ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › אייטם על אייקון בתוכנית הבוקר של רשת ב'
- This topic has 9 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 17 שנים, 5 חודשים by
קרן אמבר.
-
מאתתגובות
-
-
יעל
משתתףהיה מאוד נחמד. אורי אביב דיבר על אייקון, סיפר מה יהיה ונתן דוגמאות לכל מיני אירועים. היה יפה ומכובד.
רק למה – למה, האיש הופך את האגודה *על דעת עצמו* לאגודה לקידום הספרות? זו ממש חוצפה! זה שחובבי סטארטרק החליטו שהם אגודה לקידום המדיה – זכותם. אבל באיזו זכות הוא משנה את היעדים של האגודה למד"ב?
-
קרן אמבר
משתתףיש לך אולי פרטים של השידור? מתי זה היה ומי ראיין?
-
יעל
משתתףבדיוק נסעתי במכונית לאיזה מקום, זה שודר לדעתי אחרי תשע. היתה סקירה של כל פסטיבלים בסוכות ואייקון היה אחד מהאייטמים. שזה היה הישג יפה מאוד לצוות היחצ"נות של אייקון.
-
חגית
משתתףנכון, אורי לא היה אמור לעשות את זה.
אבל עדיין – אולי כדאי שנבחן למה הוא אמר את זה (שנאמר אין עשן בלי אש וכו' וכו').
מה עשינו בשנה האחרונה שקידם את היצירה הלא-ספרותית?
כי בתכ'לס – האגודה בשנים האחרונות לא הראתה נסיונות לקדם או להעלות או לפתח בצורה כלשהי את המדיום שאינו ספרותי. אז אורי לא היה צריך להגיד את מה שאמר, אבל הוא אמר משהו שבשורה התחתונה הוא נכון…
יש לי הרגשה של דז'ה וו ואני בטוחה שאם אפשפש בארכיון של הפורום אמצא שכתבתי את הדברים האלה כבר לפני שנה או שנתיים. נו טוב, אולי הפעם גם יצא מזה משהו…רק אל תגידו לי שאם אני רוצה שמשהו יקרה אני צריכה לארגן אותו בעצמי, כי אני השגתי לעצמי "פטור" – אני בועדת ביקורתשאלה לגבי הפורום – אני מנסה לפרסם את ההודעה אבל כתוב ששם המשתמש כבר תפוס. אני לא נרשמתי עם השם הזה ולכם אני דורשת לאלתר שיוחזר שמי.
-
גרומיט
משתתףבשנה האחרונה האגודה סייעה להקמת אמא"י, שיעסקו בקומיקס ובאנימה, ודחפה חזק הקרנה של סרטי אנימה בכנסים שלה. בנוסף לכך האגודה הפיקה בפנטסי.קון מחזה (חלום ליל קיץ, גרסת הבאפירוקי), יצירה לא-ספרותית בעליל. למעשה, האגודה כל-כך לא התמקדה השנה בספרים (פרט לפרויקט מועדון הקריאה), שלפני אייקון נשמעו טענות מצד חברי אגודה על כך שחסרים באייקון, ובכלל השנה, תכנים בעלי תוכן ספרותי.
-
???
משתתףומצד שני – פרס גפן, פרס עינת, תחרויות סיפורים, מועדוני קריאה, בדיון וארבע עונות שבמכוון אינם מציגים סרטים/פרקים…
יכול להיות שזה מה שמעניין את מרבית חברי האגודה ולכן יש יחסית מעט פעילות בתחום יצירות לא-ספרותיות, אבל זה בהחלט יכול להסביר למה אורי אמר את מה שאמר.לא שאני באיזושהיא צורה מגינה על אורי…
-
יעל
משתתףהמועדון הכריז על עצמו כעל מועדון לקידום המדיה במקום מועדון לחובבי מסע בן כוכבים, מה שדי מייתר את הקיום שלו – כי הרי האגודה ממילא מקדמת באופן כללי את כל התחום. בעוד שמועדון חובבי מסע בן כוכבים הוא ספציפי ומהווה מסגרת לחובבי הסדרה, מועדון לקידום המדיה הוא כבר כללי, ואין לאף אחד סיבה להיות חבר דווקא בו במקום באגודה.
אז כדי לתת משמעות נפרדת למועדון, הם הפכו אותנו על דעת עצמם לאגודה לקידום הספרות. באייקון שנה שעברה היה לי ויכוח על זה עם מישהי בדוכן סטארבייס שניסתה להסביר לי שהאגודה היא רק לקידום הספרות ולכן אני צריכה להרשם גם לסטארבייס אם מעניינים אותי סרטים וסדרות טלויזיה. כבר אז חשבתי שזו בעיה שהם מסבירים לאנשים על דעת עצמם שאנחנו אגודה לקידום הספרות בלבד, ונדמה לי שאמרתי על זה גם משהו באסיפה הכללית אז (לפני שנה).
בכל מקרה, ללכת ולדבר ככה ברדיו זו כבר חוצפה. אורי אביב דיבר כך בתור איש המועדון ולא בתור מנהל אייקון.
אנחנו לא אגודה לקידום הספרות אלא אגודה לקידום הז'אנר בכללותו. ואין לו שום זכות לשנות את זה.
אולי אנחנו צריכים לכנות את סטארבייס באופן רשמי כמועדון מעריצי קפטן קרק. זה בערך מה שהם עושים לנו.
-
Boojie
משתתףאורי אמר? אז אורי אמר. כולם מפספסים פה ושם הגדרות מדויקות. האגודה מתמקדת בעיקר בתחום הספרותי, וקל לזהות אותה ככזאת בטעות.
תפסיקו לעשות מכל דבר קונספירציה, או עלבון זוועתי, או מי יודע מה. מיליון פעם נמסרו הגדרות לא מדויקות מתוך אי ידיעה מדויקת או מתוך לחץ הזמן (ואני די בטוחה שלאורי אביב היו עוד איזה שניים-שלושה דברים על הראש באותו זמן, ממש כמו שאני בטוחה שגם "אצלנו" היו אנשים שפספסו במה שאמרו לתקשורת מאותן סיבות בדיוק). נורא מפריע לכם? שלחו לו מייל ותקנו אותו, כדי שבפעם הבאה לא יטעה. לא צריך יותר מזה. -
יעל
משתתףזה מכוון. אני לא מתחממת, לא צריך להצליף בו על זה, אבל זה מרגיז.
-
קרן אמבר
משתתףבנוסף אני מקדמת, אישית ובשיטתיות, את תחום הגיימריות כשווה במעלה לצד ספרות, קומיקס, קולנוע, טלוויזיה ועוד.
תחום שרוב החברים בעמותות של אייקון לא הראו הכרה בקיומו כלל.
-
-
מאתתגובות