ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › פילק שר הטבעות
- This topic has 27 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 11 חודשים by Sabre Runner מנצל את הבמה.
-
מאתתגובות
-
-
elric winמשתתף
סיפורנו מתרחש בסיומו של היום בו נפרדו פרודו וסאם מחבורת הטבעת, והפליגו לבדם על הנהר הגדול, אל שערי מורדור.
בלילו של יום זה, בעודם נמים את שנתם, טורד את שנתו של פרודו חלום מוזר, בו מופיע גאנדאלף, מבט קודר על פניו, אשר בלא מילות הקדמה מתחיל לזמר שיר מוזר (על פי המנגינה של shine on you crazy diamond של ה- pink floyd),כלהלן:זכור את יום האתמול,
על הנהר הגדול,
שן הוביט עד אור בוקר.הו פרודו הקט,
עצום עיניך בלאט,
שן הוביט עד אור בוקר.הן לחמת במלך
הו הלך בן פלך
וברוחות הצפון המנשבות,
קרב אלי הוסף דעת
אחוז בטבעת
קרב אלי ומצא מנוחה עוד הלילה – ושן.צפה אל יום המחר,
יהיה זה יום רע ומר,
שן הוביט עד אור בוקר.אל שער מורדור אז תקרב,
ובמהרה יחל קרב,
שן הוביט עד אור בוקר.שדה הקרב אז יגעש
והארץ תרעש
ידידים וצרים יפלו יחד
אל הלוע תרד,
שחרר נטל כבד
והמצא לטבעת מנוח לעד – שתישן. -
שלמקומשתתף
-
נחשו מימשתתף
אבל לצערי יוצרי הסדרה חשבו על זה לפני.
-
NYמשתתף
נסיון מעניין, ואפילו קרוב, לעתים, למשקל השיר המקורי. עם זאת, אני נוטה להעדיף פילק שהנו מקורי לחלוטין (כלומר – אינו מבוסס על שיר קיים) או, לחילופין, מצחיק.
בהיותי נדבן ידוע, הרי כתובותיהם של שני פילקים (או שלושה) פרי עיטי (הנשר בתיקון):
קלינגונס (מילים: Preacher ואנכי; מנגינה: עממי)
היקום בפיתה|(הערה: אם למישהו שבכאן יש רעיון לפילק משעשע באמת, יתכבד ויודיעני דבר. ב-Email, כמובן. תודה ויום טוב)|
-
שלמקומשתתף
כלומר חוץ מ"מים לדוכס אטרייאדס" ו"Lt. Ripley"?
-
NYמשתתף
-
elric winמשתתף
ביקורת קצרה וקולעת להפליא. כמובן שאין כאן כל יומרה מצידי לטעון כי יצירתי הנ"ל הינה מקורית לחלוטין, שכן גם המוסיקה לא נכתבה על ידי, וגם העלילה נכתבה כבר בידי טולקין. אך כפי שאמר שלמקו – פילקים זה נחמד, ולדעתי כל תוספת לאוצר הפילקים העברי הינה מבורכת.
לגבי העובדה שהפילק אינו משעשע – הפילק הנ"ל אינו אמור להיות משעשע – הוא אמור להיות עצוב טראגי ונוגה להפליא, להביא את כל רואיו ושומעיו למרר בדמעות שליש על מר גורלו של פרודו, ולגרום להם לעזוב באופן מיידי את מקומות עבודתם / לימודיהם ולחוש לעבר ממלכת מורדור על מנת לבוא לעזרתו…
-
יעלמשתתף
מישהו יודע איזה אוטובוס מגיע למורדור? דחוף…
-
אסטרו-נעמימשתתף
אני מעריצה את המיוזיקל של האפי יותר מכל פרק בודד של כל סדרה שהיא, אי פעם. גאוני. למען האמת, ברגע זה ממש הוא מתנגן לו על המחשב שלי
אבל חוצמיזה, למיטב זכרוני, אני חשבתי על זה קודם…
את זה כתבתי באמצע העונה השנייה, בפעם הראשונה שהקרינו באפי בארץ, פעם פעם לפני הרבה שנים… לא משהו, אני יודעת – בגלל זה אני לא פותחת לו פתיל משלו. אבל אם פילקים של באפי מעניינים מישהו… תהנו"גברת קוטלת", ע"פ "גברת פלפלת"
אני ילדה כמעט יפה ושמי הוא בא-פי
אני קוטלת ערפדים אני ממש מגניבה
וזה עושה לי לפעמים צרות כא-לה
מזל שהכל יוצא רק לטובה!זה מזל, כל פרק קורה לי איזה פלא
פלא מסוכן ונהדר
אנשים, אומרים עלי "מה יש לבאפי?
יש בה, יש בה משהו מוזר!"
בסוד גלה לי, ספרן קטן שלי
למה אני, למה למה אני?אני ילדה די קטלנית ושמי הוא בא-פי
הגעתי לא מזמן לגיהנום של עיירה
וזה עושה לי לפעמים צרות כא-לה
מזל שהכל יוצצא רק לטו-בה!זה מזל, כל פרק קורה לי איזה פלא
פלא מסוכן ונהדר
ערפ-דים, מפחדים ממני, הקוטלת
יש בי, יש בי משהו מוזר
בסוד גלה לי, ספרן ידען שלי
למה אני, למה למה אני?זהו מר אנג'ל, רק הוא לא ידע, לא
שאותו אני קוטלת
כדי לסיים ת'עונה… -
גלמשתתף
העונה השניה.
חוץ מזה: גדול! -
???משתתף
-
ומתוקף היותי בנאדם לא מקורי גם אני כתבתי פילק "שר הטבעות"י על חשבון מוזיקה של שיר אחר.
רוצה לנסות להקליט את Only the Ring Matters?? (-: -
NYמשתתף
Nothing Else Matters, הרי שיש כאן בעיה קלה – המשקל לא מתאים.הדגש ב-ONLY הוא על ההברה הראשונה ולא השניה…
-
אסטרו-נעמימשתתף
אתה באמת חושב שיש מישהו ב-א-ר-ץ שמספיק אכפת לו מבאפי כדי שהספוילר ישנה לו מצד אחד, ומצד שני – שעדיין לא ראה את עונה שנייה? או אפילו לא שמע על הספוילר הספציפי הזה?
וטודה -
Boojieמשתתף
בארץ רחוקה, שם גר מכשף,
שוחר מדון ומרושע.
הוא רוכב על דרקון זועם ונושף,
ומטיל כישוף כה נפשע.לא, לא רעידות אדמה הוא יוצר,
גם לא גשמי להבות.
הכישוף שלו מרושע עוד יותר,
ויותר מוחץ לבבות.רק כישוף אחד, איום ונורא,
ידביר ויהרוס כשישולח,
על כל סרט, סיפור, תוכנית או סדרה,
זה כישוף ה"ספוילר" הנאלח!(ותגידו תודה שלא התפתיתי לחרוז "ספוילר" ו"בוילר"…)
-
???משתתף
-
גלמשתתף
-
שהם רוב הזמן אומרים And Nothing Else Matters (רק פעם אחת הם אומרים No Nothing Else Matters). אז זה כן מתאים.
And No-Thing Else Mat-Ters (6)
On-Ly The Ring Mat-Ters (6)
See? -
NYמשתתף
אתה לא רואה. שים לב היכן נופל הדגש, המשקל:
and NOthing else matters
onLY the ring mattersאבל, אללי, הדרך הנכונה להגות את המלה Only היא ONly ולא onLY, בדיוק כפי שהדרך הנכונה להגות Mister היא MIster ולא misTER. קפיש?
-
elric winמשתתף
הידד ל- boojie על הפילק הנהדר.
דרך אגב, שימו לב איך פילק אחד קטן שכתבתי גרם לרבים וטובים לצאת בפרץ של יצירתיות פילקאית.
הפילק שולת !!!
זה המקום לצאת בקריאה לכל מי שכתב פילק בנושא לפרסם אותו, אם בפתיל חדש ואם כתגובה לפתיל הנוכחי, להנצחת תהילתו של הפילק העברי.
-
elric winמשתתף
-
אני לא חושב שבמשפט הזה בשיר הדגש הולך בצורה בוטה לאחת מההברות.
-
שלמקומשתתף
יש את הפרויקט של אסטרו.
חייזר, חייזר
ירוק ודי מוזר
נחת לבוג'י ברחוב
חייזר, חייזר חייזר חייזר
חייזר
נהיה לו מאוחר
אמר שלום על כל היום
נגמר! -
הוא באנגלית, הוא עובר על חוק הפורום המתיר רק דברים בעברית.
וכפי שאני מכיר את ההנהלה הנחמדה שלנו אז הוא לא ישאר מספיק זמן כדי לאפשר כתיבת תגובה.
אלא אם כן אני מקבל הרשאה חד-פעמית… -
NYמשתתף
תרגם אותו…
-
אני בדרך כלל בוחר שיר מסויים לכתוב לפיו פילק כי המילים של השיר כבר די דומות לרעיון שלי. לתרגם יהרוס אותו. מותר לי לפחות לשים קישור?
-
יעלמשתתף
אבל נראה לי שלשים קישור כעץ נפרד יהיה עבירה על חוקי הפורום. לעומת זאת, לשים קישור בתוך תגובה שלך בעץ הזה לא אמור להוות איזושהי בעיה. אנא, שים קישור.
-
אפשר למצוא את קובץ השירים המוזרים שכתבתי פה: http://eran.geek.co.il/stories/songs.txt
יש שם עוד כמה דברים מוזרים אבל שמתי את Only the Ring Matters למעלה.
-
-
מאתתגובות