ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › האחרון שעוזב שיכבה את האור
- This topic has 11 תגובות, 5 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 9 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
שלמקומשתתף
אני הוא המוות וההרס, אני האסון והמהומה. אני הוא הסוף והסיום, שאחריו אין עוד. אני הוא המשמיד והאחרון. אני… אני… אני חושב שאני מתחיל להשתגע.
אני מביט מחלון התצפית שבחללית. השמיים בחוץ שחורים וריקים. האורות במיליווייז כבר כבו מזמן. אדם מסר לי ולקוסמוואק ברכת שלום אחרונה ודעך. ועכשיו אני לבדי.
אני האחרון, בחללית שהיא הדבר האחרון ביקום. זה לא שהיקום חדל להתקיים, מלבד בבועה סביב לחללית. לא ולא. היקום עדיין נמצא שם, גושים גדולים של כל החומרים היציבים בטבע, מענני מימן ועד לגבישי כספית. אבל הכל קפוא, בטמפרטורה אחידה. היקום לא נעלם, הוא רק מת. מת תרמית, האנטרופיה סוף סוף השיגה אותו. בכל מקום מלבד החללית, לא מתרחש שום תהליך כימי או גרעיני. אין להם שום סיבה לקרות, שום כוח מניע. היקום כולו באותה טמפרטורה, קפוא וסטטי.
אבל לא בחללית שלי. בחללית יש חימום, וחמצן, ומים. אני אי קטן של פעילות בתוך יקום שהתעייף. לפחות בזמן הקרוב.
כל השמשות נולדו, חיו ומתו, לוקחות איתן את כוכבי הלכת ברשף של תהילה. כל פיסה של אנרגיה שהייתה אי פעם ביקום, נמצאת אי שם, אבל אין לה מה לעשות. ועכשיו, אין שום דבר ביקום מלבד אינרציה. קרה, מחושבת, וחסרת תועלת. בקרוב אני אצטרף אליה, והכל באמת ייגמר. קודם יקרה איזה כשל קטן במערכת תמיכת החיים ואני ארדם. החללית תשרוף את כל המאגרים שלה, עד שתהפוך לחפץ מת בחלל ותתקרר לטמפרטורה הכללית שלו. ואז כל היקום יהיה אחיד, משעמם, ומת.
אבל עדיין לא. בינתיים, רק אני והחללית עוצרים את הסוף. כתבתי את כל הגיגי על לוח מתכת, ועוד מעט אשחרר אותו לחלל, להיסחף עד אין סוף. אולי יום אחד, האנטרופיה תושב אחור. אולי בעוד זמן-לא-זמן, מתוך האחידות המשמימה, יקום יקום חדש, ובו ימצא מישהו את מילותיי, ירושתי לו. אבל אני לא אשאר כאן לזמן רב. הגיע הזמן להרוג את היקום.
אני הוא המוות וההרס, אני האחרון והסופי. אני הוא זה שאין אחריו כלום. ואני מוריד את המסך.
-
דינגומשתתף
זה באמת נושא מעניין, ואתה כותב טוב. הבעיה היא שסך הכול כתבת תיאור של מצב ומקום. תיאור טוב אמנם אבל זהו.
אולי היה אפשר לדבר על הגיבור קצת, לתאר את מה שהוא מרגיש ועושה? מה, בעצם, עובר עליו כשהוא תקוע שם? התחתה טוב אבל לא המשכת. -
דינגומשתתף
זה באמת נושא מעניין, ואתה כותב טוב. הבעיה היא שסך הכול כתבת תיאור של מצב ומקום. תיאור טוב אמנם אבל זהו.
אולי היה אפשר לדבר על הגיבור קצת, לתאר את מה שהוא מרגיש ועושה? מה, בעצם, עובר עליו כשהוא תקוע שם? התחלת טוב אבל לא המשכת. -
שלמקומשתתף
רציתי לכתוב סיפור אווירה. אין עלילה, כי האמת- מה כבר נשאר לעשות בסוף היקום? אין הסברים (כמו איך מישהו הצליח להגיע למצב הזה), אין כלום- מלבד מחווה גדולה לאסימוב (וקצת אדאמס) ותיאור אווירה. למעשה, כשהחלטתי להגיש את הסיפור לתחרות הקצרצרים, כל מה שהייתי צריך לעשות זה לבצע קצת עריכה לשונית ולהוריד מילים…
מה הגיבור עושה? הגיבור משתגע. אין לו לאן להמשיך. הוא כמו האיש בחללית המגח מהסיפור של ניבן- הוא לא עושה כלום. אבל אני שמח שהאווירה עברה כמו שצריך.
-
דינגומשתתף
ולזה התכוונתי. אני אישית הייתי רוצה לראות אותו יוצא מדעתו ולא עוצר בקטע של: טוב עכשיו אני הולך להשתגע ולמות כי אין לי יותר מה לעשות.
-
Boojieמשתתף
להראות גיבור משתגע זה הפתרון הקל. להראות אדם נשאר שפוי ורציונלי במידה המספקת כדי להבין את מה שקורה לו, זה הפתרון המעניין. ולטעמי, גם הראליסטי יותר. טירוף הוא לא דבר שקורה כל כך בקלות כמו שסיפורים נוטים לצייר.
-
???משתתף
כתוב מאוד יפה.
הנושא אולי לא הכי מקורי, אבל גם אני אהבתי את האווירה, וכן אהבתי את ההדגשה של תחושת "המוות שלי = המוות של היקום". כלומר האיש הקטן והבודד – מול המשמעות האדירה שיש פתאום לחייו. -
???משתתף
אבל לא מקורי במיוחד ולא מצמרר. בעיקר סתמי, ונשמע יותר כמחשבה של 'מה היה קורה אילו'. משהו שאסימוב כתב בחמש דקות. העדפתי את הכתיבה ההומוריסטית והמקורית שלך.
-
גרומיטמשתתף
הטירוף אמור להיות פשטני.
הרי אחד מהדברים שהכי הפריעו לי בספרים שלו (ושל רבים מבני דורו) זה התיאור של השגעון שמצב כללי שהגדרתו היחידה היא "לא נורמלי". אצל אסימוב – ובמחוות לו – אין טעם לחפש מורכבות בשגעון. מהבחינה הזאת, שלמקו פה הרשה לעצמו הרבה יותר יצירתיות ממה שהמחווה לבדה מתירה לו…
-
???משתתף
אם תרצה, אומר שזה יפה, ואם תרצה אומר שזה חסר ערך ואם תרצה באמת… אוכל לומר שבכמה שינויים היתה הופך את זה לאודיסאה בחלל 2020. כי הסיפור לטעמי נע בין שלושתם. אבל כיון שאתה בעצמך לא בחרת לאיזה כיוון לנטות יצרת סיפור שאפילו ב 300 מילים אתה מצליח לחזור על עצמך, וחבל…
הייתי מציע לך כמה כיוונים, אבל אני אתן לך להחליט.
-
שלמקומשתתף
רציתי בין השאר לכתוב סיפור שמצליח לחזור על עצמו ב300 מילים (בעקבות האמירה של המאושר לגבי התצטמצמות עקב מגבלת מילים).
-
???משתתף
-
-
מאתתגובות