ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › סדנת הכתיבה השלישית – חוויות ומסקנות
- This topic has 28 תגובות, 12 משתתפים, and was last updated לפני 21 שנים, 8 חודשים by גל.
-
מאתתגובות
-
-
NYמשתתף
ראשית – תודה גדולה לג'יי האמיתית (שאכן, למרבה השמחה, התגלתה כאמיתית לחלוטין, ואולי אפילו יותר) על היוזמה, הרעיון, הביצוע והאוכל!
מסקנות ביניים:
א. גיא חסון חסין ספוילרים, גם כשהוא מספר את כל הסיפור מראש.
ב. מייפל – במסגרת תכנית החישול שלנו, יש לכתוב טרילוגיה בת חמישה כרכים, להגשה על שולחן המערכת עד השבוע הבא. תודה.
ג. גל – נו, מתי כבר יגיעו המימדים?
ד. הסופר המפורסם גיא וורד; מאחורי כל גבר מצליח וגו'.
ה. פרספוני – דוגמה ומופת לקור רוח אל מול פני הביקורת.
ו. כולנו במתח לראות מתי תכתוב יעל פורמן סיפור מתחת ל-1000 מילה. הרף הנוכחי: 1600 and counting…
ז. יש להזהר בכבודם של פסנתרים
ח. יולי – לא צריך צבא בסיפור!שכחתי משהו?
-
אבישי 1משתתף
נאיבי שכמוני.
היה ממש נהדר. באמת. האנשים היו אחלה, האווירה הייתה מחשמלת, סוכריות הגומי נשפכו כמו יין, שיחות הסלון נמשכו עד מאוחר כראוי, והחלק הכי טוב – אף אחד לא אמר ולו מילה רעה אחת על הסיפור שלי!
בהזדמנות זו אני רוצה להתנצל ולהצטער על שלא הבאתי סיפור, ובכך הכרחתי אתכם לקטול אותי עצמי במקום זאת. זו הייתה מעידה חד-פעמית, ולזכותכם ייאמר שמילאתם את חובתכם במלוא כובד הראש הראוי. תודה.
|תודה מיוחדת מגיעה כמובן ליעל הנהדרת, אבל זו נשלחה זה מכבר בדואל.|
בברכת "ים ועולם וממנה והלאה אמן ואמן סלה",
אבישי -
יולימשתתף
המון תודה ליעל על האירוח המקסים
הביקורות היו על רמה (צריך צבא, אבל אולי באמת לא בסיפור הזה)
היה כיף לפגוש את כולם
ובגדר המד"ב אפשר לציין שאף אחד לא נרדם ולו לדקה במהלך כל הלילה!
ניר, מקווה לשמוע בקרוב את השיר מהרדיו!
יולי
-
ג"יי האמיתיתמשתתף
ואם אני משלבת את ההודעות של ניר ואבישי יוצא שאני אמיתית ונהדרת
(זה לא איזה שורה משיר של ברוזה?)האמת היא שאני די גרועה בכל מיני סיכומים מהסוג הזה, אז רק אספר לכם שנשאר לי כזה מצב רוח טוב שבא לי לארגן מלא דברים… קומזיצים על החוף! ריקוד לפי ניגון של תוף! וגם ללכת עם מחשוף! וסדנאות? בלי סוף…
אז אני כבר עכשיו מזמינה אתכם לרשום ביומנים את ה-19 ביוני. סדנת כתיבה ומסיבת היום הכי ארוך כמעט. בלי נדר.
-
ו' הרצחניתמשתתף
הידד לכל המשתתפים, ולאווירה הנהדרת להפליא שהיתה. ככה זה צריך להיות!
הידד לג'יי האמיתית עד מאד (והנהדרת על אירוח משובח ועל החיוכים המקסימים שלה, שהיו שווים הכל. אה, כן, ועל סיפור שהוא אגרוף בבטן, ועד עכשיו לא התאוששתי ממנו.
הידד למקוריות המשתתפים, שבמקום להביא סיפורים בנאליים, הביאו דברים חדשים מקוריים (שיר, שאלה וסוכריות גומי? זה לא נשמע לכם כמו משהו מתוך איזו אגדה על קוסם שנתן למישהו שלוש מתנות או משהו?)
הידד לניר, על שהוכיח לנו שכשרונו מתפרש גם לשירה מזרחית מקורית. P-: (ונדמה לך שישכחו לך את זה אי פעם…)
הידד למייפי על המסאז'. אני תוהה איפה אפשר להשיג מייפי לשימוש ביתי.
זהו, מספיק הידדים. זה לא מצעד יום העצמאות כאן. -
ולג'יי, על כל הדברים שאמרו לפניי.
שמחתי לפגוש שוב את הכותבים שהכרתי ואת הכותבים האחרים שהכרתי רק על פי סיפוריהם.
לעולם לא אגלה את זהותו הסודית של הכותב/ת גיא וורד (the two who are one).
אגב, רק הפנים של מייפל כשעניתי לשאלתה 'גיא מה?' היה שווה את כרטיס הכניסה.
תודה רבה ג'יי ותודה רבה לכולם. ושכולם ימשיכו לכתוב.
גיא
-
NYמשתתף
זה השם בו משתמש גיא וורד כשהוא כותב סיפורי זימה?…
-
ו' הרצחניתמשתתף
השם *ההוא* זה "ורד הגיא". זו וריאציה על שושנת העמקים… P-:
-
גלמשתתף
(טוב, לפני חמש דקות.)
(טוב, עוד לא הגעתי הביתה, אני במעבדה כמובן. תיכף, תיכף אני הולך לישון)
אסתפק רק בתודה ענקית לג'יי – היה נהדר ומוצלח וכיף חיים.
השאר – מחר או משהו.
אני לאמבטיה אוכל ולישון. כנראה במשולב. -
???משתתף
את מסכמת דברים נפלא, ויוכיח המייל.
אל תצטנעי, את.היה נפלא, ופחות הזוי ממה שחששתי/קיוויתי, ומעניין, וסוער, ומצחיק…. נו, כמו כל סדנאת סיפורים טובה. (וכמו בכל סדנת סיפורים טובה, חלק מהכיף זה לקרוא את הבדיחות הקטנות שמופיעות בפתיל ורק אנחנו מבינים…).
תודות:
* לגיא וורד על סיפור חביב, שקשה לדעת האם לצאת ממנו מבועסים, משועשעים או מגחכים, כמו גם על שני טרמפים נהדרים וארוחה שלא תישכח.
* לג'יי על האירוח, האגרוף הרציני בבטן והמסאז' הנפלא לגב. אני רוצה לאמץ אותך, או לעבור לגור איתך.
* ליעל על הסיפור הקצרצר שהבאת (כן! הוא באמת היה קצר! ממש!).
* לגיא חסון על שבזכותו אני יכולה לומר שהשתתפתי בסיעור מוחות של סופרים (או משהו כזה…). מקווה שעזרנו.
* לגל, שבזכותו הגעתי.
* לניר, על התמיכה הנפשית (וגם גיא חסון! אתם נהדרים!), על ההסברים, ועל השיר היפהפה, שנגע, ריגש, ועשה את זה באופן מינימליסטי: כל מילה נבררה בקפדנות… (^:
(אגב, ניר – תזהר עם המטלות שאתה מפזר לכל עבר. אני עלולה לעמוד בהן…)
* ליוליה, [ספויילר!] על שהענקת לי את ההזדמנות להקריא (שוב) סיפור עם אונס [/ספויילר!].
* לדנה ואבישי, שלא קראתי את סיפוריהם, אבל נהנתי מאוד מעצם נוכחותם.
*למי שאולי שכחתי, תודה עטופה בסרט טורקיז יחד עם התנצלות._________________
יום לא-הולדת שמח,
גל, מבטיחה לשבת ולכתוב -
אבישי 1משתתף
ציפיתי דווקא ששם הזימה של "גיא וורד" יהיה משהו כמו "גירל פאוור-פוינט". זה הרבה יותר סקסי ובעל סאבטקסט אפל ומרמז.
-
שגיא וורד זה 'הוא'. אבל מחשבה שנייה, אולי זה 'היא'.
יודעים מה? עד הניתוח נתפשר על it. -
שלמקומשתתף
אז מה אם לא הייתי שם? היו לי נסיבות מקלות. אבל תענוג לקרוא את התגובות שלכם, זה בטוח.
-
גלמשתתף
שוב תודה לג'יי על האירוח המושלם. על הכסאות הנוחים והנוף המקסים והאוכל הטעים והעטים והמילונים (שלא השתמשנו בהם בסופו של דבר) ועל המשאף.
היתה סדנה מוצלחת, הן מבחינת הסיפורים (והשיר, והשאלה, והתקציר שלי) והן מבחינת הביקורות.
כולכם אנשים טובים.ניר, אני מצפה לגרסאות מזרחיות של הפיתה (חי במאונך למציאות ממש מתאים, לדעתי, ואולי גם מקלחת באפס כבידה).
גיא וורד – בקשר להערה שלי על רכבים – קאדילק!!!טודה לנעמי שלא באה, אבל שכנעה אותי לבוא.
ומזל"ט לאבישי.
-
Boojieמשתתף
-
יעלמשתתף
היה אחלא. היה גדול. חבל שכשניר השמיע את השיר שלו כבר הייתי די אפופה ולא יכולתי להתרכז בו כמו האחרים. לא נורא, אני אקנה את הדיסק.
שוב תודה ליעל (זו המכונה ג'יי) על האירוח המצוין שקיבלנו, ועל הגישה החיובית שקרנה ממנה לכולם (חוץ מלניר…).
וניר, לא צריך להלעיז, אני כבר כתבתי שני(!) סיפורים בני שלושת מאות מלים או קצת פחות לכבוד שתי תחרויות הקצרצרים האחרונות. אחד מהם אפילו זכה לשבחים מבוג'י. (האחר די מדגים למה זה לא האורך החביב עלי).
-
אבישי 1משתתף
האמת, שבעניין היומולדת – לא חגגתי אותה בשום דרך, ולא התכוונתי לעשות כן, ובכל זאת הסדנה הזאת הייתה בין ימי-ההולדת המוצלחים שהיו לי בשנים האחרונות. אז שוב תודה לכל המעורבים.
ועכשיו – לשבור את השתיקה ולכתוב קצרצר.
-
יעלמשתתף
רק עכשיו ראיתי את הפתיל המקורי של הסדנה, ואת הרעיון שלך של שיבוץ מלים בשפה גבוהה בסיפורים. אז לדעתי לא צריכה להיות שום בעיה שתפרסם כאן איזו רשימה של מלים גבוהות כדי שאנשים יוכלו לעיין בה לפני שהם ניגשים למלאכת הכתיבה – אבל אל תנסה להציע להחליף מלים בסיפור שכבר נכתב.
אי אפשר לקחת את עניין גובה השפה בקלות יתר. כותבים לא טובים יהרסו כך את היצירה שלהם עוד יותר ממה שכבר יצאה גרועה. כותבים טובים לא צריכים שתמליץ להם על מלים. הם כבר חשבו על זה מראש.
הנה דוגמה, לפני כמה שנים כתבתי סיפור לכבוד יום הולדת של חברה טובה שלי, ובשביל האוירה השתמשתי בשפה מאוד מאוד גבוהה. אחרי שהיא קראה את זה היא אמרה לי שהסיפור הרבה יותר טוב מהדברים הקודמים שהיא קראה. וזה ממש לא נכון. פשוט הוא כתוב בשפה אחרת. העניין הזה מאוד משמעותי מבחינת תפיסת הסיפור אצל הקורא. אי אפשר סתם לזרוק מלים.
אז כן לפרסום רשימה. לא להצעה לסיפורים שכבר כתובים.
(לא התכוונתי לפתוח דיון, רק להביע את דעתי בפתיל שכבר ירד נמוך מדי).
-
פרספונימשתתף
אבל בכל זאת, תודה לכולם:
לג'יי, מכל הסיבות המובנות מאליהן, ופשוט בגלל שהיא אחלה של בנאדם.
לניר, שלא אילץ אותי אותי לבצע חראקירי.
לגל, שסבל בשקט כשששרנו באוטו שלו.
לאבישי, ששר איתי ואפילו ניגן.
ליוליה, שעזרה לי להגיע לפתור בעיה מטרידה.
לגיא וורד, על סיפור מדהים ועל נוכחות מדהימה עוד יותר. (יש אנשים שכשהם שם, הם *שם*, אתם יודעים?)
ולכל השאר, על הסיפורים ועל הביקורת ועל ערב נהדר.
אה, ותודה לשלמקו שקנה אותי – אבל זה כבר לא שייך. -
NYמשתתף
לשניה או שתיים.
ועדיין – וואו, שלמקו! נועז! -
שלמקומשתתף
גבר מחופש ללובסטר ענק צריך לעשות מה שגבר מחופש ללובסטר ענק צריך לעשות…
-
ג"יי האמיתיתמשתתף
והגיע הזמן לארוז את הלפ-טופ. אז רק רציתי להגיד שלום… כמובן אני אמשיך לפקוד את הפורום כרגיל, ואתם מוזמנים להשאר איתי בקשר. עם ובלי קשר. ולמי שסקרן, כאן אני נמצאת וחיה…
http://kientalerhof.ch
וקצת פרסומת לתכנית שאני מטפחת:
http://kientalerhof.ch/workstudy.asp
היה באמת נחמד להפגש. אני בעד לעשות זאת שוב… -
גלמשתתף
אז מתי אמרת שאת חוזרת? ביוני?
-
יעלמשתתף
שלא יהיה מצב שמודיעים לי רק שבוע קודם!
-
???משתתף
גם כשרון כתיבה וגם גרה בשוויץ.
עכשיו אני שונאת אותך.
צפי ממני לביקורות קטלניות ומרושעות על סיפורייך הבאים.;-P
תעשי חיים!
-
ג"יי האמיתיתמשתתף
אני באמת מקווה שנוכל לארגן סדנה גם ביוני.
ואם לא ציינתי, מי שמגיע לשוויץ (ככה, במקרה) מוזמן לביקור בביתי הקט והצנוע. שלמרות שהוא קט, יש בו חדר אסקטרה שצופה להרים, עם נוף לכוכבים, וכפי שלמדתי היום – מזרון משער סוס (וזה נחשב משהו טוב…)
-
אבישי 1משתתף
-
אבישי 1משתתף
אז שתהיה (שהייתה) לך נסיעה טובה בדיעבד.
נתגעגע. -
גלמשתתף
-
-
מאתתגובות