ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עדכוני ועד 19/10/06 – ישיבת פתיחה, מינויים, הצהרת כוונות, ארבע העונות, חלום ליל קיץ, בדיון 2007, מועדון קריאה, הערות ועדת הביקורת ועוד
- This topic has 15 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 18 שנים by MuchRejoicing.
-
מאתתגובות
-
-
אוקטובר 21, 2006 בשעה 9:21 pm #162895???משתתף
פרוטוקול ישיבת ועד אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה
יום ה' 19/10/2006_נוכחים_:
*יו"ר*: אמבר קרן.
*חברי ועד*: דינור שי, טוכטרמן ורד, לוטם עמנואל, ענבל עידו, שחר ליאת, שלהבת רמי
*חברי ועדת הביקורת*: חגית וינר ודורון קאלו._החלטות הועד_:
1. קרן אמבר מונתה ל*יו"ר* האגודה ו*מורשת חתימה*.
2. שי דינור מונה ל*גזבר* ו*מורשה חתימה*.
3. ליאת שחר מונתה ל*אחראית המזכירות*.
4. רמי שלהבת מונה ל*דובר הוועד, אחראי אתר האגודה ואחראי דוכני האגודה בכנסים*.
5. ורד טוכטרמן מונתה ל*אחראית על קידום פעילויות מקומיות*.
6. רמי שלהבת וורד טוכטרמן יטפלו בשנה הקרובה ב*מכתבים החודשיים*.
7. עמנואל לוטם מונה ל*אחראי על קידום המדע הבדיוני והפנטסיה בערוצים חינוכיים*.
8. עידו ענבל מונה ל*אחראי כנסים* מטעם האגודה.
9. *חזון*: קרן אמבר הציגה את חזונה על האגודה כגוף המתמקד במדע בדיוני ובפנטסיה בכל סוגי המדיה. בשל כך על האגודה לקדם את המדע הבדיוני והפנטסיה בכל התחומים ולעודד פניות של קהילות ואנשים פרטיים המעונינים ליזום פעילויות בתחומי התעניינותם.
10. *קהילתיות*: עמנואל לוטם העיר על כך שבכנסים הגדולים יש לשאוף לדאוג להקצאת אזורים שיוקדשו לפעילויות קהילתיות ללא תשלום. ורד טוכטרמן ציינה שהתנדבות היא הגורם העיקרי שמעודד קהילתיות, בכנסים ובכלל, והמליצה בשל כך ליזום ארועים מיוחדים למתנדבים במהלך השנה.
11. *כנסים*: עידו ענבל קיבל על עצמו את ניהול כנס עולמות 2007 מטעם האגודה. ליאת שחר קיבלה על עצמה את ניהול פסטיבל אייקון 2007 מטעם האגודה. הוועד אישר את שני המינויים.
12. *ארבע העונות*: סדרת ההרצאות "ארבע העונות" תחליף את סדרת "הרצאות גפן" ותיקרא "ארבע העונות על שם עמוס גפן". קרן אמבר דיווחה לוועד על דיוניה עם בית אריאלה בתל-אביב על אירוח ההרצאות.
13. *חלום ליל קיץ*: הוועד ייפה את כוחה של רותם ברוכין להתחיל לעבוד על כנס הפנטסיה "חלום ליל קיץ" (שם זמני) שיתקיים בחודשי הקיץ.
14. *בדיון 2007*: ועד האגודה יחפש מחליפה לקרן אמבר בניהול כנס בדיון.
15. *פרס גפן*: דורון קאלו ביקש להמשיך לכהן כיו"ר ועדת פרס גפן. בשל ניגוד העניינים שנוצר בשל היותו חבר ועדת הביקורת, בקשתו תעלה לדיון רק אם יימצא לו בזמן הקרוב מחליף בוועדת הביקורת.
16. *מועדי ישיבות*: הוועד החליט להיפגש לישיבות פעם בחודש. מועדי הישיבות יפורסמו בפורום האגודה למען חברי אגודה שיבקשו להעלות נושאים על סדר היום.
17. *חסויות ויחסי ציבור*: הוועד יפעל לאתר אנשים מתאימים לצוות חסויות ולצוות דוברות ויחצ"נות.
18. *המימד העשירי*: תיבדק האפשרות למכירת "המימד העשירי" בחנויות ספרים פרטיות.
19. *מועדון קריאה*: ליאת שחר העלתה לדיון פרויקט חדש שאותו תרכז, על בסיס רעיון "מועדון קריאה/ספר החודש". פרטים יימסרו בהמשך.
20. *תרומות ספרים*: ספרים עודפים מדוכן "יד שניה" בפסטיבל אייקון יימסרו לספריית פנימיית הנוער עין כרמית בירושלים.
21. *הערות ועדת הביקורת*: חברת ועדת הביקורת חגית וינר העירה כי על פי סעיף 8 לחוק העמותות חובה על האגודה לוודא שבכל פרסום רשמי שלה יצוין שמה. כמו כן ציינה כי בנוסח החדש של טפסי ההצטרפות חסרה הצהרה הנדרשת על פי סעיף 1(ב) של התקנון. הוועד החליט לתקן את הטפסים. -
אוקטובר 21, 2006 בשעה 10:31 pm #183329נעםמשתתף
או במילים אחרות, אם יש נושא הקשור למימד שאני רוצה לקדם (ע"ע הפתיל הבא), אל מי אני פונה (מעבר, כמובן לחברי מערכת המימד בעצמם).
-
אוקטובר 21, 2006 בשעה 11:25 pm #183330גרומיטמשתתף
מי שאחראית בוועד על הפיקוח על המימד היא היו"רית קרן אמבר, אבל האחריות הזו היא בראש ובראשונה בענייני כספים ופיקוח על העבודה השוטפת. להערות על התוכן והעיצוב מוטב לפנות ישירות לעורך המימד אהוד מימון, ומוטב לפני ישיבת המערכת בתחילת נובמבר, שאמורה לדון בין השאר בסוגיית העיצוב. המערכת תשמח לשמוע כל הערה, וככל שתהיה מדויקת יותר כן ייטב.
-
אוקטובר 22, 2006 בשעה 7:34 am #183332???משתתף
לא הבנתי מדוע יש כאן ניגוד אינטרסים. קראתי שוב את תקנון הפרס ולא כתוב שם שום איסור על כך. האיסור לכהן בוועדת הפרס הוא רק על מו"ל, כותבים וכדומה, יו"ר האגודה ומנהל אייקון, ודורון הוא אף לא אחד מהם.
לעניין קהילתיות – נכון שההתנדבות היא גורם עיקרי, אבל לדעתי כדאי לטפח גם גורמי קהילתיות אחרים – למשל ע"י פעילויות מקומיות קטנות ותכופות יותר, אשר ייצרו גרעינים של חובבים ברחבי הארץ – למעשה כמו ספיר והבאר אבל קטן יותר בהקפם.
מועדון קריאה זה רעיון נהדר!
לגבי מכירת המימד – אז מה עם מנהל התרבות? האם המנהל ייתן כסף גם אם המימד נמכר בחנויות? או שמדובר רק על כתב עת שמופץ לרשתות של חנויות ספרים ולא חנויות פרטיות?
בהצלחה לוועד החדש!
-
אוקטובר 22, 2006 בשעה 9:00 am #183334Boojieמשתתף
זה משום שפרס גפן הוא מפעילויות הוועד, אותן פעילויות בדיוק שוועדת ביקורת אמורה לבקר. איך בדיוק יבקר חבר בוועדת ביקורת פעילות שהוא עצמו אחראי עליה?
-
אוקטובר 22, 2006 בשעה 10:02 am #183333???משתתף
ולא פעילויות הוועד
בכל מקרה, זו נראית לי סיבה מטופשת.
ראשית, כי יש עוד חבר/ה בוועדת ביקורת.
שנית, הוועד בכל מקרה אמור לפקח על וועדת הפרס.
שלישית, כבר היו חברי ועדת ביקורת בעבר שהיו אחראיים על כל מיני דברים. רק לשם הדוגמה, נעמי היתה חברת ועדת ביקורת וניהלה את כנס פאןקון באחת (או יותר) מן השנים. למה זה לא היה ניגוד אינטרסים? האין כנסים נחשבים כפעילות אגודה (וועד בדיוק כמו פרס גפן?
להחליף חבר ועדת ביקורת מיד לאחר הבחירות (שכב ר במהלכן נערך שינוי בהרכב הוועד והוועדה) במישהו שהאסיפה הכללית לא אישרה נראה לי קצת יותר לא לעניין מאשר זה שחבר ועדת ביקורת ינהל את אחת מפעילויות האגודה.
במקום להחליף ועדת ביקורת, אפשר, אם רוצים, למנות בודק חיצוני (בין אם מתוך חברי הוועד, או מחוץ לוועד) שיבקר את פעילות ועדת פרס גפן. אבל לדעתי זה מיותר.בקיצור, אני לא רואה שום סיבה לפסול את מועמדותו של דורון שיו"ר ועדת פרס גפן, בייחוד לאור העובדה שהוא כיהן בתפקיד במהלך השנה החולפת ולמיטב ידיעתי לא היו תלונות נגדו.
אני בהחלט נגד להתחיל לעשות שינויים בוועדת ביקורת (או בוועד, אם כבר מדברים על זה) אלא אם כן אין ברירה (למשל חבר הוועד/ה התפטר או אולץ להתפטר בשל כשלים שונים בפעילותו). -
אוקטובר 22, 2006 בשעה 10:29 am #183335???משתתף
את כלל פעילויות האגודה, כולל הענקת פרס גפן.
באופן הכי בסיסי, אדם שמבקר לא יכול לבצע פעילויות שהופכות אותו למבוקר. זה ניגוד עניינים בסיסי. לכן חבר ועדת ביקורת לא יכול לבצע פעילות ניהולית / ארגונית באגודה. הוא לא יכול לנהל כנס, להיות דובר, לערוך את המימד או לשבת בוועד פרס גפן. הוא יכול לבצע פעילויות זוטרות, אבל לא יכול להיות אחראי לפעילות מרכזית של האגודה.
ונכון, לא ראוי ורצוי שחבר ועדת ביקורת יתפטר מתפקידו יומיים אחרי שנבחר. לכן מן הראוי לבחור מישהו אחר לוועדת פרס גפן.
-
אוקטובר 22, 2006 בשעה 10:52 am #183336גרומיטמשתתף
ורד מונתה לאחראית על פעילויות מקומיות – תפקיד שכולל עידוד פעילויות קיימות (שיש להודות שהאגודה די הזניחה בשנים האחרונות ועזרתה להן היתה מועטה) ופתיחה של תאים, חוגים ופעילויות מקומיות אחרות ברחבי הארץ.
כמובן, כדי שזה יקרה נזדקק לאנשים שיעשו דברים כאלה באזור מגוריהם. המעוניינים לפעול מוזמנים לפנות לורד ולהציע את עצמם, וכך לחסוך ממנה את הצורך להציק להם ביוזמתהבאשר למימד – סביר להניח שאם המימד ימכר רק בחנויות פרטיות ובהקף קטן, לא תהיה בעיה עם מנהל התרבות. כרגע זה בכל מקרה לא מאוד משנה, כי אין תמיכה של המנהל לשנה הנוכחית.
-
אוקטובר 22, 2006 בשעה 12:55 pm #183337???משתתף
n/t
-
אוקטובר 22, 2006 בשעה 1:38 pm #183338???משתתף
n/t
-
אוקטובר 22, 2006 בשעה 6:23 pm #183339נעםמשתתף
n/t
-
אוקטובר 22, 2006 בשעה 6:36 pm #183340
"שנית, הוועד בכל מקרה אמור לפקח על וועדת הפרס.
שלישית, כבר היו חברי ועדת ביקורת בעבר שהיו אחראיים על כל מיני דברים."כפי שאמבר כבר הסבירה וגל בעצמו ציין, אין אפשרות שחבר ועדת ביקורת ימונה לתפקיד כלשהו על ידי הועד.
זה שהיו מקרים כאלו בעבר זה לא מנוגד לחוק אבל זה נמצא בתחום האפור-שחור הזה שאנחנו מנסים להימנע ממנו ולו למראית עין, כפי שהסביר לי עורך הדין שהתייעצתי איתו.
דורון לא העלה על דעתו שיהיה ניגוד אינטרסים ולכן לא נמנע מלהיבחר לועדת ביקורת.
אבל מכיוון שהדס הפנתה את תשומת ליבנו לעניין לאחר הבחירות ולאחר ששאלנו את דעתו של עו"ד נוסף, החלטנו שמן הראוי הוא להתייחס לנושא ולא להתעלם ממנו. זה שזה קרה בעבר לא הופך את זה לתקין בהווה.
מסקנה נלווית מהעניין הייתה שכל חברי "המועצה האפורה" צריכים להכיר קצת יותר מקרוב את תקנון האגודה והנלווים לו. וזה אחד הדברים שיועלו בפני הועד בשבוע הקרוב.אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולהזכיר שאם למישהו יש שאלות להעלות בפני ועדת ביקורת, אני אשמח לשמוע אותן.
המייל שלי נמצא למעלה.שאו ברכה
-
אוקטובר 22, 2006 בשעה 7:18 pm #183342גלמשתתף
n/t
-
נובמבר 2, 2006 בשעה 3:08 pm #183398???משתתף
מה עם קרתגו?
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ("ויתרה מכך – אני סבור שיש להחריב את קרתגו [או יותר מילולית – שקרתגו צריכה להחרב]) ואם רוצים בריבוי (קרי "אנחנו סבורים ש…") המילה השניה צריכה להיות censemus.
בברכת יחתם כל פרוטוקול אגודה במשפט הזה וישא"ק.
-
נובמבר 2, 2006 בשעה 6:41 pm #183400Boojieמשתתף
ורבאק, אתה לא באמת רוצה שנשתמש בגרסה המלאה של המשפט, נכון? זה ארוך מדי ולא קליט.
-
נובמבר 2, 2006 בשעה 9:48 pm #183403MuchRejoicingמשתתף
n/t
-
-
מאתתגובות
- הדיון 'עדכוני ועד 19/10/06 – ישיבת פתיחה, מינויים, הצהרת כוונות, ארבע העונות, חלום ליל קיץ, בדיון 2007, מועדון קריאה, הערות ועדת הביקורת ועוד' סגור לתגובות חדשות.