ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › בקשה לשינוי הודעה על הבחירות
- This topic has 14 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 8 חודשים by
גרייף.
-
מאתתגובות
-
-
גרייף
משתתףבהודעה על הבחירות מוגבל גיל המעמידים עצמם למועמדים לגיל 18 ומעלה. חברות בעמותה מוגבלת לגיל 17 ומעלה (סעיף 15 לחוק העמותות) וכל חבר עמותה רשאי לבחור ולהיבחר למוסדות העמותה (סעיף 2 לתקנון המצוי).
אלא אם משהו מהאמור אינו נכון, אבקש לשנות את ההודעה.
-
גל
משתתףhttp://www.sf-f.org.il/story_980
קטינים מתחת לגיל 18 אינם רשאים לכהן בוועד או וועדת ביקורת.
-
Boojie
משתתףhttp://www.sf-f.org.il/story_977
כבר ביקשתי מהוועד ליישב את הסתירה-לכאורה בין שני פרוטוקולים שונים, שיוצר מצב שבו טווח הגילים שבין 17 ל-18 לא מכוסה.
ככל שראיתי, הנושא לא יושב עד היום. אולי באמת הגיע הזמן שהוא ייושב. -
גל
משתתףאפשר להיות חבר באגודה מגיל 17, אבל אפשר להיות חבר בוועד רק מגיל 18. איפה הסתירה?
-
Boojie
משתתףהרי שמעולם לא עברה החלטת מליאה שקובע את רף גיל החברות בוועד ב-18 (מה שקישרת אליו זה הבהרה של הוועד, לא החלטת מליאה), ולפיכך אנחנו מחויבים לתקנון המצוי שעליו אנחנו מתבססים.
-
גל
משתתף33. פסלות לכהונה (תיקון: תשנ"ו)
(א) לא יכהן כחבר הועד או כחבר ועדת הבקורת –
(1) מי שאינו חבר העמותה;
(2) מי שנותן שירותים לעמותה בשכר שלא כחבר הועד או כחבר ועדת הבקורת, לפי הענין;
(3) *קטין* או מי שהוכרז פסול-דין או פושט רגל;
(4) מי שהורשע בפסק דין סופי בעבירה
למיטב ידיעתי קטין הוא מי שטרם הגיע לגיל 18.
אגב, לפי החוק הנ"ל חבר אגודה צריך להיות בגיר – מעל 18, אז לא ברור לי איך הגיעו לגיל 17 כגיל חברות באגודה.
-
Boojie
משתתףקודם כל, מצער שאין קישור לחוק העמותות באתר האגודה במקום נגיש (דף השאלות הנפוצות, נניח). יש לך קישור, או שאני צריכה להטריד את הגוגל שלי שוב?
ושנית, אם זה כך, אכן, לפי מה שגוגל מספר לי, קטין זה עד גיל שמונה-עשרה לפי ההגדרה בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, whatever that is. -
גל
משתתףאוקי, לפי הקישור שלך באמת החברות באגודה היא מגיל 17 ולא "בגיר".
מסקנה – לא לסמוך על גוגל שיביא את הקחשור הנכון/מעודכן ביותר. -
Boojie
משתתףנראה לי שאני אחזור לעשות משהו פשוט וקליל יותר, כמו לנסות לייצר תפריטים נפתחים באמצעות CSS שיעבדו גם באקספלורר וגם בפיירפוקס.
-
גרייף
משתתףלהביא הודעה מוטעית אחרת של הוועד בתור סימוכין להודעה מוטעית נוכחית של הוועד זה חסר משמעות.
אלא אם הועבר שינוי תקנוני, ואני לא מודע לאחד כזה (שזה לא כמו להגיד שאין אחד כזה), קטינים בני 17 רשאים לבחור ולהיבחר.
-
גל
משתתףחברות באגודה היא מגיל 17, אבל חברות בוועד היא מגיל 18 ("בגיר")
לא עניין של תקנון אלא חוק. -
גרייף
משתתףלפת
-
גל
משתתףוסעיף 15א לגבי גיל החברים
-
גרייף
משתתף15(ב) אומר שלא צריך להתייחס אליו כקטין, אבל הוא מדבר רק על הצטרפות והצבעה, ולא על בחירה למוסדות העמותה.
כשהחוק שונה בפעם הקודמת, הורידו את גיל החברות מ-18 ל-17, ויכול להיות שלא התאימו את כל הסעיפים בהתאם. לי נראה שיש אי בהירות, מצד שני, מכיוון שהוועד יכול להסמיך מי מחבריו לחתום בשם העמותה, יכול להיות שלא אמורים לשבת בו קטינים שלא יכולים להיות אחראים משפטית לדברים כאלו. אני מניח שזה משהו שאפשר לבדוק מול רשם העמותות.
-
-
מאתתגובות