ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › אורחת בכנס פנטסי.קון 2001
- This topic has 8 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 7 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
cheshercatמשתתף
עוד שבעה ימים לפתיחת הכנס!!!
וביום האחרון של הכנס (יום חמישי, 12 באפריל) תתארח בכנס גילי בר-הלל, המתרגמת של ספרי הארי פוטר, ותדבר על ספרי פנטסיה לילדים.
הכינו את המטאטאים ,וטיסה נעימה ….פרטים נוספים באתר הכנס
-
???משתתף
אגב הארי פוטר: הסופרת לא היתה מוכנה לעלות מולנו בצ'אט, כי בישראל לא נמכרים מספיק ספרים שלה. ארצות שהכמות בהם גדולה הרבה יותר, כמו גרמניה, למשל, זוכות למלוא תשומת ליבה.
זכותה, אבל בכל זאת לא נעים. -
?? ???????משתתף
למעשה, ותקנו אותי עם אני טועה, רולינג מוכרת בישראל יותר מכל הסופרים שכן משתתפים בצ'ט, לא? והספרים שלה מככבים ברשימת רבי המכר של "הארץ" (שזה לא הרשימה של הניו-יורק טיימס, נכון, אבל זה בכ"ז מעיד על פופולאריות גדולה שלהם פה), נכון?
אז היא לא יכלה לפנות איזה רבע שעה מהלו"ז העסוק שלה ולדבר עם הקוראים בארץ? -
???משתתף
מסתבר שלא – 30,000 ספרים זה לא 300,000….ויש סדרי עדיפויות בדרך לחשבון הבנק.
-
???משתתף
שטויות. אני בטוח שהיא לא עשתה הנחות להוצאת ידיעות אחרונות כשהם קנו את הזכויות על הספרים וזו פשוט גסות רוח לסרב בנימוק כל כך דבילי.
-
Boojieמשתתף
תופתעו, אבל זכותו של אדם לבחור על מה הוא מוציא את זמנו. באמת! ואפילו אם הוא כותב ספרי ילדים, עדיין זכותו לכך! וממש לא משנה באיזה תירוץ!
לי יש הרבה כבוד לאדם שאומר את האמת. אדם שאומר "אני אדם עסוק, וההצעה שלכם פשוט לא מספיק משתלמת לי כדי שאוציא עליה את זמני" בהחלט מכובד בעיני. אז אולי נלמד גם אנחנו לקבל את העובדה שיכול להיות מצב שאדם בוחר להשקיע את זמנו היקר במשהו אחר ולא בנו? רבאק, אנשים, היא לא חייבת לנו כלום! -
???משתתף
ההבדל הוא, שרולינגס מקבלת את העובדה שהיא נמכרת כמובן מאליו, ואולי לא מעניין אותה עוד או פחות מדינה קטנה אחת.
שאר הסופרים, שיכלו לעשות בדיוק את אותם השיקולים, כן מקדישים זמן ומאמץ בשבילנו, כשבאופן יחסי אנחנו מוכרים באותם יחסים.
מסקנה? לרוב הסופרים כן אכפת מהקהל שלהם בארץ. לסופרת אחת ההצלחה עלתה לראש.
תסיקו את המסקנות בעצמכם – הספר החדש שלה יצא עכשיו בארץ, ואני מודה שאם לא הייתי מקבל את כל הרביעייה כמתנה לפסח – הארי פוטר היה מדורג אצלי בתחתית רשימת הרכישות, אם בכלל. -
???משתתף
ברור שהיא לא חייבת. כל התרעומת היא על כך שהסירוב הוא (מאוד) לא מנומס, לא על כך שהוא "לא חוקי" באיזשהו אופן.
-
Boojieמשתתף
-
-
מאתתגובות