ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › פגע וברח
- This topic has 18 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 11 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
א.כמשתתף
העייפות האוחזת בו ואורה המעומעם של שעת הדמדומים גורמים לכך שנהג המכונית אינו מצליח להבחין בהולך הרגל העומד כפוף באמצע הכביש, אלא כאשר מטרים ספורים בלבד מפרידים ביניהם.
הוא נבהל ולוחץ בחוזקה על דוושת הבלמים.
כל מה שקורה מיד לאחר מכן מתרחש בשבריר השנייה אך נדמה לנהג כאילו היה נצח:
גלגלי המכונית ננעלים והיא מתחילה להסתחרר. הצמיגים צווחים. ריח של גומי שרוף ממלא את האוויר. הולך הרגל הנמצא בגבו אל המכונית מסתובב ומביא את אחת מידיו אל פניו בתנועת התגוננות. הנהג צופר. בתחילה פעם אחת, לאחר מכן פעמיים ולבסוף צפירה אחת ארוכה הנמשכת גם אחרי שהמכונית פוגעת בהולך הרגל בקול חבטה עזה.
כשהכל נגמר נעצרת המכונית בשולי הכביש.
הנהג מביט במראה.
מבעד לענני האבק המתפזרים ולחשכה ההולכת ויורדת על המקום הוא מצליח להבחין בגופו של הולך הרגל המוטל על הכביש ללא תנועה.
הוא פותח את החלון וקורא לעברו:
– אתה בסדר?
מיד הוא מבין את האבסורד שבשאלה זו והוא צועק שנית:
– אתה שומע אותי?
אין קול ואין עונה.
הוא פותח את דלת המכונית ומתכוון לצאת ממנה, אלא שרגע לפני כן הוא זורק מבט נוסף לעבר המראה ומבחין בדבר מה אשר גורם לו לקפוא על מקומו.
ידו של הולך הרגל זזה קלות.
הוא חי!!
עובדה זו, במקום שתשמח אותו, ממלאת את הנהג בפחד בלתי מוסבר.
מבלי לחשוב ובאופן אינסטינקטיבי הוא טורק את דלת המכונית, שולח את רגלו לעבר דוושת הגז, לוחץ עליה והמכונית יוצאת לדרכה בחריקת צמיגים אימתנית.
חולפות להן כשתי דקות של נהיגה במהירות מטורפת, בטרם מתעשת הנהג ועוצר את המכונית בצד הדרך.
שאלות רבות מתרוצצות במוחו והוא מתקשה להכניס בהן סדר:
למה זה קורה לו? למה דווקא לו? האם לא הקפיד תמיד לנהוג לפי כל הכללים? האם עשה אי פעם רע למישהו? מה הוא יעשה עכשיו? איך יתמודד עם המצב הנורא אשר נכפה עליו? האם ימשיך לנסוע? האם יחזור חזרה? ומה אם מישהו ראה אותו? האם יזהו אותו כשיחזור? האם הספיקו לרשום את מספרה של מכוניתו?…
לאחר לבטים קשים הוא מחליט לחזור אל מקום התאונה ברגל, כך שאם אכן היה עד לתאונה לא תינתן לו ההזדמנות לזהות את הרכב הפוגע.
הוא משאיר את המכונית חבויה בצד הדרך ומתחיל לצעוד חזרה.
הדרך אשר חלפה במהירות רבה כל כך כאשר גמע אותה במכוניתו נראית לו עתה ארוכה ואינסופית ורק לאחר כרבע שעה, אותה הוא חווה כאילו הייתה שבוע שלם, הוא מגיע לבסוף אל העיקול בכביש אותו הוא מזהה כמקום התאונה.
אין שם אף אחד.
הוא מתבונן סביבו בתמיהה, מחפש אחר סימן כלשהו אשר יעיד על שהתרחש כאן זה עתה: סימני בלימה, כתמי דם, שברי זכוכיות, משהו…
הוא אינו מוצא דבר.
מה קורה פה לעזאזל? הוא חושב לעצמו. איך זה שלא נותר מהתאונה כל זכר?
ואולי הוא טועה? אולי זה לא המקום הנכון? אולי הוא צריך להמשיך הלאה?
הוא מתכופף על מנת לבחון את הכביש טוב יותר.
באותו הרגע ממש הוא שומע רעש הגורם לדמו לקפוא בעורקיו.
מאחורי גבו נשמע רעש מנוע ההולך ומתעצם במהירות רבה והוא מבין כי אין זה אלא שמכונית כלשהי בדרכה להתנגש בו.
כל מה שקורה מיד לאחר מכן מתרחש בשבריר השניה אך נדמה לו כאילו היה נצח:
הוא שומע את צמיגי המכונית צווחים ומריח את ריח הגומי השרוף הממלא את האוויר. הוא מסתובב אל עבר המכונית ומביא את ידו הימנית אל פניו בתנועת התגוננות. הנהג צופר. בתחילה פעם אחת, לאחר מכן פעמיים ולבסוף צפירה אחת ארוכה הנמשכת גם אחרי שהמכונית פוגעת בו בקול חבטה עזה.
כשהכל נגמר הוא מוצא את עצמו מוטל על הכביש כאשר כאב נוראי משתק את גופו ואינו מאפשר לו לזוז.
הוא שומע קול הדומה להפליא לקולו שלו קורא לעברו:
– אתה בסדר?
ומיד לאחר מכן:
– אתה שומע אותי?
הוא מנסה לענות אך אינו מצליח להוציא מילה.
הוא שומע את דלת המכונית נפתחת.
במאמץ עליון הוא מגייס את כוחותיו האחרונים ומנסה להרים את ידו על מנת לאותת לנהג הפוגע כי הוא עודנו בחיים וכי הוא זקוק לעזרה, אלא שכאילו היה זה סימן מוסכם מראש, נטרקת דלת המכונית והיא יוצאת לדרכה בחריקת צמיגים אימתנית. -
שלמקומשתתף
קודם כל, סיפור שכתוב כולו בזמן הווה הוא דבר חמוד ודי נדיר. אהבתי.
דבר שני: בהתחלה הסיפור נראה כמו עוד גרסא של "אני יודע מה עשית בפורום-קון האחרון". אבל אז באה הבוחצלגיחצן. סיפור הדריסה שחוק, לולאת הזמן פשטנית, אבל השילוב ביניהם הוא חמווווד…
-
???משתתף
שני דברים הפריעו לי. הראשון, ישנה תחושה של סרט תעודה, כמו real t.v.
השני, אומנם הרעיון של זווית ראיה משתנה נחמדה, אבל עלומת משמעות. או, במילים אחרות, תרגיל לוגי ללא התחלה וללא סוף.תן להנפשתך חיים, והם ילכו לפנייך…
-
יעלמשתתף
למה ואיך הוא חזר בזמן?
ואם אתה בכוונה בוחר לא לענות על השאלה הזו (לגיטימי), אז מה קרה איתו אחרי שהוא נדרס?כמו שהסיום כתוב כרגע, לא ממש ברור לי איך הסיפור יכול להתרחש, זאת אומרת, לא מצאתי איזושהי לוגיקה פנימית שאתה הולך לפיה.
-
א.כמשתתף
אני שמח שקיבלת תחושה של סרט תעודה. בעיני זה יפה מאוד.
לגבי המשמעות, הכוונה שלי הייתה לכתוב משהו במסורת ה- weird tales, כך שלא רציתי לתת הסבר למתרחש. -
א.כמשתתף
כמו שעניתי לאלון, לא הייתה לי כוונה לכתוב סיפור עם לוגיקה פנימית, ההפך, הרעיון היה לכתוב סיפור מוזר ובלתי מוסבר. אני אוהב סיפורים כאלה, אבל זה כבר עניין של טעם וכנראה שאני בדעת מיעוט.
-
א.כמשתתף
תודה רבה על התגובה.
גם אני מאוד אוהב כתיבה בזמן הווה, לדעתי היא יוצאת הרבה יותר אינפורמטיבית ונטולת רגשות כך שהיא מתאימה יותר לתיאור התרחשויות. את העמדה הרגשית אפשר להשאיר לקורא. -
שלמקומשתתף
-
גלמשתתף
-
יעלמשתתף
אם הסיפור שלך מהסדנה הוא דוגמה לבוחצלגיחצן, אז היה בו הגיון פנימי. הכל הסתדר להפליא, והלולאה היתה מסובכת ביותר.
כאן עדיין נותרת לי השאלה, מה קרה לאיש אחרי שנדרס. הוא נגוז לחלל האויר?
-
גלמשתתף
לגוז לחלל האוויר ז"א.
הנה פתרון הבוחצל: הנהג לאחר התאונה חזר בזמן מסיבה זו או אחרת ונדרס ע"י עצמו. מה קרה אחר כך? הפצוע פונה לבי"ח מן הסתם. אבל זה כבר לא מעניין (אותי לפחות). -
שלמקומשתתף
לאחר התאונה הוא זחל לשולי הכביש, שם הוא פגש את כל גרסאות העבר שלו וערך שם תאונה.קון.
-
Sabre Runnerמשתתף
אני די אוהב את הדברים האלה. אהבתי גם את הרעיון של מין עונש שהנהג מקבל על כך שהוא לא עצר לעזור. למרות שניחשתי את הסוף כבר באמצע ובסוף השאלה "ומה קרה אז?" דיי עלתה לראש, עדיין סיפור חביב. ולהלן הדירוג:
רעיון: חביב ביותר ומקורי.
ביצוע: טוב מאוד. כתוב טוב למרות שיש כמה מקומות שבה הכתיבה החלקה מפנה את הדרך למהמורות קלות.
סיספונד: אין. אין הסבר לשום דבר שקורה אבל בסיפור קצר ופשוט כזה זה לא ממש אכפת לי. אני אוהב את הסיפורי מסתורין האלו.
סנסאוונדה: אני לא חושב שיש בסיפורי מסתורין, נכון?בקיצור, סיפור כזה אולי לא מקומו בדיוק כאן, אני לפחות לא ראיתי מד"ביות, אבל בהחלט אהבתי.
-
יעלמשתתף
זה די מסווג את זה כמד"ב או פנטסיה. (פנטסיה אולי, בהתחשב בחוסר ההסבר הטוטאלי).
-
Sabre Runnerמשתתף
ובמיוחד אם הוא לא מוסבר, לא מאפשר הכנסה של סיפורים לז'אנר המד"ב.
ע"ע "אם המנזר, התקשרי הביתה"
-
א.כמשתתף
לפני שפרסמתי את הסיפור עברתי על הכללים ולפי ההגדרה של פנטסיה הגעתי למסקנה שהסיפור מתאים לפורום הזה.
אני מודה כי אין לי רקע של מד"ב ופנטסיה כמו שיש לשאר הכותבים כאן, אבל מקריאה של חלק מהסיפורים נדמה היה לי שדווקא כאן ימצאו הסיפורים שלי אוזן קשבת. -
Sabre Runnerמשתתף
הם לא הדובדבן שבקצפת ולא הייתי מרכיב מהם ארוחת מלכים אבל הם מהווים נישנוש נחמד בין הארוחות הכבדות. (-:
-
א.כמשתתף
-
???משתתף
נכון, לא עמוק במיוחד, ונמצא אי-שם על הגבול בין סיפור פנטזיה לסיפור מסתורין פשוט, אבל אהבתי את הלולאה, את הצדק הפואטי ואפילו את הכתיבה הרזה. סיפור פואנטה משעשע ומתוק.
-
-
מאתתגובות