ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › הסיפור שלא נגמר…
- This topic has 7 תגובות, 5 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 2 חודשים by ארז.
-
מאתתגובות
-
-
ארזמשתתף
אחת ההוצאות לאור שאני מכיר הביעה את נכונותה לפרסם אסופה של סיפורי מד"ב/פנטסיה ישראליים מקוריים.
אי לכך, אבקשכם לשלוח למייל שלי סיפור אחד או שניים (ולא יותר) מאלה שאתם חושבים שהם הטובים ביותר שלכם, בתקווה שיעברו את כל מכשולי הביקורת וייצאו לאור.
אם אתם מכירים כותבים שאינם נכנסים לכאן והנכם רוצים ליידע אותם – תבורכו.
נא להתמקד במד"ב/פנטסיה, גבירותי ורבותי. מיינסטרים בהזדמנות אחרת.
נא לשלוח את הסיפורים כקובץ מצורף בפורמט וורד. אין מגבלת זמן בשלב זה, אך כוונתי לאסוף את הסיפורים במשך כחודשיים. אין מניעה לשלוח סיפורים שכבר התפרסמו בפורום זה וזכו לביקורות חיוביות.כמובן שכל פנייה לכותבים בהודעתי מתייחסת גם לכותבות.
-
יעלמשתתף
תגיד, עצם שליחת הסיפור לא מהווה ויתור על זכויות או משהו כזה, נכון?
-
שלמקומשתתף
את היית מקבלת כסף מהסיפור? יש איזה סיכוי שהיית מוציאה אוסף סיפורים, שאת צריכה את הזכויות עליהם אצלך? יש איזה סיכוי שהסיפור שלך היה מופיע במשהו יותר משמעותי מהאוסף?
נ.ב. מקבלים איזשהו כסף אם הסיפור מספיק טוב להכנס, או שזה רק הכבוד שהתפרסם משהו שלך?
נ.ב.ב.ב.ב. כל גוף שני בהודעה היה אמור להיות גוף ראשון.
-
אבישימשתתף
האם הזכויות בכל זאת נשמרות, לפחות ברמה של "כל הזכויות שמורות למחברים" באיזשהו מקום? האם רק עברית מותרת? אורך מומלץ? משהו? טיפ-טיפה פרטים, ואני שלך.
-
???משתתף
אני הייתי מקבל כסף מהסיפור? יש איזה סיכוי שהייתי מוציא אוסף
סיפורים, שאני צריך את הזכויות עליהם אצלי? יש איזה סיכוי שהסיפור
שלי היה מופיע במשהו יותר משמעותי מהאוסף?נ.ב. מקבלים איזשהו כסף אם הסיפור מספיק טוב להכנס, או שזה רק
הכבוד שהתפרסם משהו שלי?נ.ב.ב.ב.ב. כל גוף שני בהודעה היה אמור להיות גוף ראשון.
מה יקרה אם האוסף יזכה להצלחה מסחררת, וימכר ביותר עותקים מרם אורן? מה יקרה אם יפנו מחו"ל וירצו לתרגם אותו? האם גם אז תזלזל בשאלת הזכויות?
וברצינות, אני בטוחה שלא נראה מזה אגורה, אבל יש עניין עקרוני של זכויות יוצרים. אם ירצו לשים באוסף סיפור שלי, ולא ישלמו לי עליו, אני לא מוכנה לתת אותו במתנה. הזכויות ישארו שלי לשימוש מאוחר יותר. מי יודע מה צופן העתיד?
אני בטוחה שכמוני, כל מי שמתכוון לשלוח סיפור יעשה את זה בשביל התענוג האופציונלי של לראות את השם שלו בתוך ספר שהתפרסם. אבל אין שום סיבה שההוצאה גם תקבל זכויות על הסיפור במתנה.דרך אגב, ארז, אני מקווה שיש לך תיבת דואר גדולה, כי יש לי הרגשה שאתה עומד להיות מופצץ.
-
ארזמשתתף
אני מניח שהזכויות יישמרו, בצורה כלשהי.
כרגע לא מדובר על תשלום. אבל תסמכו עלי, אני אדאג לשמור על זכויותיכם.
והיה וייצא ספר, והיה ויתחרה בהארי פוטר, נחלק סוכריות.
אין כרגע שום הגבלה, למעט הגבלת הנושא, כפי שציינתי. -
ארזמשתתף
אנא ציינו את שמכם המלא ודרך התקשרות בתחילת הסיפור שאתם/ן שולחים/ות, בקובץ המצורף עצמו, ולא רק במייל.
-
-
מאתתגובות