עדכוני הועד 18.10: אמא"י, שגרירות סאנידייל בישראל, אייקון, פרס גפן, פרס עינת, פרסום בפורומים, מאורות 2009, פרוטוקול מפגש פעילים, הערות ועדת ביקורת, אתר האגודה, היה יהיה, לתרום.קום וישראל תורמת, נושאים מרשימת התפוצה של הועד

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה עדכוני הועד 18.10: אמא"י, שגרירות סאנידייל בישראל, אייקון, פרס גפן, פרס עינת, פרסום בפורומים, מאורות 2009, פרוטוקול מפגש פעילים, הערות ועדת ביקורת, אתר האגודה, היה יהיה, לתרום.קום וישראל תורמת, נושאים מרשימת התפוצה של הועד

מציג 34 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163693 הגב
      ???
      משתתף

פרוטוקול ישיבת ועד האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה
      יום שני, 18/10/2009

נוכחים:
      יו"ר: ליאת שחר
      חברות הוועד: עדי לויה, נעמה פרידמן, לילי דאי
      נציגת אמא"י: קורל
      נציגת שגרירות סאנידייל בישראל: אולה
      אורחות: מוניקה פוקס, אחראית פרסום בפורומים. קרן לנדסמן, מנהלת "מאורות" 2009.

1. עדכונים:
      עדכון אמא"י, באדיבות קורל:
      במסיבה היו פחות אנשים מהצפוי, והיה הפסד כספי.
      גזברית האגודה אישרה לאמא"י אחזקה של קופה קטנה במזומן, תחת התנאי שכל סכום שיוצא יגובה בקבלה.
      אמא"י מבקשים לבחון אפשרות להפרדת חשבונות הבנק. ליאת ציינה שזה לא משנה הרבה מבחינת התנהלות, כיוון שאירועים בעלי תקציב קטן יש לאמא"י אישור לקיים ללא התערבות ועד האגודה, ותקציבים לאירועים גדולים גם כך צריכים לעבור דרך גזבר האגודה. נעמה הביעה חשש עקב ההתנהלות כספית לא סדירה של אמא"י בעבר. אולה הציעה אפשרות של זכות חתימה משותפת של נציג אמא"י ונציג האגודה. הנושא יועלה בפגישה המתוכננת בין נציגי אמא"י לנציגי האגודה.
      באמא"י עלתה שאלה לגבי החזרי שיחות עבור פעילות יחצ"נית. ועד אמא"י יבחן את הנושא מבחינה כלכלית ומבחינה אידיאולוגית. היה ויחליטו לעשות זאת, תוגש הערכת מחיר לעלות משוערת, ודרכי פעולה אפשריות ידונו.
      האסיפה הכללית של אמא"י: באסיפה נכחו מעט חברים (פחות מעשרה, לא כולל חברי הועד), בגלל שהאירוע היה מול המחזמר "הטוב הרע והמחברת". בתחילת האסיפה נערכה הצבעת אמון בועד, שעברה, והוחלט לא לקיים בחירות חוזרות. חבר הועד החמישי הוא רונן, לאחר שהילה פרשה מההתמודדות עקב הקדמת הגיוס שלה.
      אוטאקו.קון: המלצת וועד האגודה לכנס קטן יחסית, עקב חוסר הניסיון של מארגני הכנס.
      נושא מניעת הטרדות מיניות: עדי ואמיר יעבדו יחד ליישום ההמלצות של ועדת הביקורת שכוללות פניה רשמית לתנועות נוער והתייעצות לגבי דרכי פעולה אפשריות.
      עלה להצבעה מינוי של עדי לאחראית על נושא ההטרדות המיניות באגודה. המינוי אושר פה אחד.

עדכון שגרירות:
      השגרירות מתכננת קיום בחירות בדצמבר.
      מתוכננת הופעה אקוסטית בתשלום של סתיו, ניר ורילי, בבית הגאה בתל אביב.

עדכון אייקון:
      הוחלט לא להתחיל במשא ומתן רשמי עם אייקון לפני שפורטים מול חברי האגודה את האפשרויות הקיימות למערכות היחסים מול אייקון ומקבלים החלטה בנושא זה במסגרת האסיפה הכללית. תאריך האסיפה נקבע ל-5.11. עדכון- תאריך האסיפה נדחה ל-12.11.
      הועד יעשה מאמץ לסכם את האפשרויות במסמך שיישלח לחברי האגודה לפני האסיפה.
      עקב רגישות הנושא האסיפה תהיה פתוחה רק לחברי אגודה.

עדכון פרס גפן
      עדי: היו לנו כמעט 400 מצביעים, שליש באינטרנט והשאר בכנס. הדים מדוכן האגודה הראו שהיעדר תיבת פרס בדוכן פגע בהצבעה. צריך פרסום ויזואלי של המועמדים (פוסטר או רולאפ), לחשוב איך מייעלים את שיטת ההצבעה, וגם ועדה פעילה. בוועדה צריך יו"ר הועדה שינהל אותה, חבר אחד שיהיה אחראי על ההפקה וחבר אחד שיהיה אחראי על יחסי הציבור. בחיפוש חברי וועדה צריך להבהיר שמעבר למיילים, בשלב א' צריך להקדיש שעה שעתיים בחודש ובשלב ב שעה שעתיים בשבוע. בזמן אייקון צריך דיילים כל הזמן (וגם באשכול). גם היעדר חוברת סיפורים פגע בפרס. לאור העובדה שהיה יהיה לא צריך תוספת חומרים, צריך לחזור לחוברת.
      ליאת: סיפורי פרס גפן צריכים להופיע בספר של האגודה.
      לילי: אולי רק הסיפור הזוכה, בשנה שאחרי? [נעמה מסכימה]
      הנושא יעלה לדיון בשיבות המתוכננות לעיסוק בהמשך דרכו של השנתון.

עדכון פרס עינת
      הוגשו לתחרות 51 סיפורים, מתוכם אושרו לפרסום 46 סיפורים. התנהלות התחרות השנה היתה פחות טובה מזו של השנה שעברה, כיוון שלמרות המלצות מנהלת התחרות מהשנה שעברה, לא נמצא מנהל ומפיק לתחרות, ולכן עדי לויה לקחה על עצמה את הפקת שני הפרסים (פרס גפן ופרס עינת). עדי ממליצה שוב ששנה הבאה יש צורך בשני אנשים אחראים במודל שריקה הציעה ? מנהל תחרות שיעמוד בקשר רציף עם השופטים ויחצ"ן שיפרסם כל הזמן בפורומים וינסה להכניס כתבות לאתרים שונים ברשת. כמו כן ? חשוב להדגיש את נושא הפרס הכספי ולהשתמש בשמות השופטים כאמצעי למתג את הפרס. כמו כן יש צורך להיות בקשר רציף עם אפרת שפירא, אמא של עינת, ולעדכן אותה מדי שבוע בהתקדמות.
      חלוקת הפרסים באייקון:
      התנהלות אייקון בנושא טקס הסיום הייתה בעייתית וגרמה לעיכובים בתכנון הטקס. מפיקת הטקס מטעם הפסטיבל מונתה בשלב מאוחר, כך שלמפיקה מטעם האגודה לא היה מול מי לעבוד בנושא זה במשך רוב העבודה על הפרס. נושא גביית התשלום על הטקס נקבע גם הוא ברגע האחרון, מה שלדעת עדי פגע בנוכחות הקהל באולם ובהגשת הפרס כיוון שאין זה מכובד לחלק פרסים תחת לחץ של זמן.

2. פרסום בפורומים:
      אורחת לנושא זה: מוניקה פוקס, א. פרסום בפורומים.
      ליאת הציגה את נושא הפרסום בפורומים.
      כדאי להתאים את הפורומים שבהם מפרסמים לאופי האירוע המפורסם. לדוגמה ? מועדוני קריאה יפורסמו גם בפורומים של ספרות, פרסומים של תחרות ציורים גם בפורומים רלוונטיים לכך וכדומה.
      כדאי ליצור קשר עם מנהלי הפורומים השונים ולתאם את הפרסומים דרכם, כדי להימנע ממחיקת הודעות.
      רשימת הפורומים העדכנית תועבר למוניקה והיא תדאג לעדכן אותה ולחפש פורומים רלוונטיים לנושאים מסוימים ? כתיבה ויצירה, חלל וכו'
      נהלי עבודה: יהיה איש קשר אחד לנושא זה, על מנת לתאם בין זמני ותכני הפרסומים השונים. אשת הקשר היא ליאת שחר, ליאת תעביר את ההודעות לפרסום למוניקה והיא תדאג לפרסומן.
      לקראת כנסים, מוניקה תהיה בקשר עם אחראי הפרסום בפורומים של הכנסים השונים, והם יעבדו כצוות.
      נושא שם המשתמש:
      יש למצוא שם משתמש קבוע לפרסומי האגודה. כמו כן, יש לשמר את הידע באופן מסודר שיוכל לשמש את אחראי הפרסום לאורך זמן.
      רעיונות: ISFSFF, פרסומי האגודה, אילו, בירור לגבי שמות ששימשו את האגודה בעבר.

3. מאורות
      אורחת לנושא זה: קרן לנדסמן, מנהלת כנס "מאורות" 2009.
      קרן לנדסמן הציגה את תכנית כנס מאורות בפני הוועד.
      קרן: מאורות הוא כנס חד-יומי בנושא מד"ב, שנערך בחורף ? כי בין אייקון (שסוגר את כנסי הקיץ) לבין עולמות אין כלום חצי שנה. כנס מעודד פעילים, מרגישים את העשייה. הזמן האידיאלי בחורף הוא חנוכה, התאריך המתוכנן הוא 17.12 והמקום המתוכנן הוא קמפוס אדמונד ספרא בגבעת רם, בירושלים. הכנס ייערך בשיתוף עם נוער שוחר מדע שיקיימו אירועים ותצפיות במהלך הכנס. ברמה האידיאולוגית, נוער שוחר מדע פונה לנוער ? גילאי חטיבת ביניים ומעלה. האגודה עוברת תהליך של הזדקנות, אנחנו רוצים לחשוף יותר נוער לפעילויות שלנו, זה הגיל שבו מתחילים לקרוא מד"ב. מי שמביא את הילדים שלו לפעילויות נש"מ אלה הורים שהם בפוטנציה-משלנו, אנחנו מכוונים אליהם. להורים עם ילדים קטנים לא יהיה בייביסיטר, אבל הורים לילדים בוגרים שיבואו עם הילדים, יוכלו לשלוח את הילדים להרצאות נש"מ ולהיכנס להרצאות שלנו. בנוסף, בירושלים כרגע אין פעילויות, אין תא ירושלמי, ויש שם חובבים שלא מגיעים למרכז (למשל בני ישיבות מהסביבה) שיגיעו לפעילות בירושלים.
      לקראת הכנס מתקיים פרוייקט כתיבה: רצח באוריון אקספרס.
      חללית עמוסה בבני אדם חייזרים ורובוטים יוצאת לכיוון כדוה"א ויומיים לפני ההגעה לכדוה"א נמצאת גופה על החללית. 12 כותבים קיבלו על עצמם כל אחד דמות. בין הכותבים: יואב אבני, דורית תמיר, ריקה טייכהולץ, יעל פורמן, רותם ברוכין, ורד טוכטרמן, עידו גנדל, אהוד מימון, אדיבה גפן…
      הסיפורים יעלו לאתר הכנס בהדרגה, ואיתם גם איורים.
      לכנס חסר כרגע מעצב גרפי.

4. פרוטוקול מפגש הפעילים:
      ליאת הביעה רצון להיות אשת הקשר מול נעמי והפעילים. חברות הוועד הביעו חשש כי לוח הזמנים של ליאת לא יאפשר לה לבצע את התפקיד. הוחלט כי ליאת תתחיל את הפרויקט, תוך הבנה שהיא תוחלף אם יהיה עליה יותר מדי עומס.
      ליאת תקבע פגישה עם נעמי במהלך השבועיים הקרובים. עדכון: הפגישה התקיימה והפרויקט יוצא לדרך.

5. ועדת ביקורת
      יבגני רזניקוב התנדב להיות חבר ועדת ביקורת. הבקשה הופנתה ליו"ר ועדת ביקורת, שיפגש עם יבגני ויקבל החלטה.
      הועד דן ברשימת הנושאים הפתוחים שהעבירה וועדת הביקורת היוצאת:
      הדרישה לדו"ח כספי מפורט: הנושא הועלה מול רואה החשבון, ומעתה והלאה יקבלו חברי האסיפה הכללית דו"ח מפורט לאישור. לפי חוק העמותות החדש מועד הגשת הדו"ח הינו 30 ביוני בשנה העוקבת, ובינתיים ניתנה כל שנה הארכה עד לסוף ספטמבר. הומלץ להזיז את האסיפה הכללית לאפריל. הוחלט לעשות מאמצים להכין את הדו"ח הכספי לאפריל. כאשר מבחינת גזברות האגודה אין עם זה בעיה, אך ייתכן והנושא יתעכב אצל רואה החשבון. במידה והדו"ח יהיה מוכן, תכונס אסיפה כללית לאישורו במהלך כנס עולמות. להבהרה, אין זה אומר שהבחירות לוועד יוקדמו. הבחירות יתקיימו באוגוסט.
      חברות באגודה של מתמודדים לועד ולועדת ביקורת: באסיפה הכללית ינואר 2002 הוחלט כי מועמד לועד מחויב להיות חבר אגודה. הוחלט כי הנושא ייבחן מחדש לקראת הבחירות הבאות ויועלה לאסיפה הכללית במידה ונדרש.
      בנוסף, הועלה נושא אופן הבחירות והוחלט כי באסיפה הכללית בעולמות יידון הנושא על מנת לעגן את אופן הבחירה בהחלטת אסיפה.
      פיקוח על תקציב אייקון 2009: האגודה לא ניהלה שום פיקוח על תקציב אייקון 2009. מי שניהל פיקוח היה הסינמטק.
      קשר עם סופרים אורחים: לדעת הוועד אין טעם למנות כרגע איש קשר עם סופרים אורחים.
      זכויות יוצרים של תכנים המועברים בכנסים: הוצע הפתרון הבא ? כל מרצה שמתחייב להרצות בכנס יודיע, לפני שיבוצו להרצות, האם יש מבחינתו בעיה שיסריטו או יצלמו אותו. אם יש למישהו בעיה ?הסדרנים יתודרכו על כך מראש, ויודיעו לקהל בתחילת ההרצאה. המידע צריך להגיע לא. מרצים ולסדרנים.
      לאחר קיום הישיבה, וועדת ביקורת העירה שקיים מסמך המלצות נוסף שהעבירה וועדת ביקורת ועל הועד לדון בו. דיון במסמך זה יתקיים בישיבת הוועד הקרובה.

6. המשך עבודה בנושא האתר:
      דרושות 2-3 פגישות רציניות שמוקדשות לנושאים האלה באופן ייחודי. פגישות נפרדות לנושא הטכני ולנושא התוכן.
      ישיבות אלו יתקיימו עד סוף נובמבר.

7. המשך עבודה בנושא השנתון:
      תהיה ישיבה בהשתתפות אהוד, יעל, דורית, ריקה, עדי וליאת. בהתאם לתוצאות הישיבה הזו תהיה ישיבה נוספת עם רני וניר יניב על הפצה.
      ליאת תבחן את נושא ההפצה בחנויות.
      ישיבות אלו יתקיימו עד סוף נובמבר.

8. לתרום.קום מול ישראל תורמת:
      ארז גביש העביר לוועד מסמך הסוקר את שני האתרים. ישנם כמה נושאים פתוחים שעדיין דורשים בירור. ליאת תמשיך לבחון את הנושא הזה ביחד עם ארז.

9. מרשימת התפוצה של הועד:
      א) אושרה תחילת המגעים הרשמיים לקיום כנס מאורות. תודה לקרן לנדסמן ואהוד מימון, ושיהיה לכולנו כנס נפלא!
      ב) מוניקה פוקס מונתה לא. פרסום בפורומים. תודה וברוכה הבאה!
      ג) לבקשת ועדת ביקורת, תוצב בכנסים תיבת תלונות אנונימיות, ותוכנה יגיע ישירות ליו"ר הועדה.
      ד) האגודה קיבלה פניה מעו"ד לגבי הפרת זכויות יוצרים בתמונה שהועלתה לאתר האגודה לפני מספר שנים. בחינה של הועד העלתה שלא היתה הפרה של זכויות יוצרים, ובעקבות המלצת ועדת ביקורת הועד פנה לעו"ד המתמחה בקניין רוחני. הנושא בטיפול.
      ה) הנוהל להתמודדות עם אי סדרים בתשלומים לאגודה הועבר לבדיקה, על מנת להכריע את התיישבותו עם תקנון האגודה, לפני כניסתם לתוקף של סעיפים לגביהם עלו תהיות.

לסיום ? חגית וינר מסיימת את כהונתה בועדת ביקורת. ועד האגודה מבקש להודות לה על פעילותה הרבה והמסורה במסגרת התפקיד ומחוצה לו.

• #190578 הגב
      Boojie
      משתתף

ראשית, סעיף 5:

Quote:
      חברות באגודה של מתמודדים לועד ולועדת ביקורת: באסיפה הכללית ינואר 2002 הוחלט כי מועמד לועד מחויב להיות חבר אגודה. הוחלט כי הנושא ייבחן מחדש לקראת הבחירות הבאות ויועלה לאסיפה הכללית במידה ונדרש.

מה מה מה זה? אפשר בבקשה הסבר, איך צץ הנושא התמוה הזה, ומה בדיוק אתן זוממות בעניין?

שנית, סעיף 6:
      יש אולי לוח זמנים לעניין מעבר השרתים? זכור לי שוויקי האגודה נתקע ולא מגיע לשום מקום מפני שהאגודה זקוקה לחודשים לאין מספר כדי להתארגן על החלפת שרת, ובינתיים פרויקטים של האגודה הולכים לאבדון.

ואם כבר מדברים: יש מצב, באופן כללי, ללוחות זמנים מתוכננים לגבי דברים מהסוג הזה? גם עניין מעבר השרתים וגם הבירורים לגבי לתרום.קום (וגם לא מעט דברים אחרים) נמשכים מספר מדהים למדי של חודשים, וזה קצת מפחיד לחשוב שכל דבר באגודה נמרח ככה. אז אני תוהה: כשהוועד מחליט על פרויקט כלשהו, יש לו לוח זמנים מוגדר מראש לביצוע? כי "מתישהו, בעתיד, נעבור שרתים, ואז נעשה כל כך הרבה דברים נפלאים" זה לא ממש הערכת זמן שאפשר להתייחס אליה ברצינות.

• #190580 הגב
      גל
      משתתף

זה רק אני או שנדמה כי אמא"י מביאים רק צרות לאגודה?
      עד כה נראה שזה ארגון לא רציני בהתנהלות שלו ואני בכלל לא בטוח שאנו צריכים להשקיע אתמעט המשאבים שיש לנו כדי לעזור להם ולקוות שהם לא יגרמו לנו צרות נוספות.

סעיף 5: מה שבוג'י אמרה. מאיפה זה צץ?
      על פי חוק העמותות:
      http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/64666964-1FDA-4C1C-A02C-6DBC1523CEAE/10230/lawAmutut1.doc
      סעיף 33(א) לא יכהן כחבר הועד או כחבר ועדת הבקורת ?
      (1) *מי שאינו חבר העמותה;* (הדגשה שלי)
      (2) מי שנותן שירותים לעמותה בשכר שלא כחבר הועד או כחבר ועדת הבקורת, לפי הענין;
      (3) קטין או מי שהוכרז פסול-דין או פושט רגל;
      (4) מי שהורשע בפסק דין סופי בעבירה לפי סעיפים 290 עד 297 ו-414 עד 438 לחוק העונשין, תשל"ז?1977, או בעבירה אחרת שלדעת היועץ המשפטי לממשלה יש עמה קלון;
      (5) תאגיד, אולם יכול לכהן כחבר הועד נציג של תאגיד החבר בעמותה, גם אם הנציג עצמו אינו חבר בעמותה.

ההחלטה מינואר 2002 נבעה, בעיקרה, מבורות לגבי החוק. לא נראה לי שהאספה יכולה לשנות סעיף בחוק (לעומת סעיף בתקנון שאותו כן ניתן לשנות) כך שחבל לבזבז על זה זמן. חבר ועד חייב להיות חבר האגודה, על פי חוק ולא על פי התקנון, מצוי או לא.

סעיף 8: בעקבות שינויים בPaypal שמאפשרים להעביר כספים ישירות לחשבון בנק בישראל, הצעתי לארז לבחון גם את האפשרות הזו. זה גם נבדק?

סעיף 9ד: האם האגודה משלמת לעו"ד המתמחה בקניין רוחני? אם כן, האם לא עדיף להוריד את התמונה מאשר להוציא כסף על מאבק משפטי שאולי נזכה בו אבל עלול לגזול לא מעט משאבים?

• #190581 הגב
      Boojie
      משתתף

נושא החיפוש אחר שרת חדש מופיע בפרוטוקול הוועד מה-19 באפריל. את הנושא של לתרום.קום העליתי בפורום הזה (ואני בטוחה שהוא עלה גם קודם) לקראת סוף יוני, וזאת לאחר שהעליתי את הנושא במייל לוועד חודש לפני כן, ואני בטוחה שהנושא הגיע לעיון הוועד עוד לפני כן (כשלתרום.קום הודיעו על השינוי בשיטת הגבייה שלהם או משהו).

בקיצור, עניין מעבר השרתים מתנהל בשיא המרץ זה יותר מחצי שנה (ובזמן הזה, להזכירכם, דברים תקועים). הנושא של לתרום.קום (ומרצ'נדייזינג ככלל) מתנהל – גם הוא בשיא המרץ – קרוב לחצי שנה. אם אני אתחיל עכשיו לחפור בפרוטוקולים ישנים (מה שבהחלט לא מתחשק לי לעשות), אני מאמינה שאני אגלה עוד דברים שמתנהלים על פי לוח זמנים דומה.

אז אל הוועד:

1. האם יש לוח זמנים לדברים מעין אלה שהוועד מחליט לבצע?

2. האם לוח זמנים כמו זה שצוין למעלה נראה לכם סביר? (לי, למשל, חצי שנה כדי להגיע למצב שבו "אנחנו עדיין מבררים את הנושא" נראה לוח זמנים *מופרך לחלוטין*. ומילא מעבר שרתים שהוא נושא יחסית מורכב – נגיד – אבל לתרום.קום ואתרים דומים דורשים שאילתת מייל אחת לכל אחד וריכוז של הממצאים בטבלה, ואז *קבלת החלטה*).

3. בהנחה (ובתקווה) שלוח הזמנים הנ"ל נראה לכם לא סביר כמו לי, האם יש לוועד תוכנית כלשהי כדי לתקן את המצב שבו דברים נמרחים בצורה לא סבירה שכזאת?

• #190582 הגב
      ארז
      משתתף

אותו מסמך שהעברתי לוועד כלל התייחסות לשימוש בפייקארד – חקיין מקומי של paycard.
      בחנתי מעט את האפשרויות הגלומות בשימוש בשירות הזה.

היתרון הגדול הוא גמישות מקסימלית בפונקציונליות ובעיצוב של האתר הזה, שיוכל לאפשר מכירת מרצ'נדייז אחרים.
      (או לשחרר אותנו מהצורך לבקש מאנשים למלא טופס נוסף אחרי שכבר מילאו פרטים בטופס של לתרום.קום)
      החיסרון העיקרי הוא שנצטרך לתכנן ולבנות בעצמינו אתר התרמה שמשולבת בו אופציית תשלום דרך פייקארד. (או פייפאל)

בהחלט הייתי שמח לראות את האתר הזה קם יום אחד (יחד עם אתר אגודה חדש מופלא) ומחליף את השבלונה המוגבלת
      של לתרום.קום ומערכות התרמה מתחרות.

• #190583 הגב
      גרומיט
      משתתף

התמונה המדוברת הוסרה מהאתר בכל מקרה, כמחווה של רצון טוב. ככל הידוע לי, התמונה שבה מדובר היא תמונת אילוסטרציה שצולמה בכלל על ידי נאס"א והופיעה באחד ממאמרי המדע הפופולרי הישנים באתר. זה לא משנה כלום, כי עורכי הדין הנ"ל דרשו פיצוי כספי מגוחך על הפרת הזכויות, שכאמור מלכתחילה לא היתה.

• #190584 הגב
      גרומיט
      משתתף

סביר להניח שמקומה של השאלה בכלל אינו כאן, אבל מילא – מה קורה עם פרסום התפלגות ההצבעות לפרס גפן, כפי שנעשה בכל שנה?

• #190585 הגב
      Boojie
      משתתף

(הווה אומר, תואם פיי-פאל עם עמלות סבירות, נניח), מה בדיוק הבעיה ליצור דף מוצרים של האגודה (אם כחלק ממגזין האגודה ואם כדף עצמאי), שיכיל: חברויות באגודה, מוצרי דפוס של האגודה, מרצ'נדייזינג – והתשלום על כל הפריטים יתאפשר באותה דרך? זה לא דורש את הברדק המקובל של חנות מקוונת (כי, כאמור, כל עניין האבטחה יורד מעל כתפינו), ולא חייבים להתעקש על ממשק "חנות" אמיתי (אם כי בימינו, אני מאמינה שזו לא בעיה גדולה לארגן ממשק כזה, וזה לא שחסרים לאגודה אנשים שיש להם יכולת טכנית לטפל בדברים כאלה) – אפשר, כדרכם הפרימיטיבית של גופים וארגונים שמשתמשים באופציה הזאת, פשוט לבקש מהרוכשים לוודא את ההזמנה דרך מייל (שאז גם מחשבים להם אישית את סכום הרכישה וכד'), ורק לבצע את התשלום דרך פיי-מה-שזה-לא-יהיה. יצוין, אגב, שכבר הזדמן לי לרכוש דברים בדרך כזאת (מקומיקסים ועד מזון לחתולים), וזה לא כזה ביג דיל.

• #190586 הגב
      גרומיט
      משתתף

גם אני תוהה מה הייתה כוונת הוועד בסעיף הנ"ל בפרוטוקול, אבל רק ראיתי לנכון לציין שאין כל התנגשות בין החלטת האסיפה מ-2002 לבין חוק העמותות. החוק נוגע לחברות בוועד. האספה החליטה להרחיב את הדרישה הזאת ולקבוע שגם בעת הגשת המועמדות אדם חייב להיות חבר בעמותה, ולא רק בעת ההצבעה.

• #190587 הגב
      Boojie
      משתתף

במקום להכניס סעיפים קריפטיים לפרוטוקול שאף אחד מאיתנו לא יכול להבין מאיפה הם הגיעו, יואיל בטובו להסביר קצת את הרקע לזינוקים התמוהים האלה. כמו סעיף ה"מי שלא משלם את דמי החבר שלו מעיפים אותו מהאגודה לשנתיים וגם צולבים את כל בני משפחתו" מהפעם שעברה, אני לא חושבת שזה ראוי להעלות בפני חברי האגודה דברים מעין אלה, בלי הסבר נלווה מאיפה זה הגיע. זה מסריח יותר מדי מ"זה בסדר, אנחנו יודעים את הרקע, אתם רק צריכים לדעת שהנושא עלה ושאנחנו מטפלים בו". לא, זה לא בסדר, וחברי האגודה הם לא חבורה של ילדים מפגרים שלא צריכים להטריד את מוחם הקטן בעניינים מעין אלה כי לא צריך לדאוג, הוועד כבר מטפל בהם.
      ואגב, לא חייבים להלבין את פניו של איש או לכבס כביסה מלוכלכת בפומבי כדי לנמק דברים. בפרוטוקול הקודם, היה מספיק להוסיף משפט בנוסח "בעקבות מקרה של התחייבות לתשלום חברות לאגודה שלא כובדה…" (או כל ניסוח תואם – הוועד מן הסתם יודע טוב יותר ממני מה הניסוח הנכון כאן, ואולי בפירוט מעט גדול יותר). כנ"ל, במקרה הנוכחי, לא היה מזיק להוסיף משפט שיסביר מאיפה צץ הנושא ולמה הוא עלה פתאום עכשיו. מידע הרקע הזה משמעותי ליכולתם של חברי האגודה (אלה שאינם חברים בוועד ואינם חבריהם הקרובים) לגבש לעצמם עמדה או בכלל לחשוב על הנושא בצורה פרודוקטיבית.

• #190590 הגב
      Odonata
      משתתף

במהלך הבחירות האחרונות לוועד, העלתה וועדת ביקורת לתשומת ליבנו את ההחלטה המדוברת שאמרה כי לא רק שאדם חייב להיות חבר בעת בחירתו, הוא חייב להיות חבר בעת הגשת מועמדותו. הערה זו הועלתה קרוב מאוד למועד הבחירות, ויצרה מצב בו לא ניתן היה לדרוש מן המועמדים לחדש חברותם בזמן שנותר עד הבחירות עצמן.

אנו מעוניינות, לקראת הבחירות הבאות, לבחון מחדש את הנושא. במידה וההחלטה מ-2002 אכן אומרת שמועמד חייב להיות חבר בעת הגשת מועמדותו, יהיה צורך להקפיד על נושא זה בזמן הגשת המועמדויות.

בחודש הקרוב יתקיימו פגישות ראשוניות על כל הנושאים שנותרו תלויים ועומדים במהלך החודשים האחרונים. בפגישות אלו יקבעו תכניות עבודה ולוחות זמנים.

• #190591 הגב
      Odonata
      משתתף

האגודה תומכת באמא"י כיוון שהם ארגון צעיר, ומתוקף היותם ארגון צעיר עושים טעויות הנובעות מחוסר ניסיון. אחת ממטרות האגודה היא להיות מסגרת תומכת לארגונים כאלו בדיוק.

סעיף 5- ראת תשובתי לבוג'י.

סעיף 9 ד- מה שרמי אמר.

• #190592 הגב
      Odonata
      משתתף

יפורסם בימים הקרובים.

• #190594 הגב
      Boojie
      משתתף

שהתעלמת ממנה? שאלתי שם שלוש שאלות מפורשות שהייתי רוצה עליהן תשובה.

• #190595 הגב
      Odonata
      משתתף

בחודש הקרוב יתקיימו פגישות ראשוניות על כל הנושאים שנותרו תלויים ועומדים במהלך החודשים האחרונים. בפגישות אלו יקבעו תכניות עבודה ולוחות זמנים.

אני מסכימה שדברים נמרחו ונמשכו הרבה יותר מדי זמן. אנו עובדות על להחזיר דברים למסלולם.
      החל מהפרוטוקול הקרוב, יצויינו תאריכי יעד לכל אחד מן הנושאים העולים בישיבה ודורשים המשך טיפול.

• #190596 הגב
      Boojie
      משתתף

על נושאים שנמצאים בבדיקה כבר חצי שנה, ושאני לא מכירה שום סיבה שבעולם שהם לא היו צריכים להיסגר כבר לפני חמישה חודשים לכל המאוחר?
      רגע, את רוצה להגיד לי שאתם מתחילים מאפס עם כל הנושאים האלה? שכל העבודה שנעשתה עד עכשיו נזרקת לפח? אני לא מכירה משמעות אחרת למונח "פגישות ראשוניות".

ואם כבר מדברים, מי יהיה אחראי על העמידה למעשה בלוחות זמנים? האם יהיה אדם שתפקידו לעקוב אחר לוחות הזמנים שהוועד התחייב עליהם ולנג'ס כדי לוודא עמידה בזמנים, או שלוחות הזמנים האלה יהיו בגדר קישוט?

• #190597 הגב
      Boojie
      משתתף

הצצתי עכשיו בדף "צוות האתר" של אתר האגודה, ואני רואה שלאתר האגודה (לפחות לפי הדף הזה, שייתכן שסתם לא התעדכן) עדיין אין מנהל. אני תוהה, מי לוקח אחריות גלובלית (כלומר, כזאת שמרכזת את כל התחומים שדורשים בדיקה וסגירה, ושמבוססת על ידע מספק באשר לאתר האגודה ולאנשים המעורבים בו) על עניין מעבר השרתים? יש אדם כזה? או שגם האחריות הזאת, כמו חמשת אלפים דברים אחרים, נופלת על הוועד, כדי לוודא שכל חברותיו יקרסו מעומס תפקידים ומעודף עבודה? ואם כבר מדברים, אני מאמינה שגם עניין החנות הווירטואלית (או כל שם אחר שתבחרו לתת לה) דורש שיתוף של מנהל אתר האגודה בנושא (כי צריך לדעת מה היכולות הטכניות של האתר, מי כוח האדם הטכני שעומד לרשותו בנושא וכן הלאה). אז יש כבר דבר כזה, "מנהל אתר האגודה"? או שאנחנו עדיין במסגרת פעולה של טלאי-על-טלאי, סתימת חורים וכיבוי שרפות?
      (ואמרתי את זה כבר בעבר, אז אני אגיד את זה שוב: אני לא חושבת ששום דבר שקשור לאתר האגודה יתנהל כמו שצריך, ובלוח זמנים סביר, כל עוד לאתר האגודה אין מנהל. לוועד אין יכולת – לא פיזית ולא טכנית – לקחת על עצמו את כל האחריות הזאת. זה לא מפתיע אותי *בכלל* שעניין מעבר השרתים נמרח כבר חצי שנה, עובר מיד ליד ובכל פעם נתקע מחדש. אה, וכשאתן מגייסות מנהל כזה – כלומר, אם זה יקרה אי פעם – תזכירו לו בבקשה שגם פורום הסיפורים צריך ניהול חדש. סתם, שיהיה).

• #190598 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

לא קריפטי, לא צץ-משום-מקום, לא סתם ככה הזוי ממוחנו הקודח. ועדת ביקורת העירה שיש החלטה כזו וצריך להקפיד לפעול על פיה, אמרנו "יופי – נמצא אותה, נקרא אותה, נוודא שהבנו אותה ומהיום נקפיד שהיא תתקיים כסדרה."
      לא *בכל דבר* צריך לראות קונספירציות (אם כי זה יכול להיות נחמד לפעמים, אני מודה).

• #190599 הגב
      Boojie
      משתתף

ואני אסביר לך בדיוק למה זה קריפטי: כי לכן, שהייתן שם, כל זה היה ברור. אבל חבר אגודה מן המניין מקבל את הסעיף הזה בפרוטוקול ואין לו שמץ של מושג מאיפה הוא בא. להלן: קריפטיות.
      אם אתן זורקות סעיפים בפרוטוקול שהגיעו משום מקום (הווה אומר, בלי שום הסבר ובלי שום רקע), אולי לכן זה נראה ברור לגמרי. לנו זה נראה קריפטי.
      ואגב, תאוריות הקונספירציה מקורן במוחך הקודח. אני לא אמרתי ולו מילה אחת על קונספירציה. אני אמרתי שהניסוח שלכן קריפטי (הווה אומר: לא מובן, או מובן רק ליודעי ח"ן), והתלונה שלי הייתה – ועודנה – על כך שאתן זורקות עלינו סעיפי פרוטוקול בלי לחשוב שאתן צריכות גם להסביר את הרקע להם, כי חברי האגודה לא צריכים לדעת למה דברים קורים, מספיק פשוט לומר להם שהם קורים. זה הרגיז אותי בפעם הקודמת, עם הסיפור על אי תשלום דמי חבר, וזה הרגיז אותי גם הפעם. לתת סעיף כזה בלי להסביר את הרקע שלו זה יותר גרוע מלא לכתוב שום דבר. ואני לא מבינה למה אנחנו צריכים להתחיל לשאול שאלות כדי לחלץ מכן את ההסבר, כשההסבר הזה היה צריך להופיע בפרוטוקול עצמו.

• #190600 הגב
      מוניקה
      משתתף

לא בטוחה שהבנתי את השורה הזו:
      "חשוב להדגיש את נושא הפרס הכספי ולהשתמש בשמות השופטים כאמצעי למתג את הפרס".
      האם הכוונה היא שפרסום שמות השופטים מביא יותר כותבים, או נתח מסוים של כותבים, או מעלה את ערך התחרות?

• #190601 הגב
      falcore
      משתתף

המטרה שלנו היא להעלות את ערך התחרות ולהגדיל את החשיפה אליה.
      אחת הדרכים לעשות את זה היא באמצעות פרסום שמות השופטים. השנה, כמו גם בשנים הקודמות, נבחרו שופטים מוכרים עם ניסיון רב בתחום הכתיבה והעריכה בספרות הז'אנר. מכיוון שהאנשים הללו מוערכים מאוד – פרסום שמם עשוי להוות תמריץ נוסף לכותבים להשתתף בתחרות.
      לנושא הכספי – מקובל בתחרויות שונות לפרסם את ערכו של הפרס הכספי, ואם אני לא טועה זהו אחד מהפרסים הכספיים הגבוהים יותר שמוענקים לסיפור קצר בארץ בכלל, לא רק בתחום שלנו.
      הפרסום יביא לעניין, מה שיביא לעוד חשיפה, עוד כותבים, מה שיאפשר יותר גיוון וכו' וכו' וכו'.

• #190602 הגב
      גל
      משתתף

לת

• #190603 הגב
      גל
      משתתף

תת

• #190604 הגב
      גל
      משתתף

מי שרוצה להיות חבר בוועד, חייב להיות חבר באגודה. מכאן, מועמד לוועד צריך להיות חבר אגודה, לפי חוק, לפחות ביום הבחירות. באסיפה ההיא באו ואמרו – מי שרציני מספיק להגיש מועמדות לוועד, יבוא ויראה לפחות מחוייבות מינימלית של חברות באגודה טרם הגשת מועמדותו (כלומר עד 10 ימים לפני הבחירות – סגירת רשימת מועמדים).
      המטרה היא לגרום לאנשים לשקול היטב את הגשת מועמדותם.
      האם אתן רוצות לחזור למתכון הישן של אנשים שצצים משום מקום להגיש מועמדות לוועד – אפילו בלי התחייבות מינימלית לאגודה קודם לכן?

• #190605 הגב
      נעמי וינר
      משתתף

תנלת

• #190606 הגב
      רז
      משתתף

מה שגל אמר, כתבתי. באמת שלא צריך להוסיף עוד תווים עבריים. זה מיותר לגמרי.

• #190607 הגב
      Boojie
      משתתף

אמרתי ל"ת. לאיזה תוכן אתם מצפים מהדלאי למה? אורז, צימוקים, גזר, זה הכל. ותה ירוק.

• #190608 הגב
      Boojie
      משתתף

של עניין המחויבות לוועד (להבדיל מהחלטות גחמה) עברה ההחלטה שחייבים להגיש מועמדות כמה זמן מראש, ולא ברגע האחרון באספה עצמה. אז אם כל כך דחוף לנו להקל על אנשים להגיש מועמדות, אפשר לבטל גם את זה! ואתם יודעים מה, גם את רף הגיל. ואפשר גם סתם לאסוף אנשים מהרחוב, בכלל יהיה מגניב.

• #190609 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

ועדת ביקורת העירה לועד לגבי הנוהל הזה, ושהוא לא יושם כראוי. הועד לקח לתשומת ליבו. מי אמר משהו על לבטל?

• #190610 הגב
      Boojie
      משתתף

למעשה, אף אחד לא אמר שום דבר, מלבד משפט פתלתל ולא ניתן להבנה, ללא רקע וללא הסברים. זוכרת מה אמרתי על "קריפטי"? פעם הבאה בבקשה תנסחו בצורה קצת יותר ברורה את הפרוטוקול. ככה שאנחנו, חברי האגודה (נמעניו של אותו פרוטוקול) גם נבין במה מדובר, מאחר שאם יש דבר אחד שברור מהפתיל הנוכחי – הניסוח הנוכחי *לא* היה מספיק ברור, עם מספיק רקע ומספיק מידע.
      תודה על שיתוף הפעולה.

• #190611 הגב

לא אמרתי שזורקים לפח את כל מה שנעשה עד עכשיו. הכוונה היתה לפגישות התנעה של כל הנושאים האלו, בהם יבחן כל מה שנעשה עד עכשיו ותתוכנן תכנית מסודרת להמשך עבודה.

בנוגע לפיקוח על לוחות הזמנים, לילי, מזכירת הוועד, היא זו שאחראית לפקח על רשימת המשימות ולבקש עדכונים שוטפים מחברות הוועד על הנושאים שתחת אחריותן.

• #190612 הגב

החודש תתקיים ישיבה שתבחן את כל הנושאים האלו.

• #190613 הגב
      Odonata
      משתתף

טעות, לא יקרה שוב.

• #190614 הגב
      מרטין 1
      משתתף

אולי שווה לדבר עם הטולקינאים שהחליפו שרת ממש היום וגם התנסו בהקמת מערכות וויקי? תמיד יש סיכוי שמי שעשה את זה עבורם יסייע גם לנו.

• #190615 הגב
      Odonata
      משתתף

תודה.

נדבר איתם.

מציג 34 תגובות משורשרות
מענה ל־עדכוני הועד 18.10: אמא"י, שגרירות סאנידייל בישראל, אייקון, פרס גפן, פרס עינת, פרסום בפורומים, מאורות 2009, פרוטוקול מפגש פעילים, הערות ועדת ביקורת, אתר האגודה, היה יהיה, לתרום.קום וישראל תורמת, נושאים מרשימת התפוצה של הועד

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: