ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › תגידו – לא כדאי שאתר פרס גפן יעודכן עם שמות הזוכים?
- This topic has 18 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 16 שנים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
רנימשתתף
כאילו, זה כבר הופיע באתרים בחו"ל ובאתר הפרס ואתר האגודה כלום. יוק. פרס גפן אכן מוענק מטעם האגודה, נכון? סתם רציתי לברר שאני זוכר נכון.
ומעבר לציניות – אני מודע לכך שאנשים עובדים מאד קשה, ושהיה שבוע מעייף ועמוס (שלא לומר טראוטמטי) ובכל זאת: פרס גפן הוא אחד הכלים החשובים ביותר של האגודה לקידום הנושאים שלשמם היא קמה וזה נראה קצת לא רציני אם אתר הפרס עצמו ואתר האגודה לא מתעדכנים בנושא הספציפי הזה מיד עם היוודע התוצאות.
-
Onyxמשתתף
רני,
אתרים מסחריים שונים ואתרים בחו"ל מעסיקים את אנשיהם תחת חוזה עבודה ומשלמים עבורו – בכסף.
למרבה הצער, את האנשים שעוסקים במלאכה לא נותר לנו באגודה אלא לתגמל במילים טובות (וגם הן נדירות).תקופת החגים הזו קשה מספיק להעביר אותה בעבודה קשה ומאומצת לאורך אייקון – בייחוד כשחברי וועדת פרס גפן – שתיים מהן לפחות, שומרות מסורת.
הזוכים נקבעו, הפרס ניתן – והזוכים והתפלגות המצביעים – יעודכנו לאחר החג ובא הכל על מקומו בשלום.
תודה,
אמיר ארד.
-
דותן דימטמשתתף
כלומר, עם כל זה שקשה לקום בבוקר, כבר עבר יום עבודה שלם, ואף אחד עוד לא עשה קופי-פייסט של פירוט הזוכים מאתר איקון (נניח) לבלוג של אתר פרס גפן או למערכת התוכן של אתר האגודה.
את עבודת התזה על התפלגות ההצבעה אפשר לפרסם אחר-כך, אבל היה אפשר להערך להעלות את פרטי הזוכים לאתר בזמן. למעשה, הייתי בטוח שמישהו יטפל בזה. אולי אחרי ההופעה שלו בערב מומחים.
-
רזמשתתף
הייתי שם כרגע, והמידע לגבי צאת הגיליונות התעדכן לאחרונה בגיליון 32 – לפני שלושה גיליונות, אייקון אחד ו*שנה תמימה*.
ברור לי שהעבודה נעשית כולה בהתנדבות וכו', ושאתר המימד כנראה לא נמצא במקום גבוה מדי ברשימת סדר-העדיפויות, כי את חברי האגודה הוא לא ממש מעניין (הם הרי לא צריכים את האתר, יש להם את המימד עצמו). אבל המימד הוא בכל-זאת הפרצוף שאותו האגודה מראה לקהל הרחב (ויעידו השולחנות שהיא מצביה בכנסים) ואדם מבחוץ שיכנס לאתר יגיע למסקנה שהוצאתו לאור נפסקה מאז האייקון הקודם. ואז תהיה לו סיבה אחת פחות להצטרף – ואפילו לא סיבה מוצדקת.
ההצעה שלי – לעדכן את האתר *לפני* שהמימד יוצא עם פרטים על הגיליון המתקרב – אז תהיה סיבה גם לחברי האגודה להתעניין בו, וכפרומו למגזין עצמו הוא יעבוד טוב יותר. אם אנשי המערכת עסוקים מדי, סבבה – לתת את תפקיד עדכון האתר למישהו אחר. וההצעה הזו תקפה גם לגבי פרס גפן – עדכון באתר האגודה (או המכתב החודשי או ווטאבר) לא צריך להיות התפקיד של חברי ועדת הפרס. צריך להיות אדם שעדכונים כאלה בערוצי האגודה השונים הוא תפקידו.
-
רנימשתתף
עם כל הכבוד, האתרים בחו"ל שעודכנו כבר הם אתרים התנדבותיים שמפעיליהם אינם מקבלים כל שכר (את עורכת אתר SF AWARD WATCH למשל, אני מכיר אישית ויודע שזה כך, וזו רק דוגמא אחת.
מעבר לכך, לא אמרתי דבר וחצי דבר לגבי פרסום ההתפלגות אלא לגבי פרסום שמות הזוכים בלבד. זה נעשה בעבר (למעשה, זו הפעם הראשונה שבה אתר האגודה ואתר הפרס אינם מתעדכנים מיידית) ויש לכך חשיבות גדולה לגבי נראות הפרס, וגם לגבי מי שחפצים לדעת את החדשות. ובאמת, מדובר בענין שפוט של קופי פייסט, ענין של לא יותר מכמה דקות עבודה בודדות.
אגב, גם אתר איקון הוא בהתנדבות.
והערה נוספת: השנה נעשתה עבודה טובה, עד מצוינת, בעידוד ההצבעה לפרס (ועל כך כל הכבוד) האם לא שווה להקדיש את אותה תשומת הלב (שכאמור, כרורכה בהרבה פחות עבודה) גם לגבי פרסום התוצאות? (באנגלית ובעברית). הרי ווינט ווואלה כבר פרסמו, אתרים בחו"ל כבר פרסמו, ורק אתרי הפרס עצמו עדיין לא פרסמו? לעניות דעתי זה א"ב. נקווה שלא יחזור על עצמו בשנה הבאה.
-
יעלמשתתף
ל"ת
-
יעלמשתתף
http://www.sf-f.org.il/story_1067
(כן, יש תווים עבריים בהודעה)
-
Boojieמשתתף
קודם, היה דף עדכונים באתר האגודה, שהיה מקושר מהדף הראשי, וכל מי שרצה לדעת מה הסטטוס הנוכחי של פרס גפן יכול להיכנס אליו ולהתעדכן בהצצה אחת, וגם למצוא בו קישורים מסודרים לכל מידע רלוונטי אחר.
עכשיו יש אתר לפרס גפן שפועל במתכונת בלוגית, וזה מצוין וזה נהדר, אבל כשנכנסתי אליו לפני יומיים כדי לנסות למצוא בו מידע מסוים לגבי המועמדים, נאלצתי לחפש בו לא מעט ולא ממש הצלחתי לאתר את המידע שרציתי, ומאחר שמיהרתי אני בטוחה שגם פספסתי דברים חשובים.
אז עם כל ההתלהבות מזה שלפרס גפן יש אתר, לדעתי חיוני שיהיה דף מידע אחד קבוע – אפשר, למשל, לעשות עמוד עדכונים ולהפוך אותו לדף הראשי של האתר, נאמר (וורדפרס מאפשר לקבע דף אחד כדף הראשי של האתר שיכיל את המידע הבסיסי שזקוק לו מי שנכנס לאתר לראשונה) – שאפשר יהיה להגיע אליו בקלות מהדף הראשי של אתר האגודה, כדי שמי שנכנס באמצע הסרט לא יצטרך להתעדכן בכל הפוסטים הקודמים באתר פרס גפן כדי להבין מי נגד מי, למה, איך ואיפה – באיזה שלב עומד פרס גפן כרגע, מי המועמדים הנוכחיים ומה פרטיהם, והיכן מוצאים את תקנון הפרס ואת ההיסטוריה שלו. וכל זה צריך להיות נוח ונגיש במידה מקסימלית, בין השאר כדי שאם עיתונאי נופל על הדף הזה – ההמשך ברור. -
Boojieמשתתף
אחת המסקנות כבר לאחר אייקון הקודם – שלדעתי גם מופיעה בחומר שמסרתי לוועד מהתקופה שהייתי מקדמת פרס גפן – היא שחייבים לפרסם את תוצאות פרס גפן בהקדם האפשרי (ובאמת שזה לא כזה ביג דיל – רק צריך אדם עם הרשאה לאתר, עם גישה לאינטרנט ועם חמש דקות פנויות להעלות אייטם חדשות זריז). הסיבה לזה היא מיצוב אתר האגודה – ותוצאות פרס גפן – בגוגל. המטרה היא שכשאדם מחפש מידע על דברים כאלה בגוגל, קודם כל יגיע לאתר האגודה ואחר כך לכל מקום אחר.
אה, כן, ומאחר ש*כולנו* כאן מתנדבים כבדים, ככל הנראה לא צריך להסביר לנו איך פועלת עבודה התנדבותית.
-
Boojieמשתתף
זה לא ממש הגיוני שאת הרשימה המלאה של זכאים למועמדות לשנת 2008 אפשר למצוא רק בטופס ההצבעה, שאפילו לא נכלל בחיפוש באתר האגודה או באתר פרס גפן. אדם עתידי שיחפש את המידע הזה לצרכי רפרנס יתקשה מאד למצוא אותו.
מישהו צריך לשבת ולעשות חושבים על הדברים האלה, כדי לוודא שהמידע יהיה נגיש כראוי, ולא מפוזר באלף ואחד מקומות שידרשו עבודת נמלים של חיטוט כדי לאתר אותו. -
גרייףמשתתף
מישהו צריך. אבל, כמו שמישהו אומר, מישהו תמיד עסוק.
-
גרייףמשתתף
לא יודע לגבי עדכון האתר, ורני בדרך כלל צודק, אבל סתם מתחשק לי לנצל את העץ:
אחת ממטרות הפרס השנה הייתה להעלות את מספר המצביעים בין פי שתיים לפי ארבע משנה שעברה. בהובלת ליאת שחר, האגודה עמדה ביעד הזה, והעלתה את מספר המצביעים בערך פי שלוש. אני בכנות שמח לראות שחששותיי התבדו.
אני מקווה שלקראת שנה הבאה ימשיך הוועד ומתנדביו לבנות על היסודות הללו, החשיפה וההתגובות לפרס השנה, כדי שבשנה הבאה יצביעו לו עוד אנשים, והוא יקבל חשיפה עוד יותר גדולה (בהנחה שיהיה איפה לערוך אותו…)
חג שמח.
-
Boojieמשתתף
בתור מציאות – ברגע שאנשי עשייה מתחילים לסתום אחד לשני את הפה עם המשפט המטופש הזה (בנוסח "תעשה בעצמך או אל תציע הצעות"), זה מסרס.
"מישהו" הוא מונח מעצבן מאד כשהוא בא מאנשים שבעצמם לא עשו, לא עושים ולא יעשו כלום ורק מחכים שאחרים יעשו. כשזה בא מאנשים שעשו דברים בעצמם, יודעים איך המערכת עובדת וגם יודעים להצביע על דברים ש*חייבים* להיעשות ושיש למצוא מתנדב שיעשה אותם – זה חיוני. כי רעיונות הם דבר הכרחי, לפני שמגיעים לשלב הביצוע.
אז אנא, שמור את ה"הומור" הנפלא הזה לרגעים שבהם הוא נחוץ. אם אני אומרת ש*מישהו* צריך לעשות את זה, אז כן, אני חושבת שצריך למצוא *מישהו* שיעשה את זה, והניסיון שלי גם אומר שזה אפשרי למצוא *מישהו* שיעשה את זה. רק צריך להחליט שבאמת צריך ש*מישהו* יעשה את זה, ואז מחפשים ומוצאים את המתנדב הדרוש. למעשה, אני אפילו זוכרת שאתה בעצמך ביטאת בדיוק אותו רעיון לגבי ניהול כנסים (שצריך להחליט מה רוצים, ואז אפשרי למצוא את המתנדב שיאייש את התפקיד), מה שאומר שאתה אפילו מסכים איתי.
לאגודה, למרבה הפלא, לא חסרים מתנדבים, ברגע שיודעים לאן לכוון אותם.
-
רנימשתתף
הממ…
ומעבר לכך: ליאת עשתה עבודה נהדרת בהגדלת מספר המצביעים, ועל כך אין בכלל ויכוח. נדמה לי שאף התייחסתי לכך בהודעה שפתחה את הפתיל הזה.
ואפרופו אתר הפרס החדש:
חיפשתי, יגעתי, וחיפשתי עוד ועוד ועד לרגע זה לא מצאתי את דף הפרס בשפה האנגלית. למעשה, הדרך היחידה להגיע אליו היא דרך קישורים באתרים חיצוניים לפרס ולאגודה. כהצעה לשיפור, הייתי מציע שבדף הראשי של הפרס תהיה גם הפנייה (בשפה האנגלית) לדף הפרס בשפה זו. ואם קני כבר טרח ותרגם את התקנון החדש לאנגלית, יש מקום להוסיף גם אותו. בל נשכח שבחו"ל מתעניינים בפרס ורצוי להקל את החיפוש, לא להקשות או להפכו לבלתי אפשרי. -
Boojieמשתתף
אתה צודק רק כל עוד אתה לא מתווכח איתי.
-
גרייףמשתתף
את רוצה לנאום לי עוד קצת?
זו הייתה בדיחה. חמש דקות וחצי אחרי מערכון שלם על משפט "מישהו", תסלחי לי אם המשפט שלך שעשע אותי. לפני שאת מקפצת קדימה עם ההודעות המתלהמות שלך, ביקור קצר בפורומים הכחולים יגלה לך שבעוד שיש אנשים שאוהבים להגיד "עשה בעצמך או אל תציע הצעות", אני ממש לא אחד מהם. אני תמיד מעודד אנשים להעלות רעיונות, ולדאוג לגבי ביצוע אח"כ.
בכלל, אני באופן כללי נגד סירוס. סקס זה כיף.
-
Boojieמשתתף
ואני מקווה שתסלח לי אם לא ארוץ לפורומים הכחולים לקרוא את כל כתביך. קצת עסוקה כרגע. בשלושים ושמונה השנים האחרונות, ככה. בתמורה, אני מוכנה לוותר לך על קריאת כל כתביי, דבר שכבר מפנה לך לפחות עשרה חודשים בכל שנה, בהערכה גסה. אני מבטיחה שכשיהיה לך צורך לדעת מה דעתי בעניין מסוים, אני אדווח לך במקום, בלי לשלוח אותך לביבליוגרפיית חובה בנושא.
בכלופן, פעם הבאה שאתה כותב משהו בהומור, תשתדל שהוא יהיה מצחיק. זה מאד מקל לזהות את ההומור שבעניין.
טוב לפחות לדעת שיש דבר אחד שאנחנו כנראה מסכימים עליו – גם אני חושבת שסקס זה כנראה כיף, אבל נדמה לי שעוד אין החלטת ועד רשמית בנושא, אז נא לא לראות בדעתי זו את עמדתה הרשמית של האגודה או כל גוף חובבים אחר. מצד שני, אני גם פמיניסטית מסרסת (או שכך נמסר לי) וגם תומכת נמרצת בסירוס ועיקור (חתולים, בדרך כלל, אבל יש גם כמה גברים שזה היה עושה להם רק טוב – כאמור, פמיניסטית מסרסת), אז קשה לי להסכים עם התנגדותך הגורפת לסירוס.
-
גרייףמשתתף
אז אני חושב שאני אקרא לך "שולמית", או אולי "יוכבד".
-
Boojieמשתתף
רק תזכור את דברי הפייטן: ורד, בכל שם אחר, עדיין צודקת.
-
-
מאתתגובות