הרחבת היקפו של תרגום המדע הבדיוני והפנטסיה לעברית
      4. לשמש מסגרת אב לארגוני מדע בדיוני ופנטסיה קיימים, ולסייע בהקמת נוספים
      5. לקיים פעילויות על בסיס קבוע ומזדמן במקומות שונים בארץ, ובכלל זה כנסים, ימי עיון, הרצאות, הקרנות סרטים, דיונים פתוחים ואירועים אחרים
      6. לעמוד בקשר עם גופים דומים ברחבי העולם
      7. לפרסם, ולתמוך בפרסום, כתבי עת שיוקדשו למדע בדיוני ולפנטסיה, וכן למדע פופולרי
      8. לקדם את הוראת המדע בדיוני והפנטסיה בבתי-הספר, הן בתחום הספרות והן כעזר ללימודי המדעים
      9. לשתף פעולה עם כל גוף, לרבות אמצעי תקשורת, המגלה עניין במדע בדיוני ובפנטסיה, ולעמוד בקשרים עם גופים המצויים בחזית המחקר המדעי בישראל
      10. להזמין סופרי מדע בדיוני ופנטסיה מחו"ל ולארחם בארץ

אני אסמוך עליך, אבל אני ממש לא זוכר שסעיף עשר היה כתוב מאז ומתמיד.
      הסניליות שלי כנראה הגיע מוקדם מן הצפוי.

• #173834 הגב
      גרומיט
      משתתף

היא שבגירסה שהדפסתי לאספה הכללית הקודמת הסעיף הזה נשמט משום מה (כנראה שכחתי לגזור אותו עם שאר הטקסט). אם קראת את זה בדף שהעברתי שם, באמת לא ראית את הסעיף.
      אם זה לא קשור, תאשים את האלצהיימר.

• #173836 הגב
      יעל
      משתתף

זו בערך התקופה שבה החליפו את העיצוב.

• #173838 הגב
      גל
      משתתף

מה שנעלם זה הטקסט עצמו. זה לא קרה למאמרים אחרים, נכון?

• #171758 הגב
      NY
      משתתף

כפי שאני הבנתי זאת, הדף המדובר "ל אמור להיות אמצעי לידוע החברים בהחלטות הועד העדכניות ובהתרחשויות האחרונות. זאת להבדיל מרישום היסטורי של החלטות הועד לדורותיו. לכן אני מוחק ממנו רישומים בני יותר מכמה חודשים – הם פשוט לא רלוונטיים. אני עושה זאת מאז שהדף הוצג לראשונה, ולא זכורה לי כל תלונה על כך עד עכשיו.
      אם הועד יחליט באופן גורף שעל הדף הנ"ל להכיל את כל הרישומים ולא להמחק לעולם, אקבל את ההחלטה. מעולם לא הוצגה דרישה שכזו, ולי אישית היא נראית מיותרת, אבל אם חברי הועד יחליטו שזה מה שעושה להם טוב בחיים – לו יהי.
      באשר לקיום המידע – למיטב הבנתי, כל דיוני הועד שמורים ברשימת הדיוור של הועד, כולל סיכומי הישיבות.

• #174437 הגב
      גרומיט
      משתתף

ההחלטה הרשמית, כפי שפורסמה בעדכון הודעות הועד הראשון, נוסחה כך: ועד האגודה יפרסם דרך קבע את החלטותיו המחייבות והודעות אחרות בדף שיוקם למטרה זו באתר האגודה. לא היתה שם הגבלה על משך פרסום ההודעות הללו (אפילו להפך – נכתב במפורש "דרך קבע"). יתר על כן, היות שהייתי אז בוועד אני יודע שהכוונה היתה שהמידע ישאר בדף הזה לאורך זמן. זו גם היתה הבקשה כפי שכתבה אותה ורד כשהעלת את הנושא במקור http://corky.net/~sfsoc/forum/read.php?10,28691,28697#msg-28697 בפורום הזה ממש.

אם לא די בזה, בזמנו הוחלט באספה הכללית (2002) שהפרוטוקולים של ישיבות הועד יפורסמו באתר האגודה. גם אז לא דובר על הגבלת זמן, אלא רק על כך שההחלטות יפורסמו באופן מסודר. כמובן, אז גם לא נאמר במפורש שהן ישארו לאורך זמן.

מעצם טבעו של דף החלטות הועד, אני מניח שמספר המבקרים בו הוא מועט, ומספר האנשים שמעוניינים לעקוב באמצעותו אחרי החלטות ישנות מצומצם אפילו יותר. היות שאני אחד מהמעטים האלה, ושאני רואה בדף הזה אמצעי מצוין לעקוב אחרי החלטות ישנות ולהבטיח כך המשכיות טובה יותר בפעילות האגודה, אני מבקש להחזיר את הודעות הוועד המחוקות ולא למחוק אותן יותר. מי כמוני וכמוך יותר כמה קשה לאתר החלטה ספציפית בתוך אלפי ההודעות שעברו ברשימת הדיוור של הוועד לאורך השנים, ורשימה מסודרת שלהן באתר תועיל לא רק ל"שקיפות" אלא גם לוועד עצמו ולדובר הוועד שצריך לפעמים לבדוק מידע מהסוג הזה (או לפחות לי, כמי שמתכוון לחזור לוועד ולדוברות).

אם לא השתכנעת לבד, אנא העבר את העניין לוועד. זה אמנם עניין שולי, אבל זה חשוב לי.

• #174438 הגב
      Boojie
      משתתף

הרעיון, מאז ומעולם, היה שהחלטות הוועד יהיו זמינות באורח קבע לרפרנס, למקרה הצורך. כדי שמי שרוצה לדעת אם הוועד החליט אי פעם, נניח, לקדם את השימוש בעגבניות ירוקות בכנסי האגודה, או לבדוק מי מונה (אם בכלל) כאיש הקשר של האגודה עם ארגון מגדלי האלפקות ומתי, יוכל לבדוק את זה.
      המצב כרגע הוא שאין שום רפרנס. אין שום דרך לגלות מה החליט ועד האגודה בעבר, מתי החליט זאת ועד כמה עמד בכך.

• #174439 הגב
      NY
      משתתף

כלומר – אין לי בעיה להמנע מלמחוק. לשחזר את המידע אני חושד שאיני יכול, אבל יתכן שאני טועה. אבדוק בלילה או מחר.
      עם זאת, יש לי רעיון טוב יותר:
      למה, בעצם, לא לפרסם את עדכוני הועד כאן בפורום? אם נעשה זאת, חברי האגודה יוכלו להגיב ספציפית לכל עדכון הישר מתחתיו, ולא תהיה כל בעיה למצוא את הדיון, וגם את רשימת העדכונים, באמצעות מנוע החיפוש. נקבע כותרת קבועה להודעה, משהו כמו "עדכון ועד – ", ואז חיפוש פשוט של "עדכון ועד" יתן את הרשימה. זה נראה לי הרבה יותר נוח לדיונים בנושאים הללו מהסידור הנוכחי.

• #174440 הגב
      גרומיט
      משתתף

כשכבר יש דף מסודר שמוקדש אך ורק לזה? הרבה הרבה יותר נוח. אם נראה לך שדפי העדכון הופכים גדולים ומסורבלים מדי, אני מניח שאפשר פעם בשנה שנתיים לקבץ את העדכונים הישנים יותר באיזה דף "ארכיון" או משהו.

את העדכונים שפורסמו בתקופת הועד הקודם אני יכול לדעתי למצוא אצלי. אחרי הכל, אני ניסחתי אותם. בחדשים יותר כבר לא אוכל לעזור.

• #174441 הגב
      NY
      משתתף

ואז, סידור של "ארכיון" כהצעתך יהנה משני חסרונות: גם יהיה פחות נוח לחיפוש וגם ידרוש זמן עבודה.
      וכאמור, אם שמים את זה בפורום, כהצעתי, יש את היתרון המובהק שבאפשרות התגובה הספציפית לכל עדכון שכזה, ובאפשרות החיפוש של העדכונים *וגם* של התגובות להם. להיפך – עדיף להעיף את הדף ולשים הכל, כולל עדכוני העבר, כאן בפורום.

• #174442 הגב
      גרומיט
      משתתף

הרבה אנשים לא מיומנים במיוחד בחיפוש בפורומים. למעשה, אפילו אני, שמנוסה בזה מאוד, הייתי זקוק היום לכמה דקות כדי לאתר את הדיון המקורי מלפני שנה. מעבר לזה, מי שיחפשו מידע ישן בפורום בלי לדעת מה בדיוק הם מחפשים יצטרכו לפתוח עשרות הודעות נפרדות, בעוד שבשיטה הקיימת הם יוכלו פשוט לגלול דף אחד (או דפים בודדים, אם בשלב כלשהו ההודעות הישנות יועברו לדף ארכיון נפרד) עד שימצאו בו את מה שהם מחפשים. הסידור הנוכחי נראה לי מתאים יותר.

• #174443 הגב
      גל
      משתתף

וכמו שגרומיט אמר, אפשר פעם בשנה או שנתיים, כשהדף מתמלא, ליצור עמוד חדש, עם קישור לעמוד(ים) הקודמ(ים). מאוד פשוט, הרבה יותר קל ונוח לשימוש, לקריאה ולחיפוש. אם תרצה להיות ממש נחמד, אז תוכל להוסיף קישור לדיון בפורום לגבי החלטה כזו או אחרת. אבל ברגע שיש עמוד בו מפורטת ההחלטה ותאריכה יהיה הרבה יותר קל לחפש בפורום.

• #174444 הגב
      NY
      משתתף

למה?
      א. כל מה שכתבתי למעלה ואשר ממנו התעלמת באלגנטיות
      ב. המשתמש לא צריך לדעת איך לערוך את החיפוש. אפשר ליצור קישור שיוביל את כל מי שרוצה הישר אל החיפוש הנכון. אפשר לשים אותו, נניח, בדיוק באותו מקום בו נמצא הקישור לעמוד עדכוני הועד כיום.

• #174445 הגב
      NY
      משתתף

http://corky.net/~sfsoc/forum/search.php?10,search=%F2%E3%EB%E5%F0%E9+%E4%E5%F2%E3,page=1,match_type=ALL,match_dates=365,match_forum=THISONE,body=,author=,subject=1

(אני מקווה שמערכת הפורומים תסתדר איתו. מעבר לכך, כדי להקדים תרופה למכה, ברור שהחיפוש יכול להיות סלקטיבי יותר – סתם הכנסתי מילות חיפוש. ועוד תרופה: ניתן לעשות זאת כך שהתוצאות יוצגו בתוך המסגרת של אתר האגודה, ולא בלעדיה כמו בקישור. קצת עבודה, אבל אפשרי.)

• #174446 הגב
      NY
      משתתף

אבל זו הכוונה הכללית.

• #174447 הגב
      קוסם נחש
      משתתף

הפורום פה כולל בתוכו את כל הנושאים שכל אחד רוצה להעלות בהקשר לאגודה.
      מה שמנסים ליצור למיטב הבנתי הוא דף אשר יחבר בין הועד לשאר חברי האגודה ויאפשר מעקב נוח ופשוט על החלטות הועד.
      לדעתי, זה עדיף על פני הפרסום בפורום.

אולי אפשר לבחור בשתי האופציות. אחת לצורך קריאה נוחה ועוד אחת לצורך דיון…

• #174449 הגב
      NY
      משתתף

הבאתי פתרון שיכיל את הטוב שבכל העולמות: גם אפשרות הדיון, גם מציאת המידע בלחיצת כפתור אחת (לזה התכוונתי במילה 'קישור', אתה יודע). במילים אחרות, גם הפתרון שהבאתי מסודר, בדיוק כמו הקודם, רק יותר יעיל.

• #174450 הגב
      Boojie
      משתתף

לפרסם את העדכונים כאן בפורום, ובדף העדכונים באתר האגודה לקשר לעדכונים בפורום, בכל פעם שהם מופיעים?
      כך המידע יהיה זמין גם כאן וגם באתר האגודה, הדף באתר האגודה לא יהיה עמוס, יהיה אפשר לחפש ולמצוא בקלות, ובא לציון גואל.

• #174451 הגב
      גרומיט
      משתתף

כדאי שתקראי שוב את ההרחבות האחרונות שלו בתשובה לי.
      אם תימצא שרשרת חיפוש שתוביל אך ורק להודעות הראשיות על הודעות הועד האלה (למשל באמצעות הוספת קוד בלתי שגרתי כלשהו שיחזור בכל הודעות העדכון האלה ולא בשום הודעה מקרית אחרת), זה עשוי אולי לעבוד.

• #174452 הגב
      ???
      משתתף

ניר מציע לקשר לחיפוש, בוג'י מציעה שיישאר הדף הנוכחי, אבל במקום שיהיה בו הטקסט, ההודעות יופיעו פה בפורום וכל פעם שהודעה תועלה לפורום יוסף קישור ישיר להודעה לדף(נניח בנוסח "עדכוני הוועד מ11.4.06").

• #174454 הגב
      NY
      משתתף

מה זה משנה אם, כשלוחצים על הכפתור, מקבלים רשימה שהיא תוצאה של חיפוש או רשימה שנכתבה ידנית? העיקר שהרשימה שם והיא מכילה את המידע. אבל בשיטה שאני מציע זה נעשה אוטומטית, כלומר – סיכוי נמוך יותר לטעות.

• #174459 הגב
      Boojie
      משתתף

הרי קץ העולם יגיע בדרך זו.
      קרא כמו שצריך את מה שהצעתי. קרא כמו שצריך את מה שניר הציע. השווה.
      ואני דווקא חושבת שההצעה של ניר לא רעה בכלל. הייתרון היחיד בדרך שאני הצעתי זה שהיא מאפשרת לציין קומץ מילות מפתח ליד כל קישור, כדי שמי שמחפש החלטה ספציפית לא יצטרך לעבור על הכל.
      אה, וכמובן, ידידותית יותר לבעלי הפוביות מחיפושים. אבל נעזוב זה.

• #174475 הגב

אף אחד לא הודיע שאיבדנו את התמיכה לשנה זו מכיוון שהוועד עדיין מנסה להשיג אותה. למעשה, עדיין לא איבדנו אותה סופית.

לרוב, אנחנו לא מפרסמים דברים שנמצאים בתהליך, משתי סיבות עיקריות. קודם כל, כי זה יצור בלבול מטורף – הוועד מקבל המון המון מידע, ונמצא כמעט תמיד בכמה וכמה וכמה תהליכים – כל הרעיון מאחורי בחירת ועד הוא שהוועד יתעסק עם כל התהליכים האלה, ויציג לחברים שלו מה שהוא הצליח לעשות בסופו של דבר לטובתם. בנוסף, אנחנו משתדלים להמנע מתקוות-שווא ואכזבות-שווא.

תאר לך את הדוגמא ההפוטתית אבל הריאלית מאוד, ואת מה שהיא תגרור אם כל שלב בה יופיע:
      הסינמטק חושב לערוך סדרה של ראשוני סרטי המד"ב אי פעם ואנחנו במגעים ראשונים להנחה לחברי אגודה!
      לא, בעצם הסינמטק החליט שסדרת סרטים זה יקר לו מדי, ואולי יקרין רק סרט אחד, וגם לא מוכן לתת הנחה לאף אחד בגלל המנויים שלו!
      לא, בינתיים ישב נציג ועד עם הנהלת הסינמטק ושכנענו אותם שיש מספיק קהל לערב אחד שיכיל כמה מהסרטים היותר מעניינים אבל הם לא יתנו הנחה!
      בעצם הם יתנו הנחה קטנה!
      בעצם נספק להם הרצאת-גפן לפני ההקרנות, והיא תהיה בחינם רק לחברי אגודה, אבל חברי האגודה לא יקבלו הנחה בכלל בסרט!
      לא, בעצם יהיה כרטיס אחד לכל הערב, והוא יהיה בהנחה לחברי האגודה, וגם יהיה פרסום משולב!

כל זה, במשך, נאמר, חודש. וגם זה תמציתי מאוד וקצר מאוד לעומת מה שמתרחש בתוך הוועד.

אל מול ההודעה האחת, "ועד האגודה שמח להודיע על שיתוף פעולה עם סינמטק תל אביב לערב בנושא 'חלוצי החלל – ראשוני סרטי המד"ב בקולנוע'. הערב יכלול הרצאה מפי מרצה האגודה המכובד א', ולאחריו יוקרנו הסרטים ב', ג' ו-ד'. מחיר כרטיס לקהל הרחב: איקס. מחיר כרטיס לחברי אגודה: איקס חלקי שתיים".

באותה צורה, חסכנו מכם את שרשרת התהפוכות המטורפת הרבה יותר שעניינה תמיכת מנהל תרבות, ועדיין נמשכת. כשתהיה תשובה סופית בנושא, נפרסם אותה בצורה מסודרת.

מציג 25 תגובות משורשרות
מענה ל־אני חוזר על שאלה מלמטה

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: