ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › אירוע הקרנת שה"ט
- This topic has 14 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 11 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
ארזמשתתף
קודם כל תגובה לכל שומרי השבת, נטולי הרכב וחסרי היכולת להשיג טרמפ:
האירוע אורגן ע"י ואללה וחברת פורום פילם. האגודה הוזמנה להשתתף באירגון, ובתמורה קבלה כמות מסויימת של הזמנות.
המיקום, התיזמון (קרי היום והשעה) נקבעו ע"י פורום פילם ווואלה. לאגודה לא היה מה להגיד בנושא, למרות שניסיתי, בפגישה עם נציגי וואלה, לקבוע את יום האירוע לאחד מימי חמישי, בדיוק מהטענות שהוזכרו כנגד. נעניתי בשלילה, וסיבותיהם עימם.עד כאן בנושא זה.
ספציפית לגבי הייזל, ברור למדי שמדובר בנסיון השמצת האגודה, ולא בשאלה עניינית, שכן התשובה שנתתי כאן כבר ניתנה על ידי. עצם הפצת ההודעה בפורומים שונים מדברת בעד עצמה.
מאחר ואני חשדן ידוע, ומחפש מניעים נסתרים, אני מאוד תמה אם ההודעה של הייזל היתה מועלית כפי שהועלתה אם דרישותיה החוזרות ונשנות לקיים את אירועי האגודה בכפר סבא הייתה נענית. ואני מתכוון לאירועים כמו אייקון ופנטסי קון, למרבה האבסורד.
ואולי קיימים מניעים נוספים. מי יידע לב מנהלת פורום תפוז.בזמנו אמר לי עימנואל לוטם שהתפקיד הינו כפוי טובה. מסתבר שהוא צדק.
-
איהמשתתף
האמת היא שברגע שראיתי את הודעתה, ישר עלתה במוחי העובדה שהבחירות מתקרבות, ואולי זה נחשב זמן טוב להפעיל לחץ על חברי וועד.
טוב, גם אני חשדנית ידועה. -
???משתתף
התפקיד הוא לא בהכרח כפוי טובה. ובתור הוכחה פעוטה אומר זאת: לארז, עירית, הדס, דותן, אהרון, צור ונעמי – תודה. למרות שיש עוד חודש לכהונת הועד, אני חושב שכבר ניתן לומר שהייתם ועד נהדר.
ספציפית, אני רוצה לציין את שלושת האנשים שאיתם פתחתי את רשימת התודות. ארז, שבתור היו"ר נושא באחריות לכל מעשי הוועד המצוינים. הדס, שהייתה אחראית לאייקון, עשתה רבות במשך השנה, וספגה לא מעט נודניקים בסבלנות שכמעט ואין לה קץ. ועירית, שעשתה כל כך הרבה בוועד הזה, שקשה למנות.
-
???משתתף
אילו בדיוק דרישות חוזרת ונשנות? מדובר בשיחת טלפון אחת עם אדם אחד שנמשכה כשלושים דקות.
לא ביקשתי הסעות חינם.
לא ביקשתי שיסיעו אותי לשום מקום לא בחינם ולא בתשלום. אני מוכנה בשמחה לסוע לאירוע הזה על חשבוני. הלוך וחזור.לא השמצתי את האגודה.
מה שכתבתי על היחס של אנשים מסויימים בועד וכמה חברי אגודה כלפי חברי האגודה הוא נכון ואני עומדת מאחוריו. אם אתה רוצה לראות זאת כהשמצה שיבושם לך. אתה באמת חושב שכל חברי האגודה נכנסים לפורום האגודה? או לפורום אורט? אם היה לי יותר זמן הייתי מפרסמת את ההודעה הזו גם בווינט וב"ממסד האפל". לדעתי הנושאים שהעלתי חשובים ונוגעים לכל חברי האגודה בעבר, בהווה ובעתיד.לא ביקשתי פרסום חינם.
זו אינה הדרך בה אני נוקטת בדרך כלל ולמעשה זה המקום היחיד שבו הכינוי שלי הוא כזה.הייזל,
הקוטרית היושבת על הגדר ויורה השמצות מהמותן, מנהלת פורום תפוז. -
ארזמשתתף
לא הבנתי את הקשר בין ההודעה שלך לשלי. גם לא מצאתי שום סתירה בין ההודעה שלך לשלי. גם לא מצאתי הכחשה כלשהי של העובדות.
מסקנה – אני צודק.
תודה, הייזל.
מקבל בתודה את התנצלותך, למרות שלוותה בסימני שאלה וקריאה. -
ארזמשתתף
אני מקווה שיש עוד כמה שמעריכים את עבודתנו.
-
NYמשתתף
ואלה שלא… נו, טוב. את הדיון הזה כבר מיצינו.
-
גרומיטמשתתף
האגודה עשתה השנה המון (בהתחשב באמצעים הדלים ובתנאים שבה צריך לפעול). אפשר לעשות יותר, אפשר לעשות כמה דברים אחרת, אבל אי אפשר, אפילו לרגע, לטעון שהאגודה לא עושה. והרבה.
לפני שנה היו לי ספקות גדולים אם לבזבז את הכסף המועט שיש לי על דמי חבר באייקון. השנה כבר לא היתה לי שום התלבטות. גם אם לא תמיד אני מת על כל מיני דברים כאן, וגם אם אני מתעב את הפוליטיקה הפנימית באגודה, הועד הנוכחי פועל היטב, והכל בהתנדבות וללא תמורה ממשית פרט להרבה צעקות וכאבי ראש.
-
???משתתף
האם אתה מתכוון להתמודד על תפקיד בועד הבא עלינו לטובה?
-
שמואלמשתתף
עכשיו, אחרי הכותרת הלוחמנית הנ"ל, כשכולכם עם אקדחים שלופים וסכינים מחודדות, עצרו רגע.
כן, תפקיד יו"ר, כל תפקיד יו"ר, ביחוד של ארגון ללא מטרות רווח, הינו כפוי טובה. להצלחה אבות רבים, הכישלון הוא יתום, כך נאמר פעם וזה נכון. כשמשהו מצליח הקרדיט מתפזר בין כולם (גם כאלה שלא עשו כלום), כשיש כישלון, הכל נופל עליך. אכן, תפקיד כפוי טובה.
גם אני הייתי וועד…ובכן, סוג של וועד (4 שנים במועצות התלמידים השונות עד רמת המחוז, שנה וחצי מתוכן יו"ר מועצה). ואחרי כמה זמן למדתי שאין דבר כזה "כוווולם מרוצים". תמיד יש אנשים שיעדיפו לבקר ולהסתכל על השלילה. כמובן שיש אנשים שידברו עיניינית ויש כאלה שיעדיפו לזרוק בוץ. אבל, חברים וחברות, לביקורת צריך להתייחס. תמיד צריך לתת את הדין למישהו. אם זה אדם שמעליך (במקרה שלי המנהל) או לאנשים שבחרו בך (וגם לאלו שלא). תמיד צריך לתת לאנשים הרגשה שמקשיבים להם, גם אם למעשה זה ממש ממש לא נכון. כל ביקורת צריכה להתקבל בתשובה מסוג זה: "תודה רבה. נשקול, נדון וניתן לך תשובה". זהו. לא צריך להגן בחירוף נפש על עמדת האגודה מעל דפי הפורום, לא צריך להתנצח מעל כל פתיל רענן. רק לקבל את הביקורת, להגיד יפה תודה ולראות מה עושים איתה אחר כך. אם הביקורת עיניינית, מה טוב. מתקנים, משפרים ומציגים לאומה עוד וועד קשוב. אם היא סתם חסרת בסיס צריכים לבדוק מאיין היא בכלל באה, מה הסיבות לכך שהיא הועלתה ואז לראות מה עושים איתה.
לא צריך להעלב, לא צריך לקחת אישית. ידוע שכל הוועד עובד קשה מאוד. למי שלא יודע, למי שלא ניסה אף פעם, ארועים המוניים זה דבר שמאוד מאוד קשה להפיק ולהריץ בצורה תקינה. יש אין ספור דברים שיכולים להשתבש בדרך. החל מאישור לקיום האירוע מהמשטרה דרך חסויות וכלה בזמנים, הסעות והתחשבות בציבוריםמיעוטים שונים. הנהלות של גופים מסחריים זה דבר שמאוד קשה לשכנע ולעבוד איתו ועל כן, על הוועד הנוכחי לקבל את מלוא הקרדיט והכבוד. ארועים כמו אייקון ופנטזיקון קשים מאוד לאירגון, אני בטוח. כנ"ל ארועים כמו הקרנות מיוחדות. אבל צריך להבין דבר אחד, הביקורת היא לא עליכם, היא אליכם. קל מאוד לקחת ביקורת בצורה אישית, ביחוד כאשר היא ניתנת על דבר שעבורו עבדתם קשה מאוד. אבל הקירבה הזו לעיתים מעוורת אותנו ומסתירה מאיתנו יסודות אמיתיים ודברים ששינוי יטיב להם, קטנים ככל שיהיו.אני מסוגל להבין את הייזל בקשר לכמה דברים. עניין השבת לדוגמא. כאדם שפעם חבש כיפה לראשו אני מסוגל להבין למה היא כועסת. זה מתסכל שיש אירוע כ"כ טוב בזמנים שלא מאפשרים לך להגיע עקב אמונתך. אני לא אומר שיכולתם לעשות משהו בנידון. אולי אפילו פעלתם נכון כשהחלטתם להסכים לדרישת וואלה ואני אפילו מאמין שלא הייתה לכם ברירה. אבל תמיד צריך לתפוס ריחוק מסויים מהביקורת הזו ולראות אם יש משהו שאפשר היה לעשות אחרת. אם יש, מה טוב, אם לא, לא נורא.
ובקשר לבעיית היחס. אני לא אחווה כאן דעה, כי אין לי. אבל כל הרגשה מגיעה מאיפה שהוא ואנשים ממורמרים נוטים להתמרמר עוד יותר אם לא מגלים את המקור לבעייתם. טענות כמו: "האגודה אליטיסטית וסנובית", גם אם אינן נכונות מגיעות ממקור מסויים. לכן, למשמע טענות כאלה, אפילו אם אינן מבוססות, צריך לבדוק הייטב את הסיבה להן. מירמור הוא רגש ורגש, לרוב, לא מבוסס על טיעון מדעי-הגיוני, הוא מבוסס על פירוש סובייקטיבי למאורע. אם קרה דבר שפגע במישהוקבוצה של אנשים, גם אם נראה לנו שמדובר בדבר של מה בכך, על הארוע להיבדק. אם צריך להתנצל אז יתנצלו, אם צריך לתקן, אז יתקנו, אם צריך להתעלם אז יתעלמו.לסיכום, מה שאני אומר כאן זה שכן, התפקיד הוא כפוי טובה ולכן לא צריך לקחת אותו בצורה כ"כ אישית. כמו כן, אבקש להביע את הערכתי לוועד הנוכחי על אייקון שהורץ הייטב ועל המשך פעילות אחריו (דבר נדיר משהו. לרוב אחרי פעילות גדולה פשוט יושבים על התחת עד הבחירות). בהצלחה לוועד הבא, מי שזה לא יהיה.
שמואל.נ.ב
אני מקווה שהבנתם שהכותרת הייתה בדיחה. לא צריך לפתר את הוועד, ממילא עוד חודש יש בחירות -
הממסד האפלמשתתף
כזה בשנה הקרובה. אולי בוועד עתידי כלשהו.
-
אמברמשתתף
-
Boojieמשתתף
-
אהרוןמשתתף
או שמא זה wishful thinking?
-
Boojieמשתתף
-
-
מאתתגובות