עדכוני הועד

מציג 15 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163510 הגב
      Odonata
      משתתף

באירוע "פגוש את הוועד" שנערך אתמול ב-12.4 בכנס "עולמות", התפטר מתפקידו יו"ר האגודה, אמיר ארד.
      בישיבה שלא מן המניין של הוועד נבחרה ליאת שחר ליו"ר החדשה של האגודה.

הוועד והאגודה מודים לאמיר על פעילותו ומאחלים לליאת הצלחה בתפקידה.

ישיבת הוועד הקרובה תערך ביום ראשון ה-19.4 ולאחריה יתפרסם פרוטוקול מסודר שיתייחס לכל הנושאים התלויים ועומדים.
      אנא התאזרו בסבלנות.

וועד האגודה

• #188360 הגב
      Boojie
      משתתף

ל"ת

• #188364 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

הא לך תו עברי, שי ליו"רות החדשה.

• #188366 הגב
      גילי
      משתתף

ואין לי שום בעיה לחכות עד אחרי ישיבת הוועד בשביל תשובה אבל אני רוצה להעלות את זה ולשאול לדעתם של אחרים בעניין.

ישבתי בפגוש את הוועד, מצב עגום שבו האפשרויות היו לצחוק או לבכות (החלטתי לצחוק, זה מפעיל פחות שרירים ואני עצלה כרגיל), ואם זכרוני אינו מטעני המילים המדוייקות של דר' ארד היו "אני פורש". שאלתי היא, האם הוא פרש מהאגודה, או התפטר מהוועד, או שניהם ביחד?

למה זה משנה, תשאלו. זה משנה, מכיוון שמהלכיו האחרונים בתור יו"ר, לדעתי, היו כל כך פוגעניים כלפי האגודה שהוא היה אמור (ואני מאמינה שהוא באמת ניסה, תקופת זמן מסויימת לפחות) לייצג את האינטרסים שלה, שאם הוא לא פרש בעצמו מהאגודה אז יש מקום לדיון בעניין מהצד שלנו, כמליאה, או של הוועד.

אני לא מנסה להיות פרובוקטיבית סתם. זו היתה אחת ההזמנויות היחידות בשנה של חברי האגודה להפגש עם הוועד ולדבר על דברים שחשובים לכולנו, ובסופו של דבר לא דיברנו על כמעט כלום מזה, מעבר לפריסה הראשונית של נושאים כמו החלפת המימד בשנתון, הצטרפות השגרירות לאגודה, נושאים חשובים שהיו ראויים לדיון נוסף, וזה בלי להזכיר בכלל את הצנחת ה"דרך אגב, האגודה בהליכי פרישה מאייקון", נושא שלאחר פרישתו של דר' ארד לא ממש יצא לאנשים לדון בו. לדעתי הפיכת אירוע ציבורי כמו פגוש את הוועד לדיון מאוד (מאוד) אישי בינו לבין אדם אחד שאינו חבר אגודה היא עלבון לחברי האגודה שהיו שם, וזלזול בזמננו שגם הוא יקר. אנשים הגיעו לפגישה הזאת גם מרחוק, ולבזבז את כולה על סצינת דרמה שהיתה נראית מצויין בערוץ 3 והיתה יכולה להתבצע גם במייל, נניח, זה מעליב, מזלזל, ולא מקצועי ברמות שמחרידות אותי.

ברמה האישית, אני מאוד, מאוד שמחה שלא הצבעתי עבורו בבחירות, ואני מקווה שאלו שכן הצביעו קצת מצטערים על זה עכשיו, למרות כל הדברים הטובים, ויש כאלה, שהוועד עשה בזמן כהונתו.

• #188367 הגב
      רז
      משתתף

האיש הכריז שהוא פורש מכהונתו כראש הועד, ובזה זה צריך להגמר. כל דבר מעבר לזה (לא ברור לי מה צריך להיות מעבר לזה) הוא יריות בגב.
      כשארז אברמוביץ', בשעתו, לא נבחר לכהונה נוספת כיו"ר האגודה, התחילו נשמות טובות ברחבי האינטרנט להשמיץ אותו ולערוך חגיגות-וירטואליות לכבוד תום תפקידו. ההודעה הראשונה (הראשונה!) שהוציא הועד החדש שנבחר היתה גינוי של ההתנהגות הזו. אני לא רואה למה המקרה הנוכחי צריך להיות שונה.

• #188368 הגב
      Boojie
      משתתף

אני רק זוכרת כמה הודעות הזויות בפורום הזה על זה שהאגודה חייבת להחזיר את ארז לתפקיד היו"ר כי "פיטוריו" היו יחס לא יפה כלפיו או משהו.

• #188369 הגב
      רז
      משתתף

היה גם מאמר אחד ב-ISF שקרא לעריכת בחירות מחודשות, וגם אליו הועד הגיב בשלילה. אבל הוא לא התקרב למידת הגועל-נפש של הודעות ה-"ברוך שפטרנו" האמורות.
      הנקודה שלי נותרה זהה: יו"ר פרש? אני חושב שדיון לגופו של אדם בהאם הוא היה בסדר או לא בסדר, בהקשר הזה, הוא עניין מיותר שלא יוסיף כבוד למתדיינים.

• #188370 הגב
      Boojie
      משתתף

היה ממש עדיף להצביע לאחד מהמועמדים האחרים ליו"ר. כמו, אה… המממ… לא משנה. היה עדיף.

יש לא מעט סיבות למה אנשים לא רוצים לרוץ לוועד האגודה ובפרט לתפקיד היו"ר. אני חושבת שנתת כאן הדגמה יפה מאד לאחת מהסיבות האלה. אין ספק שזה שאדם בזבז חצי שעה מזמנך היקר ב"פגוש את הוועד" (אחרי שבזבז חצי שנה [תיקון: יותר מחצי שנה. שכחתי שהאספה הייתה בפנטסי.קון ולא באייקון] מזמנו היקר בניסיון לכבות את שרפותיה של האגודה) זו סיבה לזרוק אותו מהאגודה, אותה אגודה שנכון לרגע זה מנסה בכל כוחותיה לגרד אנשים שיסכימו להיות חברים בה, או בוועד שלה, או פעילים שלה, או משהו. ומשום מה, מעט מדי אנשים רוצים.

• #188371 הגב
      גילי
      משתתף

להפך, אני חושבת שהוא עשה הרבה טוב, ואחרי שראיתי את זה גם תמכתי בהרבה ממה שהוא עשה. אני חושבת שהיציאה שלו מתפקידו היתה מחווה דרמטית ומיותרת שלא שירתה שום דבר חוץ מאת הצורך שלו להראות לעולם כמה הוא סבל. אם זה לא היה כל כך עצוב, זה היה מגוחך. העלתי את דעתי, אני מוכנה לגמרי לעובדה שאולי אני בדעת יחיד בעניין. זה בסדר, לפחות זה כבר לא מדגדג לי בקצות האצבעות.

ואני לגמרי מסכימה עם הנקודה השניה שלך- מתוך 350 או יותר חברי האגודה, מתוך ה-50 בערך שממש פעילים בה, נעשה יותר ויותר קשה למצוא שבעה אנשים שמוכנים לכהן בוועד. אולי יש מקום להסתכל גם על זה ולבדוק למה לגרד, כדבריך, חברים חדשים ומועמדים לוועד זה כזה קשה. כן, להיות יו"ר זו עבודה חסרת כל הכרת תודה, קשה, מתסכלת ולרוב סיזיפית (ליאתי, אני מתה עליך ומקווה שלך זה לא יקרה), אבל אדם שטען בנאום הבחירות שלו שהוא יביא רמה של מקצועיות לאגודה, בחצי השעה האחרונה שלו כיו"ר, איבד הרבה מהכבוד שלאט לאט פיתחתי אליו.

• #188372 הגב
      Boojie
      משתתף

אני חושבת שזאת אמירה *קצת* קיצונית, בטח כשההנמקה שלה היא "הוא בזבז את הזמן שלי על דרמה".

• #188373 הגב
      אמבר
      משתתף

למרות שיש לי הרבה מה להגיד על זה. בעיני מה שחשוב יותר זה לטפל במה קורה עם האגודה והלאה.

• #188374 הגב
      Boojie
      משתתף

ליאת תהיה יו"ר זמנית, תעשה עבודה טובה ככל יכולתה, האגודה תמשיך לעשות את הדברים שהיא עושה, בבחירות הבאות יהיו עוד כמה אנשים חדשים שיציגו מועמדות… זה לא ככה כל פעם? או שהתהייה שלך יותר ספציפית מזה?

• #188378 הגב
      גילי
      משתתף

בלי קשר לקיצוניות שלי לכיוון זה או אחר- למה את אומרת את מה שכרגע אמרת כאילו זה לא דבר ממש ממש רע?

• #188379 הגב
      Boojie
      משתתף

לת

• #188380 הגב
      גילי
      משתתף

'זה מה יש' זה מה שהביא אותנו למצב הנוכחי, בו הוועד מקרטע, אי אפשר למצוא אחד שמוכן להתנדב לייצג את האגודה והאינטרסים שלה בוועדת ההיגוי של אייקון, הפעילות, ברובה, נופלת על בין חמישה לעשרה אנשים, רובם בוועד, שעובדים נורא קשה וממגבלות אנושיות בלבד לא מצליחים לכסות את כל הבסיסים, ולמה?

כי כנראה לאנשים לא אכפת. וכשלאנשים לא אכפת, אז גם אלה שאכפת להם לא מוכנים לקחת אחריות לידיים, כי לך תנסה להנהיג קבוצה של אנשים שלא אכפת להם.

אז אם זה מה יש, ורד, ואת מקבלת את זה בלי אפילו לנסות לשפר את המצב, אז למה את משלמת דמי חבר לאגודה? אפילו מימד זה כבר לא נותן לך. אנשים יכולים להיות חובבי מד"ב ופנטזיה, ואפילו פעילים בתחום, גם בלי כרטיס חבר קטן שיאשר את זה.

בנקודה הזאת אני רוצה לציין שאני מעריכה את הוועד, באמת, וכואב לי לראות אותם מנסים לעשות משהו שהוא כנראה, במצב היום, בלתי אפשרי אם כמה אנשים לא יקומו על הרגליים ויעזרו להם. כן, אני כוללת את עצמי גם בקבוצה שצריכה לקום ולעשות, ומכיוון שעל זה לפחות יש לי שליטה אישית, זה רוב הסיכויים יקרה.

• #188381 הגב
      Boojie
      משתתף

וואלה שאלה טובה, בדיוק שאלתי את עצמי אותה שאלה בעולמות, ואמרתי לעצמי שאני אחשוב על זה שוב באייקון, כשיגיע הזמן לחדש. אבל סביר להניח שהתשובה תהיה "סנטימנטליות זולה". כי אני כזאת.
      למה אנשים כבר לא רוצים לתרום לאגודה? וואלה שאלה טובה. יכולתי לענות לך את התשובה שלי, אבל זה לא לפורום הזה. לגבי האנשים האחרים, תצטרכי כנראה לשאול אותם.

מציג 15 תגובות משורשרות
מענה ל־עדכוני הועד

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: