ים ועולם

מציג 32 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162615 הגב
      NY
      משתתף

הרי לכם שיר מד"ב.
      היות ואיני דוגל בפירוט נסיבות הכתיבה של יצירה מסוימת בפורום זה בגוף היצירה או בצמוד אליה (להבדיל מתגובה לביקורת), הרי שלא אוסיף עוד מאומה. ממילא חלק מהקוראים כאן מכירים את הנסיבות.

• #181564 הגב
      אבישי 1
      משתתף

נו, את רוב מה שהיה לי להגיד אמרתי בנסיבות המקוריות, אבל שם נתפסתי יותר מדי לפרטים. אני מאוד אוהב את זה, תוכנית וטכנית. הפקה מוצלחת, מכל הבחינות.

ואיך מתקדמים המגעים בכיוון ההוא?

• #181567 הגב
      NY
      משתתף

הבאתי סינגלים לגל"צ/גלגל"צ (ביקרתי בתחנה אתמול), שלחתי לקול ישראל (היום) ולרשת ג' בפרט (אתמול) בדואר. עכשיו אני ממתין ב(חוסר) סבלנות.

• #181568 הגב
      אבישי 1
      משתתף

חוץ מצעד די רציני לקהילת החובבים, זה יכול גם להעלות קצת את הרמה הממוצעת ברדיו.

• #181569 הגב
      אבישי 1
      משתתף

מילים. על העטיפה של הסינגל יש רק את שני הבתים הראשונים; איפה השאר?
      (אני מניח שאין סיכוי לקבל תווים או אקורדים, נכון? לפני שאתה עונה, תחשוב טוב אם אתה באמת רוצה שאני אנגן את זה משמיעה. רמז: יש להזהר בכבודם של פסנתרים.)

• #181570 הגב
      NY
      משתתף

השקענו המון מחשבה בזמן המיקס כדי שהן יהיו מובנות. דרך מה אתה מאזין לשיר?
      האקורדים (משמאל לימין, ללא סימני מינור/מז'ור, כדי שישאר לך מעט אתגר):
      בית: E-D-E-D-E-D-C-A
      פזמון: Bb-Bb-D-D-Bb-Bb-D-D-Bb-Bb-F-C-G
      בסיום יש מודולציה של ה-F-C-G בטון: G-D-A
      ואז שני אקורדים עד הסוף: A-Em.

• #181571 הגב
      גל
      משתתף
    • #181573 הגב
      אבישי 1
      משתתף

היי, תודה! (פחות מסובך ממה שהיה לי, אבל קווינטה למעלה. ארורה השמיעה היחסית הזו.)
      אני אמנם מאזין דרך רמקולים גרועים מאין כמותם, אולם אין שום בעיה עם בהירות המילים. פשוט נראה היה לי מתאים שהטקסט יתפרסם בצמוד ליצירה. אני מניח שלפחות בעטיפה של הסינגל זה יכול להיות משמעותי. בכל מקרה, קריטי זה לא.

• #181574 הגב
      NY
      משתתף

בבתים, כל חזרה שניה של ה- E-D, ה-D הוא Dsus4 ל-D.
      ואת הטקסט אני מעדיף בגוף השיר ולא מחוצה לו. טקסט של שיר הרשום על נייר כמוהו כתיאור של תמונה בפי עיוור.

• #181575 הגב
      פרספוני
      משתתף

בחרת בסוף לקרוא לזה "ים ועולם"? אני קצת מסכימה עם מי שאמר (אמרה?) שיש לזה צליל חזני משו.
      הייתי מנסה לשכנע אותך לקרוא לזה "שלוות חלל", אבל א. המילים האלה לא מופיעות בשיר, למרות מה שהיה נדמה לי מהשמיעה המקורית וב. אני חצי מתכננת לכתוב סיפור שקוראים לו ככה – שאם יכתב, דרך אגב, הולך לגנוב ממך את השורה על הים מפח.
      עדיין, טוב, ובהצלחה עם הרדיו!

• #181576 הגב
      ???
      משתתף

שלוות חלל זה "סיכום" של השיר. "ים ועולם" זה מעין טיזר ויש למילים קסם בכך שהן אינן מובנות בלי ההאזנה לשיר. בהצלחה עם הסיפור.

• #181577 הגב
      NY
      משתתף

…אני לוקח מאה ועשרים אחוז תמלוגים, אבל אל תתני לזה להפריע לך. ;-)

• #181578 הגב
      NY
      משתתף

(השם המקורי, אגב, הוא :"ים אי-אז" – "Sea of Then"), אבל המון שמות עברו על השיר המסכן מאז. בסופו של דבר נתן כהן (ההוא מ"הנשמות הטהורות"), שעשה לשיר מסטרינג, הסביר לי חד וחלק שהסיבוך מיותר וההתפלפלות חסרת ערך. איש צדיק.

• #181579 הגב
      אבישי 1
      משתתף

תלוי כמובן באיזה סוג של שיר מדובר – שירי משוררים מולחנים, למשל, הם דוגמא נגדית טריביאלית.

בכל זאת, מילה אחת לא ברורה לי:

השמש בתמונה נקלשת
      ציוץ הצפרים *מה*?

אגב, עם האקורדים ה"נכונים" השיר נשמע הרבה יותר טוב. תודה.

• #181580 הגב
      ???
      משתתף

וכיוון שאני לא חלק מאותם קוראים אשר מכירים את נסיבות כתיבתו של השיר או את המחבר באופן אישי, אולי הדעה שלי היא קצת יותר אובייקטיבית.
      השיר מאוד נחמד. הביצוע מקצועי להפליא. המילים מעניינות. אבל המנגינה די נדושה, לפחות לטעמי. אין בה משהו חדש או מרענן. אם היו משמיעים את השיר בגלגלצ לא נראה לי שהייתי מתעקבת עליו יותר מידי. לפעמים יש שירים, שמותירים אותך חסר נשימה על התו הראשון שלהם (לאחרונה זה קרה לי עם Beck – lost cause ועם דויד בואי האלוהי עם Slipped Away). בשיר שלך זה לא קרה לי. אבל בסך הכל שיר חביב.

• #181581 הגב
      NY
      משתתף

עם זאת, אני בטוח שכל הכותבים כאן – אם בפציל זה ואם מחוצה לו – אינם חייבים לי טובות כלשהן, ולו היו שונאים את השיר הייתי מן הסתם (כולי תקווה) הראשון לדעת על כך.
      בהערת אגב, ולא מתוך רצון לשנות את דעתך על השיר או לסחוט ממך מחמאה כלשהי, אני מציע לך להקשיב היטב לעיבוד. יש בו הרבה יותר ממה שנגלה בשמיעה ראשונה.

• #181590 הגב
      ???
      משתתף
    • #181591 הגב
      פרספוני
      משתתף

ובקשר לסיפור – אין לי חשק לכתוב לאחרונה, אבל נראה. אלוהים יודע שרעיונות יש לי; פשוט נראה שהאובססיה לכתיבה נעלמה, ואז מה זה שווה?

• #181592 הגב
      NY
      משתתף
    • #181593 הגב
      ???
      משתתף

ואתה יודע מה – אחלה שיר. התחלתי להנות ממנו מהפעם הרביעית בערך. העיבוד באמת משובח. בהצלחה ברדיו.

• #181594 הגב
      ???
      משתתף
    • #181595 הגב
      NY
      משתתף

חיכיתי לראות מי הראשון שישים לב.
      העובדה שזה לא הפריע לאף אחד בהאזנות הראשונות מדגימה את ההבדל הקיים בין טקסט העומד בפני עצמו לבין טקסט שהנו חלק בלתי נפרד מיצירה מוסיקלית. האחרון, לטעמי, מאפשר יתר גמישות, אם כי הייתי שמח למצוא תחליף הולם, במקום ההוא, שיעביר גם הוא את הרגש שרציתי להעביר.

• #181596 הגב
      ???
      משתתף

אולי בכל זאת אתה יכול לפרסם בנוסף את המילים של השיר. אני אף פעם לא מצליחה להבין עד הסוף את הטקסט אלא אם כן יש לידי את המילים. תודה.

• #181597 הגב
      פרספוני
      משתתף
    • #181598 הגב
      NY
      משתתף

אני יודע, התכוונת לזה כבדיחה, אך יש כאן נקודה חשובה, לדעתי. שימי לב שלא כתבתי כאן "כן, אבל כתבתי את זה באמצע הלילה" (מה שנכון) או "כן, אבל זה לא חשוב" (מה שלא נכון) או "כן, אבל קשה לי ורע לי ויש לי דוקטורט במדעי החיים והמוות אז מה את יודעת בכלל" או כל הפלצה אחרת ממין זה. אפילו כתבתי בפירוש כי הייתי שמח למצוא פתרון אחר, טוב יותר, לאותה נקודה בשיר.
      במילים אחרות, הדבר היחיד ממנו נמנעתי בפירוש הנו תירוצים, ואני מקווה שגישה זו תאומץ בחום על ידי כל הכותבים כאן ובכלל.

• #181600 הגב
      NY
      משתתף

*ים ועולם* (במקור: ים אי-אז) / ניר יניב

הקשב לרוח של הבוקר
      ולציוץ הציפורים
      וריח קצת מלוח
      גלים לחוף שם נשברים

החול מתחת לרגליים
      השמש עוד מעט תזרח
      הושט היד וגע בם
      ראה, הם עשויים מפח

כי עברו שנים מאז ראית חול של ים או קצף גל
      סגור בתוך בועת ברזל וקצף פלסטיק אי שם בחלל
      ונע במהירות האור כמעט
      הרחק הרחק בלאט
      מים ועולם
      וממנה

הכוכבים קורצים בצוהר
      מעבר לזכוכית עבה
      כבר אין להם הדר או תואר
      אורם דהוי או כבר כבה

השמש בתמונה נקלשת
      ציוץ הציפורים מוקלט
      החול הוא רק אבק פורח
      כמה אפשר להיות לבד?

כי עברו שנים מאז ראית חול של ים…

• #181602 הגב
      ???
      משתתף

וכבר דמינתי לי שמש גדולה וצהובה המגלידה כמו ביצת עין שמטגנים זמן רב מידי.
      אני מעדיף את הגירסא שלי. הרבה יותר ציורי. (:

• #181603 הגב
      ???
      משתתף

ואם אפשר לשאול, הקולות המוקלטים (אלו שנשמעים כמו תקשורת בין חללית נאסא לבסיס הקרקע), הם אמתיים? אם כן, מאיפה השגת אותם? ומה לעזאזל אומרים שם (בעיקר בשורה החוזרת בסוף)?

• #181604 הגב
      NY
      משתתף

אגב, קרה לי משהו מדהים למדי היום. השיר, כפי שכתבתי במקום זה או אחר (כאן), נכתב לפני מעט יותר משנה, הוקלט באופן רופף משהו ואז נשכח. היום מתקשרת אלי זוגתי שתחיה, שחיבבה מאד את הגרסה המחופפת הראשונה, ואומרת לי "תגיד, נכון ששכחת איזו שורה מהשיר?"
      "מה?"
      "השיר, השיר שלך, במקור היתה בו עוד שורה, ובביצוע החדש אין את זה."
      "לא יכול להיות!"
      "בחיי!" אמרה היא, וצדקה.

מסתבר שבגרסה הראשונית יש שינוי קל בפזמון השני, לאמור:
      ורק תמונה קטנה על קיר לך תזכיר
      שבאת מים ועולם
      וממנה

אני עדיין בהלם מהשכחה הנ"ל.

• #181605 הגב
      NY
      משתתף

זו התקשורת בין המעבורת לבין הבקרה ביוסטון בזמן החדירה לאטמוספירה, שהוקלטה ע"י חובבי רדיו ברחבי העולם.
      הטקסט בסיום הוא "Columbia Huston, comm check", כלומר – הבקר ביוסטון מנסה לשוא, שוב ושוב, ליצור קשר עם הקולומביה. "Comm check" משמעו – בדיקת תקשורת.

• #181606 הגב
      ???
      משתתף
    • #181607 הגב
      ???
      משתתף

שבניגוד לשיריך האחרים, היו חסרים לי כאן השינויים בין הפזמונים המשווים לשיר תחושה של דינמיות. אבל החלטתי שכל חריגה ממתכונתו הנוכחית של השיר רק תפגום בהרמונייות המופלאה של הפזמון כפי שהוא. ואם זאת, נראה שהפזמון החלופי בהחלט יכול לעבוד.
      תפורסם גירסא מתוקנת וישא"ק!

• #181608 הגב
      NY
      משתתף

אגב, הגיטרה החשמלית המייללת שם, בסוף, אינה גיטרה כלל כי אם קול אנושי.

מציג 32 תגובות משורשרות
מענה ל־ים ועולם

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: