ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › דרוש מרצה
- This topic has 28 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים by יעל.
-
מאתתגובות
-
-
רזמשתתף
עבור ערב בנושא "עשור למטריקס" (הסרט, במקרה שמישהו לא הבין) שיערך בבאר-שבע כשבוע אחרי "מאורות", דרוש מרצה. הערב יורכב משלוש הרצאות קצרות (חצי שעה עד ארבעים דקות כל-אחת[1]) כאשר שתיים מהן – על בינה מלאכותית ועל השפעת האנימציה היפנית על סרטי מטריקס – כבר מאוישות. אנחנו צריכים עוד הרצאה, על איזה נושא שקשור לסרטי מטריקס והוא לא אף אחד מהנושאים האלה. דת במטריקס? פילוסופיה ומטריקס? תרגישו חופשי. רק צרו אתי קשר אם מתחשק לכם להגיע עד לדרום, ונתאם פרטים.
האימייל שלי, במקרה שהמערכת פה חוסמת אותו, הוא razgrn@yahoo.com
-
נעםמשתתף
האם הכוונה לסרט הראשון או לכל הטריולוגיה (למקרה שאנחנו מכירים בקיומם http://xkcd.com/566)?
לטובת אלו מאיתנו שהם יותא מאותגרי תאריכים, בערך איפה זה יוצא על לוח השנה?
-
Boojieמשתתף
אז שבוע אחרי זה זה מן הסתם בסביבות 24.12.
-
רזמשתתף
ה-24, מלבד היותו יום חמישי (שבו הסטודנטים נוטים להתחפף מוקדם) הוא גם ערב הכריסמס, ועד כמה שאנחנו בטוחים בהיותנו אלטרנטיבה מושכת למסיבות למיניהן, לא היינו רוצים להעמיד את הנושא למבחן.
-
רזמשתתף
דיסקליימר שלא הוספתי בהודעה המקורית: הפניה מיועדת למרצים ומרצות גם יחד.
עוד דיסקליימר: בהנחה שנקבל יותר מהצעה מוצלחת אחת, יכול להיות שנוסיף אפילו עוד שתי הרצאות לערב. נראה מה יהיה. -
AzureDarknessמשתתף
זכורה לי מאוד לטובה הרצאה שלו על הנושא באייקון כלשהו (2007?)
-
מוניקהמשתתף
חשבתי על הרצאה בנושא מטריקס ופילוסופיה – אבל מה כבר אנחנו יכולים לחדש בנושא זה?
ונגיד שזה כן מעניין – צריך להכין תקציר של הרצאה להעביר אליך לבדוק אם יש טעם לפתוח הרצאה בנושא כזה? -
גרומיטמשתתף
הייתי יכול די בקלות להנדס הרצאה על מטריקס ופילוסופיה בגרוש. למזלי אני לא מרצה, כך שהצלתי בכך את המוח שלי מהתמודדות מייאשת עם כמויות החרטא הבלתי נסבלות של הסרט השני והשלישי (והכמויות הנסבלות יותר של הראשון). אוסף של תיאוריות פוסטמודרניות לעוסות למחצה עם ניחוח ניו-אייג'.
-
מוניקהמשתתף
ועוד כמה דוגמאות מהפילוסופים עצמם על ה"עולם האמיתי" או הנסתר מאיתנו.
אבל כמה אפשר לפתח את זה עוד? ואני לא יודעת עד כמה הפילוסופים האלה מענינים את חובבי הז'אנר. -
גולי (יניב)משתתף
קודם כל, בעיני זה רעיון מעולה!
הבנתי שלא מזמן היה ארוע דומה לנוסע השמיני – ממש הצטערתי שלא הייתי חבר אגודה באותו זמן ולא ידעתי על זה.אמנם המטריקס "נטחן" היטב כבר אבל בכל זאת מדובר בסרט חשוב שמגיע לו אירוע שכזה ולו היה באיזור המרכזשרון בוודאי הייתי מגיע אליו. כמה נקודות למחשבה:
– במקום דתפילוסופיה, אולי הרצאה שתסביר על מקורות לרעיונות שמובאים במטריקס בספרות ובסרטים קודמים
– דווקא לא להתעלם מההמשכים – אני חושב שיש סיכוי לא קטן שהרבה אנשים (ואני בינהם), לא הבינו מה מתרחש שם. אולי איזשהו הרצאה שתסביר ותעמיק בעניין זה עשויה להיות מעניינת. (לי תמיד היתה תחושה שכל הדמויות שם הם סוג של תוכנות כמו Firewall וכו')ובמבט לעתיד:
עשור לשער התשיעי
30 שנים למקס הזועם, סטאר טרקובקרוב מאוד –
20 שנה למספרים של אדוארד, זכרון גורלי
עשור ל-XMEN (לא יצירת פאר אבל התחיל תופעה רחבה מאוד)
30 שנה לניצוץכן ירבו.
ואם יש אירועים בסגנון זה באיזור "שלי" אשמח לעזור. -
kennyמשתתף
הוא המטריקס כטקסט גנוסטי.
על הידיעה כגורם שמאפשר לראות את עולם "הטוב" מעבר לעולם "הרע", העולם הגשמי מול העולם הרוחני, הסוכנים כ"ארכונים" ותפקידו של האל הבורא.אבל אין לי זמן, וניסיון לראות את הסרטים האלה שוב בחודשים האחרונים הבהיר לי חד משמעית שאני פשוט לא אהיה מסוגל לצפות בהם כדי לומר עליהם משהו משמעותי.
-
Boojieמשתתף
זו בערך התגובה הראשונה שמופיעה כשמדברים על המטריקס בהקשר של פילוסופיה. איכשהו, יותר מגניב אותי הרעיון של גרומיט, של המטריקס ופילוסופיה בגרוש.
-
מוניקהמשתתף
האדריכל כבורא נטחן לא מעט ודי ברור לכל מי שצפה בסרטים.
-
רזמשתתף
צרי בבקשה קשר במייל.
-
kennyמשתתף
הגנוזיס מדבר על הבורא הפיזי כאיש הרע בסיפור. אוקיי, אני מפשט בצורה שעושה עוול לנושא, אבל בשני משפטים (ואני מתנצל אם את מכירה את הדברים).
בריאת העולם הפיזי היא מעשה ידיו של הדמיורגוס, שאינו האל האמתי. מעשה הבריאה של העולם הפיזי הוא ניסיון לחקות את הבריאה בהאצלה מהאור הבראשיתי, מעשה שנעשה על ידי מי ששאף להדמות לאל האמתי שממנו באה אותה האצלה. העולם הפיזי הוא לכן בהכרח רע ומושחת, ורק לימוד הידע (גנוזיס, ביוונית) האמתי יוכל לפקוח את עיני האדם לעולם הרוח האמתי המוסתר על ידי עולם החומר. או בקיצור – גלולה אדומה או כחולה? זה יוביל לאחדות עם האל וכל שאר התמורות שהמיסטיקה בל הדתות מבטיחה.
אולי הייתי צריך לסייג את עצמי עוד. אני *ממש* לא יודע מספיק על גנוזיס בשביל להעביר הרצאה כזאת. הרעיון עלה בשיחה עם חבר שהוא דוקטור לפילוסופיה שאולי היה יכול להעביר הרצאה כזאת, אבל הוא בהרווארד השנה.
-
Boojieמשתתף
שעדיין מתעקש לכתוב "אמתי" במקום "אמיתי"? ואני כוללת בזה אפילו את העורכים הלשוניים שמזדמן לי לעבוד איתם.
-
kennyמשתתף
ככה הרגילו אותי וקשה לי להשתחרר. P:
"אמיתי" נראה לי מייד כמו השם אמית?י.עורכת הלשון אצלנו בעבודה הייתה אומרת על זה שכעורך ומתרגם אני "סוכן לשון" ולכן תפקידי הוא להנחיל את הכתיב הנכון לקהל הרחב. וזו עורכת לשון שהייתי מת שתעבוד על ספרים שלי, יש לה ידע עצום בצד יכולת להבין איפה הדבקות הטהרנית בכללי הלשון היא לא במקומה ונוסף לכך רגישות נהדרת לשפה על כל הרבדים שלה.
-
מוניקהמשתתף
ברמה של דוקטור לפילוסופיה אני לא יכולה להרצות.
אבל בשביל למלא הרצאה שמיועדת לקהל מגוון, אנחנו יכולים להיכנס לחומר שרוב האנשים שאני מכירה כבר חשבו עליו ודנו בו.
אבל מי יודע, אולי כן ניתן להלהיב קהל עם חומר כזה, מה אני יודעת. -
Boojieמשתתף
עזוב, השפה נועדה לשימוש, לא להקפאה. ואם משהו לא נוח לשימוש ליותר מדי אנשים, הוא כנראה לא מתאים למטרותיו.
-
???משתתף
אני אישית כותב "אמתי" כי אני רגיל והיו"ד מפריעה לי בעיניים, בלי שום יומרות חינוכיות. הנימוק של העורכת שלנו הוא החינוכי והפורמליסטי, אבל הוא לא *הסיבה* לכך שאני כותב כך.
אני אשמח אם יותר אנשים היו כותבים כך ואם מישהו "יידבק" ממני בכתיב הזה, אבל אני לא מתכונן לצאת למלחמה על קוצו של היו"ד המסוים הזה. -
גרומיטמשתתף
גם ההגדרה של מה נכון ומה לא היא גמישה, אולי מלבד אצל עורכי לשון שמתייחסים לדבר האקדמיה ללשון כתורה מסיני. יצא לי לעבוד עם כמה הוצאות ספרים, ולעשות בעצמי עריכה לשונית בעיתון נפוץ, ודי מדהים לראות איך נורמות ההאחדה בכל גוף הן אחרות ולעתים סותרות זו את זו בעניינים מהותיים. עקביות אפשר למצוא רק בתוך כל הוצאה, ולפעמים אפילו זה לא. בעיתון שלנו, למשל, הצירוף "למרות ש" לא ייכנס בשום פנים לדפי החדשות, אבל עשוי לשרוד בחלק מהמקרים במדור הספורט, בשם הנאמנות למקור.
(ההודעה נערכה בטעות, העריכה תוקנה בחזרה).
-
גרומיטמשתתף
אבל לפחות במטריקס הראשון אפשר למצוא לא מעט התייחסויות לפילוסופיה, בעיקר מהכיוון הפוסטמודרני. למשל, אם אני זוכר נכון, הכדור שמקבל ניאו מוסתר בתוך הספר "סימולציה וסימולקרה" של בודריאר, מה שיכול להיחשב מגניב בהתחשב בזה שבודריאר מדבר על מסמנים חסרי מסומנים. אם היה מעניין אותי מספיק להתעמק בזה, יכולתי לכתוב מאמר לא קצר גם על המטריקס לאור "יצירת האמנות בעידן השעתוק הטכני" של וולטר בנימין. אני מניח שאפילו הייתי מוצא דרך להציג את זה באופן לא יותר מדי טריוויאלי.
-
גרומיטמשתתף
ועכשיו, כיוון שדיברתי על וולטר בנימין התחיל להתגלגל לי בראש רעיון למאמר על המטריקס ואסכולת פרנקפורט. קישטה, רעיון רע, קישטה!
-
Boojieמשתתף
שהשם "אמיתי", ככל הידוע לי, גם הוא נכתב ללא י' (לפחות בתנ"ך הוא נכתב כך, אם כי קשה לדעת איך הוא אמור להיות ללא ניקוד – התנ"ך הרי מנוקד), ויש לו לא מעט מופעים בגוגל ללא הי'. אם מקורו במילה "אמת" (כקיצור של השם אמת-יה, כמו שמות עבריים אחרים שמסתיימים בפתח-י'), הרי שברמת החוק הקשיח הוא אכן אמור להיכתב ללא י', בדיוק כמו המילה "אמיתי". בקיצור, אם כבר אתה דבק בכללים, האחד גם את עצמך…
-
יעלמשתתף
באו כמה אנשים ואמרו, המטריקס עשה המון רעש והכניס ימבה כסף. בואו נעשה עוד כסף.
ואז הם חשבו, בואו נראה מה עבד בסרט הקודם.
ניאו עף זה טוב? ניתן לו לעוף.
אנשים התלהבו מהסוכן סמית' הולך מכות? בואו נעשה הרבה סוכן סמית' הולכים מכות הרבה פעמים.
הרבה יריות זה תמיד טוב. מתכון בטוח להצלחה.
אנשים התלהבו מכל מיני משפטים מתוחכמים שנאמרו בסרט? בואו נעשה עוד כל מיני משפטים, אבל מאחר שאין לנו כוח לחשוב על דברים עם באמת משמעות שישתלבו בעלילה נקריץ כל מיני דברים כמו: "Because I choose to" זה יעבוד אותו דבר עם פחות עבודה.
סקס מוכר. בואו נכניס סקס. ואולי גם קצת ריקודים קודם. ריקודים מובילים לסקס. כן.
ישו, לא לשכוח להכניס רמיזה לישו.יופי, סגורים הסרטים. יהיה אחלה.
זהו, לא נראה לי שיש מה לדבר יותר על הדברים האלה.
-
kennyמשתתף
יהיה לי נורא משמעמם. אני שפוי רק בזכות הקולות שבראשי. אפילו הם אומרים את זה.
את צודקת כמובן, ואני מנסה לשווא מזה דקות אחדות להיזכר מתי בפעם האחרונה כתבתי את השם "אמתי" לפני הדיון הזה. במחשבה שנייה, אני גם לא ממש זוכר מתי בפעם האחרונה קראתי את השם הזה.כפי שאמרתי, בנושא הזה מדובר לגביי יותר בהרגל מאשר באידאולוגיה. אבל עד שמישהו יצליח לשכנע אותי שהכתיב הזה הופך את הקריאה לנהירה פחות או בעייתית אני מתכוון לדבוק בו. כנראה שאני שבוי בקוספציה ובנוסטלגיה ומזל שאותם קולות מארחים לי שם לחברה.
-
Boojieמשתתף
בהחלט נראה לי שהאחים וואשובסקי ידעו בדיוק מה הם רוצים לעשות עם זה.
מה שהם רצו לעשות עם זה לא היה חכם, ולמעשה היה צולע וגרוע ועוד מילים פחות תרבותיות, אבל נראה שזה מה שהם *רצו* לעשות. וזה לא שאנחנו לא מכירים יוצרים שכותבים דברים גרועים כי הם *רצו* שזה יהיה ככה… -
גולי (יניב)משתתף
יעל, Boojie,
תודה.
חשבתי שיש שם משהו מתוחכם שפספסתי.אולי יהיה רימייק עיבוד אחר…. זה קורה הרבה היום, גם בטווח של שנים בודדות. הפעם אולי תהיה לזה הצדקה.
-
יעלמשתתף
כרוב ניצנים בתחמיץ
-
-
מאתתגובות