ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › מבנה האגודה וצרות אחרות
- This topic has 9 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 4 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
Boojieמשתתף
לפני כשנה וחצי העליתי במסגרת הוועד את הרעיון לשנות את מבנה האגודה. זה לא סוד שבעיניי, מבנה האגודה הוא רעה חולה, מורשת גרועה מימי עבר שבהם העולם היה שונה וירוק יותר. מאחר שבאותה תקופה פרשתי מהוועד ומפעילות באגודה ולא נותר בוועד איש שיקדם את הרעיון ויכין את התשתית ההסברתית לשינוי, לא יצא ממנו כלום.
בזמן האחרון התגבשה בי יותר ויותר התפיסה שעד שלא נשנה משהו מהותי במבנה האגודה – גם אם לא ברמת מבנה העמותה – אף אחת מהבעיות שאנחנו מנסים להתמודד איתן שוב ושוב (ע"ע מגוון הניג'וסים שלי בפורום בזמן האחרון) לא תיפתר.
האגודה, כיום, מושתתת על עבודתם של שבעה פעילים אקראיים. שבעה חברי ועד נבחרים – עם תחלופה מזעזעת – ומאותו רגע, הם מהווים את מוקד הפעילות של האגודה. הידע, היוזמה והאחריות נשארים בידי הוועד, ושאר פעילי האגודה, מלבד אלה שמקורבים באותו רגע לחברי הוועד, נשארים בעמדה שמאלצת אותם להקטין ראש. הם נאלצים להקטין ראש כי אי אפשר להגדיל ראש באמת בלי זרימה שוטפת של מידע ובלי גישה למוקדי האחריות. וכך אובד ידע (כי במקום שהאגודה תחזיק בידיה את סכום הידע של פעיליה, היא מחזיקה בידיה רק את סכום הידע של אותם שבעה אנשים מקריים שנמצאים בוועד באותו רגע), כוח אדם מבוזבז (כי הוועד מחליט על משימות שיש לבצע, בוחר את מי להפעיל לצורך העניין ומפעיל אותו – וכל פעיל שהוועד במקרה לא מודע אליו או לא חושב עליו אפילו לא יודע שיש עבודה שצריך לעשות), והוועד נשחק נוראות ולא משקיע מספיק משאבים בקבלת ההחלטות שלו (כי הוא מוצא את עצמו כורע תחת נטל האחריות לפעילויות האגודה, שהיה אמור להתחלק בין כמה עשרות פעילים).
לא כך צריכה האגודה לפעול. האגודה צריכה להיות מושתתת על גוף אורגני של פעילים – ויש לאגודה *המון* פעילים, אני מבחינה בזה בכל פעם שאני רוצה לארגן משהו ובוחנת את רשימות המסונג'רים הפוטנציאליים – שיהיה הגוף שאחראי על עיקר היוזמות והעשייה של האגודה, לא כהפעלה של הוועד, אלא כלקיחת אחריות מתמדת של כל אחד ואחד מפעילי האגודה. זה מגוחך שאנשים שפעילים באגודה כבר שנים, נמצאים מחוץ למעגל האחריות ומקטינים ראש באופן אוטומטי בכל רגע שבו הם לא בוועד. הם לא יודעים מה קורה עם האגודה – בזמן אמת, עם אצבע על הדופק, לא מהדיווחים המתומצתים והמינימליסטיים לאחר-מעשה שמופיעים בפרוטוקולי הוועד – והאגודה לא יודעת מה קורה איתם. אם להזכיר אנלוגיה שכבר נתתי בעבר (בפורום הפעילים הישן), האגודה הייתה צריכה לפעול במבנה של רשת, אבל במציאות פועלת במבנה של טבור וחישורים – הוועד הוא הטבור והוא מושך בכל פעם בחוט של פעיל אחד, במקום שכל הפעילים יהיו מחוברים זה לזה ומגובשים, והמידע יזרום לכל הכיוונים ולא רק מלמעלה למטה.
המצב שבו האגודה מסתמכת לפעילותה על מכלול הידע והיכולות של שבעה אנשים אקראיים (ואני אומרת "אקראיים" כי זה בדיוק מה שרואים כשמסתכלים ברשימות חברי הוועד מאז ועד היום) הוא מצב אבסורדי ומגוחך לחלוטין. שום דבר מהדברים שאנחנו עשויים לנסות לתקן – אם זה שימור ידע, אם זה שימור פעילים, אם זה הורדה מהעומס על הוועד, אם זה קבלת החלטות טובה יותר מצד הוועד, אם זה קשר טוב יותר בין הוועד לפעילים ואם זה הגדלת ראש אצל הפעילים – לא באמת יעבדו כל עוד המבנה הזה נשאר על כנו. הוועד צריך להיות הגוף המנהל של האגודה, שמטפל בעניינים האדמיניסטרטיביים ומכווין את פעולותיה, אבל לאגודה צריך להיות גוף מבצע, שיורכב מפעיליה, ויהיה גוף יציב עם רצף פעילות ומידע בלי קשר להתחלפות הוועד.
אני מציעה להגדיר באופן רשמי מעמד של "פעיל אגודה" – גוף של חברי אגודה עם רקורד עשייה ועם אכפתיות כלפי האגודה ודרכה, שינהל את עצמו (כפי שהיה אמור להיות פורום הפעילים המקורי, לפני שהתברר שבעצם הוועד מעדיף להשאיר את כל ההחלטות בנוגע אליו בידי הוועד, מה שכמובן מנע כל סיכוי שהוא ליצירת גוף אורגני שמטפח בחבריו אחריות והגדלת ראש) ויהיה אחראי על ארגון פעילויות, על יוזמות חדשות ועל כל דבר שקשור לתחום הרחב יותר של דרכה של האגודה. גוף שיושתת על רצף פעילות לטווח ארוך, על בניית מבנה חברתי יציב עם קשרי גומלין רחבים וזרימת מידע יעילה.
אני בכוונה לא מעבירה את ההצעה הזאת דרך הוועד. אני לא חושבת שזו צריכה להיות החלטה של הוועד – להפך, מעורבות של הוועד בדבר כזה תהיה הרסנית. הוועד הוא אוסף קטן ואקראי של אנשים מתוך כלל פעיליה הרציניים של האגודה, וזה מסוג הדברים שצריכים להיעשות על ידי כלל פעיליה של האגודה.
_____
הערה חשובה: אין לראות בהודעה זו ביקורת על הוועד או זלזול בו. המצב היה ככה ולא משנה מי היה בוועד. מה שדפוק הוא מבנה האגודה, לא האנשים שיושבים ברגע נתון בראשה. -
רזמשתתף
אבל זה עדיין נשמע לי קצת אמורפי. מה יהיה המבנה של "גוף הפעילים" הזה? איך יתקבלו בו החלטות?
-
Boojieמשתתף
תסתכל על המבנה של העמותה לקידום משחקי תפקידים. אלוהים ישמרני שאני נותנת אותם כדוגמה, אבל זה לפחות מאפשר לרעיון לתפוס פוקוס מול העיניים.
איך כל קבוצת חובבים מקבלת החלטות? מחזיקים רשימת דיוור. מחזיקים פורום. מקיימים מפגשים פעם בכמה זמן (אספה, ישיבה, או סתם "מפגש פעילים" עם אירוע אטרקטיבי כלשהו). מדברים המון על כל נושא רלוונטי ואנשים שונים קופצים מכל מיני כיוונים עם כל מיני רעיונות. מישהו לוקח על עצמו דבר אחד. מישהו אחר לוקח על עצמו דבר אחר. וכשיש משהו שממש צריך להחליט לגביו, מצביעים (בנוכחות פיזית, במייל – לא באמת משנה לענייננו).
מה הבעיה?
-
Odonataמשתתף
אנ מסכימה איתך. נושא הקשר עם הפעילים זה משהו שאני חושבת עליו כבר זמן מה, וזהו נושא שלצערי לא הצלחתי לקדם במהלך השנה האחרונה.
אני לא חושבת שזה נושא לאסיפה הכללית, אך צריך בהחלט לשבת ולדבר על הנושא. אני מוכנה לארגן מפגש פעילים שיוקדש לדיון בנושא זה.
-
Boojieמשתתף
זה להתרגל לקרוא לזה "הקשר בין הפעילים" ולא "הקשר עם הפעילים".
יאללה, מפגש פעילים. יהיה כיבוד?
-
Odonataמשתתף
אולי…
-
MuchRejoicingמשתתף
מה יש? אסור כבר להגיב על אוטומט באחת וחצי לפנות בוקר?
-
Boojieמשתתף
כי יש לי עוד כמה מועמדים להעלאה על המוקד. P-:
הערה: הודעה זו נכתבה בהומור ואין לראות בה משום תמיכה באכילת חברי אגודה ו/או פעילים אחרים בקהילה. מוגלגים זה בסדר.
-
MuchRejoicingמשתתף
http://www.sinfest.net/archive_page.php?comicID=2784
[הו תו עברי, אל תהיה כל כך תמים]
-
Boojieמשתתף
(ואני פשוט יודעת שמישהו כבר ימצא דרך לגרום לאמירה הזאת שלי לתפוס אותי בסיבוב ולנשוך אותי בישבן).
-
-
מאתתגובות