ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עולמות 2008 ? כנס מדע בדיוני ופנטזיה בפסח
- This topic has 10 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 16 שנים, חודש 1 by ???.
-
מאתתגובות
-
-
עולמות 2008משתתף
"עולמות 2008", כנס בן שלושה ימים המוקדש למדע בדיוני ופנטזיה, יערך בחול המועד פסח, 23-21 באפריל, במרכז בארבור בתל אביב. הכנס, שזו שנתו הרביעית, מוקדש השנה לנושא "מלחמה ושלום", ומציע מגוון רחב של פעילויות לחובבי הז'אנר, ובהן הרצאות, סדנאות, הקרנות של סרטים ופרקים, פאנלים, הפקות מקור, תחרויות יצירה נושאות פרסים, חידונים, תערוכת ציורים ואירועים של הקהילות המשתתפות.
מה ב"עולמות"?
? "חלום ליל קיץ, גרסת הבאפירוקי" ? עיבוד חופשי ומטורף ליצירתו של שייקספיר בהשראת מופע הקולנוע של רוקי ובאפי קוטלת הערפדים.
? הרצאות בנושאים רבים ? החל במלחמת המינים במדע הבדיוני, שבעת החטאים ביצירתו של טולקין והשתקפותו של צה"ל ביצירות מדע בדיוני ישראליות, וכלה באנשי זאב בהארי פוטר, עולם הדיסק ורובוטריקים. משתתפים: המתרגמת עליזה בן-מוחה, ד"ר דפנה שניצר, הסופרת ורד טוכטרמן ועשרות מרצים נוספים.
? הקרנות מיוחדות, חלקן בבכורה ארצית: איש משפחה ? קציר כחול; סופרמן: יום האבדון; מתקפת הגריפון; סטארגייט: תיבת האמת; חומריו הבהירים ? סרט בהפקה מקורית של קהילת חומריו האפלים הישראלית; מרתון פרקי ד"ר הו, ועוד.
? יצירה ¬? תחרות סיפורים, תחרות פילקים (שירים) ותערוכת ציורים. התחרויות פתוחות לכולם; יש להירשם מראש באתר הכנס.
? ושלל פעילויות אחרות ? סדנאות כתיבה וציור, משחקי לוח אסטרטגיים, מועדון קריאה, תחרות טריוויה, מפגשי קהילות מדע בדיוני ופנטזיה ועוד.
מחירים: 35-15 ש"ח לאירוע.
"עולמות" הוא שיתוף פעולה בין שלושה ארגונים ללא כוונת רווח: האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה, עמותת טולקין הישראלית ושגרירות סאנידייל בישראל, והכנסותיו מיועדות למימון פעילותם השוטפת לכל אורך השנה. פרטים על הכנס ועל המארגנים ? באתר הכנס.
-
???משתתף
לקדם את אג'נדת המאמינים בעב"מים ובחוצנים ואיך זה שהרצאתם של המאמינים המסורים נקלעה לכנס "עולמות"?
אם מסתכלים על מטרות האגודה אין למצוא שם שום אזכור לתמיכה ועידוד בגישות אנטי מדעיות וקונספירטיביות מהסוג של החבר'ה הללו, שטרחו להתהדר בכך שהגורו שלהם "יותר אמין מפון דניקן!!".
גם אם השיבוץ הזה אינו אלא פריו של חוש הומור סוטה של מישהו בהנהלת הכנס, אני חושב שמוטב להימנע מהכנסתם לכנס המוקדש למד"ב ופנטסיה ולשלוח אותם לאיזה בובמלה או משהו.
-
גרומיטמשתתף
ושותפים בו ארגונים נוספים וקהילות אחרות. תקציר ההרצאה ופרטי המרצים הצהירו במפורש במה ההרצאה עוסקת ומה סדר היום של הדוברים בה, ואף אדם לא הוכרח להיכנס אליה נגד רצונו.
יתר על כן, אין זו הפעם הראשונה שבכנסים שלנו מובאים תכנים שעשויים להיחשב "אנטי-מדעיים", מיסטיים, קונספירטיביים. כבר היו הרצאות (פופולריות מאוד ומרתקות, יש לציין) של נציג בכיר מ"הבונים החופשיים", דוכנים של "עידן חדש" למיניו ועוד, ובכל זאת האגודה טרם הפכה לאגודת סתרים אפופת קונספירציות ואף לא צירפה את עידוד אופנת "העידן החדש" למטרותיה.
-
MuchRejoicingמשתתף
לא יכולת להגיד לי את זה *לפני* שהצטרפתי?
-
גרומיטמשתתף
וכאגודת סתרים קונספירטיבית אסור לנו להודות שאנחנו כאלה, כך שזה נכון על אחת כמה וכמה שאיננו אגודת סתרים קונספירטיבית.
-
???משתתף
כרגיל.
אותו "נציג" של הבונים החופשיים עשה שני דברים:
האחד, הוא הציג תיאור פקטואלי של טקסים ואמונות של הבונים החופשיים. זה בדומה לכל הרצאה על מיתוסים אחרים. אם אני מרצה על מיתוסים איריים, זה לא אומר שאני מאמין בפיות.
השני, הוא העביר הרצאה (מעניינת זה עניין של דעה) על תיאוריות קונספירציה פופולריות וידועות על הבונים החופשיים, מסדר ציון, הטמפלרים, וכו'. גם שם, הוא לא טען לאמיתות או אמינות של שום דבר.
זה שונה מהותית מההרצאה של עב"מים, אם זו טענה שהם קיימים וניסתה להציג "הוכחות" שכך הדבר. אני לא יודע, כי לא הייתי בהרצאה, אבל זה מה שהבנתי מהביקורת (האנונימית, כהרגלם של מבקרי האגודה, ולא במפתיע) של היישות הוירטואלית מעליי.
האגודה לא עושה שום ביקורת, תוכנית או אחרת, על ההרצאות שיש לה בכנס. היא לא אחראית על התכנים שיש לה בכנס, ומביעה זלזול בקהל שלה. כשמישהו מביע ביקורת על הזלזול הזה, התשובה שהוא מקבל היא "אתה אחראי, כי עובדה שהטיזר אמר שמזלזלים בך, ואף אחד לא הכריח אותך לבוא".
וזו תשובה נכונה – פשוט תפסיק לבוא לעולמות.
גרייף.
-
יעלמשתתף
אני מסכימה שהרצאה שכזו לא היה לה מקום בעולמות. חשבתי שהיה להם רק דוכן (שבעיני זהה לכל דוכן מסחרי אחר) אבל כששמעתי שהם גם העבירו הרצאה, די התרגזתי על זה.
מצד שני, זו עדיין רק הרצאה אחת. פשלה בודדה. גם באייקון היו הרצאות שלדעתי לא היה להן מקום שם, וכך זה כמעט בכל כנס. קורה. יש לרשום בדף הלקחים לעתיד ולהמשיך הלאה. לא צריך מפה לקפוץ ולצרוח שהאגודה לא עושה שום ביקורת על ההרצאות, רק בגלל נפילה אחת.
הנטיה הזו שלך היא אחת הסיבות שטענו בפתיל אחר שאין לך תרבות דיון.
-
גרייףמשתתף
אני חושב שהסיבה שטענו שאין לי תרבות דיון היא הנטייה שלי לזלזל אוטומטית בכל בן אדם שכותב בפורום הזה. חוץ מזה, אני באופן כללי משתדל שלא לקפוץ ולצרוח. זה כואב בגרון.
הייתי באייקונים, מאז 2003 ועד 2007, הייתי בעולמות (אם כי רק בהרצאה על לגולס הבוגד, ולא באף אחד אחרת), והעברתי הרצאה בעולמות האחרון. האגודה לא עושה ביקורת על המרצים שלה. זו לא רק ההרצאה הזו. בהרצאה הזו ספציפית הוועד אמר "הטיזר אמר מה ההרצאה, אם הצצת ונפגעת בעיה שלך" ועל זה הגבתי. אבל באופן כללי – למרצים "קהילתיים" נותנים לעלות על הבמה ולעשות מה שבא להם. אם הקהל נהנה, דיינו. בעיניי, זו ראיה מאוד לא נכונה.
השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא: על מה הקהל משלם – האם הקהל משלם על מופע בידורי, או על הרצאה מאלפת. אם הוא משלם על הרצאה מאלפת, אז לילד בן 17 שמדבר על אלים ברומח הדרקון אין מקום על הבמה. אם הוא משלם על מופע בידורי, אז לא מעניין אותי שהמרצה על "צמחים רב-עונתיים בטולקין" היא בעלת תואר שני בספרות – מעניין אותי אם היא "מרצה פופולרית בכנסים", כמו שראיתי שהיו"ר כותבת על עצמה.
הבעיה כאן היא הפלרטוט עם שני התחומים: כן, האגודה אומרת, אני רוצה שיקחו אותי ברצינות, אז פתאום בדף המרצים יש מיני פרופסורים לספרות וסופרות מגניבות; לא, האגודה אומרת, אני לא רוצה לפגוע בקהילה, אני רוצה שכולם ירגישו בבית, אז האנשים שמדברים על "הארי פוטר והשואה", או "לגולס ורייסטלין הולכים לים" מביאים סימוכין כמו "ראיתי את כל שבע העונות של באפי" – וזה מצדיק את היכולת שלהם לעלות על במה.
בעיניי זה זלזול בקהל, זלזול בעבודה שלך כמנהל כנס, או מנהל תחום התוכן הזה – אתה צריך לדעת מה אתה נותן לקהל שלך, ואז לדאוג לאיכות המוצר שלך.
-
Boojieמשתתף
אני – וכאן אני לגמרי מדברת בשם עצמי, כמי שאוהבת גם דברים רציניים ושכלתניים וגם שטותניקיות קהילתית – לא הייתי רוצה לראות את הכנסים שלנו מאמצים קו אחיד ויחיד. אולי יש מקום ליצור איזושהי הפרדה על פי קווים מנחים (נגיד, "רצועה קהילתית" ו"רצועה אקדמית", לא בהכרח בשמות אלה), אם כי בכנס בקנה המידה של עולמות זה לא בהכרח יעבוד. אני מאד אוהבת את ההרצאות האקדמיות בכנסים, ואני גם מאד אוהבת את ההרצאות הקהילתיות, ואם כי אני נוטה לצפות גם מזה וגם מזה שיתנו הרצאה טובה מחד וישעשעו אותי מאידך (אני שונאת הרצאות משעממות, ואני גם שונאת הרצאות שלא יודעות מה הן מנסות להגיד), אני מוכנה לקבל קצת פחות אקדמיות מהרצאה בעלת נופך קהילתי, וקצת פחות שעשוע מהרצאה בעלת נופך אקדמי.
לטעמי, יש בכנסים מקום לכל האפשרויות. רק, אולי, באמת ראוי לסמן אותן בצורה קצת (ואני באמת לא חושבת שנחוץ יותר מקצת) יותר ברורה. לא מבחינתי (אני כבר מספיק מנוסה בכנסים כדי לדעת מראש למה אני יכולה לצפות), אלא למען הקהל ה"חיצוני". -
גרייףמשתתף
או לפחות, אני מקווה שאפשר, כי באייקון הקרוב הולכים לנסות לעשות את זה.
האמונה שלי, כי אני אדם ציני שלא מעריך בני אדם במיוחד, היא שמרצי הקהילה יתמרדו, יגידו שהם "שווים בדיוק כמוהם", ויתמרמרו על היחס השונה. אבל אם אתה מאמינה שסגל אייקון יצליח למכור את זה למרצי הקהילה, אז אני מאמין שזה יעבוד טוב.
דרך אחת שבה אפשר לעשות את זה, היא למתג את האירועים הקהילתיים בצורה שונה לחלוטין, לתמחר אותם בצורה שונה, להציג אותם בתוכניה בצורה שונה (למשל, לכתוב ביו הומוריסטי, כמו שעשיתן באתר של "חלום ליל קיץ", ולא ביו מביך וטיפשי, כמו שיש כרגע בתוכניית עולמות), וגם להכווין את המופיעים לכיוון בידורי יותר – ז"א הרצאה על עב"מים ואילומינטי, ולא על "כיפה אדומה ותיאוריות כלכליות".
אגב, הנקודה העיקרית שלי נגעה לאחריות של האגודה לאיכות האירועים – גם אם האירוע הוא קהילתי, עדיין יש מחויבות לאיכות שלו מול הקהל המשלם. עדיין יש אחריות על מארגן האירוע לדאוג שהבן אדם שעולה על הבמה לדבר במשך שעה מוכן לאירוע, ויעביר אותו בצורה טובה.
-
???משתתף
http://hp-il.net/index.php?act=idx
שלום לך! את/ה מוזמנ/ת לHP – קהילת הארי פוטר הגדולה בארץ! פורום הארי פוטר עם הכל! הירשמו בכדי לראות ולהגיב בפורומים, להתמיין לבתים, להשתתף בתחרויות ופעילויות, לקנות ולמכור חפצים, סמטת דיאגון, צ'אט, פורטל, משחקיה, ויקיפוטר ועוד המון!
-
-
מאתתגובות