מונדיאל

מציג 6 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162514 הגב
      ג'ון דייקר
      משתתף

אחרי שרשרת ההפתעות, הדרמות והאכזבות של גביע העולם ב-2002 אף אחד לא הופתע כאשר שורה של שחקני כדורגל בכירים הודיעו בזה אחר זה על פרישה. זה התחיל במסיבת העיתונאים המתוקשרת של בקהאם, עם ויקטוריה וברוקלין לצידו, שלושתם מחייכים בזוהר אל המצלמות ומודיעים שהגיע הזמן להשקיע במשפחה. ההמשך היה נוצץ הרבה פחות, אבל באוקטובר, עם פתיחת עונת הכדורגל באירופה לא היה מוסף ספורט אחד שלא טחן עד דק את "חילופי הדורות בכדורגל", עם משפטים נדושים על כך שהכדורגל הוא כבר לא אותו משחק שהיכרנו.
      שערוריית השיפוט הגדולה נחשפה בדצמבר, ומוספי הספורט געשו שוב. פייר-לואיג'י קולינה, ששפט ללא דופי בגמר שהעניק גביע עולמי לנבחרת הגרמנית התגלה כאיש שמאחורי הקלעים. הקיפוח השיטתי של הנבחרת האיטלקית לאורך המשחקים נועד לאפשר את שיבוצו בגמר. חמישה שופטים ושבעיה קוונים נמצאו מעורבים ונאלצו ללכת הביתה, יחד איתם הלכה גם כל הצמרת של פיפ"א.
      "אנחנו עומדים בפתחו של עידן חדש בכדורגל" הודיע ג'יימס קאן, הנשיא האמריקאי הנכנס של פיפ"א, "עולם הספורט ספג מכה קשה עם חשיפת הרקב שפשה בדרגים הגבוהים ביותר, אבל יחד עם זאת, ההצלחה המזהירה של נבחרות שעד כה נחשבו חלשות יותר מבטיחה לנו עתיד מרתק שיזכיר לכולנו למה אנחנו כל כך אוהבים את המשחק הזה." בתום ההודעה הקצרה לעיתונות הכריז קאן על רפורמה מקיפה בפיפ"א.
      מעט מאוד אנשים הצליחו לעקוב אחרי שטף ההחלטות שהוביל קאן בחודשים הראשונים לאחר כניסתו לתפקיד, חלקן נועדו למנוע שערוריות שיפוט עתידיות, חלקן להעניק משקל וכבוד גדולים יותר לנבחרות הקטנות, וחלקן נראו כמו אוסף אקראי של החלטות אדמיניסטרטיביות.

נילברוג'ומס היה שם תמוה למדי להעניק לקבוצת האיים הקטנה שהתנתקה מאוסטרליה בתחילת 2003, עם אוכלוסיה של 73 תושבים, אחד מהם מיליונר תמהוני שהוביל את מהלך העצמאות. ממשלת אוסטרליה שמחה להיפטר מהעול הכרוך במשלוחי דואר לאיים הקטנים.
      נילברוג'ומס התגלתה כמקלט מס מצויין לכמה משחקני הכדורגל הפורשים שהמשיכו לככב במסעות פירסום מגוונים. ההחלטה שדחף קאן לאפשר לשחקנים שכבר שיחקו בעברם בנבחרת לאומית לעבור לנבחרת אחרת, באם מדובר במדינה שהוקמה לאחר שכבר פרשו, איפשרה לנילברוג'ומס לדלג מעל המשוכות הטריוויאליות של הבית האוקיאני המוקדם ולהתייצב למשחק מכריע מול הנבחרת האוסטרית. לקראת כל משחק של נילברוג'ומס נדמה היה כאילו צצים בשורותיה עוד כמה שחקנים פורשים שיספקו לה את הרמה הדרושה כדי לטפס הלאה. קרספו, הארגנטינאי לשעבר היה האיש שהעלה את נילברוג'ומס למשחקי הגמר.

גביע העולם של 2006 היה חגיגה צבעונית עם ייצוג משמעותי לנבחרות האפריקאיות והאסיתיות. ההחלטה של קאן לאפשר לנבחרות לכתוב על החולצות בשפות המקוריות שלהן העצימה את אווירת החגיגה הקוסמופוליטית, גם אם הקשתה על השדרים ברחבי העולם.
      כשלואיס פיגו הניף את גביע העולם במדי נבחרת נילברוג'ומס בסוף חודש סוער של משחקים היו עיני הקהל נשואות אל החולצה שלו, בכתיב הנילברוג'ומסי אולי היה כתוב שם משהו אחר, אבל אף אחד לא יכול היה לטעות ברצף האותיות Microsoft.
      "אני מאושר מאוד בהצלחה הזו, ומקווה שהיא ממחישה את מידת הרצינות והיתרונות שתציע לכולכם חלונות 2006" הודיע ביל גייטס במסיבת העיתונאים.
      ב-2010 נבחרת קוקה-קולה דרסה את מיקרוסופט כבר בשלבים המוקדמים.

• #180559 הגב
      יעל
      משתתף

אז אתה אומר שגרמניה תיקח? אוף!

בעיקרון כדאי לחכות עם הפרסום של דבר כזה עד אחרי הגמר, ואז לשים את הקבוצה הנכונה. בינתיים יש סיכוי של אחד לארבע שהסיפור יהיה רלוונטי גם בימים הבאים.

ולגבי הסיפור עצמו, ובכן, הרעיון שלו נחמד. אבל הסיפור עצמו בנוי כמו דיווח עיתונאי יבש במיוחד שלא הייתי רוצה לקרוא אפילו בעתון. יש רצף של התרחשויות. קודם א' קרה, ואז קרה ב', ואז הגיע ג', ואז פתאום יש את ד' שהוביל לה' ואז ו'…
      בסופו של דבר זה לא ממש מעניין. והרעיון הנחמד כשלעצמו מתמסמס בתוך רצף העובדות. בסוף חשבתי: "נו טוב, אז מה?"

לרעיון כזה כדאי לתת יותר בשר, קצת להשקיע ולהכניס דמויות של ממש שיקרה משהו. בסופו של דבר הרעיון שלך יכול להתפתח לתרחיש די מבעית של חברות שמקימות מדינה של ממש לצורכי ספורט ויחסי ציבור. אבל כמו שאתה מציג את זה בסוף נשאר: "טוב, אז קוקה קולה לקחו. ביג דיל." וחבל, כי לרעיון יש פוטנציאל מצוין.

ההמלצה שלי: לכתוב הכל מחדש, להכניס קצת עלילה ולהאריך לפחות פי ארבע. שיהיה סיפור, לא חיבור או סיכום.

בהצלחה.

• #180560 הגב
      גל מבולבל
      משתתף

דיווח יבש ולא ממש מעניין.
      הרעיון של מדינה שהוקמה ע"י חברה הוא נחמד, אבל דרך ההצגה שלו בסיפור לא טובה.
      אני קיבלתי הרגשה כאילו זה מכשיר עלילתי (למרות שאין עלילה) כדי להגיע לפואנטה.
      אה, כן – חוץ מזה מכיוון שאין לי מושג ירוק בכדורגל בכלל ומונדיאל בפרט, הסיפור לא ממש דיבר אלי.
      מה החשיבות של השם ניל ברו…? אני הרגשתי שזו בדיחה פרטית (או, לפחות, למבינים בכדורגל). רצוי למעט בבדיחות כאלו או לעשות אותן סמויות יותר, כדי שמי שלא יבין אותן לא יחשוש שהיתה שם בדיחה שהוא לא הבין.

טוף, זהו, חזרה לעבודה

• #180561 הגב
      שלמקו
      משתתף

הרעיון מאד נחמד, הפואנטה בהחלט חמודה, אבל עד לפואנטה מתקבל סיפור יבשושי ביותר. וגם אני לא יודע כמה הוא יהיה רלוונטי בעוד חודש, מה שבהחלט מפריע לסיפור להתעלות.

• #180562 הגב
      ג'ון דייקר
      משתתף

קודם כל תודה על ההערות והביקורת.
      אני משער שכמו לרבים מאנשי הפורום הזה, מתרוצצת לי בראש כבר שנים איזו היסטוריה של העתיד שאמורה להיות הרקע לאפוס הגדול, זה שכמובן לא אכתוב. חלק מההיסטוריה הזו, אצלי, הוא התהליך שתיארתי כאן.
      בסופו של דבר, אווירת המונדיאל של השבועות האחרונים דחפה אותי לזקק את החלק הזה החוצה, גם אם בתמונה המקורית שלי הוא אמור היה להשתלב כחלק מהרקע הכללי לארועים אחרים לחלוטין.
      ההצעה של יעל גרמה לי לנסות ולהעמיד את הסיפור הזה על בסיס יציב יותר, ואני עובד על גרסה שונה לחלוטין, שאולי תפורסם פעם.
      באשר לשם – לא מדובר בבדיחה פרטית, אלא בשם בעל משקל דומה למיקרסופט, כך שהעובדה שבכתיב המקומי השם ייראה כמיקרוסופט תהיה סבירה.

• #180568 הגב
      ???
      משתתף

אבל כשקראתי לא חשתי התרגשות וסקרנות במהלך הסיפור, וגם לא זעזוע גדול כאשר האמת נחשפה. נדמה לי שאם תאריך את הסיפור, ותעקוב אחרי מספר דמויות, הסיפור יהיה הרבה יותר מעניין לקריאה. למשל נסה לספר את הסיפור מנקודת מבט של המאמן או דמות אחרת *בשר ודם* (ראש ממשלת האיים).
      בנוסף, מעבר לכך שהוקמה נבחרת "מיקרוסופט" ומדינה עבורה, מה *עוד* קורה בעולם? תן לי עוד טירוף, שאני אדע שזה נוגע גם אלי (בתור אוהדת כדורגל די קטנה).

אגב, אני מעדיפה בהקשר של הסיפור הזה מותגים כמו קוקה קולה או נייק מאשר את מיקרוסופט. ירידות על מיקרוסופט ורמיזות על ההשתלטות של ביל גייטס על העולם הן כבר די מייגעות בעיני (אבל אולי זה תלוי בחוגים בהם אני מסתובבת).

• #180660 הגב
      ארן 1
      משתתף

אני אישית דוקא מוכן לקבל דיווח עיתונאי כסיפור, בתנאי שיש עוד משהו.
      בכל אופן הדיווח הזה ארוך מדי בשביל ספור פואנטה.

ועכשיו לחלק הפילים העגומים:
      סוחרי החלל של פרדריק פול וס.מ. קורנבלות
      וששת של הינליין
      שניהם מציגים רעיונות דומים מאד. (ונדמה לי שגם רולר בול הסרט)

מציג 6 תגובות משורשרות
מענה ל־מונדיאל

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: