יש ספרי מדע בדיוני שנכתבו ע"י ישראלים ובשפה עברית?

ללא כותרת ללא כותרת הקליקה יש ספרי מדע בדיוני שנכתבו ע"י ישראלים ובשפה עברית?

מציג 9 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163074 הגב
      nadavvin נדב
      משתתף

שלום

יש מישהו איתי בעבודה שטוען שאין כמעת ספרים כאלה ולא נכתבים חדשים.

הוא לא מתכוון לסיפורים קצרים.

• #183854 הגב
      עופר 2
      משתתף

פנטזיה בהחלט יש, אמנם מעט יחסית לאנגלית מאחר שבאמריקה ובריטניה יש קצת יותר אנשים מבישראל, אבל ספרים כנ"ל בהחלט קיימים: ולראיה "הלוויתן מבבל" של הגר ינאי, "בנות הדרקון" של מרית שחר בן-ישראל ו"יצר לב האדמה", שאת שם מחברתו שכחתי- שלא לדבר על "כפירה" של נמרוד הראל וסדרת "ארמדין" של ח. קוגל.אם אתה רוצה אנתולוגיות אתה יכול להוסיף את "כתוב כשד משחת" של ניר יניב ו"קליידוסקופ"(המצויין) של חגי אברבוך.

• #183855 הגב
      nadavvin נדב
      משתתף

והתכוונתי רק למד"ב לא לפנטזיה.

האחרון שם נדמה לי נכתב ב93.

אני אפרט כשאחזור מהעבודה.

אם יש נוספים אתם מוזמנים להוסיף.

• #183856 הגב
      ???
      משתתף

בכל אופן, בעמוד של פרס גפן ניתן לראות את כלל הספרים של מחברים ישראליים שיצאו מאז שנת 1997, אבל לצערי ללא חלוקה למד"ב/פנטסיה.
      http://www.sf-f.org.il/search?SearchStr=%F4%F8%F1+%E2%F4%EF&SortDesc=1&SearchMethod=ALL&SearchWhere=S&SearchSection=H&MaxResults=50&MaxDaysBack=0&AuthorStr=&Search.x=32&Search.y=10

אני כבר לא ממש מכיר ועוקב אחרי ספרים ישראליים, כך שאני לא יודע מי מדב ומי פנטסיה, אבל אני די בטוח שאלה מד"ב:
      עולם הסוף של טושה גפלה; האדם האחרון של רונן אברמסון; רקוויאם לרנסאנס של שלמה שלמון, יממה של י. קמין

• #183857 הגב
      קרן אמבר
      משתתף

של מיקי בן כנען.
      אפשר לקרוא ביקורת עליו כאן:

אם החיטה / מיקי בן-כנען

• #183858 הגב
      ???
      משתתף

והוא שאל לגבי מדע בדיוני פרופר.

• #183860 הגב
      kenny
      משתתף

חלליות? לייזרים? רובוטים? מה זה מדע בדיוני "פרופר"?

"אם החיטה" הוא ספר של עולם חליפי, שהוא אחד מתת-הז'אנרים של המדע הבדיוני. בכל מקרה הוא אינו פנטסיה.
      "מחזיר החלומות" של ברעם גם הוא ספר כזה (אם כי הוא ספר גרוע).
      "ציונה" של רועי רוזן הוא גם הוא ספר של ישראל חליפית/עתידית שיש לו רגעים מעולים ומצחיקים, אל בסך הכול הוא קצת מאכזב.

• #183861 הגב
      ???
      משתתף

אני לא הצלחתי להבין אם זה מד"ב או פנטסיה, אבל ממה שכן כתוב (טלפתיה, סיפור אגדה) הבנתי שזה יותר פנטסיה מאשר מד"ב. אם טעיתי, אני מתנצל.

בכל אופן, לפי איך מה שהבנתי מהשאלה, השואל בהחלט מתכוון למד"ב קשה יותר – חלליות, לייזרים, רובוטים ושיבוטים וכדומה. והיסטוריה חלופית היא אמנם תת ז'אנר של מד"ב בכללי אבל היא יכולה להיות בכיוון מד"ב (שום דבר לא ממש עולה לי בראש כרגע) או פנטסיה (למשל הספרים של פאוארס).

• #183862 הגב
      kenny
      משתתף

על מד"ב קשה אני לא מצליח לחשוב כרגע.

אני כתבתי את הביקורת על "אם החיטה" ב"בלי פאניקה" , אבל זה היה מזמן, ובהחלט יכול להיות שלא הבהרתי את הסיווג עד הסוף. בכל מקרה אין שם טלפתיה בין בני אדם, וכל תיאור של מה שכן יש שם יישמע מטופש מחוץ לקונקסט. אני ממליץ עליו בכל מקרה, ספר מצוין.

• #183870 הגב
      Boojie
      משתתף

כן, יוצא פה ושם מד"ב. באופן כללי יוצא הרבה יותר פנטזיה מאשר מד"ב (לא רק אצלנו, בכל העולם), ובשוק קטן כמו שלנו המגמות מתעצמות, אבל יש פה ושם.
      דיסקליימר: כבר די הרבה זמן שפשוט אין לי זמן לקרוא ספרים חדשים בתחום. סביר להניח שיצאו עוד בינתיים ואני פשוט לא מתמצאת.

מציג 9 תגובות משורשרות
מענה ל־יש ספרי מדע בדיוני שנכתבו ע"י ישראלים ובשפה עברית?

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: