לגבי סדר היום של האספה הכללית:

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה לגבי סדר היום של האספה הכללית:

מציג 19 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162867 הגב
      Boojie
      משתתף

קודם כל, אני לא חושבת שזה תקין שהוא מתפרסם בדף המועמדויות לוועד (אותו דף שבו כתוב שכל תגובה ראשית למאמר שאינה הצגת מועמדות לוועד תימחק לאלתר). הדף ההוא צריך להיות מוקדש למועמדים לוועד, כדי שחברי האגודה יוכלו לסקור אותם בנוחות עד מועד הבחירות. אם מפרסמים שם את סדר היום של האספה, זה מזמין דיון (ואמורה להיות אופציה לדיון על סדר היום במקום שבו הוא מתפרסם), מה שמברדק את רשימת המועמדים. בכל מקרה, צריך להבהיר שם את העניין: אם הקביעה שאסור לפרסם הודעות ראשיות בדף ההוא מלבד הצגות מועמדות, הרי שצריך לפחות לציין שם איפה *כן* לדון בנושא.

ואחרי שאמרתי את זה: סדר היום לאספה לא נראה לכם קצת, אני לא יודעת, *ארוך*? כלומר, אתם ברצינות מצפים להספיק לדון בכל הנושאים האלה במשך שעתיים בלי אופציה להארכה? (פחות, אם מביאים בחשבון זמן התכנסות וזמן פינוי). יש שם נושאים – כמו עניין הדחת בעלי תפקידים, עיגון מספר הקטגוריות בפרס גפן, ומבנה הוועד, שכל אחד מהם מחייב דיון רציני כדי שתהיה איזושהי משמעות לתוצאות ההצבעה (ואגב, מה עם העניין של הצבעת נגד לחברי ועד, או קביעת רף של מספר קולות, או משהו? זה לא עולה להצבעה?). אתם מאמינים שאפשר להספיק לנהל שלושה דיונים משמעותיים, עוד כמה דיונים קטנים, הצבעה לוועד ולוועדת ביקורת וכל שאר הדברים הקטנים שברשימה בפרק זמן של פחות משעתיים? ואם כן, אה… איך? כי הייתי באספות כלליות בעבר וזה לא נראה לי מאד סביר.

לא ראוי לכל הפחות להעלות את הנושאים הכבדים לדיון אינטרנטי רשמי *לפני* האספה, ולהזמין את כל חברי האגודה להשתתף בו (באמצעות המכתב החודשי או משהו)? זה לא קצת חפיפניקי לזרוק את זה לחברי האגודה לטיפול צ'יק-צ'קי באספה וזהו?

• #183168 הגב
      גילי
      משתתף

הדיון על השינוי בתקנון בעניין הדחת בעלי תפקידים אמור לקחת כארבע דקות- משך הזמן שיקח להבהיר שאפילו בתקנון המצוי לאסיפת האגודה מותר לעשות כל מה שהיא רוצה בגבולות החוק בכל מקרה, כולל להדיח בעלי תפקידים אם מצליחים לכנס על זה מליאה ולהשיג רוב, אז השינוי המתוכנן לא נחוץ. לאסיפה יש ותמיד היה יותר כוח מלוועד, אם רק היו בוחרים להפעיל אותו, מה שלא בהכרח צריך תמיד כמובן אבל חשוב להיות מודעים לאפשרות.

אבל כן, לא הסכמתם שנדבר על שיטת הבחירות, אנשי ועד יקרים?

• #183169 הגב

ולו כי אני לא אהיה באסיפה עצמה- מה שאומר שהסיכוי שדעתי תשמע אם לא יהיה דיון אינטרנטי נע בין אפס ללא קיים.

חוץ מזה, איך אני אמור לדעת שיש סדר יום בדף הבחירות אם לא שינו את הכותרת? עד ההודעה של בוג'י אפילו לא ידעתי שהדף השתנה בגלל ההרגל שלי, שאני בטוח שהרבה אנשים שותפים לו, לדלג על המאמר בדפים אלא אם כן הכותרת(זו בתכל וגודל בולט) שונתה.

• #183171 הגב
      קובי
      משתתף

ראי ההודעה הזו של יעל – http://forum.sf-f.org.il/read.php?10,51113,51138#msg-51138

בקשר לשיטת הבחירות, אנחנו בודקים אם אכן דרוש שינוי תקנוני.
      כרגע מסתמן שלא וכי אפשר ליישם שינוי בשיטת הבחירות.

• #183172 הגב
      Boojie
      משתתף

היו אנשים (עם ניסיון-מה בתחום) שלא הסכימו עם הפרשנות שיעל העלתה, ואם זכרוני אינו מטעני, היו נוספים בפתילים אחרים. שמא כדאי לקבל חוות דעת נוספת?

• #183173 הגב
      קובי
      משתתף

נעדכן ברגע שתהיה תשובה.

• #183180 הגב
      Boojie
      משתתף

גם אני לא הייתי טורחת לקרוא את גוף המאמר אילולא שינו את הליד של הכתבה, כך שרואים מהדף הראשי של אתר האגודה שיש שינוי.
      וגם הודיעו על זה איפשהו. לא זוכרת איפה.

• #183181 הגב

עניין של עצלנות מסוג "כבר קראתי את זה, למה לעשות עבודה כפולה"

• #183182 הגב
      קובי
      משתתף

ללא תוכן

• #183183 הגב
      ???
      משתתף

תו

• #183187 הגב
      Boojie
      משתתף

(או שלא הוסדרו, אבל לפחות זכו להתייחסות), אפשר בבקשה לחזור לשאלה שלי? אני מתכוונת לשאלה האם סדר היום של האספה לא עמוס מדי, והאם זה סביר להעלות נושאים רבי משמעות כמו, נגיד, שינויים מרחיקי לכת בפרס גפן, בלי להקדיש לזה הכנה מוקדמת כלשהי (שבמהלכה אנשים יוכלו לדון בנושא, להתעדכן ולגבש לעצמם עמדה), ובפרק זמן מצומצם מתוך אספה דחוסה של פחות משעתיים? איך האספה הזאת יכולה להיראות כמו כל דבר מלבד חותמת גומי אם לא עורכים דיון משמעותי בנושאים שעליהם מצביעים? ואיך אפשר לערוך דיון משמעותי אם הנושא כלל לא מועלה לדיון, מוזכר בחצי שורה ברשימת נושאי האספה, ומוקדש לו זמן קצרצר לדיון באספה עצמה?
      איך מספיקים בשעתיים לדון דיון משמעותי בכל הנושאים שאמורים להיות על הפרק באספה?

• #183195 הגב
      גרייף
      משתתף

בעמותות רבות יש מוסדות וסניפים שמוזכרים בתקנון; כמו כל דבר, גם החלטות אסיפה כללית חייבות להיות בהתאם לתקנון (אם כי כמובן האסיפה יכולה לשנות את התקנון; אבל אז היא משנה תקנון, ולא מקבלת החלטה רגילה).

אם בתקנון היה מוסדר תפקידו של אחראי אתר, ונניח היה מפורט שהוועד ממנה אותו, בלי לתת לאסיפה סמכויות להדיח אותו, אז הרשם היה מעלה התנגדות לכך שהאסיפה תיקח לעצמה סמכויות שלכאורה נוגדות את התקנון.

אלא שהאגודה משתמשת בתקנון המצוי, שהמוסדות היחידים שיש בו הם האסיפה, הוועד, וועדת ביקורת. מכאן, שכל "בעל תפקיד" באגודה, כל פרויקט, הוא בעל תוקף של החלטת ועד רגילה, וככזו, האסיפה רשאית לבטל, לשנות, להוסיף, או כל דבר אחר, ככל העולה על רוחה.

לוועד יש רק את הסמכויות שהתקנון והחלטות מליאה מייחדות לו (לדוגמא, לוועד סמכות לקבוע לעצמו את נהליו, ועל כן החלטה שסותרת את זה, כמו סעיף 6 בסדר היום, היא לא תקנית).

• #183197 הגב
      גילי
      משתתף

למה ס' 6 לסדר היום אינו תקני? אתה זה שמתלונן שהוועד לא מפרסם הודעות ופרוטוקולים "בזמן"- נראה הגיוני להגדיר להם זמן לפרסום. בתקנון העמותה זה מוגדר, ואני בטוחה שזה לא היה בהחלטת ועד כי זה שינוי בתקנון. אם הסעיף הנ"ל לא תקני, למה בעמותה הוא (כנראה) כן?

• #183199 הגב
      גילי
      משתתף

איתי הסביר לי בע"פ מה הבעיה שלו עם הסעיף, ועכשיו אני אסביר לכם כדי שלא רק אני אהיה רגועה יותר :)

הבעיה, מסתבר, אינה ברצון לקבוע זמן לפרסום מראש של הודעה על ישיבה או פרסום של פרוטוקולים, אלא בעובדה שההצעה מועלית כהחלטת אסיפה ולא כשינוי בתקנון. למה זה בעייתי? כי בתקנון כרגע נקבע שהוועד יקבע לעצמו נהלים וכו' בעניין הישיבות שלו, והחלטת אסיפה לא יכולה לסתור את התקנון. לכן, אם תתקבל החלטה כזו כהחלטת אסיפה לא תהיה לה שום משמעות ובזבזנו זמן הצבעה יקר. כלומר, צריך לשנות את סדר היום כך שההצעה הזו תהיה לשינוי בתקנון, ואז הכל יהיה טוב.

ועד יקר- אפשר בבקשה לשנות את ההצעה כך שזה יהיה שינוי של התקנון? תודה.

• #183200 הגב
      Boojie
      משתתף

זה מסוג הדברים שהיה נהוג להגדיר באגודה "החלטות עם משמעות תקנונית" (הן מרוכזות בדף החלטות האספה והוועד. או לפחות, אלה מתוכן שהיו זמינות בתקופה שהייתי אחראית על הדף ההוא מרוכזות שם – אני לא אחראית על מה שנעשה בו מאז, וגם בתקופה שהייתי אחראית עליו היו פרוטוקולים – מהזמנים שבהם עוד לא הכל הועלה לאינטרנט – שאיש לא ידע לומר היכן הם, כי היה איזשהו נתק בתקשורת בין ועדים מתקופות שונות, נדמה לי), ותוצאות ההצבעה נחשבות שינוי הלכה למעשה בתקנון. ושהמשפטנים בקהל (או אלה שהיו אחראים על הנושא בתקופה שהנורמה הזאת נקבעה) יסבירו אם זה תקין או לא תקין ולמה.

• #182999 הגב
      גילי
      משתתף

כי שינוי בתקנון צריך להשלח לרשם העמותות ולקבל את אישורו, ורק אז הוא תקף. עכשיו, גם את פרוטוקול האסיפה שולחים לאישור רשם העמותות, אבל אם יש שם החלטת אסיפה שאינה שינוי ברור ומצהר בתקנון ונוגדת את התקנון, אני מניחה שאם הוא חד הבחנה הוא פשוט לא יאשר את זה. אם במקרה הוא יפספס את זה, זה לא הופך את דרך ההתנהלות ליותר תקנית.

• #183004 הגב
      אמבר
      משתתף

היא אכן הפרשנות הנכונה.

• #183010 הגב
      קובי
      משתתף

מדובר בהצעה לשינוי סעיף 17 בתקנון הקובע
      "17. פרוטוקול

הועד ינהל פרוטוקול מישיבותיו והחלטותיו.
      "

ביקשתי מאנשי האתר שיוסיפו את זה לסעיף, על מנת שזה יהיה ברור יותר.

• #183011 הגב

את מעלה נקודה נכונה.
      השתדלנו להתחיל בדברים הפרוצדורליים שאינם דורשים זמן או דיון רב
      על מנת שיישאר זמן לדיונים בנושאים הגדולים שהם עיגון הקטגוריות של פרס גפן ומבנה הוועד.
      אנו לא חושבים כי יש נושאים שאנו יכולים להוריד מסדר היום ומקווים כי נספיק לדון בכולם.

• #189772 הגב
      Boojie
      משתתף

לת

מציג 19 תגובות משורשרות
מענה ל־לגבי סדר היום של האספה הכללית:

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: