השנתון

מציג 10 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163523 הגב
      ???
      משתתף

ביום רביעי הקרוב (6.5) תתקיים ישיבה על השנתון.

מהפורום עלו מספר הצעות בנוגע לאופיו של השנתון, וקיבצנו אותן לכמה נקודות עיקריות.

נשמח לשמוע הצעות נוספות

בברכה ? ועד האגודה.

הצעות שהועלו בפורום עד כה
      · להגדיל משמעותית את כמות הסיפורים הקצרים מאת סופרים ישראלים
      · מעט מאמרים ויותר סיפורים באופן כללי
      · פרסום אסופות סיפורים מתחרויות הכתיבה השונות מהשנה החולפת ובמיוחד הסיפורים המועמדים לגפן
      · שמות אפשריים לשנתון: המימד החדש, אילו, מעבר לקשת, פנטסמד"ביה

• #188792 הגב
      Boojie
      משתתף

ואם צריך הצעות קונקרטיות:

*סיפורים:* כן, יהיה נהדר אם יהיה ייצוג לסיפורים מועמדים לגפן ו/או זוכי תחרויות, כמו כן היה שווה לשקול סיפורים בהזמנה מסופרים ישראליים, כולל כאלה שאינם "החשודים הרגילים".
      חוץ מזה, אפשר לבדוק את האפשרות להזמין סיפורים במיוחד מסופרים זרים. למשל, הסופרים שמתארחים באייקון – אם פונים אליהם מספיק זמן מראש, יתכן מאד שיהיו ביניהם כאלה שיהיו מוכנים לתרום סיפור מיוחד. הסיבה שאני מציעה את זה היא כי אני מחפשת דברים שיהפכו את השנתון למשהו בעל תוכן מיוחד, שיוסיף לאטרקטיביות ייחודית.

*מאמרים:* אני לא יודעת על איזה סוג של מאמרים חושבים, אבל אני אשמח לתכנים שעוסקים בתופעות וטרנדים עכשוויים, אם בז'אנר עצמו ואם בתחומים משיקים. כמו כן, אני אשמח אם יישמר איזון בין תכנים שעוסקים במד"ב העולמי (ובפרט, כפי שמקובל אצלנו, האמריקאי) לבין המד"ב הישראלי. הייתי *ממש* שמחה לראות מאמרים בעלי נופך עיתונאי ו/או אקדמי (ורצוי שגם בין אלה יהיה איזון כלשהו) על ההיסטוריה וההתפתחויות העכשוויות בז'אנר בארץ.
      חוץ מזה, אני מאמינה שהנטייה האוטומטית תהיה לכיוון תכנים שנוגעים לספרות, אבל הייתי ממש שמחה לראות גם תכנים אחרים. למשל, החובבות העולמית והחובבות המקומית. התפתחויות בתחום הקולנוע, הטלוויזיה והתאטרון (הפקות מקור נראה לי נושא מאד מעניין לסקירה כזאת). וכולי וכולי.

מה שנראה לי מתאים במיוחד היה תכנים שמצד אחד, יתאימו לשנתון – הווה אומר, תכנים שמתייחסים למה שקרה באותה שנה בתחום – אבל מצד שני, גם לא יאבדו את העניין בתוך זמן קצר.

• #188795 הגב
      גל
      משתתף

בעיקר בגלל העובדה שזה סיפור שכבר פורסם, ולמרות שזה יקל על העבודה של העורכים.
      אני גם הצעתי את רעיון הסיפורים המוזמנים מסופרים מחוץ לקהילה/ז'אנר, אבל הבעיה איתם היא שלא בטוח שיהיה סיפור טוב (מהבחינה של חידוש בתחום המד"ב/פנטסיה – כי הם לא מכירים מספיק).
      לגבי הזמנת סיפור מיוחד מאורחי אייקון – רעיון מעולה!

אני הייתי שמח גם אם בנוסף לסיפורים ומאמרים תהיה גם קצת שירה (לא פילקים).

אגב, אולי כדאי לשקול להפוך את השנתון להפקת מולטימדיה – כלומר בנוסף לחוברת עם סיפורים/שירים/מאמרים/תרגומים, להוסיף דיסק מוזיקה עם הפקות פילקים/תסכיתים מקוריים (עדיף כאלה שלא ניתן להשיג און-ליין), ו/או דיסק DVD עם הפקות של סרטים ישראליים קצרים או קטעים מהפקות חובבים שיצאו במהלך השנה וכדומה.
      זה כמובן אומר יותר עבודה, אבל אני מאמין שזה ישדרג את השנתון פי כמה וכמה.

• #188796 הגב
      Boojie
      משתתף

כמעט כל האופציות לפרסום בימינו הן מקוונות. נכון לרגע זה, אם תפרסם את מועמדי גפן בשנתון, רוב הסיכויים הם שזה יהיה הפרסום הראשון שלהם בדפוס. אני חושבת שראוי לקדם אותם ככה (כי התוכן של השנתון צריך להשיג שתי מטרות: להיות אטרקטיבי ולקדם את מה שאנחנו רוצים לקדם).

• #188797 הגב
      גל
      משתתף

יש לנו מקום מוגבל בשנתון. לא כדאי בכל זאת לשמור אותו לחומר מקורי?

• #188801 הגב
      גרייף
      משתתף

לאור העובדה שהחד-ממד לא יצא לאור באייקון.

• #188802 הגב
      יולי
      משתתף

לא אמרו לך בשרשור אחר שסביר שהוא כן יצא?
      אבל בלי שום קשר, גם אם לא, יהיה נחמד לקרוא סיפור שנכתב במיוחד בשבילנו.
      וגם אם זה סיפור ישן, עדיין, אם האורח שווה מספיק, לא ממש משנה מתי הוא יצא.
      זה יהיה טאצ' ממש נחמד.

נכון שיהיה יותר נחמד אם הוא כן יצא לאיקון ואז אפשר יהיה להחתים עליו את אורך הכבוד, אבל גם אם לא, לא נורא.

• #188810 הגב
      גרייף
      משתתף

אם החד-ממד יוצא בעולמות, למה סיפור של אורח הכבוד מאייקון? למה לא סיפור של ניל גיימן? או אורסון סקוט קארד? למה דווקא מלפני חצי שנה?

ורד אמרה שהסגל של החד-ממד מקצועי ויכול להוציא אותו לאור באייקון, אם צריך. לגבי זה, אין לי וויכוח. לגבי זה שהחד-ממד ייצא באייקון… אין לי צל של ספק שזה לא יקרה.

את יכולה לקרוא לזה ניחוש מקצועי. את יכולה לקרוא לזה ספק מרושע. אני פשוט קורא לזה היגיון פשוט: אם הוועד אומר שזה יצא באייקון, אני מהמר שזה לא ייצא באייקון.

• #188815 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

אולי יהיה זמן הסתגלות לפורמט החדש, אבל זה לא צריך למנוע תוכניות. חוצמיזה, אני לא יודעת לגביך, אבל אם, נניח, איזה סופר שאני אוהבת יבוא לארץ, יסתובב קצת עם החובבים, יחתום לי על משהו (או מישהו, אם זו היא נטיית ליבו במקרה), יחזור הביתה ויכתוב לנו סיפור שיתורגם ויפורסם לאחר מכן בשנתון של האגודה – התגובה שלי לא תהיה "מגוחך". יותר "ווהו! מגניב! ואני חושבת שהדמות הזו בהשראתי. לא משנה למה. למה להתווכח?"

• #188826 הגב
      גרייף
      משתתף

אני נאלץ להיכנע להתלהבות.

טוב, זה יהיה מגניב אם יהיו סיפורים מאורחי אייקון שהוזמנו במיוחד לטובת אייקון.

• #188882 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

ללא תגובה, נו. מה שנינויות בשעה כזו, ועוד עם פתיליפלצת שמחכים למעלה?

מציג 10 תגובות משורשרות
מענה ל־השנתון

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: