ספר אייקון – ושאלות בנושאים "רשמיים"

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה ספר אייקון – ושאלות בנושאים "רשמיים"

מציג 20 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163671 הגב

הייתי אתמול באייקון, ורציתי לקנות את ספר הכנס לספריה באפרת – ולכן ביקשתי לקבל חשבונית (או לפחות קבלה) על הקנייה, כדי שאוכל לקבל החזר.
      ניגשתי לדוכן המודיעין בשעה 10:30, למתנדבים שהיו חביבים מאוד – רק שלא ממש ידעו מה לעשות עם הנודניקית המוזרה שנחתה עליהם. לשאלתי האם אינם מוציאים קבלות על המכירה בכל מקרה ענו שהם רושמים עותקים שנמכרו "וכנראה בסוף מוציאים חשבונית אחת על הכל". האחמ"ש שהוזעק לדוכן, ואחראי נוסף (כספים?) שפנו אליו בקשר גם הם לא נתנו פתרון לשאלתי ובקשתי. השארתי להם כסף, במטרה לקבל מאוחר יותר ספר וקבלה.
      אחרי כל הרצאה עברתי לבקר את החבר'ה בדוכן, שעדיין לא הייתה להם תשובה / חשבונית בשבילי. כשהגעתי בסביבות 18:00 נמאס להם כנראה, והאחראי שהוזעק אמר לי (לאחר שלא הצליח לאתר את אחראי הכספים בקשר) שלהערכתו כנראה הדבר אינו אפשרי – והכסף הוחזר לי.
      התנהלות זו אינה בגדר אנקדוטה – אלא מעלה שאלות לגבי הניהול של אייקון ומעמדה של האגודה. ממכתב הועד הבנתי שהכספים של האגודה עוברים דרך הסינמטק – ומהם מקוזזת ה"עמלה" על מצטרפים חדשים. אלא שהאגודה מנפיקה קבלות, ואילו רישו הכנסות "במחברת" הוא מתכון ברור לאי-סדרים, לא מתוך כוונה רעה!
      שאלה חמורה יותר : לא קיבלתי תשובה (מאז האסיפה שנערכה בפנטזיקון) האם אייקון הוא גוף משפטי מוגדר וברור. בשנים שעבדתי בחנות ספרים למדתי כמה יש להקפיד על רישומים בקופה (עברתי בהצלחה מס' ביקורות של פקחי מע"מ, וראיתי איזה כאב ראש נגרם לבעל חנות לידינו שלא עבר…). במידה וביקורת כזו היתה נערכת, האם ניתן היה לתבוע את אייקון כרשות נפרדת, או שהצרה היתה מוטלת לפתחם של המארגנים – קרי : הסינמטק, העמותה והאגודה? כי אם המקרה השני נכון, האשמה היתה מוטלת על כל חבר וחבר באגודה, כשלא בטוח שכל חברי האגודה מודעים להשלכות כאלו מתוקף החברות.

• #190470 הגב
      גל
      משתתף

תיקון – לפי מה שהבנתי, בוטלה הגזירה של עמלה על מצטרפים חדשים.

אולי תשובה – מכיוון שהכסף לאייקון עובר דרך הסינמטק, אז, אי חושב, שכל ביקורת שתהיה לגבי אייקון לתהיה כלפי הסינמטק ולא העמותות.
      חוץ מזה, האגודה עוברת ביקורת, אני חושב, של רשם העמותות.

• #190471 הגב
      גרומיט
      משתתף

ולאיש לא תהיה עילה להאשים את האגודה על חוסר היכולת או הרצון של הסינמטק להוציא קבלות.

• #190472 הגב
      יעל
      משתתף

ואם הבנתי נכון, בסוף גם הניהול הכספי נפרד לחלוטין. שום קשר של האגודה לזה שאייקון לא היה מסוגל לתת לך קבלה.

זה מאוד מוזר בכל מקרה. אני זוכרת שכשקניתי חולצת אייקון שנה שעברה, שלחו אותי לשלם בקופה ולחזור עם הקבלה כדי לקבל את החולצה. מוזר מאוד שלא עשו אותו דבר עם ספר אייקון, ואז היתה לך קבלה והכל היה סבבה. אבל אני בכל מקרה לא התכוונתי לקנות אותו בגלל הקטע עם השנתון, לכן זה לא הטריד אותי.

• #190473 הגב
      מוניקה
      משתתף

חשבתי שהיא מתכוונת לשנתון.

• #190474 הגב
      kenny
      משתתף

הוא "ספר אוצרות" של הפסטיבל, במתכונת ספרי אוצרות של פסטיבלי סרטים. הוא כולל דברי ברכה, מידע על אירועים בפסטיבל, מאמרים בנושאי הפסטיבל וסיפור מקור אחד (של אופיר טושה-גפלה).

• #190475 הגב
      סקיפי
      משתתף

כאילו, תכניה שנראית טוב?

• #190477 הגב
      יעל
      משתתף

החשש מתחרות היה פשוט נוראי. כנראה בצדק. [ציניות]

• #190478 הגב
      גרומיט
      משתתף

הוא רק העילה לאיסור למכור את השנתון באייקון. הסיבה היא ונדטה של אדם אחד ספציפי מאוד נגד האגודה.

• #190480 הגב
      מוניקה
      משתתף

לא ראיתי שום פרסום לספר הזה.
      שווה לבדוק את הספר ולו רק בגלל אופיר טושה גפלה?

• #190481 הגב
      ???
      משתתף

לא. הוא משעמם. אם תרצי – אני בטוחה שכמה ידידי אייקון ישמחו להשאיל לך אותו (בתנאי שלא תחזירי להם).

• #190483 הגב
      יעל
      משתתף

אז בצידו השני, היתה ערימת חוברות קטנה ולבנה שלא משכה את העין. זה היה ספר אייקון.

• #190484 הגב
      מוניקה
      משתתף

כדאי בהול ודחוף [לא] להשיג אותו.

• #190485 הגב
      אמבר
      משתתף

הוא פועל כיום במסגרת המשפטית והארגונית של הסינמטק.

• #190486 הגב
      אמבר
      משתתף

מישהו היה צריך לשים לב שספר לבן לגמרי על רקע שולחן לבן לא נראה בכלל לעיני הקונים. הייתי צריכה לשאול את ליאת כדי לגלות שהוא קיים.

• #190488 הגב
      Boojie
      משתתף

אני קיבלתי אותו במסגרת החבילה ל"ידידי אייקון" (שזה, אני מניחה, כמו חברי פייסבוק, פחות או יותר: הנחיתי פאנל, אז אני ידידה, כנראה, על אף אופיי הלא-ידידותי בעליל), ולא התרשמתי. ציפיתי לספר, הגיעה חוברת שהייתה בקושי תוכנייה מורחבת, בעיצוב מאד לא מעורר תאבון, והתוכן שלה לא עורר בי רושם רב. לא חושבת שהייתי קונה את זה אם לא הייתי מקבלת אותו בחינם, גם בלי הסיפור הפתטי של חרם-חרם-לעולם על השנתון. מגילות של תודות, שפע פרסומות לאירועי אייקון, חופן מאמרים וסיפור אחד? לא משהו שדחוף לי שיהיה לי על המדף.

• #190489 הגב
      kenny
      משתתף

תו

• #190490 הגב
      Boojie
      משתתף

לת.

• #190496 הגב
      גרייף
      משתתף

אני שמח שלפחות זה לא נמצא רק ברשימת הדיוור של הוועד הפעם.

• #190497 הגב
      גרומיט
      משתתף

ואני לא בוועד ולא בשום תפקיד רשמי באגודה ואין לי מושג מה נאמר או לא נאמר ברשימת הדיוור של הוועד.

• #190498 הגב
      pazro
      משתתף

וזה עקב מבנה תוכנת המכירה של הסנימטק (שאין לי את הכח לדבר אליה ולכן פשוט תאלצו להסתפק במה שאני אומר).
      בכל מקרה, חבל שאני לא שמעתי על הבעיה, כי היה ביכולתי למצוא קבלה לספר.

מציג 20 תגובות משורשרות
מענה ל־ספר אייקון – ושאלות בנושאים "רשמיים"

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: