2012

מציג 2 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162623 הגב
      גור בר
      משתתף

כולם השתתקו כששר האוצר ירה לעצמו בראש מעל דוכן הנואמים של הכנסת.
      יושב ראש האופוזיציה היה הראשון להגיב, הוא קם על רגליו, עיני הכל צופים בו – ומחא כפיים.
      אחריו נעמד נציג הירוקים ומחא גם הוא כפיים בלהט, אליו הצטרפו עד מהרה נציגי המגזר הערבי, נציג החקלאים, הסיעות הדתיות והרוסיות וגם נציג מפלגת הפועלים.
      ראש הממשלה מיהר לקום ממקומו ולצעוק אל עבר יו"ר האופוזיציה; "תן כבוד, תראה מה עשית יא קומוניסט מסריח!"
      ואז התחילו הצעקות. שרת החינוך והשר לאיכות הסביבה התעלפו, שלושה ח"כים הקיאו, אחרים בכו או הסתובבו בחדר מוכי תדהמה ומעל הכל נשמעו דפיקות הפטיש של יושב ראש הכנסת הקורא לסדר.

ובינתיים מאתיים אלף בדואים מ"הפזורה" של באר שבע חסמו את כל דרום הארץ במחאה על תוכניות הממשלה להקים כור גרעיני בלב הפזורה.
      דרום תל אביב הוכנסה לבידוד בשל מגיפת הכולרה שפשטה בה לאחר שתעלות הביוב עלו על גדותיהן והציפו את הרחובות.
      בטבריה התאבדו עשרה נערים מסיבה לא ידועה. בטייבה אלמונים פרצו לביתו של ראש העיר ואנסו את אשתו ושלושת בנותיו.
      ובירושלים פרצו דלקות שהשמידו עשרים אלף דונם של חורש טבעי.

למחרת בישרה הכותרת הראשית של העיתון על כך ש"ראש הממשלה קרא ליו"ר האופוזיציה 'קומוניסט גמד'". ובכותרות המשנה סופר שבדרום אמריקה נתגלתה מחלה חדשה ממשפחת השחפת, שרמת ההישגים של התלמידים היהודיים בגיאוגרפיה ירדה למקום ה44 בדירוג העולמי, שצעיר אמריקני המציא תוכנה שכנראה תהפוך אותו תוך שנתיים לאיש העשיר בעולם, ושהנבחרת שוב הפסידה.

חודש אחר כך נסעתי אל עבר מחנה הפליטים אשקלון, בדרך קראתי את אחד ממוספי החג בו נכתב על כך שלשר האוצר הייתה היסטוריה של מחלות נפש ודיכאונות, עוד נכתב שלא מזמן הוא אף התגרש מאשתו ושהוגשה נגדו תלונה במשטרה בחשד לקבלת שוחד. קראתי את הכותרות המודגשות והעברתי את העיתון לאסי שצעק לעברי: "תגיד, אין אף אחד בארץ הזאת שחושב שהוא פשוט היה פוליטיקאי הגון או-" אבל לצערו לפני שהספיק לסיים את המשפט חבט בו הש"ג בפרצוף עם האלה שבידו.
      "אני בסדר" הוא שיקר שעה אחר כך, פניו עיסה מדממת, לענת, אשתו. "פשוט קיבלתי שיעור. שתיקה יפה" הוא אמר, "תמיד".

• #181626 הגב
      NY
      משתתף

מה כאן מד"ב בדיוק? העובדה שהסיפור מתרחש בישראל עתידית? הרי, באופן כללי, התנהגות כזו ומצבים כאלה קיימים גם כיום, ולמעשה היו קיימים לאורך תקופות רבות בהיסטוריה. במילים אחרות: עיבוד סיטואציה קיימת לסיפור המתרחש בעתיד לא תמיד הופך את התוצאה למד"ב ממש (דוגמה מוכרת לכך היא תת הז'אנר הידוע כ"מערבון בחלל").
      הערה קטנה נוספת: הגיבור קורא עיתון בזמן נסיעה לעבר מחנה הפליטים, מעביר אותו לאסי ואז לפתע מופיע הש"ג, ללא כל אזכור של עצירה, הגעה או כל דבר אחר. בעייתי.

• #181627 הגב

מבחינתי, בעצם מיקום הסיפור בעתיד יש משהו ש"מספק" אותי ואת החלק שבי שאוהב לקרוא מד"ב. נכון אין כאן *ממש* מד"ב, אבל עצם המחשבה והעלאת השערות לגבי העתיד מהנה אותי.

הבעייה שלי היא, שלא ממש הבנתי את הסיפור. הוא קצר מדי, קופצני מדי, ולא ממש ברור לאן אתה חותר. אולי זאת אני, אבל בכל זאת, אני כקוראת לא ממש הבנתי אותך. ולא הבנתי מה אני אמורה להפיק מהסיפור, אז בעצם לא הפקתי ממנו הרבה.

מציג 2 תגובות משורשרות
מענה ל־2012

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: