לאגודה דרוש איש קשר עם פסטיבל אייקון

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה לאגודה דרוש איש קשר עם פסטיבל אייקון

מציג 5 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163527 הגב
      ???
      משתתף

איש הקשר שיבחר יהיה נציג האגודה מול פסטיבל אייקון. תפקידו העיקרי לקראת אייקון 2010 יהיה להוות חלק מצוות עבודה של נציגי העמותות (אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה והעמותה לקידום משחקי תפקידים), אשר יעבדו מול הנהלת אייקון. תפקיד איש הקשר הוא לשמור על מטרות ויעדי האגודה בפסטיבל ולקדם אותן, ולספק קשר ישיר בין חברי האגודה ובין ועד האגודה לפסטיבל.
      התפקיד מתוכנן לשנתיים (עד נובמבר 2010), כאשר החל מהתנדבותו לתפקיד ועד נובמבר 2009 יצטרף לצוות העבודה שבו עובדות ליאת שחר והדס פרבר, יחד עם איתי גרייף, לקידום מטרות ויעדי האגודה באייקון 2009, מתוך מטרה שהנציג ילמד רבות ככל האפשר על אייקון כדי שיוכל לבצע תפקיד זה באופן עצמאי בשנה שלאחריה.
      תפקיד זה הינו אחד התפקידים החשובים והמכריעים עבור האגודה בפסטיבל אייקון, כיוון שהוא מיועד להוות את החוליה המקשרת והמשמעותית ביותר בין האגודה, פעיליה והועד שלה לבין פסטיבל אייקון. ללא הנציג, לא תוכל האגודה להבטיח קידום מטרותיה ויעדיה באייקון. ניתן לגשת לתפקיד ללא ניסיון כלל, אך מתוך מטרה ורצון להתחייב לשנתיים הקרובות.
      התפקיד דורש השקעה של שעתיים-שלוש בשבוע, שיוקדשו לפגישות עם צוות העבודה, הנהלת הפסטיבל ואנשים נוספים. איש הקשר יפגש עם אנשים רלוונטיים על מנת להכיר את הפסטיבל על תחומיו השונים, ויהיה בקשר רציף עם ועד האגודה.

• #188819 הגב
      Odonata
      משתתף

בהמשך לקריאה לאיש קשר, חשוב לי להבהיר כמה דברים בנוגע לאייקון. אנחנו מחפשים איש קשר עם אייקון מטעם האגודה כדי שיהיה מישהו שתפקידו יהיה לראות את התמונה הגדולה.
      מספר דוגמאות גדולות וקטנות לדברים שאיש הקשר יהיה אחראי עליהם השנה ? טיפול בנושא תיאום פרס גפן ופרס עינת, השתלבות במערכת יחסי הציבור של אייקון לקידום הנושאים שחשובים לאגודה. בשנה הבאה המטרה היא שהוא יעסוק בדברים יותר משמעותיים הנוגעים לניהול והפקת הפסטיבל. כדי שיבין מה קורה לפני שזה קורה, כדי שיהיה מישהו שידאג לאינטרסים של האגודה.

כרגע אנחנו במקום שבו אנחנו צריכים לבנות מחדש את המקום שלנו בפסטיבל והפיקוח עליו. האגודה מעוניינת לפקח על קידום מטרותיה באייקון טוב יותר, אבל זה חייב להיעשות בצורה הדרגתית. השנה, בשלב כל כך מאוחר בתהליך ההפקה של אייקון, היה חשוב לי להתמקד בנושאים שחשובים לאגודה בפסטיבל.

כדי להגיע למטרות האלה ישנם מספר צעדים בדרך.

צוות העבודה הזה הוא הצעד הראשון. מטרתו היא לקדם את הנושאים החשובים לאגודה באייקון. כיום הדס פרבר ואני עובדות עם איתי גרייף בצוות זה כדי לקדם את הנושאים האלו באופן היעיל ביותר. צוות העבודה אינו עובד מול הנהלת אייקון. כרגע אופי העבודה הוא שאנחנו יושבות עם איתי ופורטות את מה שחשוב לאגודה באייקון ואיתי מציג בפני הצוות היכן ומתי בלו"ז ההפקתי הפעיל הרלוונטי של האגודה צריך להתערב. הצוות מסכים מה העבודה שיש לעשות בנושא, ואז מתפקידי כנציגת האגודה להפנות את הפעיל הרלוונטי לנושא לעבודה מול הנהלת אייקון.
      אני רוצה לשוב ולהדגיש – יש נושאים שניתן לקדם בשלב זה, ויש דברים שאין מה לעשות לגביהם השנה. לכן אנחנו צריכים מישהו שהשנה ילמד את הנושא ובשנה הבאה יישם את מסקנותיו.

מי שעושה כבר שנים את הפיקוח האפקטיבי ביותר על אייקון הוא איתי גרייף. הוא עושה את הפיקוח הזה בשם העמותה והוא זה ששמר על העמותה שלו רלוונטית במשך השנים. המצב כיום הוא שהעמותות לא יכולות להרשות לעצמן לא לפקח על ניהול הפסטיבל הזה. ואנחנו לא יכולים להגיד שאייקון שייך לעמותות ולתת לאיתי להמשיך לעשות את העבודה ששני הארגונים שלנו חייבים לעשות בשביל אייקון. עבודתו בנושא זה היא הרבה מעבר לצוות העבודה הנ"ל. הוא מקיים כרגע בעצמו את תפקיד ועדת ההיגוי של אייקון, שזו עבודה מאוד תובענית וקשה. זו עבודה שדורשת לקיים פגישות עם הנהלת אייקון, העירייה והסינמטק, במשך כל השנה, על כל הנושאים שרלוונטיים לניהול והפקת אייקון.

למה לאגודה אין פיקוח ניהולי והפקתי על אייקון השנה? כי להגיד שאנחנו רוצים שיהיה אחד זה לא מספיק. אנחנו צריכים אדם שיכול לעשות עבודה אפקטיבית, וכרגע אין את האדם הזה. מי שיתנדב להיות איש הקשר ילמד את העבודה השנה על מנת שיוכל לעשות את העבודה הזו בשנה הבאה.
      כאשר התחילו הדיבורים על ועדת ההיגוי, אי שם לפני כמה חודשים, פנינו אמיר ואני לכמה וכמה אנשים ושאלנו אם יהיו מוכנים לשבת בועדה. הם סרבו, כל אחד מסיבותיו הוא. כאשר אמיר פרש, אני שקלתי ברצינות לקחת את התפקיד על עצמי עד שהבנתי שאין לי אפשרות, לא אם אני רוצה גם לנהל את האגודה באופן ראוי. אנחנו צריכים מישהו שיהיה מחוייב רק לתפקיד זה.

האגודה היתה ממקימי אייקון ויכולה לסגור אותו, להרוס אותו. אבל קל להרוס וקשה יותר לבנות. כל עוד אנחנו רוצים להחזיר את אייקון לידינו, לקרוא לו "שלנו", אנחנו חייבים להיות מעורבים בו יותר. כל מה שעשינו בו בשנים שקדמו כבר אינו מספיק. אני רוצה בשנים הקרובות להחזיר לאגודה את המעורבות האפקטיבית שלה באייקון. אבל אני לא יכולה לעשות את זה לבד. אני צריכה שפעילי האגודה יתנדבו להיות חלק מהפיקוח הזה. השלב הראשון זה איש הקשר, אדם שילמד את הנושא השנה כך שיוכל לעשות עבודה אמיתית בשנה הבאה, ובתקווה שגם בשנים הבאות. במידה שלא, זו חובתנו לדאוג להמשכיות בתפקיד זה. איש הקשר יהיה בשנים הקרובות אחד האנשים החשובים ביותר באגודה, והאדם שיקדם את מטרותיה של האגודה בצורה הטובה ביותר.

הודעה זו, נכתבה בידיעת ובשיתוף הועד כולו.

• #188822 הגב
      גרייף
      משתתף

ו'או.

התכוונתי לכתוב wow, אבל דחו את ההודעה שלי כי אין בה תווים עבריים.

אוף.

• #188823 הגב
      Boojie
      משתתף

ל"ת

• #188890 הגב

1)קודם כל, מה הכישורים הנדרשים מהנציג, מלבד היכולת לעבוד עם איתי גרייף?
      2)מה הידע ו/או הניסיון הדרוש, אם בכלל?
      3)האם מדובר בשעתיים-שלוש בשבוע עד אייקון או שזה היקף העבודה הנוכחי והעבודה תגדל ככל שאייקון יתקרב?
      4)האם ניתן לנהל את העבודה הזו באימייל לתקופה ממושכת?

• #188895 הגב
      גרייף
      משתתף

(ואם מישהו יעיז להגיד "נחכה למישהו יותר מוסמך ממך שיענה" יהיה רע)

1. יכולת העבודה עם איתי גרייף שולית לתפקיד הזה. קריטי הרבה יותר שהבן אדם לא יגיע לפגישות עבודה מתוך מחשבה שסגל אייקון מנסה לדפוק אותו. אני לא בסגל אייקון, והבן אדם מסוגל להיות אפקטיבי במידת מה בלי לעבוד איתי.

2. אם למישהו יש התלהבות, רצון, ונכונות להשקיע שעות בשבוע במשך שנתיים, הידע והניסיון יגיעו איתם.

3. זה היקף העבודה המינימלי. פיקוח אפקטיבי יותר וקידום מטרות האגודה דורש יותר משלוש שעות בשבוע. היקף העבודה לא גדל לקראת אייקון, הוא נשאר קבוע לאורך השנה.

4. לא. ממש ממש ממש ממש ממש לא. אני לא מאמין שאפילו העלית בדעתך שזו אופציה.

מציג 5 תגובות משורשרות
מענה ל־לאגודה דרוש איש קשר עם פסטיבל אייקון

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: