ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › אייקון 2003 – ציון דרך בחיי
- This topic has 9 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 21 שנים, חודש 1 by בן 3.
-
מאתתגובות
-
-
יאיר הדרקון האמיתימשתתף
פרסמתי את ההודעה גם בפורום אורט, אך אני חושב שזה רלוונטי גם כאן. אם לא, תקנו אותי.
נהניתי מאוד באייקון, הייתי בסרטים, הרצאות (כולל של אורסון) ופגשתי אנשים. יש לי 3 דברים עליהם אני רוצה להרחיב קצת יותר, ברשותכם:
*גודש האירועים*
היו הרבה מאוד אירועים באייקון (ועל כך הברכה על המארגנים). כמובן שלא אני ולא אף אחד יכול היה להספיק להיות אפילו ברבע מהם. מצד אחד, אני מרגיש שחבל שפספסתי כמה דברים שהתנגשו עם דברים אחרים, שהיו בשעות לא נוחות מבחינה תחבורתית או שפשוט לא עניינו אותי בהתחלה. מצד שני, העובדה שיש כזאת הרגשה אצלי, אומרת שלא היה רגע דל או רגע מת בפסטיבל. כל אחד יכול היה למצוא מה שעניין אותו: אם זה משחקי תפקידים, הרצאות קארד, הקרנות אנימה; אבל גם לא היה אפשר להימנע מהחמצת משהו. אז זאת הרגשה טובה בשבילי, כי במה שאני לא הייתי היו אחרים ונהנו.*אורסון סקוט קארד*
אני מודה ומתוודה, לא קראתי עד היום עמוד אחד מיצירתו של קארד. למרות זאת, כאשר שמעתי שהוא מגיע לארץ החלטתי שאני אהיה בהרצאות שלו, ולו רק בגלל ההזדמנות החד-פעמית לשמוע סופר זר.
אני לא מצטער על ההחלטה הזו, ואפילו לא היה אכפת לי מהספויילרים הצפויים (שהיו פחותים ממה שציפיתי). הדברים שקארד אמר ב-3 האירועים היו מאלפים, וגם אם לאחר ששמעתי אותם לא עם כולם הסכמתי, הם נתנו לי בכל זאת כמה נקודות למחשבה. מעבר להיותו סופר מפורסם, הוא כנראה גם אדם חכם מאוד, אשר חלק מהשקפותיו ואמרותיו חלחלו עמוק אצלי, ויישארו שם.*חלומות באספמיה*
כשהגעתי ביום שלישי לפסטיבל, הייתי בדעה הישנה (והקדומה) שלי, שאני לא אוהב סיפורים קצרים ושאין מה לעשות. יצאתי ביום חמישי עם גליון מספר 7 של 'חלומות באספמיה' (+ הספרים החדשים של גיימן וצ'יאנג), ועם הבטחה (לפחות לעצמי) לקרוא, ולהביע דעה ולהחליט רק אח"כ.
אני חושב שהאווירה בפסטיבל, יחד עם הידיעה שזה מקדם את המד"ב והפנטזיה המקומיים, גרמו לכך שאקנה את הגליון. זהו מפעל חשוב, שאני יכול לתרץ את ההתעלמות שלי ממנו עד עכשיו רק במניעים כספיים ובדעה הקדומה שלי שהוזכרה לעיל (ולא שלא ידעתי שהוא קיים – אתם מוזמנים לזרוק עליי עטלפים ושאר ירקות).באופן כללי, הפסטיבל הזה מסתמן כנקודת מפנה אישית שלי בנוגע למד"ב ופנטזיה (וגם בנוגע לחיים בכלל…).
האווירה, האנשים שאיתם דיברתי ופגשתי, האירועים בהם נכחתי, לא גרמו לי רק להנאה רגעית, אלא השאירו עלי חותם. אני לא מרגיש שאני נהניתי אישית וזהו, אלא מרגיש שיש משמעות במד"ב ופנטזיה מעבר לכך (ולכן יש לפעול לקידומם בארץ, ולו רק במעשה הקטן ביותר).
על כך יש להודות לכלל האנשים שניהלו, ארגנו, התנדבו, התארחו בפסטיבל; כי אם מה שעבר עליי עבר על עוד מבקרים בפסטיבל, אז אפשר להכתיר אותו כהצלחה.אני חבר אגודה כבר שנתיים וחצי, אך רק עכשיו לאחר הפסטיבל הפנמתי את משמעותה וחשיבותה (כמו של ארגונים ומפעלים דומים) במלואן.
בקיצור – תודה לכלל הנסיבות ולכל האנשים שגרמו לפסטיבל הזה להתקיים כמו שהוא היה. אני מצדיע לכם. (תודו שזו דרך חסכנית…)
-
אמברמשתתף
והפקת לקחים הייתי רוצה לשמוע הערות, הארות, טענות ומענות לגבי הארגון, התכנים וכל מה שנראה לכם טעון שיפור. תודה.
-
אסתר1984משתתף
להצטרף לתודות.
הגעתי לאיייקון בלי שום מושג על מה אני הולכת לנחות, ואני חושבת שעד עכשיו עוד לא ממש התאוששתי מהעניין. אני כבר שלושה ימים לא מצליחה לצאת מהאווירה המטורפת-מצחיקה-נהדרת שהייתה שם, ואני רק מחכה כבר בקוצר רוח לאייקון הבא… אף פעם, בחלומות הכי פרועים שלי, לא חשבתי שאפשר להנות ככה מכנס.
עד האייקון לא הבנתי מה בדיוק המטרה של האגודה. עכשיו זה כבר ברור לי.
אז כל הכבוד לכל המארגנים והמארגנות, שבאמת שאני מעריצה אותם על העבודה המדהימה שהם עשו שם (שאני בטח לא ראיתי אפילו חלק מזערי ממנה) וגם לכל האנשים הנחמדים ביותר שהיו שם והראו לי שאין לי ממה לפחד…
המתנדבים היו מקסימים ועזרו בשמחה בכל דבר, האירגון היה נהדר, האנשים היו מלאי חביבות והכל היה פשוט נהדר. אני לא ממש מצליחה לבטא את עצמי כרגע (בגלל השעה), אבל מה שאני מנסה להגיד בתמציתיות זה פשוט כל הכבוד ותודה רבה לכולכם. הענקתם לי חוויה ענקית, ואין ספק שאני אבוא גם בשנה הבאה.עצות לייעול:
אין לי. דווקא ניסיתי לחשוב, אבל אני לא מצליחה למצוא שום דבר שניתן היה לשפר.
אולי את העניין של הכרטיסים. באשכול פיס לא יכולתי לקנות כרטיסים ביום רביעי בשביל יום חמישי, מה שגרם לי לאיחור של יותר מרבע שעה לפעילות שהלכתי אליה ביום חמישי בבוקר, בגלל הזמן שנאלצתי לחכות בתור. לא שזה שינה הרבה, כי ממילא התחילו מאוחר. אני לא יודעת מה הייתה הסיבה לזה, אבל היה נחמד אם גם שם, כמו בסינמטק, היה אפשר לקנות את כל הכרטיסים במרוכז.
וזה היה רק בגלל שממש ניסיתי למצוא הצעות לשיפור. -
???משתתף
היה כיף לא רגיל- לא תיארתי לעצמי שלהתנדב יהיה כזה כיף(גם עבודה, אבל חסרות מאוד עבודות מהנות כיום).
הערות והמלצות:
1)העובדה שלא היתה לינה ביום השלישי גרמה לי אישית לאכזבה קלה, בתור בן אדם שגר רחוק.
2)אני לא יודע אם זה נעשה או לא נעשה(לא הייתי חלק מהצוות ביום ההוא) אבל מומלץ להריץ בדיקה על המערכת בסביבות שעה לפני שצריכים אותה, אם זו מערכת חדשה כדי לנסות למנוע את המצב שקרה שכל המערכות (באשכול ובסינמטק) קרסו ביום הראשון בבוקר.
3)לקנות מספיק דיו למדפסות(כך שלכל מדפסת יהיו 1.5-2 cartridges) כדי שלא יהיה מצב שאי אפשר להדפיס חומר חשוב בשל העדר דיו. -
בן 3משתתף
אסיפת האגודה זה עדיין אייקון? רוקי זה עדיין אייקון? אז שיהיה איפה לשים את התיק במהלכם, בבקשה. למזלי מצאתי טרמפ בדקה התשעים אז היה לי רכב לשים בו את התיק, אבל בכל מצב אחר לא הייתה לי ברירה אלא להיגרר באי נוחות ברחבי האשכול והסינמטק עם תיק מאוד כבר, וכנראה לוותר על האסיפה וההקרנה הפעילה, וחבל.
הקרנות – אם אפשר לוודא את הציוד במאה – לא, תעשו את זה מאתיים – אחוז לפני הקרנה, כדי שבעיות כמו ההפסקות ב"טירה בשחקים" לא יישנו, בבקשה. במקרה הספציפי הזה כבר היו באותו יום בעיות דומות, ואני לא יודע אם נעשה מאמץ להחליף את נגן הDVD (שהבנתי שהיה הבעיה) או לא, אבל הקטיעות מאוד פגעו ברצף הסיפור, דקות שלמות הלכו לאיבוד, והמון אנשים קמו ופשוט יצאו מהאולם, וחבל מאוד.
עוד הצעה קטנטנה לשיפור, אולי כדאי לפצל בעתיד את אירוע החתימה לשניים-שלושה מפגשים, ולאפשר הרשמה מראש כך שהעומס יתחלק ויהיה למארגנים מושג ברור לגבי מי ומה וכמה. זה יהיה נעים יותר לאורח הכבוד, למתנדבים, וגם לקהל החובבים.
מעבר לזה נעשתה עבודת ארגון מופתית ובאמת לא היו בעיות מהותיות בעיניי. יישרו כוח ואני מקווה להצטרף לשורות המתנדבים בכנס הבא.
בן.
-
???משתתף
אסיפת האגודה זה עדיין אייקון? רוקי זה עדיין אייקון? אז שיהיה איפה לשים את התיק במהלכם, בבקשה. למזלי מצאתי טרמפ בדקה התשעים אז היה לי רכב לשים בו את התיק, אבל בכל מצב אחר לא הייתה לי ברירה אלא להיגרר באי נוחות ברחבי האשכול והסינמטק עם תיק מאוד כבר, וכנראה לוותר על האסיפה וההקרנה הפעילה, וחבל.
הקרנות – אם אפשר לוודא את הציוד במאה – לא, תעשו את זה מאתיים – אחוז לפני הקרנה, כדי שבעיות כמו ההפסקות ב"טירה בשחקים" לא יישנו, בבקשה. במקרה הספציפי הזה כבר היו באותו יום בעיות דומות, ואני לא יודע אם נעשה מאמץ להחליף את נגן הDVD (שהבנתי שהיה הבעיה) או לא, אבל הקטיעות מאוד פגעו ברצף הסיפור, דקות שלמות הלכו לאיבוד, והמון אנשים קמו ופשוט יצאו מהאולם, וחבל מאוד.
עוד הצעה קטנטנה לשיפור, אולי כדאי לפצל בעתיד את אירוע החתימה לשניים-שלושה מפגשים, ולאפשר הרשמה מראש כך שהעומס יתחלק ויהיה למארגנים מושג ברור לגבי מי ומה וכמה. זה יהיה נעים יותר לאורח הכבוד, למתנדבים, וגם לקהל החובבים.
מעבר לזה נעשתה עבודת ארגון מופתית ובאמת לא היו בעיות מהותיות בעיניי. יישרו כוח ואני מקווה להצטרף לשורות המתנדבים בכנס הבא.
בן.
-
???משתתף
בן.
-
NYמשתתף
-
בן 3משתתף
הייתי די בטוח שהקלקתי רק פעם אחת ב-22:48 אבל עכשיו אני נכנס ואני רואה שגם לפני חצי שעה נשלחה הודעה? לא הייתי אפילו ליד המחשב… מוזר מוזר מוזר.
כמובן שמנהל הפורום מוזמן למחוק את ההודעות החוזרות המיותרות. תודה.
-
בן 3משתתף
-
-
מאתתגובות