מעמד הפועלים

מציג 6 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162647 הגב
      בייזל
      משתתף

"מה אתה חושב שאתה עושה?!"
      מיקו שרק בתגובה.
      "מה אתה עושה פה בשעה כזו? שאלתי משהו ואני מצפה לתשובה!"
      הפעם מיקו ענה. "אמא'שך מצפה לתשובה יא 'טיליגנט מסריח, אני ממהר!"
      "אני עוד אתלונן עליכם בעירייה! פרימיטיבים." אף אחד עוד לא התלונן על מיקו. משום מה, כולם מצאו את עצמם איפה שהוא בחיריה, אי-שם ליד הכניסה לגיהינום. חלקם היו גרוסים יותר, חלקם פחות.

אט אט, מקצוות העיר, החלו עובדי התברואה של העירייה, וביניהם מיקו, לזרום לעבר מחסן חם, גדול, ומסריח.
      במחסן, שהיה בבעלות העירייה, כבר עמד איש סמוק. למעשה, כל גופו היה אדמוני במקצת, אבל הוא לבש חליפה, כך שלא יכולתם לראות זאת. לא נראה כאילו אותו איש מוטרד מהחום, או מהעובדה כי הוא עומד באותו מקום כבר יותר משעה. הוא חיכה.
      אם אתם רגישים במקצת לחום, אולי הייתם משלים את עצמכם כי אולי יש לאיש הזה קרניים, אולי אפילו זנב, עדיף שתשתו קצת מים. כאשר היה אפשר לומר כי המחסן מלא, נטרקו דלתות הברזל של המחסן, וננעלו מעצמן.
      "זהו, כולנו כאן, אפשר להתחיל." אמר האיש."ברוכים הבאים לכנס טראש.קון, המתקיים זו הפעם החמישים ברציפות!"
      תשואות-תשואות-תשואות. גם מיקו הריע.
      "כפי שכל אחד מכם אמור לדעת, אנחנו כאן, במחלקת התברואה שמנו לנו למטרה, את מירור חיי התושבים!"
      תשואות-תשואות-תשואות. כמובן שמיקו הריע, הוא לא יכל לעשות משהו אחר.
      "כל אחד מכם עבר הכשרה מיוחדת, הכוללת: סילוק היפנוטי של עכבות ומחסומים היגיינים, סיור מודרך במרתפי הגיהינום. מלבד זאת, כל אחד מכם קיבל תמורה מספקת לדבר שממילא הוא אינו משתמש בו… הנשמה שלכם." האיש חייך לעצמו חיוך, שטני במקצת. בעצם הוא היה שטני מאוד, אולי הייתם חושבים שהוא למעשה *ה*שטן, אבל הייתם טועים, לשטן יש דברים חשובים יותר לעשות.
      "לפני הכל, אני רוצה להודיע הודעה חשובה: מעתה, שעות ריקון פחי הזבל יהיו כל יום בארבע בבוקר. כמובן, לא צריך להתחשב במנוחת הדיירים. למישהו יש משהו להגיד?"
      צעקות-דרישות-בקשות
      "כן, אני יודע שהמשאיות החדשות שקיבלנו ממחלקת התחבורה אינן רועשות, אין בהן נזילות, ומפזרות זבל ברחובות. אני בטוח שהם לא שמו לב לזה, ויטפלו בזה בהקדם האפשרי. עוד משהו?"
      התשובה הקבועה לשאלה זו פרצה מגרונותיהם של כל המשתתפים. "*כסף!*"
      "אם זה הכול, לפני שנתפזר לסדנאות ולהרצאות, הנכם מתבקשים לקום לשירת ההמנון."
      כסאות זזים, אנשים קמים. מיקו לא שם לב שהוא קם, לא שמישהו אחר שם לב לכך.

כל יום, כל יום,
      בארבע בבוקר בכל מקום.

כלום לא יעזור לכם,
      תיזהרו, נתלונן עליכם.

מי אנו? פועלי הזבל,
      הצד המסריח של העירייה.
      ואם תתעסקו עם פועלי הזבל,
      נשרוף אתכם בחירייה.

מפריעים, מרעישים בכל הימים.
      אבל אם שובתים אז כולם קמים.

כן, אנו פועלי הזבל,
      השובתים המסריחים.
      כן, אנו פועלי הזבל,
      תחזרו על ארבע, אזרחים.

שליחי השטן, השדים הרעים,
      מעלי ריח אש, עשן וגופרית.

להבות אדומות,
      משאיות ירוקות.
      פושעים נצלים,
      פח עם גלגלים.

זבל!
      ערסים שעירים.
      זבל!
      פועלים מטונפים.

משאיות אקספרס,
      ישיר לגיהינום.
      משאיות מאספות,
      תתייבשו שם בחום.

בקבוקי קולה חצי מלאים,
      פלחי תפוזים, כתומים רקובים.
      הגיהינום הוא גן-עדן?
      הגיהינום הוא גן-עדן!

הגיהינום הוא גן-עדן לפועלי הזבל.

• #181918 הגב
      ???
      משתתף

מה יש לך נגד פועלי הניקיון?
      אילו אנשים שמוכנים לעבוד בתנאים נוראים, בסירחון לכלוך וזוהמה, ולו רק כדי להביא אוכל הבייתה.

מגיע שיורידו לפניהם את הכובע ולא ירקו להם בפנים, כפי שאתה עושה.

• #181919 הגב
      יעל
      משתתף

ממש הוצאת לי את המלים מהפה.

• #181920 הגב
      בייזל
      משתתף

מצטער אם הבנתן שאני לא ממש מחבב את פועלי הזבל. למעשה, נסיתי לטעת התגדות למנהלים, אלה שיושבים אי שם למעלה, ולא מתעסקים עם החומר היותר מלוכלך. כלומר, בפירוש כתבתי שכשמיקו הריע, הוא לא יכל לעשות משהו אחר, או שהוא (וכל האחרים) לא שם לב לכך שהוא קם. כל זאת מפני שבנוסף לסילוק מחסומים היגיינים שהאיש הסמוק דיבר עליהם, ההיפנוזה שימשה לדברים אחרים, שטיפת מוח כך שיתנהגו בגסות, או נטיעת התשובה "*כסף!*" לשאלה המסוימת הזו. ניסיתי להעביר את העובדה שפועלי הזבל כפי שאנו מכירים אותם הם לא עצמם.
      חוץ מזה, האיש הסמוק אמר "אנחנו במחלקת התברואה שמנו לנו למטרה, את מירור חיי התושבים", "אנחנו" הם המנהלים של מחלקת התברואה, ובפירוש לא העובדים, פועלי הזבל. וכשכולם נכנסו, הדלתות נטרקו בחבטה מעצמן, דבר האמור לגרום לתחושת כליאה ע"י האיש הסמוק, אשר בדיוק באותו הזמן החל בדבריו: "זהו, כולנו כאן". אם אני הייתי קורא דבר כזה, הייתי מבין שהם נכלאו על ידיו.

ומפני שאני רוצה לשפר את הסיפור- נא אמרו לי מה בדיוק צולע, או איפה יש התיחסויות פוגעות לפועלים, שאינן ניתנות להסברה ע"י הנימוקים שנתתי למעלה.

• #181921 הגב
      יעל
      משתתף

שגיאה איומה בעברית. יש רק יכול. (גם בעבר).

שנית, אולי ניסית לטעת רושם שהמנהלים השטניים אשמים בכל, אבל התוצאה היא שהכללת את כל פועלי הזבל תחת הגדרות מגעילות למדי. לא כל כך משנה אם הם תחת איזו השפעה היפנוטית – התוצאה היא שכל פועל זבל באשר הוא הוא איזו מכונה שיוצרת סבל לאזרחים.

אני לא יודעת מה העבודה שלך, אבל לדעתי אם מישהו היה מגדיר את כל העוסקים במקצוע שלך כשטופי מוח שמישהו משתמש בהם לאיזו מטרה אפילה, אתה היית די נעלב מזה.

• #181922 הגב
      NY
      משתתף

הסיפור לוקה מאד. הנה כמה הערות לתשומת לבך:
      א. זה לא סיפור, כי אם רעיון גולמי. אין לו עלילה או גיבורים של ממש. זה תיאור מצב, וככזה הוא משעמם למדי. החלטת שפועלי הזבל משרתים בגהנום – סבבה (נניח), אבל מה הלאה? מה התוצאות? מה ההשלכות? מה קורה כשמישהו מגלה את זה ומבין שהוא יכול לקבל שירות הרבה יותר טוב בעזרת מחומש, כמה נרות וספר השבעות, נניח? או כשראש העיר מבין שמשהו מסריח מתרחש במחלקת התברואה? או כשמכשפה עושה גירוש שדים וכתוצאה עובדי הנקיון לא יכולים להתקרב קילומטר לביתה ונאלצים למצוא תירוצים שונים ומשונים לכך? בקיצור – יש לך רעיון כלשהו – זו רק ההתחלה. עכשיו אתה צריך למצוא עלילה ודמויות, התפתחות, משהו שיעניין את הקורא. רעיון גולמי, נחמד ככל שיהיה (וזה שלך לא משהו) פשוט *לא עובד*.
      ב. דמויות שמספרות אחת לשניה את מה שהן כבר יודעות ממילא גורמות לעויתות קיבה אצל רוב הקוראים. גם הצדקות כגון "כפי שכל אחד מכם אמור לדעת" לא עובדות. אנשים לא נוטים לחזור ללא צורך על מה שבני שיחם כבר יודעים. דיאלוג שכזה הוא מלאכותי ומעצבן. עליך למצוא דרכים טובות יותר להעביר את המידע לקורא.
      דוגמה למשפט לא סביר שמכיל מידע מיותר: "בדיוק חזרתי מטיול ברבת-עמון, בירתה של ירדן, המדינה השוכנת ממזרח לישראל מולדתנו ואשר חתמה אתנו הסכם שלום לפני כמה שנים. היה כיף!"
      דוגמה למשפט סביר: "בדיוק חזרתי מטיול ברבת-עמון. היה כיף!"
      ג. מה תפקידו של השיר, בדיוק? אם הוא אמור להצחיק, הרי שהוא נכשל בגדול. אם הוא אמור לתת לנו מידע חדש – כנ"ל. במילים אחרות – קצץ את המיותר. תמיד.

אני ממליץ לך מאד לקרוא את *כל* המאמרים העוסקים בכתיבה הנמצאים בכללי הפורום, רצוי מספר פעמים. אל הכללים ניתן להגיע באמצעות הקישור המהבהב הגדול בראש דף זה.

• #181923 הגב
      יעל
      משתתף

אנחנו לא מנסים לגרום לך להפסיק לכתוב, חס וחלילה – רק לחשוב על הדברים כשאתה כותב את הסיפור הבא. שיפור מושג רק באמצעות תרגול.

מציג 6 תגובות משורשרות
מענה ל־מעמד הפועלים

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: