עדכוני הוועד 31.8: עדכון הוועד החדש, קביעת נהלי עבודה לוועד, עדכונים, חלוקת תפקידים, קביעת מורשי חתימה, תכנית עבודה לוועד

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה עדכוני הוועד 31.8: עדכון הוועד החדש, קביעת נהלי עבודה לוועד, עדכונים, חלוקת תפקידים, קביעת מורשי חתימה, תכנית עבודה לוועד

מציג 11 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #164028 הגב

פרוטקול ישיבת וועד האגודה הישראלית למדע בדיוני ופנטזיה 31.8.11
      ישיבה ראשונה של הוועד החדש.
      נוכחות: ליאת שחר, עינת סיטרון, נעמה פרידמן, ענבר מאירסון, לילי דאי, הדס משגב והדס נבנצל
      אורחים: יבגני קנטור ואור פרהלמן מוועד אמא"י.

1. עדכון הוועד החדש.
      הוועד החדש עודכן בעניינים השוטפים.

2. קביעת נהלי עבודה לוועד
      ישיבות וועד ייערכו כל חודש. הנושאים לישיבות הוועד צריכים להתפרסם שבוע לפני הישיבה. על מנת לקבל החלטות דחופות שלא בישיבה ? יש צורך בהחלטה טלפונית פה אחד, או כינוס ישיבת וועד מחוץ למניין.
      בסיום הישיבה נשלח הפרוטוקול הלא ערוך לחברות הוועד ולוועדת ביקורת. חברות הוועד עורכות את הפרוטוקול ומאשרות אותו לפרסום. הפרוטוקול יתפרסם עד שבועיים לאחר ישיבת הוועד.
      נהלי העבודה התקבלו פה אחד.

3. עדכונים:
      עדכון אמא"י
      עדכון על האסיפה הכללית של אמא"י שהתקיימה ב-4.8: ועד אמא"י הציג סיכום שנה של פעילות. אושרו תיקונים לתקנון אמא"י. נערכו בחירות לוועד אמא"י. לוועד נבחרו יבגני קנטור, עומר בן יוסף, אור פרלמן, אורי מרקוביץ' וענן גיבסון. יבגני קנטור נבחר ליו"ר ע"י הוועד. קורל בוך תמשיך לכהן כגזברית אמא"י.
      סיכום כאמ"י: האירוע היה מוצלח וקיבל הרבה פידבקים חיוביים. שום אירוע לא נדחה או בוטל.
      לבקשת אמא"י הוחלט לצרף את יו"ר אמא"י כמורשה חתימה בחשבון הבנק של אמא"י. על כל צ'ק של אמא"י תידרש חתימה של ליאת שחר ושל אחד ממורשי החתימה של אמא"י.

אייקון
      העבודה על הפסטיבל ממשיכה במרץ. תכניית הכנס תעלה בקרוב לאתר.

אתר
      אחרי אייקון תיבחן מחדש האפשרות להעביר את אתר האגודה.

גפן
      אין ספונסרים לפרס השנה. חלק גדול מהפרס הכספי גויס ממכירת ספריית עמוס גפן בעולמות. מכירת הספרים תמשיך גם באייקון.

פרס עינת
      הסתיימה הגשת הסיפורים .

פייסבוק
      הוחלט לבקש מחברי הקבוצה לעבור לדף של האגודה, ולסגור את הקבוצה של האגודה על מנת למנוע בלבול.

שנתון
      השנה לא יתקיים שיתוף פעולה עם אודיסאה בהפקת השנתון. האגודה תפיק שנתונים לחברי האגודה, ככל הנראה השנתון לא יופץ השנה בחנויות הספרים.

מאורות
      העבודה על הכנס מתקדמת.

4. חלוקת תפקידים לחברות הוועד
      יו"ר – ליאת
      גזברות ? הדס משגב.
      מזכירות הוועד – עינת
      דוברת הוועד – לילי
      קשר עם שנתון ? הדס משגב
      קשר עם האתר ? לילי דאי וענבר מאירסון
      תיאום בין ארגוני הבת לאגודה ? נשות הקשר עם אמא"י הן הדס נבנצל וליאת שחר. אשת הקשר עם שגרירות סאנידייל היא נעמה פרידמן.
      אחראית ברטרים ושיתופי פעולה ? ענבר מאירסון
      ליווי לכנסים ? ייקבע עבור כל כנס באופן פרטני. נכון להיום נקבעו אשת הקשר עם מאורות (לילי דאי) ואשת הקשר עם עולמות (ענבר מאירסון).
      אחראית על פרסי גפן ועינת – עינת סיטרון

5. קביעת מורשי חתימה
      מורשות החתימה של הוועד לנושאים חוקיים וכספיים [חשבון האגודה וחוזים] ? הדס נבנצל, הדס משגב וליאת שחר.
      מורשי חתימה לחשבון אמאי ? ליאת שחר, קורל בוך, יבגני קנטור

6. תכנית עבודה לוועד ? הוועד עבר על תוכנית העבודה השנתית ועידכן אותה לשנה הקרובה.

• #191459 הגב
      גרומיט
      משתתף

ניסו לדבר עם הוצאות ספרים אחרות לפחות לגבי ההפצה שלו?

המטרה העיקרית של השנתון הייתה שהוא יופץ לחנויות הספרים ויישא את "הבשורה" לציבור הרחב, בעוד שההפצה לחברי האגודה נחשבה במקור רק הערל המוסף שלו, וזו כבר השנה השלישית שזה עומד להתפספס. אם היינו רוצים פרסום פנימי לחברי אגודה בלבד יכולנו באותה מידה להמשיך עם "המימד העשירי" בפורמט זה או אחר..

• #191460 הגב
      ???
      משתתף

כדי שהוצאת ספרים אחרת תפיץ את השנתון יש נושאים רבים שיש לבחון. קודם כל האגודה תצטרך להדפיס על חשבונה הרבה מאוד עותקים, וזה לא אפשרי עבורנו השנה. כמו כן יש לבחון את נושא הנהלת החשבונות של הנושא, ובינתיים רואה החשבון ממליץ נגד התנהלות שיכולה לגרום לנו להראות כאילו אנו משווקים את הספר.
      השנה כבר אין זמן לבחון את הנושאים האלו מחדש, כיוון שהיו מגעים עם אודיסאה להמשך ההסכם והתברר לנו רק בשלב מאוחר שזה לא אפשרי.

אני יודעת שהכוונה היתה להפיץ אותו, ולקראת השנה הבאה נבחן את הנושא שוב, אבל אני לא מסכימה שהיינו יכולים להמשיך עם הפורמט של המימד העשירי. הרצון להחליף פורמט הגיע מתוך חברי האגודה נעשה בראש ובראשונה עבורם.

• #191461 הגב
      ברק 1
      משתתף

שלום

מראש אני מתנצל על העובדה שאני נדחף, יש לי תכונה כזאת, בכל אשמים ההורים. ובכן, כאחד שיש לו אינטרס השנה בשנתון אני חושב שיש עוד כמה אפשרויות לפני שזורקים את רעיון ההפצה. אני לא יודע כמה משתתפים יש אבל אם האגודה יחד עם המשתתפים ישימו יד + יהיה איזה החזר הוצאות מהמכירה זו אפשרות לגיטימית אחת הניתנת לבדיקה פשוטה יחסית. אפשרות שנייה היא לייצר נוסחה כזאת או דומה יחד עם הוצאה קטנה שאולי עשויה להיות מעוניינת בחשיפה נניח באייקון או כאן ,מספיק כדי לסבסד את הוצאת הדפוס.
      לגבי רואה החשבון- קטונתי אבל לדעתי שום דבר רע לא היה קורה אם גוף כשלכם היה משווק את המוצר ואף שומו שמיים מרוויח כדי לממן פרויקטים אחרים.
      ברק

• #191462 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

זה נכון שאנחנו יכולים להרוויח בפרויקט אחד כסף שננצל על מנת לממן פרויקטים אחרים שמקדמים את מטרות העמותה, אבל רואה החשבון של העמותה, בהתייעצות עימו, הסביר לנו שהפצת ספר לחנויות יכולה לסבך אותנו עם מס הכנסה, רשם העמותות ושאר גופים שאני יכולה מנסיון אישי לספר לך שההתנהלות מולם היא לא ממש כיף אדיר גם במיטבה. לכן אנחנו לא מפיצים את הספר בעצמנו. לגבי מציאת הוצאה לאור שתעשה את זה – כאמור, היה אמור להיחתם חוזה הפצה עם אודיסיאה, אבל בשלב מתקדם למדי של המגעים איתם העניין נפל, ומאוחר מדי למצוא הוצאה אחרת ולתאם מולם את הנושא השנה. לשנה הבאה בסטימצקי הבנויה.

• #191463 הגב
      ברק 1
      משתתף

אני לא מכיר את החוק לגבי עמותות אבל זה לא נשמע הגיוני שעמותה לא תוכל לקדם את המטרה שעבורה היא נוסדה.
      חשיפה שווה כסף ואייקון הוא במה מעולה להוצאות לאור הקשורות לנושא. מדובר כעת רק בהדפסה- לא כן? בכמה כסף מדובר? אולי היוצרים יהיו מוכנים להשתתף בחלק מהעלות? בכולה? אולי ההוצאה תהיה מוכנה לקבל תמורה כספית חלקית + במה. זה לא שווה ניסיון? לפחות תשקפו את העלויות כדי שיהיה אפשר להתמודד בבעיה.

• #191464 הגב
      ???
      משתתף

קודם כל לא מדובר רק בהדפסה אלא גם בהפצה לחנויות. אנחנו, כרגע, לאחר שגילינו שההסכם עם אודיסאה לא יתקיים השנה, מתרכזים בהפקת עותקי השנתון המיועדים לחברי האגודה.
      היינו בטוחים שאת ההפקה וההפצה של שאר הספרים תעשה אודיסאה, אך עקב חוסר תיאום בתוך ההוצאה, התברר כי זה לא יצא לפועל. כרגע, חודש לפני אייקון, אין לנו אפשרות למצוא פתרון לנושא ההפקה וההפצה של השנתונים לחנויות. על מנת להפיץ לחנויות יש להדפיס עוד כמה מאות, אם לא אלף, ספרים נוספים שאנו לא בטוחים אם ימכרו. העלות היא אלפי שקלים לכמה מאות ספרים.
      גם אם הייתה לנו את האפשרות הלוגיסטית של ההפצה, וגם אם היינו בוחנים את האפשרויות החוקיות, אין לאגודה כרגע אפשרות לקחת הימור כלכלי בקנה מידה כזה, ודאי לא בתקופה שאנו מתמודדים עם עלויות התביעה על הסימן המסחרי של אייקון.

אחרי אייקון נקיים מפגש פעילים בנושא השנתון ונבחן את האפשרויות העומדות בפנינו.

• #191465 הגב
      גל
      משתתף

לא לשים את כל הביצים בסל אחד. כדאי לפנות מראש לשתיים-שלוש הוצאות ספרים במקביל מתוך תקווה שלפחות אחת מהן תהיה מעוניינת בכך (ואם תהיה יותר מאחת, זו שתציע את ההצעה הטובה ביותר תזכה במכרז…)

• #191466 הגב
      ברק 1
      משתתף

היי ליאת

ראשית תודה על הפתיחות. שנית, עד כמה שאני יודע יש חברות הפצה המוכנות להפיץ תמורת אחוזים אבל אולי אני טועה אם כן ז"א שהבעיה העיקרית היא מחיר ההדפסה או יותר נכון ההפרש בין מה שאתם משלמים היום עבור העותקים לאגודה לבין מה שתשלמו אם תדפיסו 1000או את הכמות המינימלית שבית הדפוס מגדיר והסכום הזה- אותו מספר אלפי שקלים, עשוי להיות מגויס על ידי כל מי שיש לו אינטרס בשנתון או לחילופין על ידי חסות של חברה מסחרית כלשהי שתקבל חשיפה בשנתון/ באייקון או אחרת. בקיצור, אם תתנו מספר /סכום הדרוש באלפי שקלים(מדויק)+ מה אפשר לתת לחברה עבור חסות אפשר יהיה לנסות לגייס. או במילים אחרות אנסה להרים כמה טלפונים אבל ככה זה מדי ערטילאי. אם יש בעיה לעשות את זה באופן ציבורי את יכולה לשלוח את הנתונים למייל שלי.
      ברק

• #191467 הגב
      גרומיט
      משתתף

העלות היא עניין אחד, אבל הבעיה העיקרית, לפי מה שהבנתי, היא ההפצה עצמה – עשויה להיות בעיה מינהלתית מצד רשויות המס ברגע שעמותה רשומה פועלת על תקן של הוצאה לאור מסחרית. הסיבה לבעיות שהם עושים ברורה – אחרת כל מי שרוצה לפתוח הוצאה יוכל לקרוא לעצמו עמותה, להעביר לעצמו רווחים בצורת משכורת, ולזכות בפטור ממס. מהכרות הרבה יותר מדי קרובה עם רשם העמותות ועם מס הכנסה מימיי בוועד וגזברות האגודה אני מבין היטב את החשש מהסתבכות איתם, גם אם סביר להניח שבסופו של דבר אפשר יהיה לשכנע אותם שזה מהלך לגיטימי שנכלל במטרות העמותה. אין כמו בירוקרטיה ממשלתית טובה כדי לגרום לך לרצות למות (נכון, לילי?).

• #191468 הגב
      ברק 1
      משתתף

לא מת עליהם בעצמי. יתכן ואפשר לעקוף את הבעיה לכל הפחות באופן חד פעמי. אם ההכנסה מהמכירה עוברת למפיץ באופן מלא ואז נשאר לנו להתמודד רק בעלות ההדפסה שאותה אפשר לנסות לגייס ממקור חיצוני(אם נזדרז) או אחר. כך למפיץ יהיה אינטרס גדול להשקיע בהצלחה של ההפצה והרווח שלנו יהיה בבשורה. בכל מקרה הזמן אוזל ואם אתם מוכנים לנסות אז קדימה.

• #191469 הגב
      ???
      משתתף

תפנה אלי במייל.

מציג 11 תגובות משורשרות
מענה ל־עדכוני הוועד 31.8: עדכון הוועד החדש, קביעת נהלי עבודה לוועד, עדכונים, חלוקת תפקידים, קביעת מורשי חתימה, תכנית עבודה לוועד

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: