ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › התחייה מחדש
- This topic has 4 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 20 שנים, 8 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
kfitzמשתתף
זה הוחלט. היא תעשה את זה. למרות החשש, למרות האיסור… למרות הכול.
היא תעשה את זה. שוב ושוב היא אישרה לעצמה: 'זה הדבר הנכון לעשות'.האמונה בערה בה, דוחה את כל הספקות, את כל החששות. לא רק האמונה, הודתה בפני עצמה, גם הסקרנות. השאלות התרוצצו לה בראש, מבולבלות, מרוגשות. ניתזות מפינה לפינה- לא מוצאות מנוח, מה יקרה, כיצד, האם זה בכלל יצליח, וכמובן, ההשפעה העתידית.
'זה הולך להיות הגילוי החשוב ביותר בתולדות האנושות, כפי שכולנו מכירים אותה' חשבה לעצמה.
'שקט, תרגעי' היא ניסתה למתן את ההתרגשות. שוב היא ניסחפת לדרמטיות. יהיה מספיק זמן אח"כ לחשוב על תהילה, אם הכל יצליח…. אבל קודם הניסוי עצמו.הגיונה המסודר השתלט, היא הייתה מדענית אחרי הכל, והשקיט את ההמולה. כל המידע שיכלה לאסוף נאסף, עכשיו נותר רק לבצע את הניסוי. יהיה מספיק זמן לדאוג לכל ההשלכות לאחר מכן.
הכל היה מוכן. שנים של נבירה, ניסיון לחשוף כל פיסת מידע שאבדה, שנשכחה עוד מן הזמנים העתיקים. למרבה המזל, הציוד הרי כבר קיים, ולה הייתה כמובן גישה אליו, כך שההכנה עצמה הייתה קצרה יחסית. אם רק הייתה יכולה להיות בטוחה במה שיקרה!!!!
לא! היא לא מפקפקת. זה יצליח. שום דבר לא יכול להפריע. זה הדבר הנכון לעשות. זאת הדרך הנכונה.
הדוגמאות שבחרה נחו מולה. בכל המקורות שמצאה הוסברה החשיבות של שני הזוויגים של המין- נדרשה כאן תרומה ביולוגית גם מן זכר וגם מן נקבה. הדעה המקובלת, שזוהי חלוקה פרימיטיבית שעומדת על סף ניוון והכחדה, תישבר כאן. היא תוכיח לעולם שזוהי חלוקה שעדיין תקפה, שחיונית לעצם קיום החיים. מסורת של אלפי שנות שיבוט, תעלם, תשתנה למשהו טוב יותר.
זה נעשה כבר בעבר. בזמנים העתיקים בהם בני האדם עדיין חיו למטה, על האדמה, זה היה דבר שבשיגרה. זו הייתה הדרך שהצילה אותם אז באותם זמנים נואשים, וגם היום, בזמנים נואשים לא פחות, זאת הדרך שבה יצטרכו לפעול על מנת לשרוד. האובדן, אינו בר השוואה ליתרונות שיפיקו.היא נתנה למכונה את הפקודות הדרושות, וסדר ארועים קבוע מראש החל להתרחש, אך בצורה בה מעולם לא נוסה בעבר. לתוך תא ביצית מושלם הוכנס תא זרע, והחלה שרשרת תהליכים בלתי נמנעת, שתוביל ליצירת יצור חי חדש.
ידרשו עוד שנים של מאבק, שנים של שיכנוע. כל אותם עותקים זהים יתנגדו להפסקת המשכיותם, אבל האדם החדש שהיא תיצור יוכיח את יתרונו בעצם קיומו. הוא ישרוד, הוא יהיה שונה, הוא ישלב בתוכו את שתי הצורות. הוא יהיה זה שיקח אותם החוצה, מעבר למתחם הסגור שבו הם חיים.
הוא ושכמותו יהיו אלו שיחזירו אותנו אל האדמה. -
shif29משתתף
טוב זה נחמד.
אני חושבת עם זאת, שדווקא כשהקו העלילתי עשוי יפה, ויש סיפור עם התחלה אמצע וטוויסט כזה מדליק בסוף, למה לא להשקיע טיפה יותר וליצור סיפור עם דמות ייחודית יותר, אתה יודע מה, זה יכול אפילו להיות איזה פיתרון של נובלה, אם היה לך עניין לכתוב משהו כזה. אבל משהו עמוק, ומכיל בתוכו עולם הרבה יותר מפותח.
אני אומרת די לתקצירים.
סיפור זו אמנות, שמתחילה כשהתקציר כבר קיים.בכל מקרה חייכת אותי.
-
???משתתף
זה התחיל הרבה יותר ארוך וקוצץ באכזריות למה שאת רואה.
כל המטרה היתה לכתוב תקציר שיתפוס ויעניין, לא סיפור. אם הצלחתי בזה זה מספיק לי בינתיים. לא חשבתי שסיפור שלם מתאים לפורום כאן, כי רוב מה שראיתי קצר מאוד.
נהדר שחייכת.
פעם ראשונה שלי. ציפיתי לתגובות הרבה יותר גרועות. -
NYמשתתף
אל תכתוב סיפור בשביל הפורום. כתוב סיפור בשביל הסיפור.
ודי לחכימא… -
???משתתף
אבל חוץ מזה, אין שום הערות?
-
-
מאתתגובות