ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › פגישה (קצרצר)
- This topic has 11 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, חודש 1 by שלמקו.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
פגישה
היא לא מהרה לפגישה, היא נקבעה כבר לפני עדנים רבים, כשהשמש הצעירה נעלה את כוכבי הלכת במסלולם.
עדנים המשיכו החיים במסלולם, והיא ידעה, שבבוא העת, יפגשו. מרחבי החלל הפרידו ביניהם, צעיפים של ערפל, אבק ורוח שמש – אבל היא היתה בטוחה, בבוא העת, המפגש.בבוא העת, המפגש, רעמו השמיים, רתח הים עת אהובה והיא התאחדו.
וכשוך הרעידות, אמא אדמה נחה לקראת המפגש הבא.
-
NYמשתתף
היכן, סליחה על השאלה, הסיפור? העניין? הרעיון? משהו?
כמו כן, הפיסקה השניה סובלת מעודף חמור בפסיקים. "היא ידעה, שבבוא העת, יפגשו" – מה רע ב-"היא ידעה שבבוא העת יפגשו"? "אבל היא היתה בטוחה, בבוא העת, המפגש" – מה זה? האם היא היתה בטוחה בבוא העת (כלומר – שהעת תבוא)? או שמא היתה בטוחה *ה*מפגש? או אולי המפגש היה בטוחה? מישהו כאן היה בטוחה, וגם מפגש יש, אבל קשר ביניהם – אין.
ועוד דבר – "*עידנים*", לא "עדנים".בקיצור – אבקש לנסות שנית, תוך דגש על *רעיון*, *עלילה*, *דמויות*, רקע ו*הגהה*.
-
???משתתף
רבוי הפסיקים בפסיקה השניה מכוון להדגשת תחושת ה"קיטוע" – שזו בעצם משמעות המפגש המסוים הזה. לפי המלון שברשותי (מעט ישן) עִדן (זמן) עִדנים – צורת רבוי. (גדלתי ואני חי על כתיב חסר). אם שגיתי – אני זקוק לחנוך מחדש.
בקשר לשאר … כנראה שצריך למחוק את כל הספור. (אם הרעיון לא הובן … עלילה באמת אין.)
-
???משתתף
לצערי לא הבנתי מי נפגש עם מי.
-
???משתתף
בכתיב מלא. זה יותר נוח לקריאה בד"כ.
-
???משתתף
אמא אדמה עם משהו (נניח אסטרואיד).
(בסדר, בפעם הבאה אנסה למלא את הכתיב) -
???משתתף
אבל לא הייתי בטוחה.
-
???משתתף
הייתי אומר שזו שירה. או משהו משיק.
speaking of עודף חמור בפסיקים, NY – יצא לך לקרוא את "דברי ימי מנזר" של סאראמגו?
-
NYמשתתף
פרט לאחרון, אותו אני קורא בימים אלה.
אני משער כי למבנה השפה במקור יש קשר לעניין, אם כי איני יכול לדעת. גם אם לא זו הסיבה, עדיין יש יותר טעם בפסיקיו מאשר באלה הנמצאים בסיפור הנדון. -
???משתתף
דבר שנעשה מתוך מודעות למה שאתה עושה שונה מהותית ממשהו שנעשה בגלל חוסר ידע.
וזה ללא ספק היה בכוונה שם, וכאן… לא בטוח. בכל זאת, פיסוק מוגזם יכול לשמש למטרה כלשהי (לבלבל את האויב? לסאראמאגו פתרונים) ואינו פסול אוטומטית.דרך אגב יש לך מושג למה הפורום לא מוכן לשמור את שם המשתמש שלי ומאלץ אותי להקליד כל פעם PREACHER מחדש?
-
NYמשתתף
אצלי זה תלוי-מחשב. אם אני כותב מהבית – הוא לא זוכר, אם מהעבודה – אז כן. לדעתי הוא מנסה לרמוז לי משהו. מעניין מה.
-
שלמקומשתתף
לעודף בפסיקים יש תפקיד צורני, הם מאריכים את הסיפור הקצר. אבל אולי היה כדאי להשתמש במקומם בנקודות.
-
-
מאתתגובות