עכשיו תורי לכעוס – ולכעוס באמת

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה עכשיו תורי לכעוס – ולכעוס באמת

מציג 3 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162871 הגב
      גרומיט
      משתתף

לפני יומיים חגית פרסמה בפורום הזה שאלה לגיטימית על עדכוני ועד האגודה ולא קיבלה עד כה שום התייחסות, לא מנעמי, דוברת הועד (שזה פחות או יותר תפקידה היחידי כדוברת, כפי שזכור לי היטב מהשנתיים שבהן אני מילאתי את התפקיד), ולא מאף אחד מחברי הועד האחרים.

כמה שבועות לפני כן אני פרסמתי הודעה באותו נושא ולא זכיתי לתשובה עד היום. מעבר לעצם הבעיה שחגית העלתה, זה בלתי תקין בעליל שלאגודה אין דוברות ראויה. שאלות שנשאלות בפורומים השונים – ועל אחת כמה וכמה בפורום האגודה – חייבות להענות כמה שיותר מהר – מוטב בתשובות ענייניות, ואם לא, לפחות שיהיו תשובות מנומסות שיבהירו שהאגודה לא מתעלמת מאנשים. בפורום נענע יושבת מאז 16/2 הודעת לעז נגד האגודה מאת טרישנמרדו-קפטה שלא זכתה לשום התייחסות שהיא, אף על פי ששלחתי עליה בזמנו הודעה SMS לנעמי. ודברות האגודה היא לא רק תואר – היא דורשת מעבר מתמיד על כל פורומי המד"ב הכללי ברשת (אין הרבה כאלה, באמת), מעבר יומיומי על פורום האגודה, ומתן תגובות רשמיות מהירות גם בפורומים אחרים, אם נודע לועד על משהו בהם שדורש תגובה. מדובר במעט מאוד עבודה, אבל זו עבודה חיונית ומישהו בוועד האגודה חייב לעשות אותה.

חגית ואני מילא – שנינו מקושרים מספיק כדי להיות מעודכנים במידה סבירה על מה שקורה "שם למעלה", ולדעת למי לפנות כשיש לנו שאלות עקרוניות. פורום האגודה נועד לכל יתר אלה מחברי האגודה שאינם מסתפקים בהודעות המעטות שמכתב החודשי, כמו גם למבקרים חיצוניים שרוצים לדעת דברים עלינו. שאלות שנשאלות כאן חייבות להיענות מיידית, ובלי שחגית או אנוכי (או כל אחד אחר, לצורך העניין) נצטרך להרים טלפון או מייל לחברינו מהוועד ולומר להם "אהה… כתבנו הודעה. תראו!"

• #183201 הגב

נכון, לאגודה אין דוברות ראויה, וזה מצב גרוע. למעשה, לאגודה אין דובר כלל. במהלך השנה האחרונה האגודה ניסתה כמה פתרונות, וכולם כשלו. כיום אנחנו במשא ומתן על פתרון חדש, ובתקווה הוא יצא לפועל. מכיוון שעד שלא יסתיים המשא ומתן אנחנו מנועים מלפרסם מידע בעניינו, אני לא יכולה לפרט לגביו.

מצד שני, אני מקבלת במלואה את הביקורת שלך לגבי התפקוד האישי שלי. את הסמס המדובר אני לא זוכרת שקיבלתי, אבל בכל מקרה ראוי היה שאני אעבור בפורומים השונים ואגלה אותה. מאה קולפה.

ומצד שלישי, חגית לא זכתה לתשובה לפני יומיים מכיוון שהוועד עסק בסיום הניסוח של ההחלטות שנוסחו בישיבת הוועד האחרונה. הן עודכנו בדף החלטות הוועד – http://www.sf-f.org.il/story_790 – ואתם מוזמנים לבקר בו.

• #183203 הגב
      גרומיט
      משתתף

לאגודה יש דובר, אם כי הגדרת התפקיד צרה במקצת – תפקידו של דובר מחולק לשניים. החלק הראשון הוא מתן מענה מיידי לגורמים חיצוניים שפונים אל האגודה ולהתייחסויות לא חיוביות או לא שלמות שמופיעות בעיתונות ובפורומים. בפועל אין ממש התייחסויות כאלה בעיתונות, כך שהתפקיד מתמקד בעיקרו באינטרנט. החלק השני בתפקידו של דובר הוא בניסוח הודעות לעיתונות (ולגורמים חיצוניים בכלל). אני יודע שבזמני זה אמר בעיקר מעבר על המכתבים החודשיים של האגודה ואי אלו דיבורים עם ניר על פרסומים באתר האגודה. מה שלא נכלל בפועל בתפקיד הוא רק עניין ההודעות לעיתונות – תפקיד שהעברנו ליחצ"ן האגודה, וכרגע אין כזה. למיטב ידיעתי החיפושים שאליהם את מתכוונת נוגעים לבעיות התמידיות שלנו עם יחצ"נות, לא דוברות.

ובאשר לתגובות כאן ובפורומים אחרים, אני מרשה לעצמי להציע לך להגיב תמיד להודעות כאלה בו ביום, גם אם התשובה תהיה רק "אולי את/ה צודק/ת ואולי לא. אנחנו בודקים את העניין וניתן תשובה במהירות האפשרית". התייחסות עניינית ומהירה תהיה עדיפה תמיד על התעלמות, אפילו אם התשובה הראשונה תהיה חלקית בלבד. במקומות אחרים, פחות סבלניים מפורום האגודה, התייחסות כזו יכולה לפעמים לעצור בשלב מוקדם כדורי שלג של האשמות וויכוחים אינסופיים שפוגעים בשמה הטוב של האגודה.

• #183177 הגב
      ???
      משתתף

נכון היה הדבר, אם לאגודה אכן היה דובר. לאגודה, לצערי, אין דובר. לקחתי על עצמי את תפקיד דוברת הוועד – שאינו תפקיד דוברת האגודה – כדי שהחוסר בדובר לא יגרום לכך שלא תהיה ישות אינטרנטית ידועה ומוכרת שניתן לפנות אליה ולגיע דרכה לוועד, וכדי שתגובות נמהרות של חברי ועד בתגובה לרפש שמוטל בהם לרוב לא יגרמו נזק נוסף.

כפי שהזכרתי, את הביקורת שלך לגבי התפקוד שלי לקחתי במלואה. חזרתי לבקר בכל הפורומים כל יומיים-שלושה (זמן לתדירות גבוהה יותר אין). אני לא מאמינה בהבטחות "תראה שעכשיו יהיה יותר טוב", אלא בלוודא שעכשיו יהיה יותר טוב.

מציג 3 תגובות משורשרות
מענה ל־עכשיו תורי לכעוס – ולכעוס באמת

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: