ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עדכוני הועד 28.01: מאורות, גזברות, אמא"י, עולמות, אייקון, פרס גפן, פרס עינת, שנתון, אתר האגודה, הקרנות בתאים וזכויות יוצרים, קהילת הרובוטריקים
- This topic has 23 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 14 שנים, 8 חודשים by עופר לובזנס.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
פרוטוקול ישיבת ועד האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה
יום חמישי, 28/01/2010נוכחות:
יו"ר: ליאת שחר
חברות הועד: נעמה פרידמן, עדי לויה, לילי דאי
אורחים: מנהלי כנס מאורות ? קרן לנדסמן ואהוד מימון1. סיכום מאורות
מנהלי כנס מאורות סיכמו את הכנס.
הוועד מודה למנהלי הכנס על העבודה המצוינת.
מנהלי הכנס מודים מכל הלב לאנשי הסגל שהתגייסו ופעלו לקידום הכנס ולהצלחתו.
החלו דיונים בנוגע לניהול מאורות הבא. לילי דאי מונתה כחברת הוועד האחראית על הכנס.2. עדכונים
עדכוני הועד: הדס משגב תחליף את נעמה בתפקיד גזברית האגודה, החל משנת הכספים 2010.עדכון אמא"י: בשל בעיה שהתעוררה עם המקום בו אמור היה להיערך כנס פורים, מחפשים עבורו מקום חדש.
(עדכון: הכנס יתקיים באולם ווהל באוניברסיטת בר אילן)עדכון עולמות: אורח הכבוד של הכנס יהיה השחקן וולטר קניג. תכנית עולמות סגורה כמעט לגמרי. הכנס מתנהל בהתאם ללוח הזמנים.
עדכון אייקון: לקראת סוף החודש יתקיים מפגש חברי אגודה, בו ימסרו עדכונים בנושא אייקון.
עדכון פרס גפן: נסגרה רשימת המועמדים לשלב א'. ההצבעה תיפתח בתחילת החודש. בשבוע הבא תתקיים ישיבה של הועדה בנושא המשך העבודה וקידום הפרס. לישיבה יוזמנו פעילים כדי לעזור לקדם את הפרס.
עדכון פרס עינת: הילה אלוני לקחה על עצמה את תפקיד יחצ"נית פרס עינת. עדיין דרושים לתחרות מנהל/ת וחבר שופטים. פעילים המבקשים לסייע יכולים לפנות לחברת הוועד האחראית, עדי לויה: falcore42@gmail.com .
עדכון שנתון: לצורך מכירת השנתון בחנויות, ליאת פנתה למרכז ההדרכה לספריות והוציאה מסת"ב (מספר ספר תקני בין לאומי) ובר קוד. השנה ישווק השנתון ע"י פעילי האגודה לחנויות ספרים עצמאיות, ובשנה הבאה יעשו מאמצים להפצתו ברשתות.
העבודה על השנתון הבא כבר החלה, ובקרוב תיקבע פגישת התנעה לצוות העבודה, אליה יוזמן כל מי שמעוניין לסייע בכל משימות ההפקה של השנתון. ניתן לפנות אל עדי לויה: falcore42@gmail.com .עדכון אתר האגודה:
אסף פלטשר מונה למנהל הטכני של האתר, הוא לומד את התפקיד, ובודק את נושא מעבר השרת. אשת הקשר איתו היא לילי.3. אישור תקציב האגודה לשנת 2010
התקציב אושר פה אחד.4. הקרנות בתאים וזכויות יוצרים
נושא זכויות היוצרים של ההקרנות בתאים נבדק מול עו"ד המתמחה בנושא. כיוון שההקרנות של התא הטכניוני ממומנות ומאושרות דרך הטכניון, הבעיה המרכזית הינה בהקרנות סרטים בתאים האחרים, ובעיקר בתא הרחובותי. נבחנות אפשרויות להקרנות מאושרות, אך במידה ולא יתממשו, ייתכן צורך בבחינה מחדש של הקשר של האגודה עם התאים על מנת להגן על האגודה מפני תביעה.5. שיתוף פעולה עם קהילת הרובוטריקים
פורום הרובוטריקים הרחיב את פעילותו, ממפגשים קטנים וביתיים לכנס של יום אחד. כנס אחד כזה כבר נערך בקיץ שעבר, במימון פרטי של חברי הפורום. הפורום מתכנן לערוך כנס נוסף באוגוסט. ביוזמת האגודה, התקיימה פגישה בין נציג קהילת הרובוטריקים ליו"ר האגודה. הכנס הקרוב יסתייע בחסותה החוקית של האגודה.ישיבת הועד הבאה נקבעה לתאריך 26.02.2010.
-
MuchRejoicingמשתתף
ככה זה כשמוחה של מזכירת הועד (שלא לדבר על יכולותיה – המוגבלות במיטבן – לזכור דברים מורכבים כמו איזה יום היום) נמס לחלוטין עקב עונת בחינות רוויית סטטיסטיקה. תתעודדו, סמסטר הבא יהיה יותר גרוע.
(ההודעה נערכה יען כי גם יכולות התחביר הבסיסיות שלה היו כנראה במוח כשזה נמס)
-
falcoreמשתתף
סול דיאז עברי
-
לילי בשם הועדמשתתף
בשעה טובה, יו"ר ועדת ביקורת מינה חבר חדש שיכהן לצידו – ותודה לאורן קפלן על רוח ההתנדבות. תנו לו כבוד ויקר!
-
Boojieמשתתף
הידד להדס משגב!
הידד להילה אלוני!
הידד לאסף פלטשר!ושאלה לגבי סעיף 4: "ייתכן צורך בבחינה מחדש של הקשר של האגודה עם התאים" – אה… איך מוגדר קשר האגודה עם התאים כרגע, שעשויה להיות לה אחריות חוקית לפעולות שלהם? כי ככל הזכור לי התאים תמיד הוגדרו כגופים עצמאיים שלכל היותר מקבלים חסות וסיוע מהאגודה אבל לא משתייכים אליה. זה השתנה?
-
Boojieמשתתף
נו, די, קרציות, אמרתי ל"ת. כמה פעמים צריך להגיד אותו דבר עד שזה ייקלט?
-
Odonataמשתתף
הגדרת הקשר לא השתנתה, אך במידה ותא אכן עובר על זכויות יוצרים, יש צורך להבהיר מעל לכל צל של ספק, שאכן אין לאגודה אחריות על פעילות תא זה.
-
MuchRejoicingמשתתף
המכתב החודשי וכו'…
-
Boojieמשתתף
זה לא התפקיד של האגודה לפשפש בציציות הפעילויות של ארגונים אחרים, גם לא אם היא מפרסמת אותן. זוכרים שלפני כמה זמן היה מופע של "מלחמת העולמות", עם אקי אבני? אם האגודה הייתה מפרסמת את זה לחבריה, האם זאת הייתה האחריות שלה לוודא שמארגני המופע רכשו את הזכויות כחוק? (הם לא, וזאת הסיבה שהורידו אותם באמצע, אבל אף אחד מהעיתונים שפרסמו אותם, המקומות שבהם הם הופיעו וקופות הכרטיסים שבהן מכרו כרטיסים לא בדק את זה מראש. כי זה לא תפקידם). נשמע לי מופרך לחלוטין, לקיחה של אחריות חוקית על דברים שאין לנו עליהם אחריות חוקית.
-
???משתתף
תחזיק מעמד, ותזכור – התאבדות לא פותרת כלום! היא רק תפיל את החברות בועדת ביקורת על מישהו אחר!
-
MuchRejoicingמשתתף
ובעוד אני לא בטוחה שזה מבטל את החברות בועדת ביקורת, אני מניחה שזה יבטל את היתרון המרכזי שבה – הקשר המתמיד עם חברות הועד… או לפחות, אני מקווה.
-
Boojieמשתתף
שהתאבדות מבטלת חברות באגודה, ואני לא חושבת שאדם יכול להמשיך להיות חבר בוועדת ביקורת אם הוא לא חבר אגודה.
-
MuchRejoicingמשתתף
ומה זה אומר על חברותם של זומבים, ערפדים ושאר שוכני הלילה והאל-מתים? האם על הועד לבדוק בציציותיהם ולוודא שמתו מיתה טבעית (או לפחות לא מידיהם)? מה הסיכויים שיש פעיל שיסכים לקחת את זה על עצמו? אנחנו די עמוסות גם ככה.
-
Boojieמשתתף
לא בתקנון האגודה עצמו. מדינת ישראל לא מכירה במתים כגוף משפטי (אלא, כמובן, כשמדובר במצביעים לש"ס וכד') ולכן, מן הסתם, הם לא יכולים להיות חברים בעמותה.
אני לא חושבת שזכורה לי חקיקה כלשהי לגבי אל-מתים, ואני מאמינה שזה עניין לבדיקת ועדת הביקורת ועו"ד האגודה, לא לסתם פעיל כלשהו. -
MuchRejoicingמשתתף
לגבי היותם גוף חוקי או לא במדינת ישראל וחברות בעמותה – אולי אפשר לארגן להם קטגוריית חברות מיוחדת, סטייל חבר-צעיר.
-
Boojieמשתתף
אתם לא ברצינות חושבים שלהודעה דבילית כזאת יש תוכן, נכון? לא לא, יש לה *אל-תוכן*!
-
MuchRejoicingמשתתף
איך זה שלאל-תוכן יש זכויות חוקיות בתור תווים עבריים?
-
סקיפימשתתף
ושאלת החברות תלויה בסוג הלוויה שעורכים.
אם המתאבד נקבר על ידי החברה קדישא, בסוף הלוויה פוטרים אותו מכל הקהילות שהוא היה חבר בהן. -
AzureDarknessמשתתף
3. פקיעת חברות
(א) החברות בעמותה פוקעת –
(1) במות החבר, ובחבר שהוא תאגיד – בגמר פירוקו;אין התייחסות ספציפית לאל-מתים.
-
Boojieמשתתף
זאת אחת ההודעות הכי מפגרות שכתבתי אי פעם – איזה מין תוכן כבר יכול להיות כאן???
-
Odonataמשתתף
המ…
זה לא מאוד הוגן. אולי אנחנו צריכים להעלות את זה באסיפה הכללית ולהכניס תיקון לתקנון.
-
גרומיטמשתתף
אנשים חסרי מעוף יש שם, אני אומר לכם.
-
Boojieמשתתף
לת
-
עופר לובזנסמשתתף
ניסית לזרוק אותם אחד אחד מחלון ואף אחד לא עף?
-
-
מאתתגובות