אומן המים

מציג 2 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162702 הגב
      נעם
      משתתף

הוא היה אומן-מים, האחרון שנשאר לעסוק באומנות העדינה של יצירת פסלים ודמויות במים. פעם לכל כפר היה אומן-מים משלו, כדאי לבדר ולהקסים בפסטיבלים וחגיגות. אבל הזמנים השתנו, ואומנות המים לא. ובימים אלו של בנייה בבטון ומסרים מיידים, למי יש זמן לאומנות המים השברירית?

אמרנו לו שהוא צריך להתעדכן, לעשות משהו חדש, משהו מודרני. אולי להקפיא את היצירות ולמכור אותן. בן-אדם צריך להתפרנס, לא? אם הוא היה מקפיא ומוכר את הפסלים שלו, הוא יכול היה לעשות הרבה כסף. אבל הוא רק היה מניד בראשו ומראה לנו איך הוא יוצר ציפור נחה על ענף. הילדים היו צועקים לו שיעשה להם פוקימון והוא היה מראה להם איך הוא גורם לציפור להתעופף מהענף. הסברנו לו שכבר ראינו את כל זה, אבל נראה היה שהוא פשוט לא מבין.

אני זוכר את ההופעה האחרונה שלו. זה היה בפסטיבל השכונתי ליום העצמאות. מה לא היה שם? היו שני ליצנים שהלכו על קביים והרביצו זה לזה. היה איש שבולע חרבות בזמן שהוא מבצע היפוך לאחור. היה צלם שצילם אותך ובו במקום שינה את תמונתך באמצעות המחשב שלו. עשרים שניות ויש לך מזכרת מצחיקה, בכלל לא רע, נכון? ההופעה של אומן המים הגיעה כשכבר התחיל להחשיך. במקום קערת המים הרגילה שלו, הוא נעמד באמצע הבריכה של הדקורטיבית של הכיכר. לאט לאט, במחול מסחרר, הוא התחיל להשליך טיפות מים לאוויר. חיכינו שם בסביבות העשרים-שלושים דקות בזמן שכמויות הולכות וגדלות של מים טיפסו לשמיים, ותאמינו לי שלא היה קל להחזיק את הילדים למשך כל זמן הזה. ואז, ברגע אחד, כל הטיפות התלכדו, ושם ניצבה לה טירה שכאילו נלקחה מתוך עולם החלומות. היו לה שלושה צריחים, גשר מתרומם ועשרות חלונות. הייתה תחושה שכמעט ניתן לשמוע את הדגלים מתנופפים כשהכוכבים נוצצים מעליהם. באותו רגע, עשה אומן המים דבר שלא עשה מעולם. הוא נכנס אל תוך הטירה.

ראינו כבר טירות שכאלו, הן עומדות שם רק רגע בודד, קפוא בזמן. לאחר מכן, נכנעה האומנות לפיזיקה והטירה קרסה במבול של טיפות אל תוך הבריכה. הבריכה הריקה. הסכמנו שזה היה טריק חדש ומעניין. אחר-כך המשכנו אל הפיקניק.

• #182372 הגב
      shif29
      משתתף

מקסים ועצוב
      כתוב כמו אגדה או סיפור עם.
      ולכן גם אני חושבת, אולי אם פעם יצא לך לכתוב סיפור ארוך, תוכל להשתמש בסיפור הזה, בתוכו.
      וזה בגלל שחסרו לי פרטים, לא על הסיפור כל כך, (אולי קצת על הדמות אבל רק ממש מעט)
      אלא על ההקשר בו הוא מסופר.

• #182377 הגב
      נעם
      משתתף

האמת היא שהיו הרבה דברים שניסיתי בכוונה להעלים מתוך הסיפור. למשל, אומן המים לא מוציא מילה מהפה כל הסיפור (בכוונה).

אחת המטרות של העלמת הפרטים הזו הייתה לנסות לנתק את הסיפור מהקשר מסויים, רציתי לומר משהו על זה שלפעמים בריצה קדימה אנחנו מאבדים דברים. הייתי לי תחושה שהוספת קונטקסט ספציפי לסיפור תפגום קצת באוניברסליות שלו (שלא לדבר על כמה מילים בלעז צריך להוסיף רק בשביל לדבר על זה…).

מציג 2 תגובות משורשרות
מענה ל־אומן המים

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: