ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › הצעות ליעול פעילות האגודה
- This topic has 5 תגובות, 5 משתתפים, and was last updated לפני 14 שנים, 10 חודשים by falcore.
-
מאתתגובות
-
-
מור מוריה הרמליןמשתתף
שלום
אני מנסה להכנס לפורום הפעילים, אך איני יכולה
הייתי בפגישה והצעתי כמה רעיונות:
1. לעשות לוח זמנים באתר האגודה שקשורים לתאריכים של ימי הולדת של שחקני סדרות וסירטי מדע בדיוני ופנטזיה, תאריכי השקת סדרות של מדע בדיוני בטלויזיה…
2.לעשות גלריית תמונות באתר האגודה עצמו- לא כולנו מחוברים לפייסבוק…. כך האתר עצמו יהיה בהרבה יותר אטרקטיבי
3.התייחסות לחברי האגודה באופן אישי- זה יעזור לשימור החברים – בעזרת הפעולות הבאות:
שליחת מזל טוב באופן אישי לחבר עצמו, ובעוד כל מיני אירועים אחרים…. לעשות לוחי זמנים של ימי הולדת לחברים שכן רוצים להחשף באתר האגודה -
Boojieמשתתף
(שהיא יחסית קלה להקמה – אם כי לא בהכרח לתחזוקה – דרך אחד ממגוון האתרים שמאפשרים הקמת גלריה, לא חייבים להחזיק את הממשק על אתר האגודה עצמו), אבל אופציות 1 ו-3 עלו בווריאציות שונות לא מעט פעמים, והן דורשות *המון* תוספת של עבודה לאנשים שגם ככה עמוסים בעבודה, והתועלת בהם מינורית. ברכת יום הולדת ו"יחס אישי" מטעם ארגון זה אחד הדברים הכי פחות מועילים שיש, במיוחד אם היא לא מלווה באיזשהו בונוס (כי היא נתפסת כספאם, לא כמשהו אישי), והיא דורשת המון עבודת תחזוקה ממי שאחראי על מסד הנתונים של חברי האגודה (בעיקרון, מזכיר האגודה – וכאן עלינו להזכיר שהמידע שבמסד הנתונים הזה נחשב מאגר נתונים ולכן חייב להישמר בתנאי חסיון נאותים. הווה אומר, אסור להעביר אותו לאדם אקראי כלשהו שתפקידו יהיה לתחזק רק את העניין הזה – ואלוהים יודע שלמזכיר האגודה יש מספיק עבודה גם בלי להצטרך להתעסק עם ימי ההולדת של חברי האגודה).
מבחינת יחס עלות-תועלת, שתי ההצעות האלה הן לא "הצעות ייעול", אלא להפך. אלה שני דברים שדורשים עבודת תחזוקה מתמדת (שזה אחד הדברים שהאגודה הכי מתקשה בהם, ר' קשיי התחזוקה הבסיסית ביותר שנתקלים בהם אתרי האגודה גם כרגע), והתועלת בהם מינימלית. עדיף להשקיע את המשאבים האלה בדברים שמניבים תועלת גדולה יותר ביחס להשקעה.
סליחה על שפיכת המים הקרים, אבל אני חושבת שהאגודה כרגע לא יכולה להרשות לעצמה שלא לשקול את יחס עלות-תועלת בכל פרויקט חדש שהיא נכנסת אליו. גם ככה יש לה יותר מדי דברים שלא מתוחזקים כראוי בגלל קשיי כוח אדם. -
MuchRejoicingמשתתף
… ארגונים ששולחים לי ברכות יום הולדת "אישיות" הם בנקים, והצבא. אני לא רוצה להידמות לא לזה ולא לאלה…
-
ארזמשתתף
לא חייבים לפתוח את מסד הנתונים של חברי האגודה פעם ביום או אפילו פעם בחודש כדי לבדוק למי יש יומולדת החודש.
אפשר לכתוב סקריפט קטן שיעשה את זה אוטומטית. אבל אז אולי מוטב שאותו סקריפט ירוץ על מאגר נתונים שיושב על שרת
האגודה ולא על מחשב פרטי כלשהו, שכנראה פחות מאובטח משרת. כמה עבודת תחזוקה יכולה להיות כאן אחרי כתיבת התוכנית, מעבר לעדכון בסיס הנתונים בשרת פעם בכנס (פלוס טפטוף דק של מצטרפים לאורך השנה)?לפותחת השרשור אני רוצה לומר שגם אני בדיעה שהרגשה של "יחס אישי" לא יכולה להווצר ממכתבי ברכה כאלה.
לא ממכתב שנכתב ידנית ע"י בן אדם אחד שלא יכול להכיר אישית כל אחד מחברי האגודה. ובודאי שלא מכתב ששולח המחשב. -
Boojieמשתתף
אל תציע רעיונות שיביאו את האגודה למצב שהיא מתחייבת להחזיק כל מיני סקריפטים על השרת שלה שעוד שנה-שנתיים לא בהכרח יהיה מי שיתחזק אותם. כבר ראינו שזה לא עובד.
כידוע, גם סקריפטים צריך לתחזק – גם לצרכי אבטחה וגם לצרכי מניעה ותיקון של גליצ'ים למיניהם. אני מזכירה לך, אגב, שאם הסקריפט הזה עובד על מסד הנתונים של חברי האגודה, אתה צריך מסד נתונים מאובטח, והרשאות גישה (לצורך תחזוקה) רק לאנשים הרלוונטיים. כי, שוב, מאגר נתונים רשמי. עכשיו, לאור ניסיון השנים האחרונות, נראה אותך מבטיח למישהו שהסקריפט הפשוט הזה, שיעבוד על מסד הנתונים של חברי האגודה שיישב על שרת האגודה (אותו שרת שכבר בערך שלושה ועדים וארבעה צוותי עבודה מנסים לסדר את העברתו זה אלוהים יודע כמה זמן, ושנכון לרגע זה סובל מבעיות אבטחה פשוט מפני שהוא יושב על שרת בעייתי), יזכה לתחזוקה רציפה וראויה במשך חמש השנים הקרובות לכל הפחות. -
falcoreמשתתף
אני חושבת שמקומו של הדיון הזה הוא בפורום הפעילים, ולא כאן…
אני כן אציין שאני מסכימה עם לילי – לא הייתי רוצה לקבל מכתב סטנדרטי מהאגודה עם "יומולדת שמח" ומכיוון שאין לנו שום אפשרות ריאלית לעשות את המכתבים האלה אישיים – זה יעורר, בי לפחות, אנטגוניזם ולא הרגשת קרבה.
-
-
מאתתגובות