ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › אייקון 2004 – תמה מרכזית
- This topic has 27 תגובות, 11 משתתפים, and was last updated לפני 20 שנים, 11 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
איתמר פארןמשתתף
אורי אביב, איתי חורב ואנוכי נפגשנו לדיון בנושא תמה לאייקון. הפור נפל כלהלן:
אייקון 2004: חיים ומוות.
המדריך הנבון לחיי נצח, קיום וירטואלי בתוך המכונה, המוות ומה שאחריו, המתים-החיים, העולמות שמעבר, ישויות אנתרופומורפיות נושאות מגל, כיצד היתה נראית התרבות האנושית ללא מוות, מנהרות אור, גלגול נשמות …
בברכה,
איתמר פארןנ.ב: תודה רבה לכל מי שטרח לכתוב ולשלוח הצעות, לחדד נקודות, לתת המלצות ולשאול שאלות. הייתה הענות מחממת-לב, באמת.
-
אמברמשתתף
אפילו שהוא מגיע בשתי מלים ולא באחת….
-
איתמר פארןמשתתף
….יספר כל מחשב
-
???משתתף
סתם, סתם, אחלה נושא (-:
-
איתמר פארןמשתתף
אתה רואה? חילול הקודש, אינתיפדה, ג'יהאד עכשיו – עוד דוגמא קלאסית לעיסוק בחיים ומוות.
איתמר פארן -
רנימשתתף
מכל בחינה.
-
גרומיטמשתתף
הוא שאם עדת חובבים צמאי דם יסתערו על הצוות המארגן ויסקלו אותו למוות, הם יוכלו לטעון אחרי זה במשטרה שהכל היה ברוח הפסטיכנס (-8
-
איתמר פארןמשתתף
יש לנו אחראי היסקלות – איתי חורב. כל צמא דם וסוקל, אנא, פנו לאיתי. הוא עובר, בימים אלו ממש, תרגולות שכנוע עצמי שיאפשרו לו לעמוד יפה, לחייך, לספוג אבנים ולבקש עוד. הוא גם זה שמיועד לספוג מהלומות, יריות ואבחות סכין .
אציין, כי איתי זכה בתפקיד זה בנקודות בודדות, בהתמודדות מול אורי אביב. אורי, כפרס ניחומים, הוא האיש שלנו לשריפות טקסיות, חנק והרעלה. כן, כן – אם ברצונכם להרעיל, לחנוק או לשרוף מארגן איקון, נא לפנות לאורי ולהירשם.
לצערי הרב, זה השאיר אותי עם התפקיד הפארשי ביותר. אותי תהרוג הביורוקרטיה.אם *זה* לא שירות לקהל, אז אני לא יודע מה כן!
בברכה,
איתמר פארן -
גלמשתתף
even if they say Jehova!
-
Jadisמשתתף
זה עוד לא לבש צורה וזה כבר נשמע מעניין וכייפי.
ממש מדגדג לי באצבעות…ובהתחשב בעובדה שלפחות בינתיים מפנטסי.קון אני מנושלת – אתה ללא ספק יכול לבנות עלי בסגל…
-
איתמר פארןמשתתף
ולו הייתי יודע למי שייך כל אחד מהכינויים שבפורום זה, בכלל היה טוב, אבל אין לי מושג…
בברכה,
איתמר פארן -
אמברמשתתף
לומר שג'אדיס היא בנאדם יקר ומועיל ביותר.
-
???משתתף
-
אמברמשתתף
לנושא הזה? דובי נשבע לי שיש, אבל אני לא מצליחה להזכר בכלום, חוץ מאשר שני פרקים של אנג'ל.
-
Boojieמשתתף
(מה יש, בא לי להגיד דוני דארקו. אסור?)
אבל זכור לי סרט מסוים של ביל וטד… טוב, לא אמרתי כלום. ו-Frighteners? נו, גם לא אמרתי כלום. וביטלג'וס? עדיין לא אמרתי כלום! ובערך כל סרט ערפדים שהיה אי פעם? אני? אמרתי משהו? לא, מה פתאום. ומותו של שרידן בבבילון 5 (בשני פרקים שונים!). בדקתי, הפה שלי עדיין סגור. וכל סרט רוחות שידוע למדע? עדיין לא השמעתי הגה!
והייתי מתייחסת לישישה מסוימת הנוהגת לשחות בקביעות, אבל אני חוששת שזה יהיה ספוילר. אה, כן, וגם סרט שטחנו אותו רבות, ולכן אמבר תתנגד. -
רנימשתתף
-
אורן כרמימשתתף
אבל זה בהחלט גבוה :o)
אורן
-
גלמשתתף
שהוא פשוט פרק מקסים. ויש את מוות בעולם הדיסק ומוות בעולם הסנדמן שאפשר להשוות ביניהן, ויש כל מיני פיליפ ק. דיקים כמו יוביק שיכולים לשמש בסיס מצוין לדיון, ויש בטח עוד המון דברים.
-
אמברמשתתף
-
איתמר פארןמשתתף
כאשר חשבנו על הרעיון הזה, בדקנו חומרים בכמה כיוונים שונים:
1. סרטים וסדרות הקשורים לנושא. ממש לא כל פרק של באפי ואנג'ל ואל כל סרט ערפדים – אבל בהחלט יש כמה וכמה סרטים שממש מתחברים חזק לעניין בצורה חכמה וטובה.סולאריס, דרקולה, כמה פרקים (ספציפיים) מסדרות כגון באפי ואנג'ל, שלא לדבר על כמה וכמה סרטי אימה וסדרות אנימה (שבהן אני מבין מאוד קטן, אבל בדיוק בשביל זה המציאו ועדת תכנים!).
2. ספרים וסופרים שמתחברים לעניין: החל מספר הארץ החדשה של ג'ין וולף, דרך שערי אנוביס של טים פאוורס ועד ספרי עולם הדיסקה של פראצ'ט. וכמובן – עוד המון בדרך. הזכירו כאן בעץ את פיליפ ק. דיק, למשל, ויש מקום להזכיר גם את ואן ווג, הנרי קטנר (דור ישן) וסופר כגון איגן (עיר הפרמוטציות) כדוגמא לגל חדש.
3. תחומי דיון ועניין – אנו שוקלים אפשרות להביא כמרצים אנשים שיש להם עיסוק בתחום, החל ממדיומים, דרך חוקרים של תופעות שיבה ממוות ועד להוגים שיכולים לדון במשמעויות ענינים אלו.
4. מסע בין כוכבים: בסדרות השונות, יש טיפול במוות בכמה וכמה רמות, ואפילו אני, שלא מחזיק עותק מכל פרק בבית, יכול לחשוב בקלות על חמש אפיזודות שבהן יש עיסוק רציני בעניין, ועל דיונים שאפשר לפתח סביב לנושא (ולו רק דיון בצורה בה היחס לנושא משתנה בסדרות שונות).
5. משחקי תפקידים: עולם ומלואו. לדוגמא, די שאזכיר משחק מביגור האחרון, תחת שרביטו של ג'וני זילבר, בו חמישה שחקנים שונים שיחקו את אותה דמות, מיד לאחר מותה, כאשר כל אחד משחק אותה עם יחס שונה לעובדת מותה…
בברכה,
איתמר פארן -
אריקמשתתף
השלישית …
המוות נושא נהדר לכנס
-
איתמר פארןמשתתף
יש כמה דרכים להתבונן על אלמוות. אפשר לראות בו נושא שלם בפני עצמו. אפשר לראות אותו גם כשאיפה המאוד אנושית להתגבר על מגבלה סופנית למדי.
בהקשר לכנס אייקון 2004, אלמוות יופיע בעיקר בהקשר השני – הווה אומר, לא כנושא עצמו, אלא אחת מן השאיפות הנובעות מקו הגבול בין חיים למוות. אני בטוח שגם כך יהיו לא מעט פעילויות שיתמקדו באספקט הזה בהבטים שונים. אציין כי אישית, לא הייתי רוצה לראות משהו בכנס רק בגלל שאיפשהו בתוכו יש ישות שהיא במקרה אלמותית (כלומר, אלמוות כחלק מן העניין עצמו – מצויין; אלמוות כתופעת לוואי לכוחה הדגול של דמות כלשהי – לא משהו).
בברכה,
איתמר פארן -
???משתתף
-
Boojieמשתתף
אמנם חרא סרט, אבל למי אכפת… ובמס' 2 מופיעה טאשה יאר (או שזה היה במס' 1? אני כבר מערבבת אותם לגמרי), מה שעושה אותו טופיקי גם לסטארבייס.
-
Boojieמשתתף
שמערבת אלמוות, יש גם התעסקות בנושא התמודדותו של בן אלמוות עם מותם של קצרי הימים שסביבו, בין אם זה איש המצח, אופס, הנצח, ראיון עם הקרפד, אופס, ערפד, או לזארוס לונג, בלי שום אופס.
-
איתמר פארןמשתתף
.
-
יעלמשתתף
-
???משתתף
"מעבר" של קוני וויליס…
-
-
מאתתגובות