ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › אינטרנט אלחוטי בכנסים
- This topic has 24 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 17 שנים, 5 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
עדימשתתף
האם כיום קיימות "נקודות חמות" (hotspots) לחיבור אינטרנט אלחוטי בכנסים (במיוחד אייקון ועולמות)?
ואם לא, האם ניתן לארגן דבר כזה? אני מניח שספק אינטרנט כלשהו ישמח להעניק חסות בצורה של נקודת WiFi. -
???משתתף
בבית הקפה שמול הסינמטק (מתוקה?) יש hotspot.
-
עדימשתתף
השאלה היא מה התועלת באינטרנט אלחוטי כשהוא זמין בכנס עצמו.
אני מניח שאין בעייה לצאת למתוקה לבדוק מיילים (בהנחה שאתה מסוגל לעמוד בסרחון של עשן הסיגריות).
אבל מה אם אתה עומד מול דוכן ורוצה לדעת האם ספר מסויים הוא חלק מסדרה? או שמרצה מזכיר מידע טריוויאלי כלשהו ואתה מעוניין לבדוק אותו או לרשום לעצמך תזכורת בנושא (בזמן ההרצאה)?
כדי לנצל את היכולות הדינמיות של הרשת במלוא הפוטנציאל שלהן עדיף נקודה בסינמטק עצמו (או במדיטק).
וגם קיימת הנקודה שרשתות אוכל בד"כ מתחזקות את הנקודות החמות בצורה לקוייה, כך שלא תמיד פרסום של נקודה חמה מעיד על קיומה בפועל.
למה לא לארגן נקודה חמה גם בכנס? (בהנחה שספק אינטרנט כלשהו יהיה מוכן לכך) -
יעלמשתתף
הדרך הכי טובה לדעת את זה היא לזרוק את השאלה לחלל האוויר. סיכוי מצוין שמישהו בטווח שמיעה יודע את התשובה וישמח לתת לך הרצאה קצרה על המקום.
-
kennyמשתתף
בנוגע לספרים
כפי שיעל אמרה – רוב הסיכויים שיש מישהו בסביבה שידע. תמיד יש גם את האפשרות המרעישה – לשאול את המוכר.בנושא ההרצאות
יש המצאה מדהימה – היא נקראת עט (יש גם גרסה של אותה טכנולוגיה שנקראת עיפרון) המאפשרת לרשום רשימות במהלך הרצאה על רוב המשטחים הזמינים. יתרונה הגדול – היא אינה דורשת חיבור לאינטרנט, אפילו לא חיבור לחשמל.
אני יכול לומר לך שכמרצה *מאוד* יפריע לי אם באמצע ההרצאה שלי מישהו יתחיל להתחבר לרשת. אם באת לשמוע הרצאה, אנא עשה את החסד הקטן עם המרצה ותקדיש תשומת לב לדבריו.נושא ה"ניצול היכולות הדינמיות של הרשת" הוא כבר עניין אישי לחלוטין של סדרי עדיפויות של כל אחד ואחד. אני מעדיף להגיע לכנסים כדי לפגוש אנשים, לשמוע הרצאות, להיכנס להקרנות וכן הלאה. ובשנים האחרונות גם כדי להרצות. אני חייב להודות שלא זכורים לי הרבה פרקי זמן במהלך כנסים בשנים האחרונות שבהם היה לי זמן (אם היו לי האמצעים) להיכנס לאינטרנט וזה לא חסר לי. בדרך כלל יש מה לעשות.
רמת תחזוקת החיבור של רשתות מזון ממש לא מעניינת אותי. שאלת שאלה, ואני ניסיתי לענות. התשובה שלי אינה בשום פנים ואופן תשובה רשמית המייצגת גוף כלשהו, רק את זיכרוני הרעוע.
ולבסוף – "למה לא לארגן?"
אם תקרא את תשובתה של בוג'י להצעה להקים אתר שבו ספרים מוקלטים תמצא שם את תשובה עקרונית לשאלות כאלה – קום ועשה! כל פעילות האגודה והעמותות האחרות מושתת על מתנדבים. אם אתה חושב שהנושא חשוב, צור קשר עם צוות אייקון או עם מזכירות האגודה (שתוכל לקשר אותך עם האנשים הרלונטיים) ותציע את ההצעה. אולי אפילו תציע לעזור בארגון הנושא.ועוד משהו.
כמי שנושא האינטרנט בוער בעצמותיות אני מתפלא שלא ניצלת את היכולות הדינמיות של הרשת והתחלת מתרגיל פשוט – נכנסים לגוגל ומקלידים "נקודות חמות" "תל אביב".
הנה שתי תוצאות שבהן אולי תמצא תשובה לשאלה הראשונית שלך – האם יש נקודות חמות באזור.
אחת
http://www.mapa.co.il/ng/result_Free.asp?Subjectid=19
שתיים
http://my.ynet.co.il/hotspots/default.asp -
עדימשתתף
מה הסיכוי שתהיה התייחסות להצעה שלי בנוגע לאייקון?
-
עדימשתתף
הי קני
1) למה אתה מניח שלא חיפשתי נקודות חמות באתרים הנ"ל ב"מדיטק" או "סינמטק" ולא מצאתי כאלה?
2) למה כמרצה מקובל עליך מצב בו מאזין משרבט בעט על נייר אבל לא על מחשב כף יד (נניח בבלוג או פורום)?
3) בנוגע ל"לשאול את המוכר":
קודם כל קיימים ספרים מתורגמים בהם ההוצאה אינה משאירה פרטים על היות הספר חלק מסדרה, כך שמוכר שאינו בעל ההוצאה/מתרגם לא יוכל לדעת האם הספר הוא חלק מסדרה.
בנוסף לכך, בספרים באנגלית קיימות מאות או אלפי סדרות שונות – האם אתה מצפה מבעל דוכן ספרים משומשים לדעת את הרקע הרלוונטי לכל ספר בדוכן? ומה עם ספרים באנגלית בדוכן יד שנייה?4) אולי זו טעות, אבל בכל הנוגע ל"צור קשר עם צוות אייקון", הנחתי שאחת מהדרכים לכך היא הפורום הזה.
-
קרן אמברמשתתף
מה הקשר ההכרחי בעיניך בין קיום מחשב כף היד לבין חיבורו לאינטרנט?
אם אתה משרבט על מחשב כף היד תזכורת או כותב לעצמך הודעת SMS פרטית בשקט או אפילו תזכורת ביומן הטלפון שלך זה לא יפריע להרצאה יותר מאשר אם היית פשוט כותב בעט על דף, אבל בשביל דבר כזה אתה לא צריך חיבור לאינטרנט.
החסרון של אמצעים אלקטרוניים על פני עפרון ודף הוא כמות תשומת הלב המוסחת בהרצאה ע"י הסובבים אותך מההרצאה.
כגודמא- זה באמת מטריד ומפריע כאשר מכשיר כמו טלפון סלולארי מצלצל באמצע ההרצאה.
הערה שכתבת לעצמך על דף לא מפריעה לאף אחד, אלא אם תתחיל להתכתב עם מי שיושב לידך-וזה עדיין יחשב מנומס יותר ומכובד יותר כי האלטרנטיבה היא לדבר בזמן ההרצאה. -
Boojieמשתתף
אני ממליצה לשלוח מייל לצוות הכנס. למרות שהאגודה היא אכן אחת משלושה ארגונים ששותפים לכנס, הפורום הזה אינו פורום הכנס, והאנשים שמנהלים את הכנס לא בהכרח נכנסים אליו.
-
עדימשתתף
אעשה זאת – מה המייל שלהם?
-
עדימשתתף
אז אם את מקבלת את הרעיון שאני משרבט במחשב, למה מפריע לך הרעיון שארצה לבדוק איזכור כלשהו מההרצאה?
שוב, הנקודה כאן אינה מהו השימוש הנאות באינטרנט אלחוטי, אלא ביכולת להשתמש בכך מלכתחילה. נשמע לי הגיוני שבתקופה בה מקדונלדס חושבים שקיים ביקוש לכך יהיה גם ביקוש ליכולת הנ"ל בכנס, ונתתי מספר דוגמאות לכך.
בכל מקרה, במידה והנקודה תהיה בחלל המרכזי של הסינמטק, סיכוי סביר שיהיה קשה להתחבר (אם אפשרי) בתוך האולמות עצמם. -
Boojieמשתתף
ומאחר שמנהלי הכנסים ואחראי התחומים השונים בהם אינם בהכרח אותם אנשים בכל שנה, אני מציעה שתבדוק את מידע ההתקשרות באתרי הכנסים השונים.
אתר אייקון:
http://www.icon.org.il
אתר עולמות:
http://www.olamot.org
ובדף הכנסים שבקטגוריית הפעילויות באתר האגודה תוכל למצוא את פרטי שאר הכנסים שהאגודה מעורבת בהם. -
???משתתף
בדוכנים של אייקון ועולמות עובדים בסטימצקי* ?
אני מבטיחה לך שיואב קרא כל ספר שהוא מוכר, ויודע טוב מאוד אם הוא חלק מסדרה. וכנ"ל גם יהודה (שמוכר את הספרים המשומשים באנגלית). ואם במקרה הם לא בסביבה, יהיו לפחות שמונה אנשים בקרבתך הקרובה שיתנו לך את המידע הזה, כולל הרחבות, ביקורות, ציטוטים וקישורים. רק תצעק את השאלה.
*בסטימצקי כששואלים שאלה העובדים פותחים מחשב כי אין להם מושג במה ששואלים אותם.
-
Boojieמשתתף
יש הרבה סיבות למה שבנאדם ירצה גישה לאינטרנט כשהוא בכנס. הדוגמאות שניתנו כאן היו בשלוף, ואני מבטיחה לכם שיש אלף ואחת אחרות בשלוף: כדי לבדוק ולשלוח מייל. כדי לעדכן את הבלוג שלו. כדי שתהיה לו גישה לאלף ואחד דברים שהגישה אליהם יותר נוחה דרך האינטרנט. תאמינו לי שמכורה לאינטרנט כמוני, שברוב הכנסים מסתמכת על טוב לבם של אנשים אחרים לצורך סידורי לינה ובדרך כלל מנותקת מהגישה למגוון צרכי האינטרנט הרגילים שלה, יכולה לזרוק לכם עוד כמה כאלה בתוך חמש דקות.
העניין הוא שזה לא באמת צריך לעניין אף אחד, למה מישהו צריך/רוצה גישה לאינטרנט כשהוא בכנס. נראה לי שהשאלות היחידות שבאמת רלוונטיות, זה אם יש מספיק אנשים שמעוניינים בזה, ואם יש דרך מעשית ולא יקרה מדי (בכל סוג של מחיר – אם זה כספי, אם זה בכוח אדם, אם זה ברצון טוב מתכלה, אם זה בכל משאב אחר) לבצע את זה. ואלה השאלות שמנהלי כל כנס צריכים לענות עליהן, לא אנחנו כאן בפורום הזה.
באמת, אתם מתווכחים על שטויות. לנסות לשכנע מישהו שהוא לא באמת צריך גישה לאינטרנט כשהוא רוצה אותה זה מגוחך, וגם לגמרי לא פרודוקטיבי. -
kennyמשתתף
או ביתר רצינות. הוא שאל האם יש hotspots בכנסים ועניתי בקצרה ממה שזכרתי. הושרה *הראשונה* של התגובה שלו לזה הייתה: "השאלה היא מה התועלת באינטרנט אלחוטי כשהוא זמין בכנס עצמו." ואז הוא המשיך ופירט את השימושים השונים שלשמם הוא היה משתמש בחיבור כזה.
כלומר, בשלב מודקם מאוד הדיון הפסיק להיות בשאלה יש/אין ואיך לסדר ופנה לכיוונים אחרים.
-
Boojieמשתתף
או ברצינות – לא מפתיע. זה מסוג השאלות שאנשים רגילים להתחיל ישר עם האפולוגטיקה עליהן, כי בדרך כלל מקבלים עליהן הרמת גבה. הנקודה היא שהדיון הזה מתפזר למקומות שהם באמת לא ממין העניין. לא באמת חשוב אם בנאדם כן או לא צריך לבדוק פרטים בגוגל בזמן הרצאה או אם יואב כן או לא יודע מה הספרים שהוא מוכר.
-
kennyמשתתף
בעיקרו של דבר תשובה לשאלות שלו הוא קיבל, והיא קצרה: אין (ככל הידוע) נקודות חמות בכנסים; כדי לנסות ולארגן יש לפנות למנהלי אייקון.
למה חורה לך שהדיון מתפרס לכיוונים אחרים?
למען האמת, הדבר היחידי שמפריע לי בדיון זה הוא טון התשובה שלי מאתמול שנכתבה ברגע של עצבנות שיצאה לכיוון הלא נכון. -
Boojieמשתתף
לשאול בנאדם בשביל מה הוא צריך אינטרנט בכנסים – ואז להתחיל להתמקח איתו באופן קטנוני על כל נקודה ונקודה – שמע, יש לזה ריח לא נעים של פלישה לפרטיות ושל זלזול בצרכיו של אדם אחר.
העובדה שהרבה אנשים רגילים לזה שיש להם גישה מתמדת לאינטרנט היא עובדה קיימת. אף אחד לא באמת צריך לתרץ את זה או להסביר את זה, וגם אם זאת לא הנורמה של מישהו מאתנו, אני לא חושבת שזה מקומנו להתחיל להתווכח עם בנאדם אם הוא כן צריך או לא צריך את זה, ממש כמו שלפני כך וכך שנים זה לא היה מקומנו להתווכח עם בנאדם אם הוא כן צריך או לא צריך טלפון, או מחשב, או טלפון סלולרי, או טלוויזיה. והסוג הזה של ויכוח מופיע מחדש בכל פעם שיש התפתחות טכנולוגית מסוימת, לפני שהיא הופכת לנחלת הכלל. פתאום יש כמה אנשים שרוצים, והמון אנשים אחרים שמתחילים להתווכח איתם ש"מה אתם צריכים את זה בכלל, זה מגוחך".
אז אולי זה מגוחך שבנאדם רוצה טלפון נייד, כי באמת, למה הוא כל כך צריך לשמור על קשר כל הזמן ולא מספיק לו בבית ומה בכלל האובססיביות הזאת (אני בטוחה שנחשפת לרמה הזאת של טיעונים בדיוק כמוני כשהסלולרים עוד היו תופעה חדשה), אבל מה זה עניינו של מישהו מאיתנו? מה פתאום מישהו צריך להסביר לנו בפרוטרוט למה הוא רוצה גישה לאינטרנט? זה לא עניינו של אף אחד מאתנו. -
עדימשתתף
היות ואייקון הוא הכנס הגדול הקרוב ביותר, ומאחר והאתר אינו פעיל, האם יש כתובת מייל ברשותך?
-
עדימשתתף
את רצינית?
שניהם הרי מוכרים מאות (או אלפי) ספרים – האם את חושבת שהם קראו כל אחד ואחד מהספרים, ומכירים גם את ההקשר מסביב לספר (סדרה)?
ודרך אגב, בנוגע לסטימצקי – זה תלוי במוכרים. יש חנויות שאני מכיר שבהן בהחלט אפשר לשאול את המוכרות על ספרים שונים ויש להן לא מעט ידע (כמובן לא בספרי מד"ב/פנטזיה). -
Boojieמשתתף
(אם כי אנסה להפנות את שאלתך לגורמים רלוונטיים), אבל לדעתי התקלה באתר היא זמנית. לפני יומיים-שלושה הוא פעל, אני מעריכה שבימים הקרובים הוא יחזור לפעול.
-
kennyמשתתף
ראשית, אני לא הרגשתי שיש פה פלישה לפרטיות שלו או זלזול, לפחות לא במה שאני כתבתי. אני חושב שיש פה קצת רגישות יתר שלך. אם אני טועה וכך עדי חש אני מתנצל.
מעבר לכך, כל עוד הוא לא מתחיל לגלוש באמצע ההרצאה שלי – אין לי שום בעיה עם זה. תוך כדי כתיבה אני חושב שאולי שירות כזה יכול להיות אפילו שימושי למארגני הכנס ולמשתתפים בו – למשל דוכן מודיעין משודרג שבו אפשר יהיה לשאול את הצוות שאלות כמו השאלה בנושא ספרים כחלק מסדרות וכו'.
-
kennyמשתתף
יהודה הוא מקור לא אכזב למידע ופעמים רבות נעזרתי בשירותיו. וגם יואב הפנה אותי בעמים אחדות לדברים שחש שימצאו חן בעיניי על סמך מה שקניתי. אחרים – אני לא בטוח.
-
???משתתף
הנה לך מייל של מישהו מסגל אייקון:
liat42@gmail.comבאמת…
-
???משתתף
הינה manager ב- icon.org נקודה il.
(בוא נקווה שזה יצליח להערים על כמה בוטים)
-
-
מאתתגובות