שתפ בין האגודה למדע בדיוני לפסטיבל אייקון TLV בשנת 2011 – הצעה למודל עבודה

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה שתפ בין האגודה למדע בדיוני לפסטיבל אייקון TLV בשנת 2011 – הצעה למודל עבודה

מציג 10 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #164005 הגב
      uriaviv
      משתתף

שלום רב,

לפניכם הצעה שהגשתי אל יו"ר האגודה ביום ב' השבוע.

כפי שאני מציין, איני מעוניין בהמשכה של הפארסה של השנה שעברה, ואני מאמין שכך כולנו. אני גם מאמין בפתרון המוצע במסמך זה.

עבר זמן קצר מאוד עד כה, זמן מועט עבור ועד והנהלת האגודה לעיין בה ולהתייעץ, במיוחד כשמן הסתם עיקר תשומת הלב מוקדשת כעת לכנס "עולמות".

יחד עם זאת, היות וחשוב לי עד מאוד לקדם הצעה זו, אני מציג אותה, בכדי שתוכר ותוכלו לגבש דעתכם בנוגע אליה ולהביאה ? אלי, לדיון ביניכם לבין אחרים ואל הנהלת האגודה ? בימים הקרובים.

בברכת מועדים לשמחה וכנס "עולמות" מוצלח ומהנה,

אורי אביב, מנכ"ל ומנהל אמנותי
      אייקון TLV ? הפסטיבל הבינלאומי למדע בדיוני ולפנטסיה
      דוא"ל: manager [at] icon.org.il
      סלולארי: 052-2224748
      פקס: 153-3-5604389

היי ליאת,

במייל להלן הצעה למודל עבודה עבור הפסטיבל הקרוב, במטרה לפשרה שתאפשר בכל זאת לקיים את פעילות האגודה בתוך מסגרת הפסטיבל בניהולי.

המודל שאני מציע כאן מאפשר לקיים פעילות בדומה לשנה שעברה ? פעילות עצמאית של האגודה, לדוגמא במתחם אשכול-פיס, אולם כזו שתהיה משולבת והרמונית עם שאר פעילות הפסטיבל. תכלס, ניתן להשתמש במודל הזה גם עבור פעילות האגודה באופיה בשנים 2008-2009.

משיחות שערכתי, זהו פתרון שרבים מעוניינים בו ומאמינים בו. זהו פתרון שאני אישית מאמין בו, חושב שהוא מוצלח וטוב עבור כולנו. בבקשה:

? האגודה למדע בדיוני תוצג ותוגדר כשותף בכיר בפסטיבל. האגודה תקבל מקום ראוי לקידומה? בפסטיבל, פיסית ותדמיתית. על פרסומי הפסטיבל יופיעו שם ולוגו האגודה לצד שותפיו הבכירים הנוספים

? האגודה למדע בדיוני תקיים פעילות תחת מסגרת הגג של פסטיבל אייקון TLV, במתחם המאפשר פעילות מגוונת וענפה

? מנהל הפסטיבל והנהלת האגודה למדע בדיוני יקימו ועדה למעקב ופיקוח אחר הפעילות, שתיפגש באופן תכוף וישולבו בה נציגים מוסכמים. ועדה זו מטרתה בניין אמון בין הצדדים ווידוא שיתוף ומעורבות ראויה של כל הגורמים, במטרה לשילוב פעילותה של האגודה במסגרת הפסטיבל באופן מיטבי

? האגודה למדע בדיוני תמנה מנהל האחראי מטעמה על הפעילות העצמאית, בתיאום והתייעצות עם מנהל הפסטיבל. האחראי מטעם האגודה יעבוד בכפוף למנהל הפסטיבל כחבר בצוות הפסטיבל, וידווח באופן שוטף לועדה המשותפת

? הפעילות תתוכנן על-ידי האחראי מטעם האגודה למדע בדיוני כך שתהיה מאוזנת מבחינה תקציבית, הרמונית עם הפסטיבל בכללותו ומאורגנת ברמת הפקה גבוהה ואיכותית. הפעילות תאושר בועדה המשותפת שתפקח על ביצועה? בשוטף

? אחריות על הפעילות העצמאית

o האגודה למדע בדיוני אחראית ותישא בכל ההוצאות הנדרשות על שכירות והפעלת המתחם שבאחריותה ועל הפקת הפעילות
      o הפסטיבל אחראי ויישא בכל ההוצאות הנדרשות עבור התקשרויות עם גורמי חוץ, לרבות כל פעילות שיווק, גיוס כספים, תמיכות וחסויות, פרסום, דוברות ויחסי ציבור
      o ההכנסות ממכירת כרטיסים בפעילות יתחלקו כדלקמן: 80% לאגודה למדע בדיוני, 20% לפסטיבל

? לחברי האגודה למדע בדיוני יינתן מחיר מוזל ברכישת כרטיסים לכלל פעילויות הפסטיבל ולאגודה למדע בדיוני יוענקו כרטיסי מוזמנים לפעילות הפסטיבל בכללותו כשותף בכיר בפסטיבל, לדוגמא ? עבור פעיליה הבכירים או הותיקים, ועבור אלו שיקחו חלק בהפקת והפעלת הפעילות העצמאית

כדי שנשתף פעולה ונעבוד יחד, אנו צריכים להיפטר מכל עניין סימן המסחר. כל הסוגיה צריכה להסתיים על-מנת שנעסוק בעשייה עצמה, ולא בסימנים. אני רואה אחת משתי אפשרויות:

? הסכמה לזנוח באופן הדדי את הדרישה לבעלות על סימן המסחר + הסכמה שלא לעשות כל שימוש עתידי בסימן הזה
      ? הסכמה לבעלות משותפת על סימן המסחר + הסכמה שלא לעשות כל שימוש עתידי בסימן זה

זאת כאמור כדי לשים זאת מאחורינו ולהתחיל בשיתוף פעולה נכון ובריא, שבסיסו רצון לעבוד יחד.

בהינתן רצון טוב משני הצדדים ובהשתתפותם של האנשים הנכונים אני משוכנע שנוכל תוך פגישה או שתיים לפרוט את המודל שהצעתי להסכם.

אני מאמין שנוכל להיפגש פעם אחת עם עורכי הדין שלנו כדי לסכם את סוגיית סימן המסחר, אולי בליווי מגשר, להסיר אותה לחלוטין מהפרק ולשחרר אותם לטפל בבעיות אמיתיות של אנשים אחרים.

סביר שהתחלתם בתכנונה של פעילות עצמאית, תוכניות שניתן יהיה להמשיך בהן ולממשן במסגרת המודל המוצע. כדאי מאוד לעבוד במקביל לתהליך זה על איוש המנהל לפעילות ? בעל תפקיד קריטי ? אחרי הכל, מעבר לכל ההסכמים, מישהו צריך להתחיל לעשות את העבודה, ובהקדם.

אני מעוניין לכנס את פעילותה של האגודה אל תוך הפסטיבל ואיני מעוניין להמשיך את הפארסה של השנה שעברה אל שנה נוספת. אני מאמין שגם את. היענות חיובית להצעה זו מצדך תפגוש מחויבות רצינית מצדי ומצד שותפיי לשבת ולסכם דברים בהקדם, תוך שבועות בודדים.

תודה רבה, הצלחה רבה בכנס "עולמות" הקרוב וכמובן, חג שמח,

אורי

Uri Aviv, General Director
      Icon TLV ? The Israeli International SF Festival

Mobile: +972-52-2224748
      Fax: +153-3-5604389
      http://www.icon.org.il
      manager@icon.org.il

"Do or do not, there is no try" – Yoda

"It ought to be remembered that there is nothing more difficult to take in hand, more perilous to conduct, or more uncertain in its success, than to take the lead in the introduction of a new order of things. Because the innovator has for enemies all those who have done well under the old conditions, and lukewarm defenders in those who may do well under the new" – Niccolò Machiavelli

• #191409 הגב
      גל
      משתתף

1. אני מתנגד לתוספת של TLV. נכון שהפסטיכנס מתקיים בת"א ובתמיכת העיריה. אבל אייקון אמור להיות כנס *ארצי* ולא תל-אביבי. הוא אמור להביא חובבים מכל הארץ ולייצג את כלל החובבים מכל הארץ. התוספת של TLV אומרת לי שזה כנס בתל-אביב, בשביל תל-אביבים. אין שום סיבה שלא לחזור ל"אייקון" המוכר והטוב. אה- יש בעצם – הסימן.
      סימן מסחר – האגודה היתה צריכה לרשום זאת כבר לפני שנים. אני חושב שהאגודה צריכה להמשיך בזאת, ולו רק כדי שלא יווצר מצב דומה שוב, עוד 10 שנים.

2. אני לא רוצה אותך בתור מנהל ראשי. עד כה, הוכחת שאתה משתמש בכוחך כמנהל על מנת לנשל את האגודה מאייקון. בשמחה אשאיר אותך כאחראי לקשר עם העיריה, חסויות ושיווק ואף מנהל שותף בהחלטות תקציביות. אבל אני מתנגד בתוקף לכך שתשאר מנהל כללי. כבר היינו בסרט הזה.

3. זה צריך להיות הפוך – האירועים ש*אתה* רוצה לקדם יהיו תחת מסגרת גג של אירוע אייקון בניהול האגודה. אחרת, שוב, אתה מתייחס לאגודה כספקית תוכן בלבד. בנוסף אתה סוגר את האגודה ב"גטו" של האשכול. מדוע שאירועים בהפקת האגודה וארגוני הבת שלה לא יתקיימו גם באולמות הטובים יותר של הסינמטק? (ואני מתייחס גם להפקות מקור – מופעים וסרטים וגם הרצאות של המרצים הטובים שלנו).
      אם כבר מתחמים, החלוקה צריכה להיות פרקטית ולא לפי ארגון. למשל חדרים קטנים של אשכול ועירוני מתאימים לפעילויות של סדנאות או משחקים והרצאות נישה. האולמות הגדולים של האשכול והסינמטק מתאימים להרצאות כאשר ניתן לחלק זאת לפי פופולריות המרצה, או האמצעים הטכניים הדרושים להרצאה (שאני מניח שהם טובים יותר בסינמטק מאשר באשכול). וכמובן בסינמטק יתקיימו הקרנות ומופעים.
      זו המשמעות של פעילות "שתהיה משולבת והרמונית עם שאר פעילות הפסטיבל", כדבריך למעלה.

4. ועדות ואישורים ועוד ועדות – "הפעילות תתוכנן על-ידי האחראי מטעם האגודה למדע בדיוני כך שתהיה מאוזנת מבחינה תקציבית, הרמונית עם הפסטיבל בכללותו ומאורגנת ברמת הפקה גבוהה ואיכותית. הפעילות תאושר בועדה המשותפת שתפקח על ביצועה? בשוטף ".שוב התייחסות לאגודה כספקית תוכן, שהתוכן שלה צריך להיות מאושר ע"י ועדה שבה לאגודה יש רק קול אחד (מתוך כמה קולות?). והאם לאגודה תהיה בכלל השפעה על התכנים והפעילויות שלא במסגרת הגטו? האם לאגודה תהיה השפעה על בחירת נושא הפסטיכנס?

5. מה עם ארגוני הבת של האגודה?

• #191410 הגב
      darthziv
      משתתף

עוד דבר, מבחינת הרווחים, העובדה שהאגודה לפי ההסכם תשלם עבור ההוצאות של פעילויות האשכול ותיתן מהרווחים שלהן ל"כנס", בשעה שהיא לא רואה שקל מהרווחים של שאר הכנס, לא הוגן בשום צורה.
      יוצא שהאגודה "תקנה" את הזכות לקחת חלק בכנס ששייך לה
      ההסכם מריח רע

• #191411 הגב
      דותן דימט
      משתתף

הכנס שאתה רוצה מתקיים עכשיו ב-2004

• #191414 הגב
      גל
      משתתף

להמשיך לפי המודל של 2009 שבו האגודה היא ספקית תוכן, שנמצאת בגטו של המתחם הפחות אטרקטיבי, וללא השפעה ממשית על אופי או תוכן שאר הפסטיבל? שבו "איקון" *לא הרשה* לאגודה להפיץ את השנתון שלה מלבד בדוכן הכנס?
      אם אורי באמת רוצה פסטיבל משותף, ישתף נא ויחלק את התכנים למתחמים השונים לפי אופי האירוע ולא לפי "ספק התוכן".
      התקציב יהיה בפיקוח גם של האגודה, ההוצאות – משותפות, וכך גם ההכנסות, כפי שהיה בעבר.
      וכן, יתחשבו גם בחובבים ולא רק בכספים. וזה אומר עיצוב מתחם, זה אומר דוכן יד שניה ודוכנים של יוצרים קטנים לפי המודל של עולמות.
      כי אם החובבים לא ירגישו שזה בית חם כמו שהיה ב-2004, אז זה לא יצליח. ושוב נחזור על אותן תלונות ואותה התדרדרות למצב אליו הגענו כיום.
      עריכה: זו היתה אמורה להיות תגובה לדותן

• #191423 הגב
      Boojie
      משתתף

וזה דבר שיקרה בצ'יק צ'ק אם תסיר את ההתנגדות שהגשת לרשם על בקשת האגודה לרשום את סימן המסחר של אייקון. אבל אתה, כנראה, עדיין נעול על הרעיון שלאגודה מעולם לא היה קשר לאייקון, ושאייקון נולד כך סתם מהאוויר או מקצף הגלים או משהו.

הרעיון שהאגודה גם תשלם על המתחם, גם תפיק את האירועים, וגם תעביר 20% מההכנסות (לא מהרווחים) לארגון החסות הוא משעשע. מה בדיוק התועלת שתצמח לאגודה מהסכמה לסעיף כזה? זה לא שה"חסות" של אייקון TLV תתרום במשהו למספר המבקרים ומכאן להכנסות, אם לשפוט לפי ניסיון השנה שעברה, ואותן חסויות שאייקון TLV יהיה אחראי לגיוסן ממילא לא יגיעו אליה (ע"ע "האגודה למדע בדיוני אחראית ותישא בכל ההוצאות הנדרשות על שכירות והפעלת המתחם שבאחריותה ועל הפקת הפעילות"). אז אנחנו מדברים פה על מצב שבו האגודה לא מרוויחה שום דבר מההסכם, אבל נדרשת לוותר על השליטה בכנס פלוס נתח גדול למדי מההכנסות פלוס הזכות שלה על סימן המסחר. מפתה, בלי ספק.

• #191425 הגב
      darthziv
      משתתף

לת

• #191427 הגב
      יעל
      משתתף

כולם היו מוחאים כפיים.

• #191428 הגב
      גל
      משתתף

יש המון בעיות עם ההצעה הזו. ראי ההערות של בוג'י ושלי במעלה הפתיל.

• #191429 הגב
      Boojie
      משתתף

ואז היו יושבים לשולחן המשא-ומתן כדי לנסות לפתור את החלקים הבעייתיים.

• #191430 הגב
      יעל
      משתתף

אבל זו הצעה שהיתה יכולה להיות בסיס למשא ומתן. כי לפני שנה עוד האמנו שיתכן טיפה רצון טוב בצד השני. עכשיו, בעיתוי שזה מגיע ובהתחשב בכל האירועים שקדמו לעיתוי הזה, לצערי זה נראה כמו עוד נסיון לתחמנות.

אני מאוד אשמח אם הצד השני יתאמץ להוכיח שהוא כן בכוונותיו וישכנע אותי, אבל זה יהיה מאוד קשה.

מציג 10 תגובות משורשרות
מענה ל־שתפ בין האגודה למדע בדיוני לפסטיבל אייקון TLV בשנת 2011 – הצעה למודל עבודה

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: