ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › פורום פעילי האגודה
- This topic has 13 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 14 שנים, 11 חודשים by MuchRejoicing.
-
מאתתגובות
-
-
נעמי וינרמשתתף
חם וטרי, חדש ופעיל: פורום פעילי האגודה נחנך היום בקול תרועה רמה (שרק אני שמעתי, כי רק אני רשומה אליו בינתיים. אבל תאמינו לי, היא היתה רמה!).
הנה הוא, כאן:
http://forum.sf-f.org.il/list.php?26כמו שסוכם במפגש הפעילים הפורום פתוח לכולם לקרוא, אבל רק חברי גוף הפעילים יכולים לכתוב בו.
אם אתם רוצים להיות חברים בגוף הפעילים ואתם עדיין לא, אתם מוזמנים להוריד את טופס ההרשמה מכאן –
http://www.astronomi.tv/wp-content/uploads/2009/11/Peilim-Harshama.doc
למלא אותו, ולשלוח אותו אלי, ל-
naomi@astronomi.tvאם אתם כבר חברים בגוף הפעילים ומשום מה לא קיבלתם ממני את הדוא"ל שמזמין אתכם לפורום פעילי האגודה, אתם מוזמנים בכל זאת. כדי לקבל הרשאה לכתיבה בבקשה שלחו לי ל –
naomi@astronomi.tv
את השם המלא שלכם ואת שם המשתמש במערכת הפורומים של האגודה, ואני אאשר אתכם.אם עדיין אין לכם שם משתמש כזה, פשוט צרו אחד כאן ?
http://forum.sf-f.org.il/register.php?10
ואז תשלחו לי שם ושם משתמש, ואז אני אאשר אתכם.תהנו!
נעמי. -
נעמי וינרמשתתף
במיטב מסורות מפגשי הפעילים של האגודה, אתם מוזמנים למפגש השני!
המפגש יתקיים בכנס "מאורות", שיתקיים בתאריך 17.12.09 בקמפוס גבעת רם באוניברסיטה העברית בירושלים בשעה 10:00 בבוקר. לפרטים נוספים על הכנס – http://meorot.sf-f.org.il/הפעם במרכז המפגש יעמוד דיון בנושא אתר האגודה – בואו והשמיעו את דעתכם ברמה! אנחנו יודעים שה חשוב לכם, וזה הזמן שלכם להשמיע ואפילו להשפיע. מהיכרות עם הנפשות הפועלות, אנחנו לא מבטיחים שלא יתפתחו דיונים גם בנושאים אחרים. ראו הוזהרתם.
לצד המנה העיקרית תיערך הקרנה חד-פעמית והיסטורית של יצירת המופת הקאלטית מ-99' – הפרק האבוד של בבילון 5! בואו לצפות בפיסת מיתולוגיה אגודתית ולהבין מה עלולה להשיג קבוצה קטנה ונלהבת של פעילים מטורללים. ההקרנה מוקדשת לתא הירושלמי המתגבש בימים אלה, בגדר – ראו וגורו לכם והשמרו לנפשותיכם מאוד.
גם חברי אגודה שאינם רשומים עדיין לגוף הפעילים מוזמנים לאירוע, אבל קחו לתשומת ליבכם שאתם עלולים למצוא את עצמכם מתנדבים להיות חלק ממנו עד סוף המפגש.
-
Boojieמשתתף
לת
-
גלמשתתף
כן, לול. עדיף כזה שלא יאפשר לעוללה לברוח.
אוף…. -
Boojieמשתתף
עם כמויות הספאם שמנהלת הפורום הנועזת זוכה למחוק *עם* המגבלה הזאת על הודעות נטולות תווים עבריים, היא פשוט מאושרת שהמגבלה קיימת. זה בסדר שתסבלו קצת לטובת רווחתה. P-:
-
Boojieמשתתף
את אומרת שמפגש הפעילים יוקדש לעניין אתר האגודה. האם לאתר האגודה כבר יש מנהל? האם צפוי להיות לו מנהל? האם יש מישהו שמטפל בדברים שנמצאים "בטיפול" זמן כל כך ממושך כמו, אני לא יודעת, נגיד, מעבר השרתים של אתר האגודה? (אותו מעבר שרתים מפורסם שמשמש עד היום כתירוץ מצד ועד האגודה לא לפתוח את ויקי האגודה המפורסם, אותו ויקי שהוכרז בקול ענות רמה והתפוגג לו אל אופק האירועים).
אני לא בטוחה מה יהיה הטעם לטחון מים בנוגע לאתר האגודה, אם אין מי שיקח אחריות על האתר כמו שצריך. פעילי האגודה יכולים להגיד עד מחרתיים שהם רוצים ככה וככה וככה, אבל כל עוד אין לאתר מנהל שגם יגרום לדברים לקרות (הווה אומר, יוודא שהשרתים אכן יעברו, שאתרים שאמורים לקום אכן יוקמו, שעבודות תחזוקה יבוצעו כמו שצריך, שלכל אחד מתת-אתרי האגודה יש וובמאסטר אחראי שדואג לתחזק אותם בפרקי זמן סבירים – המילים "אתר פרס גפן" עולות על דעתי כרגע – שכל פורומי האגודה מנוהלים כראוי, וכן הלאה), זו תהיה טחינת מים על ריק כמו אחוז מאד גבוה מהדיונים שהתקיימו בשנים האחרונות בין חברי האגודה, דיונים שתוצריהם הפוריים וחסרי כל ההשפעה מפוזרים ברחבי הפורום הזה ושני פורומי פעילים מנוחים, לכל הפחות.
-
נעמי וינרמשתתף
איזה פעם פעמיים, שאם אנשים לא מעורבים בפרוייקטים אלא הם מונחתים עליהם מלמעלה, יש פחות סיכוי שהם ירצו לקחת בהם חלק. או שאני טועה?
אני חושבת שדיון באתר האגודה הוא חשוב בכלל, ועל אחת כמה וכמה עכשיו. האתר נמצא בצומת דרכים כרגע, וזה בדיוק הזמן שבו אפשר לא רק לשמוע את דעתם של פעילי האגודה – זה זמן ששמיעת דעתם של פעילי האגודה ממש יכולה להשפיע על הדרך שלו.
האתר בדיונים כרגע, ומתי שהוא הם יסתיימו ואתר חדש ייצא לדרך. ברגע שזה יקרה אפשר יהיה לאהוב את הדרך או להעיר הערות, אי אפשר יהיה כבר להתוות אותה מחדש. אם אנחנו רוצים שהפעילים יקחו חלק בהתוויית הדרך הזו, זה הזמן. אנחנו רוצים שהפעילים יידעו מה קורה מבפנים, ויוכלו להשפיע על זה – האם צריך לעכב דיון במה שקורה באתר (שוב, בדיוק כשהוא בצומת דרכים) כי עדיין אין מנהל? אני לא לגמרי רואה את הקשר הישיר…
מצד שני, יש כמה וכמה אנשים שנותנים הרבה מעצמם כדי שלאגודה יהיה אתר מתפקד, עם או בלי מנהל אחראי. יכול מאוד להיות שחלק מההצעות שיעלו בדיון יוכלו לעזור להם.
ומצד שלישי, אם יותר ויותר פעילים יהיו מעורבים בדיון על האתר, אני מאמינה באמונה שלמה שיותר ויותר פעילים ירצו להיות חלק מהפרויקט הזה, ושאפשר יהיה גם למצוא מנהל אחראי לאתר מתוך אותם אנשים מעורבים.
-
Boojieמשתתף
אני רק חושבת שכמו הרבה דיונים שכבר נערכו בכל מיני פורומים בעבר, כל ההצעות הפורות והמועילות וכל הנכונות להתנדב יירדו לביוב בצורה אלגנטית אם לא יהיה מי שיהיה אחראי על יישום, שיידע להגיד מה ניתן לביצוע ומה לא, מה נדרש כדי לבצע הצעות מסוימות, וכן הלאה. אין הרבה טעם, למשל, שהפעילים ידונו שעה וחצי בשאלה איך אמורה להיראות פונקציה מסוימת באתר, אם מנהל האתר יוכל להגיד להם בתוך עשר שניות שפונקציה כזאת, למרבה הצער, לא ניתנת לביצוע במסגרת האמצעים הנוכחיים שלנו, או שפונקציה אחרת תהיה יעילה בהרבה וקלה יותר לביצוע. ו*אין* כרגע מי שיוכל לומר להם דבר כזה.
ואם המטרה שלך היא למצוא מנהל לאתר האגודה מקרב הפעילים שיבואו, הרי שהמטרות המוצהרות של הישיבה מנוסחות בצורה לגמרי לא נכונה. אנשים יבואו מתוך הנחה שהם מגיעים כדי לטחון מים על מה שצריך להיות באתר האגודה, במקום שיבואו מתוך ההנחה שצריך למצוא לאתר מנהל.
אני רוצה שתביני שאני – ואנשים אחרים שמבינים משהו באיך אתרים אמורים להתנהל – רואים בחומרה רבה מצבים כמו מה שקורה עם אתר פרס גפן, והמצב שבו הוועד שלנו, שהוא מלא רצון טוב אבל כנראה לא מבין כלום בניהול אתרים, מניח שזה רעיון טוב להשאיר אתר לא שמיש וחסר יכולת דפדוף בסיסית על כנו עד שיסתיימו הישיבות, במקום שמישהו יקח אחריות, יזיז את ישבנו ופשוט *יעשה* משהו. מצבים כאלה לא אמורים להתקיים, ואם תערכי ישיבה שבה פעילים רבים יעלו רעיונות – ואולי אפילו ינסו לממש אותם – בלי אדם שירכז את הנושא ויידע איפה צריך לקחת אחריות, איך לתכנן דברים לטווח ארוך, ומה אפשר ומה אי אפשר לעשות, מה שתקבלי זה הרבה פרויקטים מאותו סוג של אתר פרס גפן – פרויקטים שבמקום לשפר את הפונקציונליות של אתר האגודה, כל אחד ואחד מהם בסופו של דבר גורע ממנה וגורם נזק מוחשי, כי האדם שהיה אחראי על הקמתם בהתלהבות רבה נעלם, ולא היה מי שידאג שתהיה לזה המשכיות. כי לפני שהפרידו, בהתלהבות רבה, בין אתר האגודה הראשי לבין אתר נפרד שמדווח על פרס גפן, לפחות הפונקציונליות הזאת התקיימה באופן רציף וקבוע, ו*תמיד* הייתה נוכחות של פרס גפן בגוגל וברשת, ועכשיו הפונקציונליות הזאת אבדה. וזה, בפירוש, נובע מנוכחות של פעילים שרוצים לעשות דברים, אבל בלי אחראי ראשי לנושא שיתן תשתית מאחדת לעשייה הזאת.
גם טחינת מים צריך לבצע בצורה חכמה. את לא יכולה לקחת גוף פעילים שכרגע לא קיים, ולתת להם להעלות רעיונות לגבי אתר שכרגע לא מנוהל, ולקוות שהתוצאה תהיה יעילה. מה שייצא לך מזה זה רק הרבה כאוס ואנרגיה מבוזבזת שתרד לביוב, ובעוד חצי שנה, ניג'ס כמוני (אולי אפילו אני! הרי כבר התרגלתי לתפקיד) שוב יבוא לפורום הזה ויתבכיין למה לא מממשים אף אחת מההצעות הנהדרות שעלו, ולמה המרכיבים השונים של אתר האגודה לא מתפקדים.
-
Boojieמשתתף
יהיו בישיבה הזאת אנשים שמכירים את אתר האגודה ויודעים מה אפשר לעשות במסגרתו? ניר יניב, נגיד? דאגת לוודא שיהיו בישיבה הזאת מקורות מידע אמינים ומבוססים לגבי אתר האגודה, ההיסטוריה שלו, המשאבים שלו, כוח האדם הזמין וכן הלאה? אנשים שיוכלו לספק נתונים סטטיסטיים כשאלה יידרשו, או להסביר את הפונקציונליות הקיימת של אתר האגודה, או לשפוך מים קרים על הצעות לא סבירות וגם להסביר למה?
-
נעמי וינרמשתתף
את אדם מאוד יעיל, והניג'סיות שלך ברוכה לטעמי ומסייעת.
אבל הנימה הסופר-ביקורתית שלך לאחרונה, שמוצאת כל מישהו שעושה משהו באגודה אשם לפני שהוא אפילו עשה אותו, נורא מוציאה את הרוח מהמפרשים – וזו קצת בעיה, בארגון שמושתת על התנדבות.
היה עוזר לי, אישית, אם היית מציעה הצעות לפני שדברים קורים, ומעבירה ביקורת לאחריהם – אני יודעת, זה עניין של ניסוח. אבל עדיין, בקהילה שהקהילתיות שלה היא שדוחפת אותנו להתנדב עבורה, יחסים טובים בין בני אדם הם הלחם והחמאה. ואני בטוחה שמבין כל האנשים כאן, את ללא ספק האחרונה שיש לה קושי כל שהוא בהתנסחותכן, אני יודעת איך מארגנים דיון, אני קצת יותר מיומיים באגודה ובעלת הכשרה מקצועית ונסיון כמדריכה.
כן, אני עובדת להשיג כמה שיותר מידע זמין לדיון.
לא, אני לא חושבת שאחרי שניר יניב ישב עם כמה וכמה אנשים במשך כמה שעות ופירט להם את דעותיו, השקפותיו ועמדותיו בנושא אתר האגודה שהוא מומחה לו יש טעם לגרור אותו בכוח לדיון, אם הוא לא רוצה להיות שם בעצמו. אני כן מביאה את הנתונים ואת הדעות, ההשקפות והעמדות שהוא פירט לפגישה.
מצד שני, יש לי כוונה מלאה לנווט את הדיון יותר לכיוון שיחקור את הדעות, ההשקפות והעמדות של פעילי האגודה, ופחות לכיוון של פונקציות ספציפיות במיקומים ספציפיים באתר. אם להרבה מהפעילים, למשל, חסר תוכן סיפורי באתר, ולאחרים חסרים יותר מוטיבים אינטראקטיביים (כמו סקרים ותחרויות) – אין צורך לדעת בדיוק כמה תחרויות נערכות בשלושת השנים האחרונות ומה היה ממוצע הסיפורים בכל אחת. אני חושבת שיעיל יותר לבדוק אילו תכנים באתר היו האפקטיבים ביותר עבור הפעילים בשנים האחרונות ולדון באיך אנחנו רוצים לראות את האתר בשנים הבאות, לא בכמה סרגלים יהיו בו מימין ומשמאל.
כמובן שיש הרבה דברים באמצע, בין הדיון התיאורטי לפרטים המעשיים ועבורם אני כן עושה מאמצים להביא כמה שיותר מהמידע הרלוונטי לדיון. לא, במשאבים שיש לי אני לא אעשה את זה באופן מושלם: אני מתנדבת, וזמן ההתנדבות שלי מוגבל. אני כן אשתדל לעשות כמה שיותר, וכמה שיותר טוב.
בהצלחה לי
-
Boojieמשתתף
ואת יודעת מה? אין בזה תועלת. זה לא עוזר בכלום. כי הטעויות כבר נעשו, ולאף אחד אין כוח לתקן אותן. ובדרך כלל, מי שעשה אותן גם לא ממש רוצה לשמוע שהוא טעה.
הטיפול באתר האגודה שגוי, *מאד*, כבר – טוב, מאז שפרשתי מניהולו. והוא לא היה ממש מה שהוא אמור להיות גם כשאני ניהלתי אותו (כי לקחתי את התפקיד באי רצון ולקח לי זמן ללמוד אותו, וכי לקחתי על עצמי עומס מטורף שלא יכולתי לעמוד בו) אבל לפחות *היה* ניהול.
אני לא רוצה לראות טעויות נוספות נערמות על קודמותיהן. אני לא רוצה לראות חבורה של פעילים נלהבים מתחילים בחדוות עשייה לעשות דברים טובים, מועילים וחשובים שבסופו של דבר יעלו לנו ביוקר (כפי שכרגע עולה לנו הפיאסקו של אתר גפן. והוא עולה לנו ביוקר. באמת). אני לא רוצה לראות אנשים מתנדבים בהתלהבות למלא תפקידים שכבר יש באגודה אנשים שממלאים אותם, וכל מיני מתנדבים נמרצים דורכים זה לזה על הבהונות כי אף אחד לא יודע מי עושה מה (כמו, נגיד, כשהוועד מינה את אחיך להיות "אחראי טכני" על אתר האגודה כשאתר האגודה נזקק, למעשה, למנהל, וכבר היו לו שני אחראים טכניים – דותן דימט הוותיק ומרובה הקרדיט, וחנית כהן הפחות ותיקה אבל מרובת הקרדיט גם היא – מה שהוביל לדחיפתם הצידה בלי שאף אחד יחשוב שאולי זו לא הדרך לשמור על פעילים ותיקים שכבר תרמו לאגודה לא מעט, וגם לפיזור תחומי אחריות בין כמה אנשים שונים בלי שאף אחד יידע מי בעצם אחראי למה).
הביקורת שלי מוציאה לאנשים את הרוח מהמפרשים? יופי. נכון לרגע זה, עדיף להוציא לאנשים את הרוח מהמפרשים כדי שלא ימהרו להקים "אתרי גפן" חדשים שמאוחר יותר יתגלו כפילים לבנים שמביאים יותר נזק מתועלת, מרוב התלהבות שאין מי שיכוון אותה כמו שצריך. חדוות עשייה שלא מתועלת כראוי מביאה נזקים. אנשים נלהבים מרימים פרויקטים שאחר כך אין מי שיתחזק כראוי, ואלה הורסים דברים שהקמתם דרשה שנים. לא הייתי רוצה לראות חבורה של פעילים נלהבים מחליטים על רפורמות באתר האגודה, שמאוחר יותר יתגלה – מפני שלא היה אף אחד שיקח אחריות גלובלית מסודרת על הנושא ושיראה דברים מנקודת השקפה רחבה – שהן הרסו אתר שפעל נהדר (ואתר האגודה, מבחינת צרכיה היחצ"ניים של האגודה, פועל נהדר. אפשר לשפר, אבל מבחינת המיצוב שלו בגוגל והנגישות שלו, הוא נהדר) במשך שנים.
ולגבי האופטימיות שלך, שאחרי כמה ישיבות עם אנשים שמכירים את האתר את מספיק מומחית לעניין כדי שתהיי מסוגלת למסור את כל המידע הנחוץ בשלוף בזמן סיעור מוחות – טוב, אני מקווה שאת צודקת. אבל באמת, כל עוד אין לאתר האגודה מנהל שיודע מה הוא עושה, אולי היה עדיף אם היית בוחרת נושא אחר למפגש הראשון של פעילי האגודה. משהו שהפעילות בו תפעל בכיוון של ריכוז המשאבים והמאמצים, ולא פיזורם.
-
MuchRejoicingמשתתף
אני זו שביקשה דיון באתר למפגש הפעילים שיהיה בירושלים – יען כי ירושלים, פעילים, והאתר הם אובססיות שלי, ולראות את כולם משולבים בעיני רוחי גרם לי אושר בל יתואר.
לא, רגע, התכוונתי שבתור אשת הקשר עם האתר בועד חשבתי שיהיה רעיון טוב להעלות אותו במפגש הפעילים לפני שנעשה בו שינויים מרחיקי לכת, ותוך גיוס פעילים שיסייעו בתהליך. כן, לזה התכוונתי. ידעתי שהיתה שם כוונה איפושהו. -
Boojieמשתתף
אני לא באה ואומרת, "אתם לא בסדר". זה חסר כל פרודוקטיביות.
מה שאני באה ואומרת, שימי לב, זה: "בחיאת, אנא, במטותא מכבודכם, אנשים טובים, בבקשה בבקשה בבקשה – שימו לב שלא תעשו שטויות בנוגע לאתר".
הרעיון להעלות את עניין האתר בפני חבורת מתנדבים נלהבים ומלאי מרץ, בלי שתהיה יד מכוונת של ממש, מעורר בי חלחלה. לא כי אני חושבת שמישהו לא בסדר. כי אני ממש ממש פוחדת ממה שעלול לקרות לאתר בעקבות עבודה מרובת ראשים וחסרת יד מכוונת מהסוג הזה. וכי לאתר כבר *קרו* דברים רעים (שהתיקון שלהם נמרח באופן מדהים) בעקבות עבודה בדיוק מהסוג הזה (כלומר, פעילים מצוינים, חדורי רצון טוב ונלהבים, שעשו דברים שהם באמת נהדרים – ובעקבות זה, ובעקבות העובדה שלא היה מישהו שידאג לזה שהשינוי הזה יבוסס על תשתית ראויה ויזכה להמשכיות כראוי, גרמו נזק לטווח הארוך), כך שברור לי שזה יכול לקרות שוב.
אז זהו. בבקשה. נורא בבקשה. לא מעניין אותי אם יש "אשמים", וגם במקרה שיש, ממש לא אכפת לי מי הם. אבל בחייכם, תעשו כל מה שאתם יכולים כדי לא לגרום נזקים לאתר פועל ומתפקד. התלהבות זה דבר נפלא. התלהבות נקודתית בלי יד מכוונת כמו שצריך היא דבר עם פוטנציאל נזק נוראי.
יהיו רעיונות נפלאים בישיבה? יכול להיות. יהיו אנשים שיתנדבו לעשות מגוון דברים נהדרים בנוגע לאתר האגודה? יכול להיות. אבל בבקשה, בבקשה, בבקשה, אל תתנו לשום דבר מזה לקרות לפני שתמנו לאתר מנהל, שילמד אותו כמו שצריך, מנקודת מבט רחבה ככל האפשר, וישקול את היכולת לקיים פרויקטים כאלה לטווח הארוך. תראו את הנזקים שנגרמו עד עכשיו (שאני יודעת שלחלקכם בכלל לא נראים כמו נזקים, אבל בחיי שהם נזקים), ותעשו כל מה שאפשר כדי שלא ייגרמו כאלה חדשים. -
MuchRejoicingמשתתף
וארתום גם את התוים העבריים לעזור, אפילו.
-
-
מאתתגובות