ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › הסיוט
- This topic has 8 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 21 שנים, 8 חודשים by NY.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
אתם יודעים מה הסיוט הכי גדול שלי? לא כמובן שלא. אז אני אספר לכם. הסיוט הכי גדול שלי הוא השגרה, אני שונא לעשות את אותם הדברים יום אחרי יום, שעה אחרי שעה.
תחשבו מה היה קורה אם הייתם נידונים לחזור על אותן הפעולות שוב ושוב, נניח בפרק זמן של 2 דקות. העולם ימשיך להסתובב, אנשים ימשיכו לחיות כרגיל, אבל אתם תחזרו על אותה שגרה, תבצעו את אותן פעולות, תאמרו את אותן מלים, תחשבו את אותן מחשבות. רגע, זה לא נגמר כאן. אם הייתה זו מחזוריות מושלמת לא הייתם יודעים שאתם נמצאים בה, אם לא חשבתם בפעם הראשונה שכבר הייתם במצב הזה, לא תחשבו זאת גם בפעם השניה. לכן הסיוט שלי הוא לא שגרה מושלמת, אלא פגומה במקצת המאפשרת לך שינוי זעיר שבזעירים כל פעם, רק כדי שתדע שאתה בגהנום. -
???משתתף
אתם יודעים מה הסיוט הכי גדול שלי? לא כמובן שלא. אז אני אספר לכם. הסיוט הכי גדול שלי הוא השגרה, אני שונא לעשות את אותם הדברים יום אחרי יום, שעה אחרי שעה.
תחשבו מה היה קורה אם הייתם נידונים לחזור על אותן הפעולות שוב ושוב, נניח בפרק זמן של 2 דקות. העולם ימשיך להסתובב, אנשים ימשיכו לחיות כרגיל, אבל אתם תחזרו על אותה שגרה, תבצעו את אותן פעולות, תאמרו את אותן מלים, תחשבו את אותן מחשבות. רגע, זה לא נגמר כאן. אם הייתה זו מחזוריות מושלמת לא הייתם יודעים שאתם נמצאים בה, אם לא חשבתם בפעם הראשונה שכבר הייתם במצב הזה, לא תחשבו זאת גם בפעם השניה. לכן הסיוט שלי הוא לא שגרה מושלמת, אלא פגומה במקצת המאפשרת לך שינוי זעיר שבזעירים כל פעם, רק כדי שתדע שאתה בגהנום. -
???משתתף
תחשבו מה היה קורה אם הייתם נידונים לחזור על אותן הפעולות שוב ושוב, נניח בפרק זמן של 2 דקות. העולם ימשיך להסתובב, אנשים ימשיכו לחיות כרגיל, אבל אתם תחזרו על אותה שגרה, תבצעו את אותן פעולות, תאמרו את אותן מלים, תחשבו את אותן מחשבות. רגע, זה לא נגמר כאן. אם הייתה זו מחזוריות מושלמת לא הייתם יודעים שאתם נמצאים בה, אם לא חשבתם בפעם הראשונה שכבר הייתם במצב הזה, לא תחשבו זאת גם בפעם השניה. לכן הסיוט שלי הוא לא שגרה מושלמת, אלא פגומה במקצת המאפשרת לך שינוי זעיר שבזעירים כל פעם, רק כדי שתדע שאתה בגהנום.*~לא!!!!!!~*
-
אבישי 1משתתף
אתם יודעים מה הסיוט הכי גדול שלי? לא, כמובן שלא. אז אני אספר לכם. הסיוט הכי גדול שלי זה שבא עכביש ענק והוא אוכל אותי ואני נופל לתוך הקיבה שלו וממש ממש מגעיל שם ופיחסה.
-
אבישי 1משתתף
מצטער על זה, ממש הייתי חייב.
ועכשיו ברצינות:קודם כל – כל הכבוד. כל הכבוד על השימוש בפורמט של המדיום הזה ככלי אמנותי בסיפור. זה היה חייב לקרות מתישהו, וזו הפעם הראשונה שאני רואה שימוש כזה כאן, ועל כך מגיעה לך הערכה. בהחלט מרענן.
עכשיו נותר רק להצטער שהאלמנט הזה מתפספס על זה. על קטע שלמעשה אין בו כלום מעבר לשנינות הטכנית. אפשר לקבל את הרושם שחשבת על הרעיון – להשתמש בפורמט של הפורום כחלק מהסיפור – ואז הנחת שההברקה הזו מספיקה בשביל סיפור טוב. חבל, אבל היא לא.
הרעיון חביב, אבל אפשר לעשות איתו כל כך הרבה יותר, שמה שיש כאן פשוט מאכזב. הדבר הראשון שקופץ לי לראש הוא באמת שינויים זעירים בין טקסט אחד למשנהו, כמו אלה שדיברת עליהם (אני יוצא כאן ממש אידיוט אם מתברר שיש כאלה ופספסתי אותם, אבל באמת שחיפשתי): נניח, פיסוק קצת שונה, או מילה נרדפת פה ושם, כך שהקוראים יקבלו את תחושת הדג'ה-וו-עם-ואריאציות בלי שתצטרך להסביר להם על זה אלא להראות להם את זה. זו סתם אפשרות. תגובה מהסוג של זו שמעלי גם היא אפשרות, פשוטה יותר אך משעשעת (אותי לפחות).
אבל בסופו של דבר, במקום הטקסט המטא-רעיוני הזה עדיף היה לבנות סיפור אמיתי, עם עלילה ודמויות, שבו ההברקה הטכנית האמורה היא רק כלי מסייע ולא מכלול היצירה. בתור כלי מסייע, זה אחושלוקי כלי. בתור מכלול היצירה, זה נראה כמו אחושלוקי כלי שהלבישו אותו כמו מכלול היצירה והתלבושת נופלת ממנו. וחבל. -
???משתתף
קודם כל – תודה
בקשר לשינויים בין טקסט לטקסט, אני לא יודע מה איתך אבל כשאני רואה קטע בסיפור שחוזר על עצמו אני לא קורא אותו שוב, מקסימום סורק במבט כללי לראות שאיו שינויים רציניים. וחוץ מזה לא אמרתי שיהיו בהכרח שינויים בפעולות, הרעיון שלי היה שבמחזור השני הוא תופס שהוא אכן ב"לולאה" וזהו השינוי היחיד בין שני המחזורים הראשונים.
הרעיון היה אכן לנצל את הפורמט בו מוצגים הסיפורים לשם פואנטה משעשעת ובזאת אני מקווה כי הצלחתי. בקשר לסיפור עם עלילה, אני חושב שהפואנטה היתה מתמסמסת בסיפור ארוך יותר.נ.ב
מעניין אותי אם שמת לב לזמני פרסום ההודעות (של הסיפור לא של התגובות) -
???משתתף
-
???משתתף
כמו כן אני רוצה להודות לך על המאמץ שהשקעת בחיפוש אחר הבדלים אבל תצטרך פשוט לחפש יותר טוב כי אכן ישנם הבדלים, מלבד ההבדל הברור בין הטקסט השני לשלישי
רמז: התשובה קשורה לרעיון המרכזי. -
NYמשתתף
חמוד מאד.
הבעיה היא שאין בסיפור מאומה מלבדו, וחבל. את הרעיון הבנתי לאחר כמה שורות, ואז לא נותר טעם כלשהו לקרוא את השאר (קראתי ובכך הוכחתי זאת לעצמי – אכן לא היה שם כל דבר חדש).
אם, לעומת זאת, היית משקיע מעט יותר מחשבה ברעיון הנ"ל ומוצא דרך לכתוב סיפור ממשי ומעניין בעזרתו, היית זוכה בתוצאה מעניינת בהרבה. כפי שהוא, הסיפור הנו פשוט רעיון גולמי ותו לא, ללא עניין או תוכן אמיתי. חבל.
-
-
מאתתגובות