ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עדכוני הועד 19.4: מורשי חתימה, שגרירות, אמא"י, ערב ירח, הטוב שבטוב, דובר הועד, אתר האגודה, השנתון והמימד, פורום האגודה, אייקון, חברת ועד חדשה
- This topic has 20 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 6 חודשים by השמ.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
פרוטוקול ישיבת ועד האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה
יום ראשון, 19/4/2009נוכחים:
יו"ר: ליאת שחר
חברי הוועד: רותם ברוכין, עדו ענבל, נעמה פרידמן, יערה קוזלוב, קובי רובין
חברות ועדת הביקורת: יעל פורמן, חגית וינר1. הוועד אישר מחדש את מינויה של ליאת שחר ליו"ר האגודה במקום אמיר ארד שהתפטר. ההצבעה התקבלה פה אחד.
2. ליאת שחר ועדו ענבל מונו למורשי חתימה מטעם העמותה. ההחלטה התקבלה פה אחד. חתימת שניהם יחד בצירוף חותמת האגודה מחייבת את העמותה לכל דבר ועניין.
3. ליאת שחר ורמי שלהבת מונו למורשי חתימה בחשבון הבנק של העמותה. ההחלטה התקבלה פה אחד.
4. שגרירות ? נכתב הסכם ראשוני למיזוג שגרירות סאנדייל בישראל באגודה. הנהלת השגרירות הציגה את טיוטת ההסכם בפני חברי השגרירות במהלך כנס עולמות 2009. בשבועות הקרובים תערך פגישה עם נציגי השגרירות לניסוח ההסכם הסופי ולחתימה עליו.
5. אמא"י ? קובי רובין דיווח כי ועד אמא"י לא פרסם עדיין הודעה על הבחירות לוועד הארגון, אך הודעה רשמית, ובכלל זה תקנון, יתפרסמו עד תחילת מאי לאחר שהתקנון יובא לעיונו של ועד האגודה. בנוסף, תקבע פגישה עם ועד אמא"י לדיון בשינויים בהסכם הקיים בין האגודה לאמא"י.
6. ערב ירח ? נדב אלמוג נבחר לנהל ערב בנושא ירח, שאמור להיערך ב-20 ביולי בסימן 40 שנה לנחיתה על הירח. טרם נקבע היכן האירוע יתקיים.
7. הגיעה לאגודה הצעה להצגת פרס גפן בכנס וורלדקון הקרוב, כחלק מהצגת פרסי ספרות בינלאומיים בכנס. ההצעה אושרה, ויש לבדוק פרטים נוספים מול הנהלת וורלדקון.
8. פרויקט הטוב שבטוב ? ליאת שחר ורותם ברוכין ינסחו מטרות ותוכנית עבודה לפרויקט, לצורך הצגה בפני פעילי האגודה, ובהמשך בפני מי שינתדב לנהל את הפרויקט. כמו כן תיבדק האפשרות להגיש בקשה לתמיכה ממפעל הפיס.
9. במסגרת התערוכה לזכרה של זהרה צעירי הופקו סימניות לזכרה ונמכרו בדוכן האגודה בכנס עולמות 2009. ההכנסות ממכירת הסימניות, בסך 410 שקל, תיתרמנה לאגודה למלחמה בסרטן.
10. דובר הועד ? כל הודעה הדורשת תגובה רשמית מהוועד תועבר לתגובת חבר הוועד המטפל בנושא.
11. אתר האגודה ? בשל בעיות עם שרתי אתר האגודה ועם התפעול שלו, נבדקת האפשרות להעביר את האתר לשרת אחר. הנושא יבדק והחלטה בנושא תיקבל אחרי שיתקבלו כל הנתונים הדרושים. כמו כן ייבדק שינוי עיצוב האתר ומבנהו. יערה קוזלוב לקחה על עצמה את הטיפול בנושא.
12. שנתון ? תיקבע פגישה בין נציגי הוועד לבין מערכת השנתון כדי לגבש החלטות סופיות על תוכנו ומועד פרסומו.
13. המימד העשירי ? בשל תקלה בבית הדפוס, אחד הדפים בגליון 36 של המימד לא הודפס נכון. הדף החסר כבר הועלה לאתר האגודה והקישור לדף זה יופץ גם במכתב החודשי. כמו כן יופקו על חשבון בית הדפוס מדבקות לתיקון הגליונות שעדיין לא חולקו. המדבקות ישלחו בדואר גם לחברי האגודה שקיבלו את הגיליון במהלך כנס עולמות.
14. פורום האגודה ? לאחר בחינה מחודשת של החלטת הועד מתאריך 3/3/09, הוחלט לפתוח מחדש את פורום האגודה לקהל הרחב. למנהלת הפורום תוחזר האפשרות למחוק הודעות לפי שיקול דעתה.
15. אייקון ? הוחלט כי האגודה לא תעזוב את פסטיבל אייקון, ושהיא מחויבת לפסטיבל בשלב הזה של הפקתו. ההחלטה התקבלה פה אחד. הועד מחפש איש קשר אשר ייצג את האגודה מול הנהלת אייקון. קול קורא ישלח במכתב החודשי ויפורסם בפורומים.
16. מינוי חברת ועד חדשה ? לאור התפטרותו של אמיר ארד מוועד האגודה, הוחלט לצרף במקומו לוועד את עדי לויה, ולהעביר לידיה את האחריות לניהול פרס גפן. ההחלטה התקבלה פה אחד. הוועד מאחל לעדי הצלחה רבה בתפקידה.
17. תוספת לפרוטוקולים הקודמים ? דורית תמיר מונתה למנהלת כנס בדיון 2009. -
Boojieמשתתף
וסחתיין לעדי, כל הכבוד ובהצלחה. וגם סחתיין לכם שהצלחתם לסנג'ר אותה.
-
גילימשתתף
באמת. לעניין ס' 10 נניח, אם אני שואלת שאלה לגבי, נניח, ביטוח אז חבר או חברת הוועד האמונים לעניין יענו לי עליה? מה אם אני שואלת שאלה על נושא שבטיפול מישהו מחוץ לוועד, למשל ייצוג האגודה באייקון, אם מישהו שאינו בוועד יעשה את זה? האם תצא תגובה של מי מהוועד, או של אותו אדם האחראי לנושא?
בהצלחה לכל מי שמונה לתפקידים חדשים. אה, ולהציג את פרס גפן בוורלדקון זה עשרה סוגים שונים של נורא מגניב
-
shedonitמשתתף
סודרה ה"ת"
-
???משתתף
במידה ונשאלת שאלה על נושא שבטיפול אחד מחברי וועד, האחריות לתגובה היא עליו.
במידה ונשאלת שאלה על נושא שבטיפול בעל תפקיד מחוץ לוועד, האחריות לתגובה היא על יו"ר האגודה בתיאום עם אותו בעל תפקיד. -
גילימשתתף
ל"ת
-
רזמשתתף
במה בדיוק זה מתבטא?
-
גלמשתתף
הוא כותב שהוחלט לערוך אירוע שיציג פרסי מד"ב בין-לאומיים. הוא כותב שבעוד שההוגו הוא חשוב, יש צורך להכיר גם את הפרסים הללו.
לצורך כך, הם מציעים שנציג מטעמנו שמגיע לוורלדקון, יציג באירוע את מהות הפרס (למה הוא ניתן, איך נבחרים הזוכים וכו') ולהציג את המועמדים לפרס השנה (או הזוכים במקרה שהפרס כבר ניתן).
גם אם לא מגיע נציג מטעמנו לוורלדקון, הוא מבקש לפחות סקירה כתובה, כולל קטעי הקראה קצרים מהסיפורים המועמדים/זוכים.מה יקרה בפועל – נו, הוועד כתב בפרוטוקול שצריך עוד לסגור פרטים מול אחראי האירוע.
-
???משתתף
שרז לא צועק עלייך שהוא רוצה תשובה ממישהו אחראי…
-
???משתתף
הדס לא פחות או יותר הודיעה ב"הכה את הגרייף" שאסור לכם לקבל החלטות סותרות להחלטות האסיפה הכללית? זה כמו שתכתבו סעיף "הוועד החליט לא לעבור על החוק"…
טוב, בעצם, אני יכול לחשוב על החלטות יותר גרועות שהוועד יכול לקבל.
-
רזמשתתף
מה שדווקא עושה אותו מתאים מאוד לתשובה על השאלה, לפי הקריטריונים המחמירים שלי.
-
Boojieמשתתף
הייתי קונה כרטיס.
-
גרייףמשתתף
אני יכול להבין את הגישה הזו.
[ההודעה נערכה על ידי מנהלת הפורום, 05.07.09 22:43. תקציר התוכן שנמחק: העובדה שגל קרא את המיילים שהתקבלו במסגרת תפקידו והשיב על שאלות על סמך מידע זה היא לא תקנית ויש לפטרו.]
-
השממשתתף
תודה על הדיווח המפורט, יש לי 2 שאלות , אשמח לקבל פרוט או הפניה למקורות מידע :
1. סעיף 4 – מיזוג עם השגרירות, על מה , למה , מה מקווים להשיג וכו'…
2. סעיף 12 – האם נושא השנתון הוא סופי ?ואם פיספסתי דיונים בנושא במקום זה או אחר, אשמח להפניה
תודה מראש
משה. -
Odonataמשתתף
שלום
בנוגע לסעיף 4- האגודה שואפת להיות ארגון גג לכל פעילויות וארגוני המדע הבדיוני והפנטסיה בארץ. מיזוג השגרירות עם האגודה יביא לשני הארגונים כוח גדול יותר מול גופים אחרים, ויאפשר לנצל בצורה טובה יותר כוח אדם ומשאבים שונים.
שגרירות סאנידייל בישראל היא ארגון חובבים המוקדש ליצירותיו של ג'וס ווידון (באפי קוטלת הערפדים, אנג'ל, פיירפליי וכו'). בשנים האחרונות הארגון מתמקד בעיקר בהפקות מקור בכנסים, ושואף להמשיך ולקיים את רמת היצירה שלו ולהפחית עם הזמן את הצדדים הבירוקרטיים של קיום ארגון – מזכירות, ניהול כספים, הנהלה בת חברים רבים ועוד. האגודה תספק לשגרירות
את המשאבים הנחוצים להמשיך לעסוק ביצירה ולהקטין שחיקת פעילים בשגרירות.סעיף 12- ההחלטה להעברת המימד לפורמט אינטרנטי ולהוצאת שנתון היא סופית. פרטים סופיים הנוגעים לתוכן השנתון, הפורמט שלו ושאר נושאים יידונו ויוחלטו במהלך השבועיים הקרובים.
-
Boojieמשתתף
לא היו בזמנו ויכוחים לאין קץ בנושא מטרות האגודה (בתקופה שבה בדקו את האפשרות לשנות אותן, לא זוכרת מה קרה עם זה בסוף) ובשאלת "ארגון הגג" וסוכם שלהיות ארגון גג זו כבר לא שאיפה של האגודה, בין השאר פשוט כי זו לא שאיפה ריאלית?
שאיפה של האגודה להיות "ארגון גג" אומרת שהיא גם תשאף להכניס תחת חסותה את עמותת טולקין ואת עמותת סטארבייס 972 (אם לציין שתי דוגמאות בולטות בלבד), וזה נראה לי, בתור מינימום, קפיצה מעל הפופיק. -
גרייףמשתתף
חשבתי שסוף סוף למדת שזה שהוועד אומר "השאיפה של האגודה להיות ארגון גג" זה לא אומר שהשאיפה של האגודה היא אכן להיות ארגון גג, זה פשוט ההסבר שנותנים כרגע למהלך האחרון שהוועד עשה.
לחשוב שההסבר הזה צריך להיות מוחל על דברים אחרים שמבחינת ההגיון הפשוט הוא חל עליהם זה… מגוחך. פשוט מגוחך. -
MuchRejoicingמשתתף
אני מצטערת, אני ככל הנראה סתם שפוכה, אבל משהו בתיקון הזה פשוט כל כך מצחיק בעיני…
-
גרייףמשתתף
לפת
-
השממשתתף
חבל לי מאוד מאוד מאוד על העלמות המימד, אני חושש שהאקט הנ"ל יכול לגרוע משמעותית מהאטרקטיביות של האגודה, אבל …..
משה.
-
-
מאתתגובות